|
RE: otrok,stanovanje in pes 11.1.2010 13:22:11
|
|
|
|
roberta
|
IZVIRNO SPOROČILO: klara2007 , če bo moj otrok vesel pa se igral z njim super, fino, če pa ne ga pa še vedno lahko oddam drugam. pes ni vaza, ki jo kupiš, ker ti je trenutno všeč in bi jo rad imel. ampak je živo bitje, ki živi nekej 12 let v povprečju in poleg tega, da je srčkan in luštkan in igriv in sploh in oh, prinaša tudi cel kup odgovornosti - sprehodi (večkrat dnevno - sploh glede na to da govorimo o bivanju v stanovanju), skrb za prehrano, ukvarjanje z vzgojo (pes se ne pač ne vzgoji sam, ampak dokler ga ne naučiš drugače tudi rad skače po vsem in vseh, liže vse, pogrize (sploh ko je mali) kar vidi in mu je zanimivo - npr. zavese, copate, sedežno, odeje, puloverje, prevrne kako božično devesce, poje, kar ni skrbno spravljeno pred njim (nekateri znajo tudi odpirati hladilnik)... da ne govorim o čistoči - vsakodevno krtačenje, čiščenje iztrebkov, umivanje kožuha, pa ne pozabi dodatnega dela pri čiščenju stanovanja - od sesanja dlak, brisanja kake sline, itd... pa ne pozabi, da nekateri psi veliko lajajo... in da na splošno vstajajo zgoraj, ker jih lulat in hočejo it ven. si pripravljena na to? tako, da ne se hecat. z psom je veliko, veliko in še enkrat veliko dela. in pes zahteva veliko pozornosti, veliko ljubezni, veliko potrpežljivosti, veliko nege... če ne to ni pes in se potem tudi ne obnaša kot pes, ampak kot razvajen otrok, ki dela kar mu pade na pamet. in ja, potem se najdejo taki, ki rečejo: "Saj, če ne bo šlo, ga bomo dali pa drugam". mislim, oprosti, ker sem te tako napadla, ampak res mi greste na živce ljudje, ki mislite samo na svoje riti in svoje veselje. in če ne bo šlo, se ga bomo odkrižali. to je vendar živo bitje, ne predmet. če ne misliš resno z njim, ga ne imej. ker bo pristal na ulici, sam, lačen, pretepen od vseh in v najboljšem primeru bo končal v zavetišču, da se ga kdo usmili, pa se ga ne bo, ker bo že prestar. ker fazo srčkanga mladička boste že dali čez pri vas. potem pa bo zrasel. in potem ga bodo v zavetišču uspavali, če pa do zavetišča ne bo prišel, bo končal pod vozili na kaki cesti ali pa mu bo kdo dal petardo v gobec, da bo videl, kaj rata v tem primeru. žival ni igrača! zato NE, s tvojim odnosom, ki si ga predstavila, ti psa strogo ODSVETUJEM!
|
|
|