|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrčki 2009* 2.del
11.2.2010 21:44:40   
Bety11
Prve besede.....Moja punca (ki je zdaj stara 15 let) je prvo besedo BABO izrekla točno pri 3,5 mesecev....za ne verjet.......Najstarejši sin pa ni maral preveč govorjenja.  Bil je trmast in zelo pozno začel komunicirati po slovensko....Danes, pa vam povem, da sta oba enako razvita, oba rada bereta in piošeta in sta voditelja na vseh prireditvah......Tako, da če vaš malček ne spregovori ravno ob "napisanem" času, nič hudega....Pa bo ob svojem in bo ravno tako v redu otročiček....user posted image user posted image

Škorpijončica.....Punca, mojega najstarejšega sina, ki je zdaj stara 23 let študira na Pedagoški v Kopru in dela kot vzgojiteljica v jaslicah....Pa mi pove veliko zelo žalostnih zgodb iz vrtca.....user posted image user posted image ......Zato bova midva Damjana dala v privat varstvo prvo leto....To bo kar naša soseda, starejša gospa, zelo zanesljiva.....In ko pomislim, da sem vse tri imela v vrtcu in jaslicah, se mi srce trže......Kaj so vse moji otroci mogli prestajati, da sem lahko šla v službo.....Blagor mamicam v Nemčiji...Tam je porodniška 3 leta, dve leti 8 ur in tretje leto po 4 ure greš delat in štiri imaš otročička v vrtcu....In prosim te, da se spomniš današnje debate in v službi dokažeš, da niso vse vzgojiteljice ..hmmmm....kako naj jih kličem...user posted image ....recimo "premalo vzgojiteljice".......

Slabokrvnost.....Železo organskega izvora je edino mogoče absorbirati v telesu....Kot je Mož že enkrat povdarila, za absorbcijo rabi pomoč C vitamina....Železo se iz zelenjave izkoristi le 16%. Iz rdečega mesa pa čez 30%.....Zato priporočajo malčkom uživanje baby beefa.....Naročiš ga v mesnici in malčku kuhaj juhice s tem meskom, pa potem meso zmiksaj.....Po mojih izkušnjah so koprive zelo hitro popravile krvno sliko pri otroku. Jaz sem koprive pila in jedla v nosečnosti in sem imela HB v šestem mesecu nosečnosti čez 140, ker je izredno dobro.....Sok rdeče pese otroci radi pijejo.....Robide pa so sadje,ki vsebuje največ Fe....

< Sporočilo je popravil Bety11 -- 11.2.2010 21:50:50 >

rojen: 4050/56 cm
1.mesec: 6170/58 cm
3.mesec: 8100/64 cm, OG 45
6.mesec: 9200/72 cm
11.mes: 11 kg/76 cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2826
11.2.2010 22:31:32   
barika
Jaz sem dala danes malemu za jest čežano ...pojedel bi jo cel lonc, če bi jo dobil ,,,študiram, da mu dam jutri zraven malo riža, pa nadomestim en obrok, ker mi bo AM zmanjkalo, pa se mi ne da po takem vremenu teglit do tregovine v eni roki z vozičkom, v drugi pa otrokauser posted image

< Sporočilo je popravil barika -- 11.2.2010 22:43:15 >

(odgovor članu vila MaLiNa)
Neposredna povezava do sporočila: 2827
11.2.2010 22:39:26   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: Mož*

IZVIRNO SPOROČILO: aleksandra1985

jaz sem se tak na široko razpisala o prioriju, mamo pa tobija user posted image pamet babja adijo, mi smo tobija dobli tak poceni

mož vse so ble tak navdušene nad vašim sedežem jaz sem pa vidla sam kak je bel in kaak bo umazan - praktika, lep pa je tak na polici ko ni otrok poleg user posted image po drugi strani pa boš umazanijo vsaj bolj vidla, ga tudi zato večkrat oprala pa bo bolj čist kot bi bil sicer

Hej, saj sem že na začetku napisala, kak bo vsrani stolček, ampak si ne morem pomagat. Mi je bila tako barva všeč. Je pa tudi res, da nismo prakticirali hranjenja v avtu, kvečjemu kakšno pitje tu in tam.

jaz sem pa baje ena smotana mat, ker otroku ne dovolim ne jest in ne pit v avtu, pa še privezan more bit ... je//bat ga, nesreča nikol ne počiva.
so mi pa fenomen starši, ko dajo otroku v avtu jest žemljo ali pa še hujš .. če se dere, ga dajo iz sedeža ...adijo pamet, take bi pa kar pred zid dalauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 2828
11.2.2010 22:55:28   
Mož*
IZVIRNO SPOROČILO: barika

jaz sem se tak na široko razpisala o prioriju, mamo pa tobija user posted image pamet babja adijo, mi smo tobija dobli tak poceni

mož vse so ble tak navdušene nad vašim sedežem jaz sem pa vidla sam kak je bel in kaak bo umazan - praktika, lep pa je tak na polici ko ni otrok poleg user posted image po drugi strani pa boš umazanijo vsaj bolj vidla, ga tudi zato večkrat oprala pa bo bolj čist kot bi bil sicer

Hej, saj sem že na začetku napisala, kak bo vsrani stolček, ampak si ne morem pomagat. Mi je bila tako barva všeč. Je pa tudi res, da nismo prakticirali hranjenja v avtu, kvečjemu kakšno pitje tu in tam.

He, he, Barč, tule pa lahko sprožiš pravo kresanje mnenj (upam sicer, da ne zaradi avtosedežeža in privezovanja, ampak zaradi hranjenja). Razen same sebe namreč ne poznam nobene, ki bi tako striktno prepovedala hranjenje v avtuuser posted image in sem vedno izpadla strašansko čudna, ker niso smeli glodat žemljice, pa piškotka, pa ...

jaz sem pa baje ena smotana mat, ker otroku ne dovolim ne jest in ne pit v avtu, pa še privezan more bit ... je//bat ga, nesreča nikol ne počiva.
so mi pa fenomen starši, ko dajo otroku v avtu jest žemljo ali pa še hujš .. če se dere, ga dajo iz sedeža ...adijo pamet, take bi pa kar pred zid dalauser posted image user posted image user posted image

2.9.09 3120g, 52 cm, OG 34cm
8.3.10: 7330g, 70 cm, OG 42 cm
17.10.10:: 9300g, 80 cm

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 2829
11.2.2010 23:02:39   
altaja
Za otroka bi blo res najboljš da bi bla mama čim dlje doma, ampak v turbo kapitalistični družbi mormo bit zadovoljne s tem kar imamo. Nekje in nekoč je bilo še slabše. Veljaki se pač ne zavedajo, da bodo ti malčki enkrat zrasli in bomo želi kar bomo vzgojili. Privat varstvo bi bla zame alternativa vrtcu samo v primeru, da ima oseba, ki pazi otroka izrazit čut in smisel za otroke (priporočljivo da je pedagog) in da se z njim-i ukvarja. Da z njim-i posluša glasbo, poje, pleše, ustvarja,.. in ne samo in zgolj pazi da je sit, previt, naspan in da ni razbit. To ni nič.  V tem primeru je zame vrtec boljša alternativa. Babice so druga stvar.. gre le za domačo osebo.. naše babice so še mlade in v službi, zato ta možnost odpade. Dedija sta blizu in doma, zato se bosta menjavala in hodila po malega po kosilu.

In če smo ravno pri tem.. vlogo za vrtec je treba oddati ta mesec!

you're so funny, you're so fine, you're so perfect, you're so mine...
-------------------------------

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 2830
11.2.2010 23:03:55   
jullie
Barika ne boš verjela.. ženski sem pisala naj mi pošlje še račun za poštnino in mi je pravkar poslala odgovor, da ne bo računala pošnine user posted image (Hi. Sorry I was going to email you later when I get to do some paper work. I have sent it free of charge as it was a good size order.Thank you for your custom and I hope they arrive soon.)
...........
se opravičujem ker smetim user posted image
................

... js pa malemu pustim jesti oz. če je sila in tuli ga js nahranim med potjo user posted image ...

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 2831
11.2.2010 23:17:10   
barika

IZVIRNO SPOROČILO: barika

He, he, Barč, tule pa lahko sprožiš pravo kresanje mnenj (upam sicer, da ne zaradi avtosedežeža in privezovanja, ampak zaradi hranjenja). Razen same sebe namreč ne poznam nobene, ki bi tako striktno prepovedala hranjenje v avtuuser posted image in sem vedno izpadla strašansko čudna, ker niso smeli glodat žemljice, pa piškotka, pa ...

dokler se komu ne zaleti in ne bojo sredi prometne ceste ustavljali avta in reševali otroka ki se davi, si naj dajo duška ...jaz se tega ne upam it user posted image

itaq, da sem čudna, če pa hodi tavečji v mehkih čevljih ...dddd user posted image user posted image

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 2832
11.2.2010 23:24:41   
altaja
jullie: sem šla gledat tiste žabice... 3,22 eur za 12 kom? A je to možno? Shipping costs free? Jst sem dala pa za ene 5 eur??? F.ak no! user posted image

Jih bom nabavla eno škatlo pa preprodajala user posted image

čaki, čaki...ne, ne, to je cena za ene žabice... to je že bolj realna slika user posted image

< Sporočilo je popravil altaja -- 11.2.2010 23:28:00 >

you're so funny, you're so fine, you're so perfect, you're so mine...
-------------------------------

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 2833
11.2.2010 23:29:01   
jullie
IZVIRNO SPOROČILO: altaja

jullie: sem šla gledat tiste žabice... 3,22 eur za 12 kom? A je to možno? Shipping costs free? Jst sem dala pa za ene 5 eur??? F.ak no! user posted image

Jih bom nabavla eno škatlo pa preprodajala user posted image

..ne za 12kom..to mora bit kaka napaka..razen če gre za bidanje..js sem dala za 1 kom 3,14eur, poštnina je bila pa zastonj..

..aha, si že vidla user posted image

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2834
11.2.2010 23:44:00   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: jullie

Barika ne boš verjela.. ženski sem pisala naj mi pošlje še račun za poštnino in mi je pravkar poslala odgovor, da ne bo računala pošnine user posted image (Hi. Sorry I was going to email you later when I get to do some paper work. I have sent it free of charge as it was a good size order.Thank you for your custom and I hope they arrive soon.)
...........
se opravičujem ker smetim user posted image
................

... js pa malemu pustim jesti oz. če je sila in tuli ga js nahranim med potjo user posted image ...

hehe, carica marica, fajn si tole zrihtala user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jullie)
Neposredna povezava do sporočila: 2835
12.2.2010 1:29:03   
Anonimen
v upanju da bom zdele šla spat vam želim lahko nočko,ampak mali kašlja tko da sm 99,999999% prepričana da mi bo mala zbudu in bom šla spet ob 5 spat anyway nočko
evo že jokuser posted image

(odgovor članu barika)
  Neposredna povezava do sporočila: 2836
12.2.2010 8:12:04   
dreja79
Dobro jutro,

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Matic: 05.10.2009- 55cm, 4270g

1.posvet.:18.11.2009-60cm, 5700g
2.posvet.:07.01.2010-63,5cm,7000g
3.posvet.:09.02.2010-65,5cm,7620g
4.posvet.:06.04.2010-?

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 2837
12.2.2010 8:16:45   
eva Ana
Dobro jutro!

IN HVALA VSEM ZA ODGOVORE ZA SLABOKRVNOST! Mislim, da bom kr s hrano probala vse skupaj popravit!!!

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 2838
12.2.2010 8:22:26   
Mož*
Dobro jutro!
Noć - čista katastrofa. Ni in ni hotel zaspati, potem se je v polspanju priklopil okoli 1.00 in se preklapljal levo desno do jutra. Vročine že od včeraj opoldne nima več, zelo pa ga moti poln nosek. Se mi zdi, da sva z Larilu skupaj dežurali.
Pravkar sem dala v kavo res gromozanso žlico Nutelle, pa zvrhan kup smetane. Mnjami.
Danes imam cel kup organizacijskih opravil, ker gremo jutri s klubom na zimovanje. Tako - da vas bom 1 teden pogrešala, razen, če kje ne staknem p.c.-ja.

< Sporočilo je popravil Mož* -- 12.2.2010 8:23:23 >

(odgovor članu eva Ana)
Neposredna povezava do sporočila: 2839
12.2.2010 8:27:26   
Mož*
IZVIRNO SPOROČILO: eva Ana

Dobro jutro!

IN HVALA VSEM ZA ODGOVORE ZA SLABOKRVNOST! Mislim, da bom kr s hrano probala vse skupaj popravit!!!

Včeraj nisi napisala, kolkšna je sploh bila brednost Hemoglobina?

(odgovor članu eva Ana)
Neposredna povezava do sporočila: 2840
12.2.2010 8:27:51   
anitka7
dobro jutro

Mož a greš na zimovanje v tujino al v Slo...vzemi s sabo laptop,ziher majo kje kak net

Everything will be OK in the end.If it"s not OK,it"s not the end yet.

30.1.2006 - Nik
17.9.2009 - Neli

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 2841
12.2.2010 8:31:18   
Mož*
IZVIRNO SPOROČILO: anitka7

dobro jutro

Mož a greš na zimovanje v tujino al v Slo...vzemi s sabo laptop,ziher majo kje kak net

Hej!
V Avstrijo, lani smo bili v idiličnih brunaricah, žal, brez interneta; imaš prav: letos sem pa v hotelu zraven žičnice, bom vzela, ja.
Kako je z Neli?

(odgovor članu anitka7)
Neposredna povezava do sporočila: 2842
12.2.2010 8:38:57   
Anonimen

Dobro jutro!
Noć - čista katastrofa. Ni in ni hotel zaspati, potem se je v polspanju priklopil okoli 1.00 in se preklapljal levo desno do jutra. Vročine že od včeraj opoldne nima več, zelo pa ga moti poln nosek. Se mi zdi, da sva z Larilu skupaj dežurali.
Pravkar sem dala v kavo res gromozanso žlico Nutelle, pa zvrhan kup smetane. Mnjami.
Danes imam cel kup organizacijskih opravil, ker gremo jutri s klubom na zimovanje. Tako - da vas bom 1 teden pogrešala, razen, če kje ne staknem p.c.-ja.

jutro!
no tole z nuttelo pa kavo pa prvič slišimuser posted image bo za probatuser posted image
zdele se mi bosta mogla še fanta zbudit da gremo pol k dohtarci k ta kašelj ni za nikamor

(odgovor članu Mož*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2843
12.2.2010 8:43:36   
Mož*
IZVIRNO SPOROČILO: larilu

Dobro jutro!

jutro!
no tole z nuttelo pa kavo pa prvič slišimuser posted image bo za probatuser posted image
zdele se mi bosta mogla še fanta zbudit da gremo pol k dohtarci k ta kašelj ni za nikamor

Nutello, smetano in kavo (ampak mora biti espresso, ultra kratka in močna) prakticiram že od kakšnega 15. leta starosti (samo, da je takrat kavo kuhal očka, ki jo je pripravil bistveno bolje od mene).
Če je kašljanje res tako katastrofalno, je res nujno peljati nazaj: zaradi izkašnjevanja, inhalacij in poslušanja, če se slučajno ni razvila pljučnica. Naš ob tejle virozi, trkam na les, ne kašlja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2844
12.2.2010 8:47:18   
anitka7

dobro jutro

Hej!
V Avstrijo, lani smo bili v idiličnih brunaricah, žal, brez interneta; imaš prav: letos sem pa v hotelu zraven žičnice, bom vzela, ja.
Kako je z Neli?

sem mislna,če boš pri nas na zimovanju,mam jaz simobilov internet in ga uporabljam sam polet,tko da bi ti komot posodla....sam ne vleče iz avstrije....v hotelu majo pa zihr net,al bo kakšen cyber kafe kje bliz

Neli je ful bolš,dans tud hrope ne več...mal še kašlja,nos zlo mal zamašen...no včeri je sicer spet mal sluzi+mal mleka bruhala,kar ne jemljem za slabo,važn da gre sluz vn...ma se prov zadovoljna,da smo se zmazal brez kakšnih antibiotikov

saj včeri pa sploh ne bi mogla it k dohtarju...avto mam ob glavni cesti na parkingu in ga je včeri plug zasu s snegom,da se sploh avta ni vn vidl...in to tak že mal leden zbit sneg user posted image user posted image user posted image user posted image ga je moj pop več kot eno uro vn kopu...

30.1.2006 - Nik
17.9.2009 - Neli

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 2845
12.2.2010 8:56:13   
Mož*

dobro jutro

Hej!
Kako je z Neli?

sem mislna,če boš pri nas na zimovanju,mam jaz simobilov internet in ga uporabljam sam polet,tko da bi ti komot posodla....sam ne vleče iz avstrije....v hotelu majo pa zihr net,al bo kakšen cyber kafe kje bliz

Neli je ful bolš,dans tud hrope ne več...mal še kašlja,nos zlo mal zamašen...no včeri je sicer spet mal sluzi+mal mleka bruhala,kar ne jemljem za slabo,važn da gre sluz vn...ma se prov zadovoljna,da smo se zmazal brez kakšnih antibiotikov

saj včeri pa sploh ne bi mogla it k dohtarju...avto mam ob glavni cesti na parkingu in ga je včeri plug zasu s snegom,da se sploh avta ni vn vidl...in to tak že mal leden zbit sneg user posted image user posted image user posted image user posted image ga je moj pop več kot eno uro vn kopu...

O, ti strela, mislim tole z avtom. Podobno se je dogajalo tudi na stranskih cestah v Lj, ubogi lastniki, ki so danes zjutraj prišli na teren (zelo dvomim, da so imeli s seboj lopate).
Super, da je Neli bolje.
Pravkar me je poklicala moja mati - z medvedjim glasom, vse teče iz nje, kašljauser posted image , dobro je tole naša Zala opravilauser posted image

(odgovor članu anitka7)
Neposredna povezava do sporočila: 2846
12.2.2010 9:06:59   
dreja79

dobro jutro

Hej!
Kako je z Neli?

To tud Matic naredi, k mu nos spucam s fiziološko, pa kr ta sluz ven zbruha. Sam to ni tisto pravo bruhanje, sam izloči sluz. A nisi vidla zadnč k sem napisala, da mi je dohtarca rekla, k je Matic tud tkole hropu, da ima preveč sluzi in naj samo čistim nos user posted image

(odgovor članu anitka7)
Neposredna povezava do sporočila: 2847
12.2.2010 9:07:47   
dreja79

Dobro jutro!

A potem drug teden tud SN odpade? user posted image user posted image

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 2848
12.2.2010 9:14:49   
anitka7

dobro jutro

Hej!
Kako je z Neli?

O, ti strela, mislim tole z avtom. Podobno se je dogajalo tudi na stranskih cestah v Lj, ubogi lastniki, ki so danes zjutraj prišli na teren (zelo dvomim, da so imeli s seboj lopate).
Super, da je Neli bolje.
Pravkar me je poklicala moja mati - z medvedjim glasom, vse teče iz nje, kašljauser posted image , dobro je tole naša Zala opravilauser posted image

saj ob prvi priliki bom nekoga nadrla...tuki pr nas pluži en domačin in tisti k so pr njemu zaposleni...da mi gre vs sneg k ga je ne vem kolk časa pred sabo rinu na moj avto naslont...user posted image

vaša Zala je pa res dobr trosla okol sebe...

30.1.2006 - Nik
17.9.2009 - Neli

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 2849
12.2.2010 9:21:43   
veselka
jutro,

vrtec mene kr boli srce, da bo šla moja mica tko zgodi. bomo probal dat v montessori program. pri nas je vpis od 1.3.-5.3., je odvisno od vrtca.
drugače pa, po drugih EU državah imajo še manj porodniške.

joj, kolk vas je bolanih user posted image mi smo na srečo še kr naprej zdravi user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za vse, da boste čim prej zdravi

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Kako veste, da je dojenček visoko občutljiv?
Če je dojenček visoko občutljiv, je njegov živčni sistem veliko hitreje hiperstimuliran in razdražen, zato pogosteje jok...

Teža med nosečnostjo.
пеперутка16

Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?