zaspancek1
|
Hm, potem pa imam predsodke do muslimanske in židovske vere (pa mogoče še kakšne) - ker se mi zdi obrezovanje kar tako (pod to spadajo tudi t.i. verski razlogi) pohabljanje, do katoliške (in verjetno tudi še kakšne), če je luknjanje ušes tudi katoliški običaj Pišuka, so mi sicer rekli, da so me krstili, ušes pa nimam preluknjanih ...bom najbrž morala preveriti... Mimogrede - tudi to mi je od nekdaj V glavnem, kot sem že enkrat napisala - zakaj pa bi moral biti poseg v otrokovo telo, pri čemer je vsekakor izpostavljeno tveganju, da gre kaj narobe, nekaj čisto samoumevnega in sprejemljivega Če že odmislimo tisto, kar nekatere tako vztrajno trdite, da gre SAMO za malo kože (ajd, pa ene par tisoč živčnih končičev, ampak kaj bi to...), a zapleti pa niso možni?!? Eh, še v tako opevanih ZDA je znan primer nesreče pri obrezovanju enega od dvojčkov. Jah, so malo preveč odrezali, pa so se potem odločili, da bo kar deklica (ker naj bi to bilo najlažje)...- pač žalostna zgodba z žalostnim koncem, k čemur je pripomoglo marsikaj, vsekakor pa se je začelo z obrezovanjem. Pa najbrž bi se še našli kakšni neuspeli posegi, kaj milejšega, kot npr. vnetja pa so vendarle kar pogosta. Hm, če pomislim, da se nekatere zgražate nad drugimi, ki pustijo otroka jokat, ker bi ponoči delal vse drugo, razen spal....a to je pa ok (mislim na obrezovanje in izpostavljanje otroka tveganjem)? Hm, glede na današnje trende se otrok (pa pravzaprav tudi odraslih) ne izpostavlja nepotrebnim posegom, se jim ne daje kar tako zdravil, se jih ne izpostavlja alergenom (npr. pri uvajanju GH) ali celo ne izpostavlja cepivom,..., a če gre pa za neke običaje, pa je potem to opravičljivo Si bom drznila vprašat zakaj že? In čisto konkretno - tiste, ki zagovarjate obrezovanje, mi lahko, prosim, razložite, kaj bo vaš otrok pridobil s tem, ko bo obrezan? Pa, prosim, resno, brez tistega o higieni, ker to ne pomeni, da obrezani ne morejo biti packi, ravno tako to avtomatsko niso neobrezani. In še to - bi bil otrok res na slabšem, če ne bi bil obrezan?
|