slovenka
|
IZVIRNO SPOROČILO: lunca144 in kje je slovenka,z novico dneva evo mene, evo mene sem gledala rokomet z mojim - pa sva nekaj zamujala in sva imela za 20 minut nazaj prevrteno, zato sem še bolj pozna... No, kaj bi rada vedele? bratca dobi Sofija. Je zdravnik najprej rekel, da misli, da gleda punčko, pa "ja ja"... pa gleda druge stvari... potem pa "ups, čakte no, to je ja lulči..." in potem je definitivno ostal lulči. Smo imeli napet dan. Spali do 9h - ne vem, kako je Sofija tako dolgo spala. Z mojim sva se non stop pričkala. Najprej ker je pozabil vrečko s prigrizki in smo po 10 minutah na poti morali obrniti in nazaj... potem ker ni hotel vzeti vozička zraven, da bomo imeli plac, smo šli še v Ikejo, no in tam je bila Sofija hitro zaspana in bi bilo najbolj fajn, če bi imeli voziček, ampak ne... je dete moralo zdržati pokoncu. Potem je spala pol ure v avtu, potem nismo našli prave smeri za Feldbach in se eno uro vozili naokrog. Potem smo le prišli v FB, a s pol ure zamude. Zdravnik bi lahko šel že domov... na srečo ni in je bil ZELO prijazen, je rekel, da je on itak tam, pa nam pojasnil, kako naj se domov peljemo, potem naredil morfologijo in 3D UZ zastonj in še razkazal porodnišnico. REs zelo moderna, prijetna, barvna ( ), komot, v sobi sta po dve postelji, ena višje, druga na tleh, široke po 1,5m, pa široka bana, če hočeš roditi v vodi... ma vse. Če se bo le dalo, bom šla gor... No, najbolj važno pa je, da je bebi dobro, najverjetneje mu bo ime Vid (čeprav jaz bi Filipa, pa moj noče ). V Ikeji smo pa kupili ful stvari za otroške sobe, tiste male okrogle preproge, pa neke luči, stolčke, okvirje za slike, v glavnem drobnarij za 400 eur. Imamo barve že določene, bo vse nekaj pisano, no, zdaj pa tudi za ta zadnjo sobo vemo, kako jo moramo pobarvati - je bolj podolgovata in bosta nasprotni steni temno modri. Saj vem, klasika za fantka... ampak ker bova Sofiji kupila od Alplesa, bova potem čez kakšno leto še njemu enako - tam pa se nama zdi najboljša svetlo modra... Nya, kaj svetuješ? Je ok tako? Dve temno modri steni, dve beli, pohištvo pa svetlo modro? Ko smo prišli domov, je bila Sofija takooo vesela, da že dolgo ne, tako je delala... potem čez en čas pa sem ji rekla, če gre aj aj, pravi, da ja in leti proti spalnicam. Sem mislila, da je šla na francosko, kot običajno, ampak ne, ona kar proti kinderpetu, zlezla na stol ob njem, jo dam notri, si vzame dudo in se vleže in leži... jaz pa ven iz sobe in dete zaspi. Sploh ne morem verjeti. Si moram nekam zapisati