zaspancek1
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka a zdaj so pa vsi, ki se jim vname bili packi al kako? in tudi manj je možnosti okužbe z adisom, če si obrezan. to je dokazano. pa še to - ne vem, meni se zdi da to ful napihujete. če bi preluknjali kožico kot punčkam ušesa, potem ne bi bilo več pohabljanje in bi bilo ok? kje je meja, da je Vam ok? vsakemu svoje, a ne? še posebej, če človek po tem normalno funkcionira. ej, meni ni lepo met preluknjana ušesa pri otrocih in tega absolutno ne odobravam, samo ne pišem takih krusejderskih postov kot jih tukaj berem, glede uhanov in drugih podobnih stvareh o katerih mam tud svoje mnenje. ker res ni nekaj groznega vrtat luknjo malčku v uho, da bi šla pisat o nekih pohabah. samo zato, ker jih tukaj ne obrezujejo, ne pomeni da je grozno in oh in sploh. in da ni normalno, ker tega ti ne prakticiraš. kake fobije.. Tole s prenasanjem spolnih bolezni (tudi aidsa) pa ne drzi. Ja, res obstajajo starejse raziskave, ki naj bi to dokazovale, vendar, ce jih dobro preucis, vidis, da pravzaprav ne dokazujejo nic, ker niso upostevale drugih (bolj odlocujocih) dejavnikov. Zadnje raziskave na to temo tega niso mogle potrditi, zato npr. tudi obrezovanje ni nobena zascita pred okuzbo s HIV! Tudi to, da so vsi tisti, ki imajo vnetja, packi, nihce ne trdi. Ali pa sem mogoce kaj spregledala In ja, tudi luknjanje uses (ali pa cesa drugega) je meni ravno tako mimo (ce se enkrat preberes moj prejsnji post), kljub temu pa je le malenkostna razlika, saj pri tem usesnih mecic ne odrezejo (kolikor je meni znano), a ne? Kar se pa tice "krusejderskih" postov in, po tvoje, pretiravanja...ce se tebi zdi to kar tako brezveze, se pac ne oglasaj na to temo in je ne beri, pa bo problem resen... Meni je pac to mimo in primitivno in bom to tudi povedala, saj zaenkrat to se smem, ne? *Star*, moje mnenje je potem nestrpno do kar nekaj ver, ne samo ene. Ce se ti to res zdi. Meni se namrec ne in mi je pravzaprav cisto vseeno ali je nekdo katolik, musliman, zid ali pa ene zblj vere. Ce to (ali pa kaj drugega, kar ravno tako pomeni pohabljanje otrok - ti so problematicni, saj odrasli pac odgovarjajo sami zase) prakticira samo zato, ker se to pac dela ze vec stoletij, je pa popolnoma nepotrebno oz. celo skodljivo, tega pac ne bom odobravala! Pa naj gre za kogarkoli! liliana in metulj333 : Da se odrasel moski da obrezat, ima VEDNO vsaj en razlog. Ali pa mu je mogoce bilo samo dolgcas, pa je ravno takrat imel cas Pa si je mogoce zazelel cutiti bolecine se mesec po posegu Pravzaprav je zelo malo taksnih, ki bi npr. priznali, da so imeli erektilne motnje (npr. tezave s prezgodnjim izlivom) in so se zato dali obrezat (jap, pri tem pomaga, saj se penis desenzibilizira). Pa saj ni to vazno, tudi, ce jim je samo dolgcas in nimajo kaj pocet, pa se gredo obrezat, ali pa ce si hocejo spremeniti spol, vendarle gre tu za odrasle moske, ki se zavestno odlocijo za to dejanje. In to je bistvo!
|