Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
čakam na IVF... oz... na II 28.6.2005 14:15:21
|
|
|
|
rija
|
Pika74, jaz pa ti svetujem,da ostaneš pri Drobniču. Nikakor ti ne priporočam Reša. Sama sem imela priložnost spoznati oba, in navijam za Drobniča. Pri rešu je vse ena velika komerciala. Sicer tudi jaz poznam pare, ki so bili pri njem uspešni, ampak tudi klinika ne zaostaja prav nič za njimi. Pa zakaj bi v končni fazi plačevala postopke, ki ti pripadajo zastonj. Verjemi, da strošek ni zanemarljiv. Ta denar raje naloži za svojo pikico. Želim ti obilo uspeha in upam, da se boš odločila za GK. Meni je uspelo v prvem poskusu, no prvem in pol - z mojimi eskimčki. Srečno.
|
|
|
|
čakam na IVF... oz... na II 28.6.2005 14:18:40
|
|
|
|
pika74
|
rija hvala :rozica: Ti si šla na IVF k Drobniču ane :zmeden2:. Kako dolgo si pa ti čakala na postopek (od prvih papirjev pa do punkcije al kaj je že tist)? Kako pa kaj počutje? A že kaj brca :). Lp :metulj:
|
|
|
|
čakam na IVF... oz... na II 28.6.2005 14:35:33
|
|
|
|
Špelka
|
OOO, Pika dobro vprašanje, to tusd mene zeloooo zanima. :bravo::bravo::bravo: Rijaaaaaa - četitke, pa hvala za namige. :rozica::rozica::rozica: Pol me pa še zanima - a ne da Drobnič nč kej preveč ne komplicira in sprocesira stvar takoj ko je mogoče? :zmeden2: Pa še - kaj je bil pa vajin problem??? :zmeden2: Hvala za odgovore še enkrat!!! :bravo::bravo::bravo:
|
|
|
|
čakam na IVF... oz... na II 28.6.2005 14:38:50
|
|
|
|
pika74
|
Ma pomoje Drobnič ne komplicira - sej že sam če ga pogledaš, kako hitr po hodniku dirka:kuza::kuza:, k te pelje na ultrazvok - jst ga komi dohajam :)-:)-:)-:)- taprau športnik :bravo::love::bravo:
|
|
|
|
čakam na IVF... oz... na II 28.6.2005 14:44:01
|
|
|
|
rija
|
Jaz sem šla v bistvu k Tomaževiču, moj dragi pa je imel pregled pri Drobniču. Čakala sem od septembra, ko so dali papirje na konzilij in s postopkom sem začela v začetku januarja. Pa ni bila kriva GK ampak moji dolgi menstrualni ciklusi. M kar ni hotelo bit od nikoder... psiha.... Brca še ne, ker sem :nosecka:šele 3 mesece.
|
|
|
|
čakam na IVF... oz... na II 28.6.2005 14:46:07
|
|
|
|
anadejka
|
Ja itak,jest tut tko mislm,nama je še reku: "tuki ni kej čakat,kr takoj na epruvetko in naju je res na hitrco pošibu.Hitr je pa res. :)-:)-:)-Pika a sga ti tut komi dohajala po hodniku???:)-:)-Jest sm tut zadnč k en :kuza: za njim:)-:)-:)-
|
|
|
|
čakam na IVF... oz... na II 28.6.2005 14:46:46
|
|
|
|
rija
|
Špelka, h kateremu koli zdravniku prideš na GK je ok. Itak v postopku spoznaš bolj ali manj vse. Večino dela pa itak opravijo sestre. Tule moram javno pohvaliti osebje GK, ki je za moje pojme nevejetno prijazno in ustrežljivo. Najin problem je bil pri meni, partner baje tako ok, da kaj takega redko vidijo. Jaz pa imam totalno neprehodne jajcevode.
|
|
|
|
čakam na IVF... oz... na II 28.6.2005 14:49:24
|
|
|
|
anadejka
|
No vidiš!!!!Jest se tut popolnoma strinjam s tabo Rija,sem do zdej vidla same prjazne sestre v LJ.,čeprau folk toook kritizira.Ampak me pa za noben dnar ne spraviš več v PO. Itak da pa ima vsak svoje iskušnje.
|
|
|
|
čakam na IVF... oz... na II 28.6.2005 15:07:56
|
|
|
|
pika74
|
Ja, jst sm ga komi dohajala :kuza::kuza::kuza::kuza::kuza::kuza::kuza::kuza:. :)-:)-:)- čaki.. septembra si oddala, zdej si 3m noseča...:zmeden2:se prau aprila si zagledala :modri::roza::bravo::bravo::bravo:. Kok cajta si se pa prej matrala, če ni skrivnost? Sm te iskala pr seznamu nosečk, pa ne vem, a sm slepa al zakaj te ne najdem gor med srečkami nosečkami;). Lp :metulj:
|
|
|
|
čakam na IVF... oz... na II 28.6.2005 15:12:21
|
|
|
|
rija
|
Sem na seznamu, 17. januar 2006. Moji postopki: pred samim postopkom se je vleklo ca 10 let. Poskušanje brez zdravniške pomoči, operacije, čakanje.... V postopek sem šla januarja, prvič neuspešno. Ostala sta mi dva eskimčka, ki mi ju vsavijo v postopku aprila in 14. maja zagledam + !!!Sreča nepopisna! Tako da,ko si enkrat v postopku, gre kar hitro. Punce, jaz upam, da vam bo uspelo tako hitro kot meni! Pa če tudi ne, ne obupat! Moja znanka je ravno pred porodom po sedmem postopku, ko sploh več ni računala, da bo ratalo!
|
|
|
|
čakam na IVF... oz... na II 28.6.2005 15:16:45
|
|
|
|
pika74
|
Ej, pa to je kot najlepša pravljica :bravo::bravo::bravo:. Aja na unem seznamu si pri nosečkah. Jaz sem te pa pri tem seznamu iskala na našem spodnjem forumu ;). A 10 let si čakala - o boga. Ja kok si pa mlada, če ni skrivnost. Baje tud leta niso zanemarljiva pri teh postopkih. Starejši, ko si, manj je možnosti za uspeh:(. Še nekaj me zanima. Kaj misliš, koliko postopkov je nekak še zdravo imet na leto. Dva al kok? Se prau, če zračunam... da mi mogoče v 8. rata, da mal vem, kok bom stara, k bom mama 8). LP :rozica::rozica::rozica:
|
|
|
|
čakam na IVF... oz... na II 28.6.2005 15:20:00
|
|
|
|
rija
|
Računaj, da ti bo ratalo v prvem. Na leto bi naj imela 2 stimulirana postopka, sem pa ne štejejo postopkov z zamrznjenčki, ki so brez ali z minimalno stimulacijo. Ravno to pri rešu ni najboljše, ker greš lahko v postopke večkrat, kot je zdravo. Pač če si zmožen plačati. Malo pa moramo tudi misliti na prihodnost, pa naj bo z otroci ali brez. Saj ti postopki niso glih tako neškodljivi kot se zdijo. Samo kaj ko cilj opraviči morebitne posledice... Stara bom julija 35 let.
|
|
|
|
čakam na IVF... oz... na II 28.6.2005 15:21:24
|
|
|
|
pika74
|
rija, ti si naša svetla lučka :):):):):) dons si nam kar polepšala dan :bravo::morje::bravo::rozica::bravo::metulj::bravo::zajcek::bravo:
|
|
|
|
čakam na IVF... oz... na II 28.6.2005 15:22:09
|
|
|
|
rija
|
Če še katero kaj zanima, me komot tudi vpraša na privat. Bilo mi je v veselje...
|
|
|
|
čakam na IVF... oz... na II 28.6.2005 15:26:28
|
|
|
|
rija
|
Ah pa še nekaj: nikoli, prav zares nikoli ne smete na svojo neplodnost gledati kot na nekaj sramotnega!! To pa omenjam zato, ker sem v teh letih spoznala kar precej žensk, ki so svojo bolezen pojmovale kot veliko sramoto, ker ko se to zgodi tebi, spoznaš, da se dogaja enako še tisočim parom. In največja napaka je o tem ne govoriti, držati bolečino v sebi. Lažje je, ko vidiš, da nisi edini in DA ZA TO NISI SAM KRIV! Punce, polagam vam na srce, pogovarjajte se čimveč, pa čeprav preko RR ali podobnih forumov.
|
|
|
|
čakam na IVF... oz... na II 28.6.2005 15:36:48
|
|
|
|
pika74
|
rija, a ti povem po pravic: če pokukam v dno duše svojega srca, se mi zdi, da to stvar še vedno skrivam pred ostalimi - še več - bojim se, da se mi zdi sramotno (čeprav se grdo sliši). OK na RR že povem. Sam tukaj se skrijem za imenom. Ampak doma pa tega ne govorim. Mogoče zato, ker družba tako gleda na to. Dostkrat se počutim, kot da me družba na nek način obsoja, ker še nimava otrok. Češ, pa dejta že enkrat narest otroka no. Zakaj sta tok fina pa komot. Sej vama ne bo krona dol padla, če bosta mela enga otroka.... taki so... :rozica::rozica::rozica::rozica:
|
|
|
|
čakam na IVF... oz... na II 28.6.2005 15:42:54
|
|
|
|
rija
|
Veš kaj pika 74, jaz sem iz glih takega razloga, ker so naju vsi spraševali, če bova pa zdaj že zrihtala kaj, postala nesramna. In vsakokrat, ko mi je zopet kdo postavil "tisto" vprašanje, sem hladno odgovorila, da pač ne morem imeti otrok, ker sem neplodna. Veš, pa ni bilo potem meni nerodno ampak tistemu, ki je vprašanje postavil. Nekateri bi se kar v beton pogreznili. Pa prav jim je bilo! In tako sem se rešila nadležnih znancev, sorodnikov....
|
|
|
|
čakam na IVF... oz... na II 28.6.2005 15:43:37
|
|
|
|
dolenjka
|
Pa si kdaj pomislila pika, da je to zato, ker ne vedo kakšne težave imaš? Najožjim se lahko zaupaš, ti bo lažje, ker vsaj ne bo tistega feelinga da te obsojajo! Prepričana sem, da vama bodo pravi prijatelji stali ob strani in vaju spodbujali. Povej pač, da ne želiš prevelikega pritiska in da boš že sama povedala kdaj bo ratalo! Saj bo, vsem nam bo ratalo, verjemi v to! :miska:
|
|
|
|
čakam na IVF... oz... na II 28.6.2005 15:44:09
|
|
|
|
pika74
|
Sej maš prou. Rada bi vidla tiste face :bravo::bravo::bravo:, ko si jim rekla da si neplodna. Ampak sej je res. :rozica::rozica::rozica::rozica:
|
|
|
|
čakam na IVF... oz... na II 28.6.2005 15:45:02
|
|
|
|
pika74
|
Ne, sej mama že ve. Sam vsake tok cajta se pa še najde kšn nadležn insekt:hudicek:. Lp :metulj:
|
|
|
|
čakam na IVF... oz... na II 28.6.2005 15:47:29
|
|
|
|
rija
|
Pika, mogoče se bo grdo slišalo, ampak, kaj pa naj storiš, če pa res ne moreš imeti otrok. Tudi s pomočjo ne? Naj se potem ubiješ? Si potem drugorazredni drzžavljan, sorodnik, prijatelj? Jaz sem se sploh spraševala v določenih trenutkih, ali sploh vleči otroka v takšen svet. Kakšna bo njegova prihodnost čez 30 let? Ker se je pri nama tako dolgo vleklo, sva se že pogovarjala, kaj bova storila, če pa ne bo šlo na noben način. In prišla do zaključka, da se imava preveč rada, tudi brez otrok, da bova pač živela drugače: več potovala, prodala hišo, več zapravljala. No, in zdaj NE bova prodala hiše, NE bova potovala (vsaj letos ne), uživali pa bomo skupaj, vsi trije. In šparala za štipendijo...
|
|
|
|
čakam na IVF... oz... na II 28.6.2005 15:51:21
|
|
|
|
pika74
|
:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo: kot, da bi sebe poslušala... vse do tiste točke, ko mora bit :modri::roza::modri::roza:. Če ne bom pa res mogla porša kupit pa RRjevke okol vozt :)-:)-:)-:)- :rozica::rozica::rozica:
|
|
|
|
čakam na IVF... oz... na II 29.6.2005 6:47:59
|
|
|
|
Špelka
|
Rija, hvala, hvala, hvala za pomoč, res. Tud meni si ena svetla lučka, ki mi dajer upanje. :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica: Pikica, tista vprašanja pa ti gladko sama pri seb presliši - konec koncev - kaj to koga briga??????? Mene če kdo to vpraša, mu sploh ne odgovorim, ampka gladko obrnem temo. ;) Tudi midve bova, pa Anandejka, pa Anitka, pa Astra, pa Koala, pa Goya, pa še katera dočakale dan, ko bomo polulale test in se nam bosta zasvetlikali magični :roza::modri::roza::modri:!!!! Ej, Pika, kdaj maš ti pregled - septembra? :zmeden: Anadejka - kdaj pa ti? Ti greš septembra že na IVF, ne? :miska: No, skratka, a ma kera 6.7. pr Droobniču pregled?
|
|
|
|
čakam na IVF... oz... na II 29.6.2005 8:00:54
|
|
|
|
pika74
|
Špelka :)-:)- ko bomo polulale test :)-:)- Jaz imam 7.9. randi pr Drobniču :love: LP :rozica:
|
|
|
|
čakam na IVF... oz... na II 29.6.2005 8:44:49
|
|
|
|
emaa
|
jaz pa kar povem, da ne gre. Zanimivo pri meni so vsi v službi vedeli, da grem na operacijo, me ne gane, zakaj pa bi skrivala. Je pa res, da si je ene par nepoučenih moških razlagalo, da sem šla že na IVF, a je že ratal, sem se tko smejala. POl pa isti prijavi, zakaj zdravniki tolk težijo z naravnim spočetjem, zakaj ne dajo takoj na epruvetko, sem mu razložila, da tazga užitka pa pr umetnem ni kot pri epruvetki. Pet let je poročen pa osnove reprodukcije bolj slabo pozna. :)-
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?