kasso -> RE: kaj danes kuhate? (23.2.2010 11:54:38)
|
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: kasso IZVIRNO SPOROČILO: špelin@ IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute meso prepražiš, dodaš, sol, česen in peteršilj....krompir olupiš in jaz npr. kar v multipraktiku na tanke rezine. V pekač daš najprej plast krompirja, potem mesa in spet krompir, meso...na vrhu pustim plast krompirja. Eno do dve jajci razžvrkljam, dodam sladko smetano, malo soli in tudi mleko, drugače mi je premalo sočno. Že vmes med plastmi polivam, največ pa na vrhu. Na vrh dam tudi malo masla in v pečico. Lahko daš tudi kaj drugega vmes, kakšno zelenjavo itd.... Pečem 1 uro na 150 stopinj. surov? Jaz ga skuham "v oblicah" in potem olupim ter narežem. jaz dam pa vedno surovega, mi je boljše. Pa se dovolj zmehča?? Jaz ga najprej nekje 15 minut kuham, olupim, narežem na rezine in zložim musako. Potem vse to 1 uro pečem in je ravno prav sočno, je krompir še vedno kompakten, ne razpade. Točno 1x sem dala surovega - moja prva mus(k)aka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] - in je bil krompir notri še surov [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ja se zmehča. Moraš pa tudi vmes polivat, lahko tudi npr. z juho, pa tudi meso, ki ga daješ vmes ne sme bit preveč suho.
|
|
|
|