RE: kaj danes kuhate? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


sonček33 -> RE: kaj danes kuhate? (15.3.2010 20:52:37)

Samsa, krompirjev narastek, recept prosim .



ja, prosim tudi jaz




Samsa -> RE: kaj danes kuhate? (15.3.2010 20:56:57)

IZVIRNO SPOROČILO: noranate

Samsa, krompirjev narastek, recept prosim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .



http://www.mojirecepti.com/recept/krompirjev-narastek-2.html

Enostavno in dobro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




sonček33 -> RE: kaj danes kuhate? (15.3.2010 20:59:21)

Super. Res enostavno.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




špelin@ -> RE: kaj danes kuhate? (16.3.2010 8:56:02)

Danes bomo jedli segedinar in polento.

IZVIRNO SPOROČILO: Samsa

IZVIRNO SPOROČILO: noranate

Samsa, krompirjev narastek, recept prosim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .



http://www.mojirecepti.com/recept/krompirjev-narastek-2.html

Enostavno in dobro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

To je pa res ena fina, enostavna ideja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




špelin@ -> RE: kaj danes kuhate? (16.3.2010 8:59:51)

IZVIRNO SPOROČILO: tejči28

IZVIRNO SPOROČILO: naja17

Pr naju bo pa zgodnja večerja... Za njega testenine s tunino omako, jaz pa bom kljukušo, ker tune ne maram.


Kaj pa je to kljukuša? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


1x je dala ena forumovka recept in sem si ga shranila - bom kar skopirala, dobesedno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]:

"jst bom pa dons delala "kljukušo"  upam, da si niste jezike polomile, ko ste to prebrale

mehko vmesas testo (masa: moka, koscki krompirja, cebule, sol in voda), razlijes po pekacu (zato pravim mehko, ker mora bit mal tekoca masa), pekac je predhodno namascen. po vrhu polozis dele piscancka (predhodno mariniran po lastnem okusu: jaz dodam sol, malo vegete, petersilj in poper) in das za ene cca pol ure pect na ne vem kolk stopinj  v glavnem, da se meso in testo speceta. malo preden je peceno do konca, vzames ven in prelijes s smetanovim prelivom (kisla smetana + mleko). ko se malo zapece, t.j. smetana rata mal penasta, das ven, in to je to."
Meni je tole ful dobro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]
naja17, kako tole delaš ti?





Samsa -> RE: kaj danes kuhate? (16.3.2010 9:43:07)

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: tejči28

IZVIRNO SPOROČILO: naja17

Pr naju bo pa zgodnja večerja... Za njega testenine s tunino omako, jaz pa bom kljukušo, ker tune ne maram.


Kaj pa je to kljukuša? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


1x je dala ena forumovka recept in sem si ga shranila - bom kar skopirala, dobesedno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] :

"jst bom pa dons delala "kljukušo"  upam, da si niste jezike polomile, ko ste to prebrale

mehko vmesas testo (masa: moka, koscki krompirja, cebule, sol in voda), razlijes po pekacu (zato pravim mehko, ker mora bit mal tekoca masa), pekac je predhodno namascen. po vrhu polozis dele piscancka (predhodno mariniran po lastnem okusu: jaz dodam sol, malo vegete, petersilj in poper) in das za ene cca pol ure pect na ne vem kolk stopinj  v glavnem, da se meso in testo speceta. malo preden je peceno do konca, vzames ven in prelijes s smetanovim prelivom (kisla smetana + mleko). ko se malo zapece, t.j. smetana rata mal penasta, das ven, in to je to."
Meni je tole ful dobro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]
naja17, kako tole delaš ti?




To se pa dobro bere - bo treba poskusit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




naja17 -> RE: kaj danes kuhate? (16.3.2010 10:09:31)

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: tejči28

IZVIRNO SPOROČILO: naja17

Pr naju bo pa zgodnja večerja... Za njega testenine s tunino omako, jaz pa bom kljukušo, ker tune ne maram.


Kaj pa je to kljukuša? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


1x je dala ena forumovka recept in sem si ga shranila - bom kar skopirala, dobesedno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] :

"jst bom pa dons delala "kljukušo"  upam, da si niste jezike polomile, ko ste to prebrale

mehko vmesas testo (masa: moka, koscki krompirja, cebule, sol in voda), razlijes po pekacu (zato pravim mehko, ker mora bit mal tekoca masa), pekac je predhodno namascen. po vrhu polozis dele piscancka (predhodno mariniran po lastnem okusu: jaz dodam sol, malo vegete, petersilj in poper) in das za ene cca pol ure pect na ne vem kolk stopinj  v glavnem, da se meso in testo speceta. malo preden je peceno do konca, vzames ven in prelijes s smetanovim prelivom (kisla smetana + mleko). ko se malo zapece, t.j. smetana rata mal penasta, das ven, in to je to."
Meni je tole ful dobro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]
naja17, kako tole delaš ti?




Tkole je... V različnih delih Bosne, jo delajo drugače oz. je poimenovana drugače... Pri mojih je s krompirjem - kvrguša, z mesom - mutuša in s skuto in smetano - kljukuša...

Vsaka je v bistvu v štartu ista: testo se naredi kot za palačinke (+ pecilni prašek), malce bolj gosto, vseeno pa ne preveč, ker mora biti rahlo, ko se speče.
Če želimo kvrgušo, damo v testo krompir, ko je pečeno, jo še v pekaču razraežemo, zalijemos s slado smetano ali smetano za kuhanje in še malo popečemo, da se smetana vpije.
Če želimo mutušo, kose piščanca, ki smo jih predhodno solili, poprali in vegetali, porazdelimo po pekaču, jih malo popečemo, prelijemo čez testo in ko je pečeno, naredimo isto kot pri kvrguši.
Pri kljukuši pa testo samo spečemo, ga vzamemo ven, razkosamo na koščke, porazdelimo po krožniku, damo čez skuto, prelijemo z mešanico sladke in kisle smetane (vmes lahko malo za okus damo tudi česen) ter prelijemo z malo stopljenega masla.





ZARA -> RE: kaj danes kuhate? (16.3.2010 14:29:44)

IZVIRNO SPOROČILO: Samsa
Ja, ti so zamrznjeni in pakirani po 8 kom ( imajo še drobtine zraven pakirane )
U, fajn. Hvala za infote.




Felicita -> RE: kaj danes kuhate? (16.3.2010 14:31:13)

jest dans ne kuham, jem solato iz čičerike in koruze, njami [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ju3 bo pa verjetno makaronov narastek, ga že 100 let ni blo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Samsa -> RE: kaj danes kuhate? (16.3.2010 14:59:41)

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

ju3 bo pa verjetno makaronov narastek, ga že 100 let ni blo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


mmmmm njami njami [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. To bom pa jutri ali pa v četrtek naredila. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Jaz sem danes delala bolj sladko kosilo: jabolčne palačinke in kompot




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (16.3.2010 15:01:48)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




naja17 -> RE: kaj danes kuhate? (16.3.2010 16:24:54)

Govedina v solati in kruh




Samsa -> RE: kaj danes kuhate? (17.3.2010 9:13:24)

Segedin + široki rezanci [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: kaj danes kuhate? (17.3.2010 9:14:34)

Poskusila bom Najin recept za mutašo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




naja17 -> RE: kaj danes kuhate? (17.3.2010 10:45:15)

IZVIRNO SPOROČILO: skamp

Poskusila bom Najin recept za mutašo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Če te še kaj zanima, vprašaj, ker sem sam do 12h gor [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]....




špelin@ -> RE: kaj danes kuhate? (17.3.2010 10:47:02)

Danes: porova juha in palačinke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




špelin@ -> RE: kaj danes kuhate? (17.3.2010 10:47:38)

IZVIRNO SPOROČILO: naja17

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: tejči28

IZVIRNO SPOROČILO: naja17

Pr naju bo pa zgodnja večerja... Za njega testenine s tunino omako, jaz pa bom kljukušo, ker tune ne maram.


Kaj pa je to kljukuša? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]   [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]


1x je dala ena forumovka recept in sem si ga shranila - bom kar skopirala, dobesedno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] :

"jst bom pa dons delala "kljukušo"  upam, da si niste jezike polomile, ko ste to prebrale

mehko vmesas testo (masa: moka, koscki krompirja, cebule, sol in voda), razlijes po pekacu (zato pravim mehko, ker mora bit mal tekoca masa), pekac je predhodno namascen. po vrhu polozis dele piscancka (predhodno mariniran po lastnem okusu: jaz dodam sol, malo vegete, petersilj in poper) in das za ene cca pol ure pect na ne vem kolk stopinj  v glavnem, da se meso in testo speceta. malo preden je peceno do konca, vzames ven in prelijes s smetanovim prelivom (kisla smetana + mleko). ko se malo zapece, t.j. smetana rata mal penasta, das ven, in to je to."
Meni je tole ful dobro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]
naja17, kako tole delaš ti?




Tkole je... V različnih delih Bosne, jo delajo drugače oz. je poimenovana drugače... Pri mojih je s krompirjem - kvrguša, z mesom - mutuša in s skuto in smetano - kljukuša...

Vsaka je v bistvu v štartu ista: testo se naredi kot za palačinke (+ pecilni prašek), malce bolj gosto, vseeno pa ne preveč, ker mora biti rahlo, ko se speče.
Če želimo kvrgušo, damo v testo krompir, ko je pečeno, jo še v pekaču razraežemo, zalijemos s slado smetano ali smetano za kuhanje in še malo popečemo, da se smetana vpije.
Če želimo mutušo, kose piščanca, ki smo jih predhodno solili, poprali in vegetali, porazdelimo po pekaču, jih malo popečemo, prelijemo čez testo in ko je pečeno, naredimo isto kot pri kvrguši.
Pri kljukuši pa testo samo spečemo, ga vzamemo ven, razkosamo na koščke, porazdelimo po krožniku, damo čez skuto, prelijemo z mešanico sladke in kisle smetane (vmes lahko malo za okus damo tudi česen) ter prelijemo z malo stopljenega masla.



Ti pa obvladaš tole v nulo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




ZARA -> RE: kaj danes kuhate? (17.3.2010 10:53:54)

Njoke s pršutom + motovilec z jajcem




naja17 -> RE: kaj danes kuhate? (17.3.2010 11:05:45)

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Njoke s pršutom + motovilec z jajcem


Mmmmm njamiii...




noranate -> RE: kaj danes kuhate? (17.3.2010 11:19:19)

danes bo pa pohano piščančje meso, pomfri in zelena solata. kasnej pa rižev narastek [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




Samsa -> RE: kaj danes kuhate? (17.3.2010 11:41:04)

IZVIRNO SPOROČILO: naja17

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Njoke s pršutom + motovilec z jajcem


Mmmmm njamiii...


o ja..... njami njamiiiii [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Hope2 -> RE: kaj danes kuhate? (17.3.2010 12:43:51)

Včeraj pečena puranja krača in motovilec z jajčkom. Danes jota. Jutri sendvič iz šnicla, malancana, mozarele in paradajza, zraven krompirjev narastek- ideja ukradena iz tle[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], hvala




Anonimen -> RE: kaj danes kuhate? (17.3.2010 13:40:26)

Naja17 zdaj me samo zanima,ce imate dpsti vec testa kot sem ga jaz zdaj dala.Sem cisto po obcutku naredila.
A pri kvrguši skuhate krompir prej?? Grem potem se tvoje nasvete za burek posikat,da se to v naslednjih dneh preizkusim.

Je pa zelo dobro tole pa zelena solata fajn pase zraven.

[img]http://www4.slikomat.com/10/0317/4ik-IMGP46_thumb.jpg[/img]




Hope2 -> RE: kaj danes kuhate? (17.3.2010 13:59:08)

UU tale kvrguša je fajn jed. Smo kar pozabili nanjo. Jaz sem jo delala tudi z zelenjavo ali pa namesto bele moke dala ajdovo moko in polnozrnato. 




naja17 -> RE: kaj danes kuhate? (17.3.2010 18:54:34)

IZVIRNO SPOROČILO: skamp

Naja17 zdaj me samo zanima,ce imate dpsti vec testa kot sem ga jaz zdaj dala.Sem cisto po obcutku naredila.
A pri kvrguši skuhate krompir prej?? Grem potem se tvoje nasvete za burek posikat,da se to v naslednjih dneh preizkusim.

Je pa zelo dobro tole pa zelena solata fajn pase zraven.

[image]http://www4.slikomat.com/10/0317/4ik-IMGP46_thumb.jpg[/image]



[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Bravo res... Je blo dobro, a ne? Jaz tudi naredim ene tolko testa, da gre pač čez piščanca, tud če ga mal ven gleda, pol itak naraste testo in jo to lih prav. In jaz tudi vedno delam po občutku, skoraj za nič nimam mer [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Po pravici, jaz kvrguše ne maram, tako  kot pite krompiruše ne in karkoli bom rekla, se bom zlagala, ker jo tud doma nismo delal. Vem samo, da se krompir nariba notri [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  




Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>