Mož*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bety11 SONČEK LARA....Mislim, da po mleku naši otroci dobijo tisto, kar me uživamo....Če ješ predvsem hrano, ki zapira, potem se to pozna....Povsod piše, da z mlekom dobijo otroci tudi naše črevesne bakterije, ki jim pomagajo prebavljati hrano...in, če se v vašem črevesju nahajajo slabe bakterije (recimo Candida) v večjem številu kot tiste dobre, potem jih dobi tudi otrok in težave so tukaj.... Prosim za vaše mnenje: Katero prsno črpalko naj kupim, mi priporočate.....da je električna in ni draga....??? Ko bom začela uvajati drugo hrano, bom mešala s svojim mlekom in nočem, da mi mleka zmanjka samo zato, ker bo otrok od dodatka bolj sit in bo manj se dojil.... Betty, v materinimu mleku OTROCI NE DOBIVAJO naših črevesnih bakterij, razen v primeru, če je bila mati neposredno pred dojenjem na veliki potrebi in si po njej ni umila rok, ter je nato prijemala bradavico! (Tu in tam kakšna črevesna bakterija ob dojenju že zaide v dojenčkova usta, a se ne izloča v mleku). V materinem mleku torej NI črevesnih baterij, razen če smo jih tja vnesli s slabo higieno. Materino mleko JE ob tvorbi SAMO PO SEBI STERILNO, samo ob dojenju samem, pa se otrok poseljuje z materinimi bakterijami, najprej tistimi, ki poseljujejo kožo, potem z ostalimi. Je pa res, da obilica laktoze v materinem mleku, ki je je v primerjavi s kravjim bistveno več, omogoča ugodne pogoge za poselitev dojenčkovega črevesja s t.i. Laktobacili (mlečno-kislinslimi bakterijami), kar je za dojenčka željeno in ugodno. Materino mleko pa vsebuje obilico protibakterijsih snovi, imunskih snovi in celic, lizocimov, ipd. Candida albicans NI bakterija, temveč je glivica in je normalen prebivalec človekovega telesa; res pa je, da, če se ravnovesje med njo in ostalimi mikro-organizmi podre, lahko povzroča tudi težave in vnetja (zlasti ob pogostih in dolgotrajnih jemanjih antibiotikov). Sama najdba candide (ob drugih mikroorganizmih) pa pomeni normalno stanje. Črpalka: nekaj časa sem imela izposojeno Aventovo ročno, a mi je šlo bistveno prepočasi, zato sem kasneje, zlasti pa pri zadnjih dveh, vedno izbrizgavala ročno.