HuAnita
|
IZVIRNO SPOROČILO: bskrle Ko sem brala seznam kandidatk, moram reči,d a ne vem, zakaj KK, mene fascinirajo: Karmen Švegel, BŠ Žmavc, Elda Viler. Kandidatke za Slovenko leta 2009 so: Zdenka Čebašek Travnik – varuhinja človekovih pravic, Marta Gorjup Brejc – svetla zvezda na nebu slovenskega gospodarstva, Marija Janež Bizjak – otroška kirurginja v celjski bolnišnici, Veronika Juvan – pogumna rdečelaska iz Gorenja, ki si je ob delavskem uporu upala stopiti v prve vrste, Katarina Kresal – ministrica za notranje zadeve, Tea Leban – direktorica Varstveno-delovnega centra Nova Gorica, Tina Maze – vrhunska smučarka, Iris Selan – direktorica klinike za male živali, Bina Štampe Žmavc – pesnica, dramatičarka, ki ustvarja za otroke ustvarja že veliko let, Karmen Švegl – novinarka in vojna dopisnica, Irena Ule – predsednica zasavskih podeželskih žena in predsednica Zveze kmetic Slovenije, Elda Viler – pevka ter Meta Zagorc – nekoč vrhunska plesalka in pionirka razvoja aerobike. mene prav vse, razen tiste, ki so že na funkciji taki --- ČEbašek, Kresal... Navijam za gospo iz Gorenja, Šveglovo, Zagorčevo ---- krasne ženske, presežki... Ampak če je že toliko laskavih naslovov dobila lepa KK, pa naj ima še tega - kot ona Ir.is Mu.lej ipd., ko je bila že ene 7x misica....
|