Ulla80
|
IZVIRNO SPOROČILO: Misek IZVIRNO SPOROČILO: Ulla80 drgač pa kolker sem jaz razumela, je gitin bosanc šofer, pa res ne vidim zakaj bi mu blo tolk prekleto lažje, če se nauči slovensku a na furah? to je pa tko - kamorkoli prideš v EU in se lomiš s kakim tujim jezikom, ko koga kaj sprašuješ, te le-ta čudno pogleda in reče - eeee brate, zašto ne pričaš po naše Mah, to kar moras vedeti za drzavljanstvo je osnovna - sporazumevalna stopnja. zdi se mi potrebno znat toliko jezika drzave cigar drzavljan si, da se lahko sporazumevas na osnovni ravni. Da lahko brez prevajalca opravis obvezne drzavljanske dolznosti. recimo, ko gre volit, da obkrozis tidstega za katerega zelis, da bo izvoljen in ne obratno... Sicer, jezika se bo nekdo naucil ce cuti potrebo, ce ne pa ne bo. Z neuporabo dolocenega jezika se tudi izraza revolt, nekultura, nespostovanje... neuporaba je lahko obrambni mehanizem..... In ne glede na to, ce je Gitin sofer.. ima da zna slovensko ali ga bomo pregnali nazaj u necivilizirano Bosno... Ravno so nekateri cisti "slovenci" pobegnili od Bosne, samo "bosna" ni iz njih. se strinjam. men je čist pretirana ta gonja z jezikom. ko se kak indijec, afričan, američan in kak drugi eksot lomi z slovenščino, je srčkan, pa posrečen itd. kr stopimo se, a ne, čeprov pojma nimamo kaj za vraga govori. sam en bogi bosanc ( ki ga sam mal naglasak j.ebe ) je pa takoj za pregnat . pa vsi ga razumemo
< Sporočilo je popravil Ulla80 -- 13.1.2010 22:57:10 >