RE: kaj danes kuhate? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


špelin@ -> RE: kaj danes kuhate? (23.2.2010 9:30:00)

IZVIRNO SPOROČILO: noranate

Špelin, sem šele sedaj videla recept. Čem probat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Nimaš kaj falit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] To je ena taka univerzalna jed, ki že sama po sebi dobi poln okus, ko se "čvaži" v pečici in se krompir prepoji s sokom mesa, ni treba na nič posebej mislit.




kasso -> RE: kaj danes kuhate? (23.2.2010 10:26:57)

IZVIRNO SPOROČILO: noranate

punce, mam faširano meso, naj tud jaz mukakam, dajte recept za musako, magar improviziran[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

meso prepražiš, dodaš, sol, česen in peteršilj....krompir olupiš in jaz npr. kar v multipraktiku na tanke rezine. V pekač daš najprej plast krompirja, potem mesa in spet krompir, meso...na vrhu pustim plast krompirja.
Eno do dve jajci razžvrkljam, dodam sladko smetano, malo soli in tudi mleko, drugače mi je premalo sočno. Že vmes med plastmi polivam, največ pa na vrhu. Na vrh dam tudi malo masla in v pečico. Lahko daš tudi kaj drugega vmes, kakšno zelenjavo itd....
Pečem 1 uro na 150 stopinj.

Če bi pa imela narejeno omako iz mesa, pa bi naredila lasagno ali paštičo - isto kot lazagna le da je iz testenin ala valoviti rezanci.




Anonimen -> RE: kaj danes kuhate? (23.2.2010 10:29:36)

tnx kasso. bom po tvoje.

se cvetaco , korenje pa se kaj bom zmiksala pa vmes namazala.
pa po vrsu z besamelom polila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
pasticio in lasagna odpade. smo meli vceri makarone[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




špelin@ -> RE: kaj danes kuhate? (23.2.2010 10:33:53)

IZVIRNO SPOROČILO: kasso

IZVIRNO SPOROČILO: noranate

punce, mam faširano meso, naj tud jaz mukakam, dajte recept za musako, magar improviziran[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

meso prepražiš, dodaš, sol, česen in peteršilj....krompir olupiš in jaz npr. kar v multipraktiku na tanke rezine. V pekač daš najprej plast krompirja, potem mesa in spet krompir, meso...na vrhu pustim plast krompirja.
Eno do dve jajci razžvrkljam, dodam sladko smetano, malo soli in tudi mleko, drugače mi je premalo sočno. Že vmes med plastmi polivam, največ pa na vrhu. Na vrh dam tudi malo masla in v pečico. Lahko daš tudi kaj drugega vmes, kakšno zelenjavo itd....
Pečem 1 uro na 150 stopinj.

Če bi pa imela narejeno omako iz mesa, pa bi naredila lasagno ali paštičo - isto kot lazagna le da je iz testenin ala valoviti rezanci.

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image] Joj, sem že lačna... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]




Anonimen -> RE: kaj danes kuhate? (23.2.2010 10:36:17)







meso prepražiš, dodaš, sol, česen in peteršilj....krompir olupiš in jaz npr. kar v multipraktiku na tanke rezine. V pekač daš najprej plast krompirja, potem mesa in spet krompir, meso...na vrhu pustim plast krompirja.
Eno do dve jajci razžvrkljam, dodam sladko smetano, malo soli in tudi mleko, drugače mi je premalo sočno. Že vmes med plastmi polivam, največ pa na vrhu. Na vrh dam tudi malo masla in v pečico. Lahko daš tudi kaj drugega vmes, kakšno zelenjavo itd....
Pečem 1 uro na 150 stopinj.


surov?




špelin@ -> RE: kaj danes kuhate? (23.2.2010 10:37:27)

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute







meso prepražiš, dodaš, sol, česen in peteršilj....krompir olupiš in jaz npr. kar v multipraktiku na tanke rezine. V pekač daš najprej plast krompirja, potem mesa in spet krompir, meso...na vrhu pustim plast krompirja.
Eno do dve jajci razžvrkljam, dodam sladko smetano, malo soli in tudi mleko, drugače mi je premalo sočno. Že vmes med plastmi polivam, največ pa na vrhu. Na vrh dam tudi malo masla in v pečico. Lahko daš tudi kaj drugega vmes, kakšno zelenjavo itd....
Pečem 1 uro na 150 stopinj.


surov?

Jaz ga skuham "v oblicah" in potem olupim ter narežem.




Anonimen -> RE: kaj danes kuhate? (23.2.2010 10:37:41)

tnx




kasso -> RE: kaj danes kuhate? (23.2.2010 11:12:07)


IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute







meso prepražiš, dodaš, sol, česen in peteršilj....krompir olupiš in jaz npr. kar v multipraktiku na tanke rezine. V pekač daš najprej plast krompirja, potem mesa in spet krompir, meso...na vrhu pustim plast krompirja.
Eno do dve jajci razžvrkljam, dodam sladko smetano, malo soli in tudi mleko, drugače mi je premalo sočno. Že vmes med plastmi polivam, največ pa na vrhu. Na vrh dam tudi malo masla in v pečico. Lahko daš tudi kaj drugega vmes, kakšno zelenjavo itd....
Pečem 1 uro na 150 stopinj.


surov?

Jaz ga skuham "v oblicah" in potem olupim ter narežem.


jaz dam pa vedno surovega, mi je boljše.




špelin@ -> RE: kaj danes kuhate? (23.2.2010 11:18:49)

IZVIRNO SPOROČILO: kasso


IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute







meso prepražiš, dodaš, sol, česen in peteršilj....krompir olupiš in jaz npr. kar v multipraktiku na tanke rezine. V pekač daš najprej plast krompirja, potem mesa in spet krompir, meso...na vrhu pustim plast krompirja.
Eno do dve jajci razžvrkljam, dodam sladko smetano, malo soli in tudi mleko, drugače mi je premalo sočno. Že vmes med plastmi polivam, največ pa na vrhu. Na vrh dam tudi malo masla in v pečico. Lahko daš tudi kaj drugega vmes, kakšno zelenjavo itd....
Pečem 1 uro na 150 stopinj.


surov?

Jaz ga skuham "v oblicah" in potem olupim ter narežem.


jaz dam pa vedno surovega, mi je boljše.

Pa se dovolj zmehča??

Jaz ga najprej nekje 15 minut kuham, olupim, narežem na rezine in zložim musako. Potem vse to 1 uro pečem in je ravno prav sočno, je krompir še vedno kompakten, ne razpade. Točno 1x sem dala surovega - moja prva mus(k)aka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] - in je bil krompir notri še surov [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Splišni -> RE: kaj danes kuhate? (23.2.2010 11:20:43)

Musako iz bučk in mletega mesa




kasso -> RE: kaj danes kuhate? (23.2.2010 11:54:38)


IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: kasso


IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute







meso prepražiš, dodaš, sol, česen in peteršilj....krompir olupiš in jaz npr. kar v multipraktiku na tanke rezine. V pekač daš najprej plast krompirja, potem mesa in spet krompir, meso...na vrhu pustim plast krompirja.
Eno do dve jajci razžvrkljam, dodam sladko smetano, malo soli in tudi mleko, drugače mi je premalo sočno. Že vmes med plastmi polivam, največ pa na vrhu. Na vrh dam tudi malo masla in v pečico. Lahko daš tudi kaj drugega vmes, kakšno zelenjavo itd....
Pečem 1 uro na 150 stopinj.


surov?

Jaz ga skuham "v oblicah" in potem olupim ter narežem.


jaz dam pa vedno surovega, mi je boljše.

Pa se dovolj zmehča??

Jaz ga najprej nekje 15 minut kuham, olupim, narežem na rezine in zložim musako. Potem vse to 1 uro pečem in je ravno prav sočno, je krompir še vedno kompakten, ne razpade. Točno 1x sem dala surovega - moja prva mus(k)aka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] - in je bil krompir notri še surov [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


ja se zmehča. Moraš pa tudi vmes polivat, lahko tudi npr. z juho, pa tudi meso, ki ga daješ vmes ne sme bit preveč suho.




ZARA -> RE: kaj danes kuhate? (23.2.2010 11:57:28)

Krompirjevo-mesni burek + motovilec




špelin@ -> RE: kaj danes kuhate? (23.2.2010 12:17:51)

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA
Krompirjevo-mesni burek

Jaz bi pa recept za tole, prosim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: kaj danes kuhate? (23.2.2010 12:19:25)

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Krompirjevo-mesni burek + motovilec



omg!
kje si ga pa dobila?????




naja17 -> RE: kaj danes kuhate? (23.2.2010 12:33:36)

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Krompirjevo-mesni burek + motovilec



omg!
kje si ga pa dobila?????



Kaj pa je narobe s takim kosilom? V bistvu se ne reče krompirjevo-mesni burek, ampak šareni burek. Motovilec je pa pač v solati. Zakon južna drgač [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




špelin@ -> RE: kaj danes kuhate? (23.2.2010 12:35:26)

IZVIRNO SPOROČILO: naja17

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Krompirjevo-mesni burek + motovilec



omg!
kje si ga pa dobila?????



Kaj pa je narobe s takim kosilom? V bistvu se ne reče krompirjevo-mesni burek, ampak šareni burek. Motovilec je pa pač v solati. Zakon južna drgač [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

A nekaj takegale? http://dokolica.bloger.hr/post/sareni-burek/562773.aspx





naja17 -> RE: kaj danes kuhate? (23.2.2010 12:36:45)

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

pojma nimam.
od vceraj mi je ostal cel lonec bolonjske omake.

makaronov ne bom, ker smo jih vceraj.
neki iz te omake moram spackat.
any idea?



Kupi tortilje, jih nafilaj, naribaj čez sir + sirovo Chio omako zmešano s kislo smetano, zapeči v pečici in zraven ponudi še kako pekočo omakco [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




benika -> RE: kaj danes kuhate? (23.2.2010 12:40:04)

Jaz sem ravno naredila rezančevo testo za široke rezance. Zraven bo gobova omaka zame in najbrž tunina za moža. Otroci so pa na shujševalni in jedo rezance brez vsega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




naja17 -> RE: kaj danes kuhate? (23.2.2010 12:42:19)

IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

IZVIRNO SPOROČILO: naja17

IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Krompirjevo-mesni burek + motovilec



omg!
kje si ga pa dobila?????



Kaj pa je narobe s takim kosilom? V bistvu se ne reče krompirjevo-mesni burek, ampak šareni burek. Motovilec je pa pač v solati. Zakon južna drgač [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

A nekaj takegale? http://dokolica.bloger.hr/post/sareni-burek/562773.aspx




Ja neki tazga... Načinov je več... Pri meni osebno mora biti meso narezano na koščke in nikoli faširano (tudi, ko delam samo mesnega), krompir tudi narežeš na kockice (malo zamudno, ampak tako je najbolj okusno), dodaš sesekljano čebulo, sol, vageta, poper, vse skupaj zmešaš in nato pač "mečeš" z rokami po testu, ne mažeš tkole kot je na sliki, al pa tko k štrudl, ampak tko da se samo nekak porazdeli, če me zastopiš. Ko je pečeno, preliješ z vrelo vodo v katero vmešaš žlico masla. Ko vzameš ven, pokriješ še z enim plehom, da se vse skupaj malo omehča.

Je*emtiš ste me zdej s temi bureki... Ne vem, če jest nam dones kr špinačnega mela.... Khmmmm...




Felicita -> RE: kaj danes kuhate? (23.2.2010 12:43:26)

mamo slovo od zime - kisla repa, krvavice, matevž.




ZARA -> RE: kaj danes kuhate? (23.2.2010 13:04:44)

IZVIRNO SPOROČILO: naja17
V bistvu se ne reče krompirjevo-mesni burek, ampak šareni burek. Motovilec je pa pač v solati. Zakon južna drgač.

A res, a šareni burek? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Pa dobro, onda šareni. Si bom zapomnila.

Motovilec dobim v Hofru, miška.




ZARA -> RE: kaj danes kuhate? (23.2.2010 13:09:04)

Naja 17, ja, podobno kot na linku. Samo jst dam faširano meso, čebulo, česen, sol, začimbe, malo kisle smetane in krompir v kockah. Potem malo potenstam, pustim da se malo nažmaha in dam čez kake pol ure v testo in v pećico za 30 min. 




naja17 -> RE: kaj danes kuhate? (23.2.2010 13:50:58)

IZVIRNO SPOROČILO: ZARA

Naja 17, ja, podobno kot na linku. Samo jst dam faširano meso, čebulo, česen, sol, začimbe, malo kisle smetane in krompir v kockah. Potem malo potenstam, pustim da se malo nažmaha in dam čez kake pol ure v testo in v pećico za 30 min. 


Aj ne ne lubica, jaz vem kak se dela, špelin je spraševala, pa sem jaz samo napisala, kako ga jaz delam oz. je pravilni postopek [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
Nažmaha ([image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] kera kul beseda) se, ko na koncu preliješ z vrelo vodo in maslom (jbg bureki so pač mastni) [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]...

Drgač pa ja - šareni, torej pisani (krompir in meso)
Mesni - je samo burek
Špinačni - zeljanca
Sirov - sirnica
s piščancem - ćoravi
s krompirjem -  krompiruša

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




ZARA -> RE: kaj danes kuhate? (23.2.2010 15:02:24)

Aha, tako gre to. Kako se pa potem reče bureku z zeljem? Je tudi zelo dober.
 
Špelin@, evo ti napotkov za šareni burek, hehe.




špelin@ -> RE: kaj danes kuhate? (24.2.2010 17:10:55)

Hvala za vse napotke okrog tega bureka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

IZVIRNO SPOROČILO: naja17
s piščancem - ćoravi

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


IZVIRNO SPOROČILO: naja17
Nažmaha (  kera kul beseda) se, ko na koncu preliješ z vrelo vodo in maslom (jbg bureki so pač mastni) ...

S koliko vrele vode z maslom pa to preliješ? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image] A prav poliješ ali samo pokapaš??




Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>