petruscha
|
Ojla! Sem napisala celo stran, pa me je ven vrglo .... tako, da ne gem še enkrat vse pisat, kaj bom vzela s seboj v P. Srajce, brisače, haljo, natikače, vložke in mrežaste hlačke- to dobiš vse v P, v NM P ni bilo nobenega problema, dobiti vložke in mrežaste hlačke, pač kolikor si nucal. Jaz sem itak ful krvavela po porodu,... je kar lilo iz mene (cele kepe krvi...), tako da sem uporabljala kar dva vložka naenkrat, menjala pa nekje na 2-3 ure. Še posteljnino sem morala včasih med dnevom kar sama preoblečt, ker je kri čez prišla- tako, da pri meni ne pride v poštev nič "domačih stvari". Obvezno pa bom imela še s seboj: lanolin mazilo in hladilne blazinice. Mene so namreč bradavice tako bolele pri dojenju, da se nobeden popadek ni mogel primerjati z bolečnimami brdavic. Mi je kar kri lila iz njih, zato mi je moj prinesel takrat še nastavke za dojenje in mi je sestra potem pomagala, da sem lahko dojila z nastavki. Pa blazinice za prsi in modrček za dojenje (2ali3), ker mi je mleko non stop lilo iz prsi- je bla cela poplava po postelji. Iz ene prsi dojiš iz druge pa ven uhaja , ja prvič mi res ni blo čist jasno kaj se vse skupaj dogaja. Za odhod iz P bom imela pripravljeno doma, tako zame kot za malega in bo moj dragi prinesel, na dan izhoda iz P. Kozmetika: zobna pasta in ščetka, gel za tuširanje, olje za telo (mazala se bom samo po trebuhu in pa nogah), britvica (da zjutraj pri viziti porodnic, ne bo kakšen okoli padel .... ), glavnik, gumica za lase, šampon za lase in mini fen (sem ga pri prvem porodu posojala po celem oddelku- upam, da bo tudi tokrat kateri prav prišel). Moj dragi me bo itak zalagal še z navadno vodo, ker jaz sem spila nenormalne količine tekočine. Vzela bi še šlauf za napihnit, v primeru, da bom zopet rezana, da se lahko normalno vsedeš na stol ko ješ .... vendar tega šlaufa nimam, zato si bom pomagala kar z brisačao- To bom zrolala in jo položila v krog, tudi to bo olajšalo pritisk na šive. Tile šivi iz prvega poroda, so bili prav tako nočna mora zame, ker se ne moreš normalno gibat, dvigovat otroka, dojiti, sedeti , hoditi,.... ampak tudo to mine...HB. No pa sem zopet napisala klobaso... Kar se tiče oblekic za malega iz porodnišnice: - če bo zelo hladno ( bodi z dolgimi rokavi, plišast kompletek- pajacek in copatki, kapica in dekica- po potrebi) - če bo toplo (bodi z dolgimi rokavi, bombažne hlačke z naramnicami in tanka jopica oz. bombažen pajacek, kapica in copatki). Leona sem pripeljala domov 28. decembra v hudem mrazu, pa da ne govorim o tem, da ga nisem spravila v zimsko vrečo oz pajaca, tako da je imel na sebi samo 2 plasti oblek (bodi, hlačke in plišast komplet, pa plišasto kapico, bombažna je bila tudi premala). Takšnega sem položila v lupinico in ga zavila še z dekico, zunaj pa sem čez glavico dala še navadno pleničko. Pa je bil topel kot puhek.
|