|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  159 160 [161] 162 163   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrčki 2009* 2.del
12.3.2010 18:47:40   
aleksandra1985

mateja tudi naš ima en čuden dan-spet je luna kriva .

ja čili pri nas tudi, bolj je bla noč čudna; saj če ni luna so pa zobki krivi user posted image

Zadnjič mu je dal mož malce sirovega zavitka za poskusit (je prav vreščal, ko ni več dobil).

zato naš ne dobi nekaj takega, kar bi mu lahko bilo (preveč) všeč, ko pa dobi pa mam hitro pri roki da mu dam nekja kar lahko je

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4001
12.3.2010 20:56:04   
aleksandra1985
ajsha user posted image klemen se je že preko mleka navadil na vse sestavine v nutelli user posted image user posted image user posted image , jaz tudi včasih bolj zakompliciram s hrano - je moj prvi, vse pa le ne treba jemat tako hudo po regelcih mislim, če samo pomislimo kako smo gor rasli mi in naši starši pa je bilo manj alergij, oljov luk (bučno olje, sol, kis, čebula) so mu dali pri 4m, pa je jedel in se tudi najedel 
saj ne veš kaj je boljše, jaz pač kompliciram, ker so me tak naučli v današnji družbi

(odgovor članu Ajsha)
Neposredna povezava do sporočila: 4002
12.3.2010 20:58:12   
aleksandra1985
zimske radosti

user posted image

(odgovor članu aleksandra1985)
Neposredna povezava do sporočila: 4003
12.3.2010 21:40:18   
čili
Kok mate fajn spominček. Tamal pa kot da bi vedu kaj se dogaja ,se tok navihano smeji!

Neposredna povezava do sporočila: 4004
12.3.2010 21:43:09   
vila MaLiNa
Joj Aleksandra kje ste pa nabrali toliko snega za snežakauser posted image .

No mi smo se napotepali in Sara že veselo smrčiuser posted image . Za jutri pa upam, da se nam bo dalo oditi na tržnico po kakšno zelenjavo.

Neposredna povezava do sporočila: 4005
12.3.2010 21:47:30   
čili
jaz pri taprvem nisem tolk pazila s hrano,je bilo pa 10 let nazaj. zdej pa tudi kar nekaj kolebam...čeprav smo pri uvajanju tam nekje kot mož. midva sva tudi gluten že sprobala. mož kdaj mu boš dala skorjo kruha v roke? Jest to komi čakam. Ima pol mali kej počet ko kruh obdeluje.

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 4006
12.3.2010 21:48:51   
čili
IZVIRNO SPOROČILO: vila MaLiNa

Joj Aleksandra kje ste pa nabrali toliko snega za snežakauser posted image .

glej kolk ga jim je še ostal...

(odgovor članu vila MaLiNa)
Neposredna povezava do sporočila: 4007
12.3.2010 22:06:38   
čili
hej aleksandra a se nisi od tastarih naučila da se posloviš, ko user posted image

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 4008
12.3.2010 22:28:56   
Rosca79
O hvala Vila Malinauser posted image tržnica...spet bi pozablauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4009
12.3.2010 22:55:36   
čili
lahko noč punčke!

(odgovor članu Rosca79)
Neposredna povezava do sporočila: 4010
12.3.2010 23:05:02   
tulpek
Lahko noč punčka!

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 4011
12.3.2010 23:07:11   
Mož*
IZVIRNO SPOROČILO: Ajsha

IZVIRNO SPOROČILO: Mož*

Dan, naš je sadje in zelenjavo. Seveda pa mu ni všeč vsak okus. Moja mati se je zadjič zmotila in je privlekla Hipp zelenjavno rižoto. Kako je pljuval (ampak je bila res bljak). Moje zelenjavne zvarke je vse. Hippove sadne kašice obožuje. Za Nutello ubijauser posted image user posted image user posted image (da ne boste mislile, je dobil samo parkrat malce na jezik). Zadnjič mu je dal mož malce sirovega zavitka za poskusit (je prav vreščal, ko ni več dobil).

Mož* - a pa ti to resno? Njajslabše olje, cuker in lešniki (nutella) in sirov zavitek za 6m bejbija?!? OK, zdravnica, ampak....no sej ne vem...vsak po svoje....

user posted image user posted image user posted image Brez Nutelle ni življenja (vsaj zame, zadnjih 40 in še več let). Sicer je Klemen dobil, kako naj ti povem, parkrat za noževo konico polizat. Sirov zavitek: če vse drobtine skupaj sešteješ, dobiš pol čajne žličke. Ampak vidiš pa odziv, kako on bi. Če gledaš Klemnovo prehrano, se ogromno doji in se tudi bo (ta tretji se je 3 leta). Nutella, zavitki, torte, sadje in zelenjava so in so bili v nosečnosti glavni del moje prehrane. Torej se je z večino akergenov vsaj na nek naćin že srečal.

2.9.09 3120g, 52 cm, OG 34cm
8.3.10: 7330g, 70 cm, OG 42 cm
17.10.10:: 9300g, 80 cm

(odgovor članu Ajsha)
Neposredna povezava do sporočila: 4012
12.3.2010 23:07:54   
Mož*
IZVIRNO SPOROČILO: čili

lahko noč punčke!
Pa, pa

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 4013
13.3.2010 10:16:43   
aleksandra1985

Kok mate fajn spominček. Tamal pa kot da bi vedu kaj se dogaja ,se tok navihano smeji!

sem si mislila ko bo velik bo me vprašal: "a ni blo nič snega tisto mojo prvo zimo?" kar bi bila res ironija glede na to koliko snega je (bilo) letos, zdaj pa še mam dokaz user posted image

Joj Aleksandra kje ste pa nabrali toliko snega za snežaka .
še ga je bilo, je pa sproti kopnel, ker je bilo res toplo, je pa blo fajn delat se je sneg ful skup prijemal

glej kolk ga jim je še ostal...
sva pazli da glih okoli snežaka nismo pobrali tolko snega, ko sma začeli rolat je pobralo do trave .... sicer pa še ga je, ste vabljene da svojega naredite, jaz častim sneg (za 7 kandidatk še ga je, samo hitro da ne skopni prej), pa tudi kaj za spit pa pojest se bo našlo ;)

hej aleksandra a se nisi od tastarih naučila da se posloviš, ko . 

ne prakticiram, čeglih bi se spodoblo, že za one komentarje ne sfolgam redno, še našemu pozabim reč lahko noč user posted image

danes bo zopet fino zunaj

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 4014
13.3.2010 10:56:52   
ja.lo09
Dan vsem skupaj,
zdaj me pa že res dolgo ni bilo, zato upam da se me še spomnite.
Vidim tudi, da vas je kar nekaj novih....super.

Berem, da vaši otroci že kar dobro jedo gosto hrano, mi pa le počasi napredujemo. Še vedno ji je najbolj všeč ziza in to še vedno na dve ure. Vsak dan ji pripravljam en sadni pa en zelenjavni obrok, ampak proba nekaj žličk, nato pa se obrne k zizi. Ampak mami je vztrajna in bova že še napredovali.

Spimo tudi kar dobro, vmes še dva do trikrat pomalca in zaspi dalje, le zjutraj je že ob 6 pokonci. Jaz pa še nič ne vidim.user posted image

Je pa postala zelo zgovorna in ogromno se smejiuser posted image user posted image , tako da je dan z njo vedno bolj zanimiv.
Sedaj se pripravljamo na krst in jaz sem imela namen malo shujšati, da bi oblekla stare hlače, a mi ne uspeva najboljše.
Bom raje kupila nove, saj ne upam prav hujšati, da nebi izgubila mleka, vsaj dokler si Eva ne premisli in začne jesti GH.
Tudi zob še nimamo in naša je imela pri 5 mesecih bolj manekenske mere:
66 cm in 6550g. Ampak so mi v posvetovalnici rekli, da je samo za dojenega otroka dovolj.
Tako, sedaj pa se greva malce martinčkat, ker imamo končno malo sonca.
Uživajte.....

Aja, še nekaj me zanima. Kako je mogoče da je Eva polno dojena jaz pa sem pred nekaj dnevi dobilauser posted image . Prvič sem jo dobila po enem letu, sedaj pa že sedaj.

Neposredna povezava do sporočila: 4015
13.3.2010 10:58:32   
čili
user posted image    O.k. ,če pa še svojmu pozabiš rečt potem pa naj ti bo...

Ažbe kar naenkrat ne potrebuje toliko spat. včeraj je pozno zaspal pa je bil že pred sedmo v luft. zdele pa najrajš tudi nebi...pa povrhu vsega še siten ni. Bomo vidli...Dans pa je za sončkat se...JUJUJUHUHU!!!

mož za kruh me pa res zanima kdaj mu ga lahko dam?

Neposredna povezava do sporočila: 4016
13.3.2010 15:14:44   
mateja8
Ja.lo09 [sm=hudicek1.gif] lahko dobiš tudi če dojiš. Jaz sem jo dobila v sredini februarja. Po prvem porodu pa sem jo dobila po dveh mesecih pa čeprav sem leto in pol dojila.

Naša Vita se ja kar pozdravila in danes že malo bolje je. Zelenjava ji še vedno ne diši preveč, ampak vstrajam in tamala počasi dojema, da je tudi to za pojest. Od kar jemo gosto hrano zize skoraj ne mara več. Pred obrokom GH ji dam, pa samo parkrat potegne in glavo full zvija stran od mene. Zvečer in zjutraj pa vleče brez problema. Čudne prehranjevalne navade ima.

Smo se danes martinčkale in je tako spala v vozičku, da jo je bilo veselje gledat. Za sineta smo šli kupit nov kolo in je zdej čist navdušen in se vozi in vozi......ga moram it mal pogledat.

27.7.2004 Žiga,
17.9.2009, mesec prezgodaj Vita:
rojstvo: 2100 g, 46 cm
21. mes.: 11300 g, 83 cm

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 4017
13.3.2010 15:59:18   
baby blue
Hej hej

Mi smo pa s sprehoda... Je tako fajn pasalo bit na sončku ker je prav fino toplo pa še piha ne... Super je ko je spet tako fino toplo... Končno pomlad...

Zvončki in trobentice mačice vijolice, spet iz zemljej tlijejo saj pomlad je tu...

Lana mi je ime, naj vsak zdaj to ve. 14. septembra 2009 ob 13:37 sem prijokala na svet.

Rojstvo: 14.09.09 - 2910g, 50cm
1.leto: 14.09.10 - 9240g, 76cm

(odgovor članu mateja8)
Neposredna povezava do sporočila: 4018
13.3.2010 22:31:23   
Mož*

user posted image    O.k. ,če pa še svojmu pozabiš rečt potem pa naj ti bo...

Ažbe kar naenkrat ne potrebuje toliko spat. včeraj je pozno zaspal pa je bil že pred sedmo v luft. zdele pa najrajš tudi nebi...pa povrhu vsega še siten ni. Bomo vidli...Dans pa je za sončkat se...JUJUJUHUHU!!!

mož za kruh me pa res zanima kdaj mu ga lahko dam?

Živila, ki vsebujejo glluten, se po priporočilih pričnejo dodajati nekako pri 8. mesecih.

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 4019
13.3.2010 23:33:58   
Ajsha
Ne, gluten se po priporocilih lahko zacne uvajati pri dopolnjenih 6. mesecih in najprej v obliki raznoraznih zitnih kasic, ki se mesajo bodisi z vodo ali pa mlekom. Takim kasicam lahko dodamo tudi sadje ali zelenjavo. Ce das otrocicku skorjo kruha za cuzat po 6 mesecu ne bo nic strasno narobe, ce je to seveda navaden kruh, brez jajc in/ali mleka. Nekateri pa uvajajo gluten ze prej, recimo s sirovimi zavitki user posted image

Love is in the air...

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 4020
14.3.2010 7:22:55   
majra
Ta priporoćila za uvajanje so pa res malo mimo user posted image  sproti se spreminjajo. Jaz imam med puncamo 20 mesecev razlike in so že spremembe. Kr nekaj.

Danes je pa že sonček in bomo lahko šli hitro ven, potem pa še k tašči na kosilo. Kakao fajn, nič ne bom danes delala, samo uživala user posted image

Jutri imamo pa spet fizioterapijo, da vidimo kako naša punca napreduje.

lep dan, vsem

(odgovor članu Ajsha)
Neposredna povezava do sporočila: 4021
14.3.2010 11:06:54   
baby blue
Dobro jutro..

Mi smo pa danes dopolnili točno 6 mesecev... Sploh ne vem kam je šel ves ta čas... Naši malčki tako hitro rastejo mi se pa staramo ane... He he

Danes je pa tako super lepo vreme tako da bomo šli vozičkat

Lana mi je ime, naj vsak zdaj to ve. 14. septembra 2009 ob 13:37 sem prijokala na svet.

Rojstvo: 14.09.09 - 2910g, 50cm
1.leto: 14.09.10 - 9240g, 76cm

Neposredna povezava do sporočila: 4022
14.3.2010 11:23:07   
Mož*
Hej, hej! Samo pozdrav! Gledamo smučanje. Potem pa ven.

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 4023
14.3.2010 11:56:10   
vila MaLiNa
Hojla,

smo se šli včeraj po Ljubljani potepati, popoldne smo dobili obiske, zvečer pa sva šla z možem "zapiti" še enega dojenčkauser posted image . Še trije nas pa čakajouser posted image . Pa mogoče še kakšen za katerega nevemuser posted image .

Glede glutena pa mi je med. sestra zadnjič rekla, da se ful spreminjajo priporočila, da so sedaj ugotovili, da naj gluten ne bi povzročal alergije, če si alergičen si... Tako, da ni vedela kaj naj mi priporoča...

Mi že tri tedne uvajamo GH pa gre še zmeraj joška bolj v promet, kot pa kaj drugegauser posted image . Pa korenček že vedno pride neprebavljiv venuser posted image

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 4024
14.3.2010 15:34:28   
Mož*
IZVIRNO SPOROČILO: vila MaLiNa

Hojla,

smo se šli včeraj po Ljubljani potepati, popoldne smo dobili obiske, zvečer pa sva šla z možem "zapiti" še enega dojenčkauser posted image . Še trije nas pa čakajouser posted image . Pa mogoče še kakšen za katerega nevemuser posted image .

Glede glutena pa mi je med. sestra zadnjič rekla, da se ful spreminjajo priporočila, da so sedaj ugotovili, da naj gluten ne bi povzročal alergije, če si alergičen si... Tako, da ni vedela kaj naj mi priporoča...

Mi že tri tedne uvajamo GH pa gre še zmeraj joška bolj v promet, kot pa kaj drugegauser posted image . Pa korenček že vedno pride neprebavljiv venuser posted image

Saj je že dolgo (vsaj 15 let), da gluten ne povzroča alergije, temveč da je glutenska enteropatija (celiakija) prirojena (dedna) presnovna motnja, pri čemer sta moteni razgradnja, oz. prenos gliadinov preko črevesne stene. Gre za prirojeno okcaro na razgradno - trasnportnih proteinih/encimih. Gliadin ostane vetan na črevesno zen tudi zsteno in tam ta vezani kompleks povzroči vnetje. Stopnje okvare encimov oa so različne, zato je bolezen tudi izražena do razlilčne stopnje. Seveda pa je tako, da tisti, ki dedne okvare nimajo, lahko glutenuživajo že zelčo zgodaj, pa nikoli ne bodo razvili težav. Tisti. ki pa se rodijo z dedno okvaro, pa tudi če začnejo gluten uživati po prvem letu ali kasneje, imajo vedno težave.  Ker je delež okvarjenih v populaciji dokaj visok (več%), vsem iz preventivnih razlogov svetujemo kasnejše uvajanje (ker v naprej ne vemo, kdo ima okvaro in kdo ne). Zgodnje vnetje črevesne sluznice (kar se zgodi pri celiakiji) ima namreč za posledico ne le slabše napredovanje otroka, temveč tudi vstop drugih alergenov in patogenih povzročiteljev čez poškodovano črevesno sluznico in s tem povečano tveganje za nastanek pravih preobčutljivosti ali pa še težjih okvar.

(odgovor članu vila MaLiNa)
Neposredna povezava do sporočila: 4025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  159 160 [161] 162 163   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  159 160 [161] 162 163   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Teža med nosečnostjo.
пеперутка16

Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?