Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 22.3.2010 15:29:51
|
|
|
|
tulpek
|
A glodanje stolov je prav razvojna faza ? Se mi zdi, da sem danes za vsak kakšnih 5 septembrčkov to prebrala in naš seveda tudi to počne.
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 22.3.2010 15:33:33
|
|
|
|
čili
|
Super! Vidim da majo tudi trgovino.Mislim da bova šla kar tja malo povohat (jaz) in polizat (Ažbe) potem bova pa še kakšne obula za pokušino...So tko cort teli majhni šuzi. Moram it z omejeno količino denarja pa kartice doma pozabit... Mateja luškana družinica ste Naš pa še ni zlezel dol z otoka več kot do pasu...blagor meni...
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 22.3.2010 15:59:58
|
|
|
|
Mož*
|
IZVIRNO SPOROČILO: čili Super! Vidim da majo tudi trgovino.Mislim da bova šla kar tja malo povohat (jaz) in polizat (Ažbe) potem bova pa še kakšne obula za pokušino...So tko cort teli majhni šuzi. Moram it z omejeno količino denarja pa kartice doma pozabit... Mateja luškana družinica ste Naš pa še ni zlezel dol z otoka več kot do pasu...blagor meni... Naš je trenutno pol pod kavčem, pol ga pa ven gleda. Čeveljce je pa, prav gotovo, fino pometit. Naš je vsak dan večji in bolj glistav; tudi stopalo ima dolgo, ozko, z izrazito dolgim palcem, tako da so mu čeveljci 6-12 mesecev v glavnem prekratki in mora imeti št. 20, 12-18 mesecev.
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 22.3.2010 16:01:18
|
|
|
|
Mož*
|
IZVIRNO SPOROČILO: tulpek A glodanje stolov je prav razvojna faza ? Se mi zdi, da sem danes za vsak kakšnih 5 septembrčkov to prebrala in naš seveda tudi to počne. ubogi vaši stoli pri vseh teh zobeh
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 22.3.2010 16:19:43
|
|
|
|
tulpek
|
Boljše da stole kot mene Pri mami, ki ima lesene, sem že videla sledi... ampak mislim, da je možno, da so od nečaka. Jih bo pa zagotovo vedno več
< Sporočilo je popravil tulpek -- 22.3.2010 16:26:38 >
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 22.3.2010 16:22:12
|
|
|
|
čili
|
Sem imela pri taprvem kar nekaj težav s kupovanjem čevljev, ker mu večina modelov ni odgovarjala zaradi ( nasprotno od Klemena)" buhtlaste" nogice in so ga na nartu tiščali. Kot se napoveduje tudi mali ne bo imel dosti drugače. Najboljše v takem primeru je najti model ki mu odgovarja potem pa menjat barve...seveda dokler se ne spunta pa začne uveljavljat svojo voljo in okus. Ampak pa že pri svojih rosnih 10 letih "zna" kupit udoben čevelj ( beri športni copat) tko da se prepustim in samo plačam...
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 22.3.2010 20:08:36
|
|
|
|
metka_zone
|
Živjo! Sem sicer med oktoberkami,ampak ker je naš Žan rojen 3 tedne prezgodaj,tudi vas berem in se najdem tukaj velikokrat.Upam,da ni zamere,ker sem ''''vdrla'''' v vaš čvek . Pravite,da vaši mladički že puzajo?Naš se giblje po preprogi s hrbtom in ritko in kar naenkrat se znajde na drugem koncu preproge ali pri omari ...jaz pa v paniko danes,ko ga nisem videla na dosegu. Uau,nekateri že čebljajo???Kako lep trenutek,ko se otroček trudi govoriti,pa čeprav z zlogi ...komaj čakam našega. Lp
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 22.3.2010 20:45:37
|
|
|
|
Mož*
|
IZVIRNO SPOROČILO: metka_zone Živjo! Sem sicer med oktoberkami,ampak ker je naš Žan rojen 3 tedne prezgodaj,tudi vas berem in se najdem tukaj velikokrat.Upam,da ni zamere,ker sem ''''''''vdrla'''''''' v vaš čvek . Pravite,da vaši mladički že puzajo?Naš se giblje po preprogi s hrbtom in ritko in kar naenkrat se znajde na drugem koncu preproge ali pri omari ...jaz pa v paniko danes,ko ga nisem videla na dosegu. Uau,nekateri že čebljajo???Kako lep trenutek,ko se otroček trudi govoriti,pa čeprav z zlogi ...komaj čakam našega. Lp Živio, dobrodošla na čveku, itak smo same "naše". Čisto pravilno se plazita 2 (Vid in Sara); par jih je na vojaškem sistemu (Aurora odlično, Klemen je npr. v tjulenj izvedbi). Naš ima daj daj, ne ne ne, kve, kve, pa renčanje, seveda, nonononono, a dejdejdej, a
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 22.3.2010 20:53:15
|
|
|
|
metka_zone
|
Oh,kako lepo ...Naš pa izpusti iz ust le '''' aggg''''.Kdo ve,kaj to pomeni .Sem ga prejle prvič kopala tako,da je sedel in slučajno mu je noga pokukala iz vode,pa se je revež tako ustrašil,da ga je kar streslo ...res so zanimivi. A vaši otročki že sami sedijo?Našega kar precej zamiga in pade.Ni še čisto fleksi ...
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 22.3.2010 21:06:23
|
|
|
|
tulpek
|
Naš je imel danes video inštrukcije od Aurore in počasi se mu uspeva premikat tudi naprej, ne samo nazaj. Bo jutri še dvakrat gledal, da še malo napreduje . Zelo uspešno pa obvlada kotaljenje z namenom, da do česa pride....
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 22.3.2010 21:10:27
|
|
|
|
tulpek
|
Zlogi... ja, nekaj dni nazaj je ful čebljal, danes pa niti ne toliko. Se je bolj ukvarjal z gibanjem. Pa posnemat zna. Ga je moja mama čez vikend naučila, kako se da pa pa in mulček se je tega naučil . Danes sem ga pa bravo učila in je tudi rokice skupaj dajal, ko je mene videl.
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 22.3.2010 21:11:15
|
|
|
|
čili
|
Hoj Metka, še ena, ...dobrodošla... Glede sedenja smo septemberčki tudi tako različno kot glede plazenja in kobacanja oz. kar vsega....OD NIČ DO SEDEČKI...Čeprav videla sem pa samo mojga... : če bi miroval in se nebi stegoval oz. firbcal bi bilo njegovo sedenja kar dobro. Tako pa ga prekucne v tisto smer kamor se steguje oz. gleda. Ima pa zelo sunkovite in nepredvidljive gibe zato ga moramo kar čuvat...
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 22.3.2010 21:14:57
|
|
|
|
čili
|
IZVIRNO SPOROČILO: tulpek Naš je imel danes video inštrukcije od Aurore in počasi se mu uspeva premikat tudi naprej, ne samo nazaj. Bo jutri še dvakrat gledal, da še malo napreduje . Zelo uspešno pa obvlada kotaljenje z namenom, da do česa pride.... Hej, to ne velja ,vaši majo plonkce .
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 22.3.2010 21:35:52
|
|
|
|
altaja
|
Fanta oba spita, men dolgčas in sem prišla na en čvekec.. Vid je zgleda res vodilni pri septembrčkih.. Že nekaj časa je na vseh 4, s tem da me je danes skoraj kap.. On se lepo igra na tleh, ga pogledam in on na vseh štirih, nogice stegnjene, na prstkih, rita čist gor v luftu, glava gor in me gleda... kot bi delal sklece. Če ga posedem v posteljici, se prime za ograjico, vpre nogice in se poskuša dvigniti. No, na noge se ne more postaviti, ker itak še nima tolk močne da bi držale njegovih skoraj 9kg, pa vendar.. Na miru ni pa popolnoma nič! Previdno kobaca naprej (postavljen na vse 4) ampak nima še dovolj moči za konkretni pobeg, ker po dveh "korakih" pade na bušija.. in spet ponovi vajo. Ritensko gre veliko lažje. Na zloge še vedno čakam .. še vedno smo na brrrr, aguuuu, aaaa, uuuuu in vreščanju. Razvoj pač ne gre vzporedno in trenutno raje trenira kako mi bo ušel kot da bi me poklical Metka, dobrodošla!
< Sporočilo je popravil altaja -- 22.3.2010 21:36:34 >
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 22.3.2010 21:58:19
|
|
|
|
Mož*
|
IZVIRNO SPOROČILO: altaja Fanta oba spita, men dolgčas in sem prišla na en čvekec.. Vid je zgleda res vodilni pri septembrčkih.. Že nekaj časa je na vseh 4, s tem da me je danes skoraj kap.. On se lepo igra na tleh, ga pogledam in on na vseh štirih, nogice stegnjene, na prstkih, rita čist gor v luftu, glava gor in me gleda... kot bi delal sklece. Če ga posedem v posteljici, se prime za ograjico, vpre nogice in se poskuša dvigniti. No, na noge se ne more postaviti, ker itak še nima tolk močne da bi držale njegovih skoraj 9kg, pa vendar.. Na miru ni pa popolnoma nič! Previdno kobaca naprej (postavljen na vse 4) ampak nima še dovolj moči za konkretni pobeg, ker po dveh "korakih" pade na bušija.. in spet ponovi vajo. Ritensko gre veliko lažje. Na zloge še vedno čakam .. še vedno smo na brrrr, aguuuu, aaaa, uuuuu in vreščanju. Razvoj pač ne gre vzporedno in trenutno raje trenira kako mi bo ušel kot da bi me poklical Metka, dobrodošla! Pazi, da te ne bo še bolj presenetil. Naša smučarka je sicer pri šestih mesecih plazila ko profesor, ampak pri sedmih ga ni bilo predmeta, ob katerem ne bi vstala. Pa je bila med vsemi štirimi daleč najbolj konkretna; pri šestih mesecih je imela 8800, Klemen pa 7300.
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 22.3.2010 22:01:01
|
|
|
|
vila MaLiNa
|
Ujej mož* sem mislila, da še ne shodijo tako hitro . Pa a je to zdravo? Mateja prav luštna družinica ste Pa tako kot je že Čili rekla - nazadnje bodo vsi zrastli in shodili... Važno je, da so zdravi!!!
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 22.3.2010 22:08:23
|
|
|
|
altaja
|
Po moje ni zdravo če ga forsiraš. Ne vem no, jst ga pustim da sam odkriva svoje zmožnosti. Zavirala ga ne bom.. ne vem no.. tko pravijo na pedagoški v lj.. Če ne bi zmogel, potem tega ne bi počel.. al narobe razmišljam? Mi je že pediatrinja rekla na sistematskem, da je motorično nadpovprečen in da naj ga mam čim več na tleh da se bo sam razvijal po svojih zmožnostih... Pišuka, grem malo googlat...
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 22.3.2010 22:19:47
|
|
|
|
vila MaLiNa
|
Sej ne, da bi forsirala... ampak me zanima do kam jim lahko sploh dovoliš? Sara še ne seksa tako kot tvoj Vid , ampak postavljat se pa že hoče . Hmmm.... zanimivo pa je to, da so sami "velikani" taki raziskovalci.
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 22.3.2010 22:23:21
|
|
|
|
čili
|
Bom jes eno rekla iz glave :Otroku bi najbolj škodila, če bi mu povila roke in noge in nebi imel stika z ljudmi. PreForsiranja si niti ne predstavljam ,ker mislim da bi dete tko al pa drugač omagalo( jok,nesodelovanje...)Tko da če se z njim igraš ,ga spodbujaš,mu daš mir,včasih tudi malo "forsiraš" ...ne moreš dost zgrešit. Zdrava mera vsega pa je Važno je da čuti da je sprejet ,ljubljen,da se čuti varnega...pa da uživamo v njegovi družbi... sem dost naložila?
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 22.3.2010 22:23:25
|
|
|
|
lean
|
Večer, Mal pozno a vse najboljše za pol svečke Nini in Jaku , tud Neva je danes dopolnila pol leta. Praznovali smo v nedeljo, smo bli kar trije slavljenci, jaz in moj brat ter Neva, tko da se je ful dogajalo. Hvala za predloge o igračah, sem ji nabavla poučne ključe, da jih bo imela še za pol, so ji pa že zdaj zanimivi. Drugače so ji pa trenutno všeč roputuljice, s katerimi lahk udarja, pa rada dela poč poč. Igralni otok: se rada igra, a ponavadi moram bit zraven, drugače ne zdrži dolgo. Sem si pa kar začela delat kopije nasvetov glede hrane, avtosedežev, čeveljčkov,..., ni šans da se bom to spomnila takrat, ko bom rabla in ne boste verjele nabralo se je že osem strani. Bom probala nalimat par slikic
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 22.3.2010 22:26:43
|
|
|
|
čili
|
IZVIRNO SPOROČILO: vila MaLiNa Sej ne, da bi forsirala... ampak me zanima do kam jim lahko sploh dovoliš? Sara še ne seksa tako kot tvoj Vid , ampak postavljat se pa že hoče . Hmmm.... zanimivo pa je to, da so sami "velikani" taki raziskovalci. to je pa res zanimivo stal naj bi takrat in toliko kot sam zmore. Vsa teorija je taka kot je bila pri sedenju... Neva in mamica
< Sporočilo je popravil čili -- 22.3.2010 22:29:24 >
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 22.3.2010 22:29:51
|
|
|
|
vila MaLiNa
|
IZVIRNO SPOROČILO: čili IZVIRNO SPOROČILO: vila MaLiNa Sej ne, da bi forsirala... ampak me zanima do kam jim lahko sploh dovoliš? Sara še ne seksa tako kot tvoj Vid , ampak postavljat se pa že hoče . Hmmm.... zanimivo pa je to, da so sami "velikani" taki raziskovalci. to je pa res zanimivo stal naj bi takrat in toliko kot sam zmore. Vsa teorija je taka kot je bila pri sedenju... Ufff.... sva bile s Saro na pregledu pri P. pri 5,5 mesecih in jo pogleda posedi in reče: " ta punca bi pa že sedela, če ne bi bila tako firbčna." No prideva domov... jo posedim... se malce ziba.... No naslednji dan jo zopet posedim in od takrat že samostojno sedi . Parkrat do sedaj se je tudi že sama posedla. No to hočem povedati... sama sploh nisem vedela, da to že zna in da jo lahko posedam. Zato sprašujem...
< Sporočilo je popravil vila MaLiNa -- 22.3.2010 22:30:53 >
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 22.3.2010 22:31:35
|
|
|
|
vila MaLiNa
|
No pa čestitke vsem . Lahko noč.
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 22.3.2010 22:39:45
|
|
|
|
čili
|
lahko noč
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 22.3.2010 22:41:36
|
|
|
|
lean
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Teža med nosečnostjo.
пеперутка16
Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?