|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kaj danes kuhate?
23.2.2010 9:30:00   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: noranate

Špelin, sem šele sedaj videla recept. Čem probatuser posted image

Nimaš kaj falit user posted image To je ena taka univerzalna jed, ki že sama po sebi dobi poln okus, ko se "čvaži" v pečici in se krompir prepoji s sokom mesa, ni treba na nič posebej mislit.

(odgovor članu noranate)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: kaj danes kuhate?
23.2.2010 10:26:57   
kasso
IZVIRNO SPOROČILO: noranate

punce, mam faširano meso, naj tud jaz mukakam, dajte recept za musako, magar improviziranuser posted image

meso prepražiš, dodaš, sol, česen in peteršilj....krompir olupiš in jaz npr. kar v multipraktiku na tanke rezine. V pekač daš najprej plast krompirja, potem mesa in spet krompir, meso...na vrhu pustim plast krompirja.
Eno do dve jajci razžvrkljam, dodam sladko smetano, malo soli in tudi mleko, drugače mi je premalo sočno. Že vmes med plastmi polivam, največ pa na vrhu. Na vrh dam tudi malo masla in v pečico. Lahko daš tudi kaj drugega vmes, kakšno zelenjavo itd....
Pečem 1 uro na 150 stopinj.

Če bi pa imela narejeno omako iz mesa, pa bi naredila lasagno ali paštičo - isto kot lazagna le da je iz testenin ala valoviti rezanci.

< Sporočilo je popravil kasso -- 23.2.2010 10:27:47 >

(odgovor članu noranate)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: kaj danes kuhate?
23.2.2010 10:29:36   
Anonimen
tnx kasso. bom po tvoje.

se cvetaco , korenje pa se kaj bom zmiksala pa vmes namazala.
pa po vrsu z besamelom polilauser posted image
pasticio in lasagna odpade. smo meli vceri makaroneuser posted image

(odgovor članu kasso)
  Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: kaj danes kuhate?
23.2.2010 10:33:53   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: kasso

IZVIRNO SPOROČILO: noranate

punce, mam faširano meso, naj tud jaz mukakam, dajte recept za musako, magar improviziranuser posted image

meso prepražiš, dodaš, sol, česen in peteršilj....krompir olupiš in jaz npr. kar v multipraktiku na tanke rezine. V pekač daš najprej plast krompirja, potem mesa in spet krompir, meso...na vrhu pustim plast krompirja.
Eno do dve jajci razžvrkljam, dodam sladko smetano, malo soli in tudi mleko, drugače mi je premalo sočno. Že vmes med plastmi polivam, največ pa na vrhu. Na vrh dam tudi malo masla in v pečico. Lahko daš tudi kaj drugega vmes, kakšno zelenjavo itd....
Pečem 1 uro na 150 stopinj.

Če bi pa imela narejeno omako iz mesa, pa bi naredila lasagno ali paštičo - isto kot lazagna le da je iz testenin ala valoviti rezanci.

user posted image user posted image Joj, sem že lačna... user posted image

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: kaj danes kuhate?
23.2.2010 10:36:17   
Anonimen






meso prepražiš, dodaš, sol, česen in peteršilj....krompir olupiš in jaz npr. kar v multipraktiku na tanke rezine. V pekač daš najprej plast krompirja, potem mesa in spet krompir, meso...na vrhu pustim plast krompirja.
Eno do dve jajci razžvrkljam, dodam sladko smetano, malo soli in tudi mleko, drugače mi je premalo sočno. Že vmes med plastmi polivam, največ pa na vrhu. Na vrh dam tudi malo masla in v pečico. Lahko daš tudi kaj drugega vmes, kakšno zelenjavo itd....
Pečem 1 uro na 150 stopinj.


surov?

(odgovor članu špelin@)
  Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: kaj danes kuhate?
23.2.2010 10:37:27   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute







meso prepražiš, dodaš, sol, česen in peteršilj....krompir olupiš in jaz npr. kar v multipraktiku na tanke rezine. V pekač daš najprej plast krompirja, potem mesa in spet krompir, meso...na vrhu pustim plast krompirja.
Eno do dve jajci razžvrkljam, dodam sladko smetano, malo soli in tudi mleko, drugače mi je premalo sočno. Že vmes med plastmi polivam, največ pa na vrhu. Na vrh dam tudi malo masla in v pečico. Lahko daš tudi kaj drugega vmes, kakšno zelenjavo itd....
Pečem 1 uro na 150 stopinj.


surov?

Jaz ga skuham "v oblicah" in potem olupim ter narežem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: kaj danes kuhate?
23.2.2010 10:37:41   
Anonimen
tnx

(odgovor članu špelin@)
  Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: kaj danes kuhate?
23.2.2010 11:12:07   
kasso

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute







meso prepražiš, dodaš, sol, česen in peteršilj....krompir olupiš in jaz npr. kar v multipraktiku na tanke rezine. V pekač daš najprej plast krompirja, potem mesa in spet krompir, meso...na vrhu pustim plast krompirja.
Eno do dve jajci razžvrkljam, dodam sladko smetano, malo soli in tudi mleko, drugače mi je premalo sočno. Že vmes med plastmi polivam, največ pa na vrhu. Na vrh dam tudi malo masla in v pečico. Lahko daš tudi kaj drugega vmes, kakšno zelenjavo itd....
Pečem 1 uro na 150 stopinj.


surov?

Jaz ga skuham "v oblicah" in potem olupim ter narežem.


jaz dam pa vedno surovega, mi je boljše.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: kaj danes kuhate?
23.2.2010 11:18:49   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: kasso


IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute







meso prepražiš, dodaš, sol, česen in peteršilj....krompir olupiš in jaz npr. kar v multipraktiku na tanke rezine. V pekač daš najprej plast krompirja, potem mesa in spet krompir, meso...na vrhu pustim plast krompirja.
Eno do dve jajci razžvrkljam, dodam sladko smetano, malo soli in tudi mleko, drugače mi je premalo sočno. Že vmes med plastmi polivam, največ pa na vrhu. Na vrh dam tudi malo masla in v pečico. Lahko daš tudi kaj drugega vmes, kakšno zelenjavo itd....
Pečem 1 uro na 150 stopinj.


surov?

Jaz ga skuham "v oblicah" in potem olupim ter narežem.


jaz dam pa vedno surovega, mi je boljše.

Pa se dovolj zmehča??

Jaz ga najprej nekje 15 minut kuham, olupim, narežem na rezine in zložim musako. Potem vse to 1 uro pečem in je ravno prav sočno, je krompir še vedno kompakten, ne razpade. Točno 1x sem dala surovega - moja prva mus(k)aka user posted image - in je bil krompir notri še surov user posted image

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: kaj danes kuhate?
23.2.2010 11:20:43   
Splišni
Musako iz bučk in mletega mesa

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: kaj danes kuhate?
23.2.2010 11:54:38   
kasso

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: kasso


IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute







meso prepražiš, dodaš, sol, česen in peteršilj....krompir olupiš in jaz npr. kar v multipraktiku na tanke rezine. V pekač daš najprej plast krompirja, potem mesa in spet krompir, meso...na vrhu pustim plast krompirja.
Eno do dve jajci razžvrkljam, dodam sladko smetano, malo soli in tudi mleko, drugače mi je premalo sočno. Že vmes med plastmi polivam, največ pa na vrhu. Na vrh dam tudi malo masla in v pečico. Lahko daš tudi kaj drugega vmes, kakšno zelenjavo itd....
Pečem 1 uro na 150 stopinj.


surov?

Jaz ga skuham "v oblicah" in potem olupim ter narežem.


jaz dam pa vedno surovega, mi je boljše.

Pa se dovolj zmehča??

Jaz ga najprej nekje 15 minut kuham, olupim, narežem na rezine in zložim musako. Potem vse to 1 uro pečem in je ravno prav sočno, je krompir še vedno kompakten, ne razpade. Točno 1x sem dala surovega - moja prva mus(k)aka user posted image - in je bil krompir notri še surov user posted image


ja se zmehča. Moraš pa tudi vmes polivat, lahko tudi npr. z juho, pa tudi meso, ki ga daješ vmes ne sme bit preveč suho.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: kaj danes kuhate?
23.2.2010 11:57:28   
ZARA
Krompirjevo-mesni burek + motovilec

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: kaj danes kuhate?
23.2.2010 12:17:51   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA
Krompirjevo-mesni burek

Jaz bi pa recept za tole, prosim user posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: kaj danes kuhate?
23.2.2010 12:19:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Krompirjevo-mesni burek + motovilec



omg!
kje si ga pa dobila?????

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: kaj danes kuhate?
23.2.2010 12:33:36   
naja17
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Krompirjevo-mesni burek + motovilec



omg!
kje si ga pa dobila?????



Kaj pa je narobe s takim kosilom? V bistvu se ne reče krompirjevo-mesni burek, ampak šareni burek. Motovilec je pa pač v solati. Zakon južna drgač user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: kaj danes kuhate?
23.2.2010 12:35:26   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: naja17

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Krompirjevo-mesni burek + motovilec



omg!
kje si ga pa dobila?????



Kaj pa je narobe s takim kosilom? V bistvu se ne reče krompirjevo-mesni burek, ampak šareni burek. Motovilec je pa pač v solati. Zakon južna drgač user posted image

A nekaj takegale? http://dokolica.bloger.hr/post/sareni-burek/562773.aspx


(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: kaj danes kuhate?
23.2.2010 12:36:45   
naja17
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

pojma nimam.
od vceraj mi je ostal cel lonec bolonjske omake.

makaronov ne bom, ker smo jih vceraj.
neki iz te omake moram spackat.
any idea?



Kupi tortilje, jih nafilaj, naribaj čez sir + sirovo Chio omako zmešano s kislo smetano, zapeči v pečici in zraven ponudi še kako pekočo omakco user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: kaj danes kuhate?
23.2.2010 12:40:04   
benika
Jaz sem ravno naredila rezančevo testo za široke rezance. Zraven bo gobova omaka zame in najbrž tunina za moža. Otroci so pa na shujševalni in jedo rezance brez vsegauser posted image

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: kaj danes kuhate?
23.2.2010 12:42:19   
naja17
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: naja17

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Krompirjevo-mesni burek + motovilec



omg!
kje si ga pa dobila?????



Kaj pa je narobe s takim kosilom? V bistvu se ne reče krompirjevo-mesni burek, ampak šareni burek. Motovilec je pa pač v solati. Zakon južna drgač user posted image

A nekaj takegale? http://dokolica.bloger.hr/post/sareni-burek/562773.aspx




Ja neki tazga... Načinov je več... Pri meni osebno mora biti meso narezano na koščke in nikoli faširano (tudi, ko delam samo mesnega), krompir tudi narežeš na kockice (malo zamudno, ampak tako je najbolj okusno), dodaš sesekljano čebulo, sol, vageta, poper, vse skupaj zmešaš in nato pač "mečeš" z rokami po testu, ne mažeš tkole kot je na sliki, al pa tko k štrudl, ampak tko da se samo nekak porazdeli, če me zastopiš. Ko je pečeno, preliješ z vrelo vodo v katero vmešaš žlico masla. Ko vzameš ven, pokriješ še z enim plehom, da se vse skupaj malo omehča.

Je*emtiš ste me zdej s temi bureki... Ne vem, če jest nam dones kr špinačnega mela.... Khmmmm...

< Sporočilo je popravil naja17 -- 23.2.2010 12:43:31 >

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: kaj danes kuhate?
23.2.2010 12:43:26   
Felicita
mamo slovo od zime - kisla repa, krvavice, matevž.

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: kaj danes kuhate?
23.2.2010 13:04:44   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: naja17
V bistvu se ne reče krompirjevo-mesni burek, ampak šareni burek. Motovilec je pa pač v solati. Zakon južna drgač.

A res, a šareni burek? user posted image  Pa dobro, onda šareni. Si bom zapomnila.

Motovilec dobim v Hofru, miška.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: kaj danes kuhate?
23.2.2010 13:09:04   
ZARA
Naja 17, ja, podobno kot na linku. Samo jst dam faširano meso, čebulo, česen, sol, začimbe, malo kisle smetane in krompir v kockah. Potem malo potenstam, pustim da se malo nažmaha in dam čez kake pol ure v testo in v pećico za 30 min. 

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: kaj danes kuhate?
23.2.2010 13:50:58   
naja17
IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Naja 17, ja, podobno kot na linku. Samo jst dam faširano meso, čebulo, česen, sol, začimbe, malo kisle smetane in krompir v kockah. Potem malo potenstam, pustim da se malo nažmaha in dam čez kake pol ure v testo in v pećico za 30 min. 


Aj ne ne lubica, jaz vem kak se dela, špelin je spraševala, pa sem jaz samo napisala, kako ga jaz delam oz. je pravilni postopek user posted image .
Nažmaha (user posted image  kera kul beseda) se, ko na koncu preliješ z vrelo vodo in maslom (jbg bureki so pač mastni) user posted image ...

Drgač pa ja - šareni, torej pisani (krompir in meso)
Mesni - je samo burek
Špinačni - zeljanca
Sirov - sirnica
s piščancem - ćoravi
s krompirjem -  krompiruša

user posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: kaj danes kuhate?
23.2.2010 15:02:24   
ZARA
Aha, tako gre to. Kako se pa potem reče bureku z zeljem? Je tudi zelo dober.
 
Špelin@, evo ti napotkov za šareni burek, hehe.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: kaj danes kuhate?
24.2.2010 17:10:55   
špelin@
Hvala za vse napotke okrog tega bureka user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: naja17
s piščancem - ćoravi

user posted image user posted image user posted image


IZVIRNO SPOROČILO: naja17
Nažmaha (  kera kul beseda) se, ko na koncu preliješ z vrelo vodo in maslom (jbg bureki so pač mastni) ...

S koliko vrele vode z maslom pa to preliješ? user posted image A prav poliješ ali samo pokapaš??

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kdaj otroku ponuditi ribe in ostalo morsko...
Poletje je tu in že nam diši morska hrana. Kdaj in kako ponuditi takšne specialitete dojenčku?
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?