Felicita
|
najprej disclaimer - nikoli nisem bila v indiji, tako da nimam pojma, če je to to. drugače dam pa piščančji file v paco iz jogurta, curryja, ingverja, česna, soli, popra. koščke potem med pripravo omake fliknem v pečico (na peki papir) da se spečejo. omaka: prepražim čebulo, dodam garam masalo (mešanico začimb - uporaben je 'okus indije' od kotanyja), zdrobljen koriander, ingver (počakam da zadiši). Zalijem z nekaj jušne osnove, pustim da nekaj časa vre. dodam žlico medu, piksno pelatov. spet vre (tule ponavadi dam kuhat riž). ko se zgosti, dodam mal sladke smetane, mal limoninega soka, po potrebi še kakšno začimbo (ingver, čili, sol,...), ruknem noter meso, vre še 10 min in to je potem to.
_____________________________
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|