sazi
|
IZVIRNO SPOROČILO: posh IZVIRNO SPOROČILO: sazi Tole tukaj govoriš o veri. To je poseben segmet dopuščanja teh posegov (pa jih tudi ne odobravam). Pod pritiske medijev sem mislila to, da je zdaj staršem, ki niso nobene vere ali posebne kulture, ki bi jim to zapovedovala, kar normalno, da se otroke obrezuje. Me zanima, če bi živela na istem kraju, kjer si zdaj pred petdesetimi leti, če bi ti bilo to tudi takrat normalno. Opranim možganom pa brez veze da razlagam, da so oprani. Saj jaz tebe razumem. Pač ne odobravaš-tvoja pravica. Samo jaz nisem zasledila, da zdaj dosti staršev obrezuje svoje sinove zaradi pritiska medijev. Obrezujejo jih večinoma taki, ki jim to vera nalaga. Ostalih je po mojem mnenju zelo malo. Vsaj pri nas. Pa še nekaj o opranih možganih- cepljenje je zelo podobna tema tej tukaj. Starš, ki misli, da je cepljenje škodljivo, prav tako misli, da ostali imajo oprane možgane. No, še to, kaj je bilo normalno/ nenormalno pred 50 leti: se strinjam s tabo. Še danes vidim kakšno bakico, ki ji skoraj oči izstopijo, ko vidi črnca na cesti, da ne govorim, kako gleda, če vidi dva homoseksualca, ki se držita za roke ipd. ...in danes imaš starše, ki svojim najstnikom dovolijo na koncert Lady Gage (čeprav se sama totalno zgražam nad tem). Kaj misliš, kaj bi si o njej mislili pred 50 leti? Poglej, saj v večini stvari se strinjava. Ne odobravam nobenih novodobnih ekstremov. Cela tema pa je nastala, ker je avtorica teme pisala ravno o tem, kako je šokorana, ker se obrezuje tudi tako, kar brez veze. In vsi moji odgovori letiho predvsem na to - obrezovanje kar tako ni sprejemljivo - vsaj zame ne in se mi zdi, da če je to komu normalno, da ima tako ali drugače oprane možgane. In tudi moja kritika in komentarji letijo na tiste, ki pravijo/te, da je to, da če dojenčkiu odrežeš malo kožice, kar tako, brez zdrvasvenih nidicev, popolnoma normalno in sprejemljivo. O cepljenjih je že veliko tem, zato jih ne bi mešala. Vsekakor pa ne bi primerjala homoseksualnosti (ker se dve, ponavadi odrasli osebi, odločata po svoji vesti in o svojih dejanjih) in obrezovanja - tu se starš zavestno odloči, da bo nekaj za vedno nekaj spremenil na otroku.
|