nejcko
|
Glej, Milena, ne mislim na dolgo razpredati o tem. Lahko me razumeš tako ali drugače; morda moj prvi post deluje kot posploševanje, čeprav sem jasno napisala, da govorim iz povsem lastnih izkušenj dela v specifičnem okolju, kar sem dala kot možni vzorčni primer, zakaj lahko do določenih odstopanj prihaja. In absolutno se strinjam, da sta pojema "dolenjska in novomeška regija" dva popolnoma različna pojma, ki ju je nemogoče istovetiti. Mogoče samo še pojasnilo, da sem delala na podružnični 9-letki, kar pomeni, da so učenci tu vsa leta svojega osnovnega šolanja vpeti v primarno okolje, kar je spet poseben primer in povsem neprimerljiv z razmerami v tistih krajih, kjer učenci višjo stopnjo obiskujejo na (drugi) matični šoli. Kakorkoli, popolnoma se strinjam z nerealnostjo te raziskave, kot je napisala Felicita. Dejstvo je, da otrokom taki testi ne pomenija ama nič, tudi NPZ-ji, odkar niso več "vrednoteni", velikokrat obstajajo nerešeni. Kar je povsem logično; saj tudi mi odrasli, če nam nekdo na ulici v roke potisne anketni listek, le-tega v večini vržemo nerešenega v smeti - potem pa naredijo "kao raziskavo" na podlagi mogoče desetih rešenih anket Zelo realni rezultati, kajne . O novinarjih pa itak ne bi. Torej, povedala sem svoje mnenje na podlagi lastni izkušenj. Če sem izpadla žaljiva, če se ti zdi, da sem stvari posploševala, naj še enkrat povem, da to ni bil moj namen. Ker če česa res ne prenesem, je pa posploševanje. In ker vem, da določene "rož`ce" zacvetijo tudi v manj ugodnih ali celo v slabih pogojih.
|