nana 27
|
Berem tole razpravo in se mi zdi, da se nobena razen Rije (mogoče je še katera) ne upa priznati, da je v bolniški. Se strinjam z mamsi, da ni enostavno dobiti bolniške (do enega meseca, ko si v breme delodajalca itak ni problem), komisija te brez resnega razloga in izvidov sigurno ne pušča v bolniški. Mislim, da imate ene enostavno preveč časa, da se ukvarjate z nosečnicami, ki vam odžirajo vsakdanji kruh. Žalostno. Če imate samo ta problem, ste res lahko srečne! Bi se pa jaz vprašala, če imate vse v glavah pošlihtano.. Danes se v vse preveč službah dogajajo grozne reči in zato razumem :nosecka: da ostanejo doma, ker jih odnosi uničujejo. Jaz sem npr. v 5. mesecu in delam. Sodelavka je :hudicek: Da me prestavijo v drugo sobo ne morem, ker je njen fant šef. Počne pa grozne stvari: kričanje, parfumiranje, lakiranje nohtov, poslušam kritike o moji teži, ne dvigne telefona, ko grem na WC (ko pridem v sobo, mi reče, da se ji ni dalo), očrnitve pri šefu, poniževanje itd...in otroček ves čas, ko sem z njo v sobi nabija 100 na uro. Po službi jokam in morim domače, najhuje svojega, ponoči ne spim, čez vikend zaradi strahu pred službo bruham, tresem se, pridelala sem rano na želodcu pa ne smem zdravil jest in sem na dieti....vam povem noro. Službo sem iskala že pred nosečnostjo, ampak razpisov za moj profil ni. Tako da bom tudi jaz po vsej verjetnosti kmalu odšla v bolniško, da se spočijem od vsega. Ne obsojajte, če ne poznate situacije. Danes imate službe, kjer ni problem delati, ampak že jutri ali drugo leto ste lahko na istem. Bodite hvaležni, da je z vami vse OK, da imete službe, kjer se razumete, kjer še nekaj pomeni beseda "priden delavec". Ko enkrat dobiš šefa, ki ne ceni rezultatov in truda, temveč išče le napake in za vsako vejico (dobesedno) skliče sestanek v pričo vseh sodelavcev, da pove, da mu ni jasno, kako ste fax naredil, takrat ti je šele jasno, kaj to pomeni..vsak od nas je lahko enkrat na tem in delovna doba je zelo dolga, zato bo potrebno še zelo veliko potrpeti. Želim vam lep dan!
|