|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Obrezovanje lulčkov
13.1.2010 20:37:03   
poli*
IZVIRNO SPOROČILO: zaspancek1

No ja, ne glede na razsirjeno mnenje, da je to "samo" kozica, sem, ce ni utemeljenih zdravstvenih razlogov, proti kakrsnemu koli nepotrebnemu rezanju! Sicer so za tole bolj pristojni moski, kolikor pa sem prebrala, pa tisto, kar obrezejo, le ni samo mrtva kozica, temvec so tam tudi cutnice, ki jih ni malo (tisti, ki niste obrezani oz. imate partnerja, ki ni, boste najbrz vedele o cem govorim user posted image )... Higiena pa tudi pod razno ni utemeljen zdravstveni razlog! In ne vem kaksne packe pa poznate? user posted image Jaz jih ocitno ne, ker to se nikoli ni bil problem.
Zakaj bi bil seks slabsi, ce je vse bolj odkrito? - To sicer lahko ocenjujejo samo tisti, ki so se operirali kasneje, pa se to je najbrz bil medicinski razlog, tako da tudi niso nujno objektivni....tezko reci, je pa definitvno res, da postane glavica precej manj obcutljiva, ker je stalno izpostavljena in tudi izsusi se (sicer ne vem kako bi hodili naokoli user posted image ). Skratka, tudi ta "samo kozica" ni kar tako cisto brezveze. Njen primarni namen je ravno zascita pred infekcijami in je v zacetku cisto normalno, da se ne da cisto povleci dol.
Kolikor se spomnim, je npr. Svedska prepovedala obrezovanje kar tako do 18. leta in brez privoljenja otroka in sem takoj zato, da to sprejme tudi Slovenija.
Seveda se bodo oglasili tisti, ki so obrezani in trdili, da jim nic ne manjka (razen kozice, da ne pozabim user posted image )...ja, vecini na sreco res ne, pa saj pravzaprav niti ne poznajo drugega...Ampak, a res mislite, da bi se sami, ce bi imeli moznost, tudi dali obrezat? Mocno dvomim.

No, ob enem primeru (spet medicinskem) pa sem zagovornik obrezovanja - ta kozica je namrec izredno elasticna in hitro raste, zato je zelo dobra za gojenje koze ob. npr. zdravljenju opeklin. In zakaj ne bi otroku (oz. kasneje odraslemu) pustili to moznost ? Je precej ceneje kot npr. hramba maticnih celic user posted image .
Vsakrsno drugo obrezovanje, pa cetudi pod krinko verskih ali pa higienskih razlogovuser posted image , pa zame je pohabljanje!

Končno en pameten odgovor! Z vsem napisanim se popolnoma strinjam.
Higienski razlog user posted image . Umivat se je treba, ni druge. Tut rita ni čista, če se je ne umiva, pa ušesa tut ne... pa jih zaradi tega ne obrezujemo, ane??
Narava je določene dele in funkcije telesa ustvarila z razlogom, človek jih pa po svoje "rihta". Pametni, kot vedno user posted image .

Seveda se pa strinjam z obrez. zaradi fimoze.

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 26
13.1.2010 21:40:08   
mateyka
očitno ni nobena potovala z ruzakom po kaki bolj eksotični deželi z veliko vlage, kjer bi se pokazala obrezanost kot prednost. govorim o praktičnosti le tega, ne da si potem ali drugače pacek. a zdaj so pa vsi, ki se jim vname bili packi al kako? in tudi manj je možnosti okužbe z adisom, če si obrezan. to je dokazano.
pa še to - ne vem, meni se zdi da to ful napihujete. če bi preluknjali kožico kot punčkam ušesa, potem ne bi bilo več pohabljanje in bi bilo ok? kje je meja, da je Vam ok? vsakemu svoje, a ne? še posebej, če človek po tem normalno funkcionira.
ej, meni ni lepo met preluknjana ušesa pri otrocih in tega absolutno ne odobravam, samo ne pišem takih krusejderskih postov kot jih tukaj berem, glede uhanov in drugih podobnih stvareh o katerih mam tud svoje mnenje. ker res ni nekaj groznega vrtat luknjo malčku v uho, da bi šla pisat o nekih pohabah. samo zato, ker jih tukaj ne obrezujejo, ne pomeni da je grozno in oh in sploh. in da ni normalno, ker tega ti ne prakticiraš. kake fobije..

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 27
13.1.2010 21:56:32   
*Star*

IZVIRNO SPOROČILO: *Star*

...Če bi otrok na kakršen koli način trpel ob tem se tudi jaz nebi strinjala s tovrstnim početjem (verjetno se pa tudi marsikateri starš nebi odločil za to), ker pa vem, da ni tako in je otroku kvečjemu nekaj dni nelagodno ko gre na stranišče, nimam nič proti....

Kar tako trditi, da je otroku kvecjemu nelagodno user posted image , je pa malo mimo... Ce otrok ne zna povedat, se ne pomeni, da ga ne boli!  (Da boli so, mimogrede, dokazali celo Americani, ki so dolgo prakticirali obrezovanje kar tako, danes pa celo njihova stroka pravi, da je nepotrebno, ce ne ze skodljivo, kar je ogromen napredek glede na sicer mocan zidovski vpliv.)
Da lahko otrok dozivi v zivljenje se veliko hujsih stvari, pa tudi ni ravno hudo dober razlog, a ne? Tudi tisto o neprikrajsanju ni mogoce kar tako na pamet trditi... Ce npr. upostevamo dejstvo, da je v tistem obrezanem delu ene par deset tisoc zivcnih koncicev, hmm... user posted image
Liliana, da se je tvoj bivsi dal kar tako obrezat, je pa res tezko verjeti. Tudi jaz poznam enega, ki je bil obrezan v najstniskih letih, pa je kar nekaj casa trajalo, preden je priznal, da je v bistvu imel probleme (hude bolecine) zaradi preozke kozice. Tako da...

Hja... kar tako trdila zagotovo nebi... vem, ker sem bila v malčkovi bližini, ko se je to dogajalo. In je znal povedat, ker je bil že dovolj star.
Kar se tiče tega, da otrok doživi veliko hujših stvari - želim le poudariti koliko bo otrok še pretrpel pa se ob to nihče ne spotakne. Nepravičnost, zloraba, karkoli želiš, je povsod okoli nas in vsakdo jo bo v neki stvari našel. Že nedolžna beseda drugega otroka te lahko še kako zaznamuje.
Oprosti, se mi zdi, da pri tebi gre kvečjemu za nestrpnost do določene vere kot kaj drugega, ali se motim?

Neposredna povezava do sporočila: 28
   [Brisano sporočilo]
13.1.2010 22:06:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu *Star*)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
14.1.2010 8:31:36   
*Star*
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

bravo, mateyka! user posted image

Se pridružujem user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 30
14.1.2010 8:58:28   
zaspancek1
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

a zdaj so pa vsi, ki se jim vname bili packi al kako? in tudi manj je možnosti okužbe z adisom, če si obrezan. to je dokazano.
pa še to - ne vem, meni se zdi da to ful napihujete. če bi preluknjali kožico kot punčkam ušesa, potem ne bi bilo več pohabljanje in bi bilo ok? kje je meja, da je Vam ok? vsakemu svoje, a ne? še posebej, če človek po tem normalno funkcionira.
ej, meni ni lepo met preluknjana ušesa pri otrocih in tega absolutno ne odobravam, samo ne pišem takih krusejderskih postov kot jih tukaj berem, glede uhanov in drugih podobnih stvareh o katerih mam tud svoje mnenje. ker res ni nekaj groznega vrtat luknjo malčku v uho, da bi šla pisat o nekih pohabah. samo zato, ker jih tukaj ne obrezujejo, ne pomeni da je grozno in oh in sploh. in da ni normalno, ker tega ti ne prakticiraš. kake fobije..

Tole s prenasanjem spolnih bolezni (tudi aidsa) pa ne drzi. Ja, res obstajajo starejse raziskave, ki naj bi to dokazovale, vendar, ce jih dobro preucis, vidis, da pravzaprav ne dokazujejo nic, ker niso upostevale drugih (bolj odlocujocih) dejavnikov. Zadnje raziskave na to temo tega niso mogle potrditi, zato npr. tudi obrezovanje ni nobena zascita pred okuzbo s HIV!
Tudi to, da so vsi tisti, ki imajo vnetja, packi, nihce ne trdi. Ali pa sem mogoce kaj spregledala user posted image
In ja, tudi luknjanje uses (ali pa cesa drugega) je meni ravno tako mimo (ce se enkrat preberes moj prejsnji post), kljub temu pa je le malenkostna razlika, saj pri tem usesnih mecic ne odrezejo (kolikor je meni znano), a ne?
Kar se pa tice "krusejderskih" postov in, po tvoje, pretiravanja...ce se tebi zdi to kar tako brezveze, se pac ne oglasaj na to temo in je ne beri, pa bo problem resen... Meni je pac to mimo in primitivno in bom to tudi povedala, saj zaenkrat to se smem, ne?

*Star*, moje mnenje je potem nestrpno do kar nekaj ver, ne samo ene. Ce se ti to res zdi. Meni se namrec ne in mi je pravzaprav cisto vseeno ali je nekdo katolik, musliman, zid ali pa ene zblj vere. Ce to (ali pa kaj drugega, kar ravno tako pomeni pohabljanje otrok - ti so problematicni, saj odrasli pac odgovarjajo sami zase) prakticira samo zato, ker se to pac dela ze vec stoletij, je pa popolnoma nepotrebno oz. celo skodljivo, tega pac ne bom odobravala! Pa naj gre za kogarkoli!  

liliana in metulj333 : Da se odrasel moski da obrezat, ima VEDNO vsaj en razlog. Ali pa mu je mogoce bilo samo dolgcas, pa je ravno takrat imel cas user posted image  Pa si je mogoce zazelel cutiti bolecine se mesec po posegu user posted image
Pravzaprav je zelo malo taksnih, ki bi npr. priznali, da so imeli erektilne motnje (npr. tezave s prezgodnjim izlivom) in so se zato dali obrezat (jap, pri tem pomaga, saj se penis desenzibilizira). Pa saj ni to vazno, tudi, ce jim je samo dolgcas in nimajo kaj pocet, pa se gredo obrezat, ali pa ce si hocejo spremeniti spol, vendarle gre tu za odrasle moske, ki se zavestno odlocijo za to dejanje. In to je bistvo!

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 31
14.1.2010 11:09:22   
liliana
Izgleda, da je najmočnejši razlog proti obrezovanju to, da obstaja premalo razlogov za obrezovanje......user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 32
14.1.2010 19:37:48   
mateyka
a zdaj so pa vsi, ki se jim vname bili packi al kako? in tudi manj je možnosti okužbe z adisom, če si obrezan. to je dokazano.

Tole s prenasanjem spolnih bolezni (tudi aidsa) pa ne drzi. Ja, res obstajajo starejse raziskave, ki naj bi to dokazovale, vendar, ce jih dobro preucis, vidis, da pravzaprav ne dokazujejo nic, ker niso upostevale drugih (bolj odlocujocih) dejavnikov. Zadnje raziskave na to temo tega niso mogle potrditi, zato npr. tudi obrezovanje ni nobena zascita pred okuzbo s HIV!

ok, prvo:
prosim, da daš linke teh "novih" raziskav, ker jaz in očitno veliko drugih ljudi tavamo v temi. spodnji linki, ki jih prilagam, so vsi iz leta 2009 (praviš da je to za casom..?). vsi govorijo moji trditvi v prid (ki btw, ni bila kot TI trdiš, da je to zaščita pred aidsom,  ampak kot sem že prvotno rekla, da zmanjša možnost okužbe).

http://www.cbsnews.com/stories/2009/12/01/world/main5848920.shtml
http://www.reuters.com/article/idUSTRE56F7BG20090717
http://news.bbc.co.uk/2/hi/8399487.stm
http://www.usnews.com/health/family-health/womens-health/articles/2009/04/27/circumcision-can-reduce-aids-risk-study-shows.html

prosim pokaži svoje "raziskave", ker če ne smatram, da si navadna nakladačica, ki hoče met svoj prav, tudi če dezinformira ljudi.

Tudi to, da so vsi tisti, ki imajo vnetja, packi, nihce ne trdi. Ali pa sem mogoce kaj spregledala user posted image

ja, zgleda da si spregledala, lasten post. citiram: Higiena pa tudi pod razno ni utemeljen zdravstveni razlog! In ne vem kaksne packe pa poznate? Jaz jih ocitno ne, ker to se nikoli ni bil problem.

In ja, tudi luknjanje uses (ali pa cesa drugega) je meni ravno tako mimo (ce se enkrat preberes moj prejsnji post), kljub temu pa je le malenkostna razlika, saj pri tem usesnih mecic ne odrezejo (kolikor je meni znano), a ne?
Kar se pa tice "krusejderskih" postov in, po tvoje, pretiravanja...ce se tebi zdi to kar tako brezveze, se pac ne oglasaj na to temo in je ne beri, pa bo problem resen... Meni je pac to mimo in primitivno in bom to tudi povedala, saj zaenkrat to se smem, ne?

kot sem že v prvem postu omenila - a če bi mu dala piercing na lulčka in ne bi nič odrezala, je pa ok? glupi argument tale rezanje imho. raje si kaj drugega zmislite, bo bolje.

ostalo solato ne bom komentirala, ker je navaden monolog ali roman, nobenih konkretnih argumentov za in proti. naj samo še ppvem moj point in bistvo zame: če človek po tem normalno funkcionira, se nima noben pravice  razburjat kak barbarizem je to. zato se tudi jaz ne razburjam, če kdo da malim punčkam uhane, četudi jaz ne bi. pa še za marsikaj drugega. seveda, če je kdo hoče to počet - fire away. good luck s takim "konstruktivnim" početjem.

Neposredna povezava do sporočila: 33
14.1.2010 19:54:28   
bumerang
Če se ti (ne) razburjaš še ni rečeno, da moramo ostali biti tiho oz. brez mnenja.
Zadevo obrni kakor koli, obrezovanje zaradi verskih razlogov v imenu močnejšega JE pohabljanje!

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 34
14.1.2010 21:49:36   
mateyka
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang
Če se ti (ne) razburjaš še ni rečeno, da moramo ostali biti tiho oz. brez mnenja.

seveda, saj pravim, da kar izvoli(te).

Zadevo obrni kakor koli, obrezovanje zaradi verskih razlogov v imenu močnejšega JE pohabljanje!

če gledaš iz te perspektive, je pohabljanje lahko vse (kar tebi ne ustreza).

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 35
14.1.2010 22:07:57   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Se strinjam in še kako tudi z zaspanček 1.

doma imam dva fanta. za tamalega še ne vemo točno, ta starejši ima pa delno fimozo in mažemo z kremico, da bi spravili kožico čez. Obrezala ju kar tako, pa ne bom, čeprav me to kr malo mori. No vidim, da nisem edina proti obrezovanju.

In kot je že zaspanček napisala, dvomim, da bi se dal zdrav moški kar tako sam prostovoljno obrezat, če ne bi imel zdravstvenih težav.

In pa ne štekam kaj imajo pri tem preluknjana ušesa. ko sinova odrasteta, si pa lahko zaradi mene preluknjata karkoli, pa tudi obrežeta se lahko, ko bosta sama zase odgovorna. Jaz ju ne bom dala, morda le v primeru, če bo iz zdravstvenih razlogov kakeršna koli druga možnost edina možna.

In nas je za ta starejšega nagovarjala ena druga P, na sistematskem za v šolo, da ona bi to kr na silo dol potegnila in sem rekla, da naj si slučajno ne drzne to tikat in če se bomo odločli za poseg, ne bomo nič na roke vlekli in trgali dol.

Jah sej se sliši izi, potegnejo dol na hitro, pol pa ene par dni boli, pol je pa dobro. Ma niti slučajno. Če bo potreben poseg, se bomo pogovorili, če se ne bo dalo drugače rešit. Pa še takrat ne želim, da se ga totalno obreže, če se bo le dalo.

naša P pravi, da če se povleče na silo dol kožico, da lahko ostanejo brazgotine, pa še zaceli se večkrat nazaj.

In ja lih to slednje se nam j e namreč že zgodilo.

Ko je bil mali star leto pa pol, je našo P nadomeščala ena druga, ker si je naša zlomila nogo in bla dlje odsotna. In ta nam je potegnila kožico brez moje vednosti, ko sem najmanj pričakovala. Mali je zajokal, jaz bi jo pa najraje ubila. In valda, nam ni rekla, da naj dajemo kožico nazaj, jaz pa nisem nič tikala in se je zaraslo. No fajn, zdej smo pa spet tam kot smo.user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 36
15.1.2010 14:08:44   
zaspancek1
mateyka, tu imas en cisto dober link, ki sem ga nahitro nasla, kjer najdes povezave do malenkost bolj strokovnih clankov in razprav, pa poisci in si preberi,  jaz sem pac samo navadna nakladacica:
http://www.cirp.org/library/disease/HIV/

Tale je sicer iz bolj pristranske strani, vendar lahko poisces raziskavo, na katero se nanasa):
http://www.icgi.org
Pa npr. to:
http://www.circumcision.org/hiv.htm

To, kar si ti prilepila, so navadni casopisni clanki, ki samo (dobro ali pa slabo) povzemajo in interpretirajo rezultate neke raziskave. Si mogoce prebrala tudi komentarje? Ceprav niso strokovni, so kaksni vseeno kar dobri in izpostavljajo in kritizirajo pomanjkljivosti taksnih raziskav in se bolj, njihovih povzemanj. Bolj strokovne kritike pa najdes tudi na zgornjem linku.
Drugace pa ce pise, da je nekaj znanstveno, se ne pomeni, da je nujno tudi opravljeno na ustreznem nivoju (zal), razultati pa so potem taksni, kakrsni so.user posted image In potem npr. WHO namenja ogromno denarja za obrezovanje kot boj proti AIDSU v Afriki user posted image Ucinkovitost? Mah, to pa ni vec pomembno....
Mimogrede, obstaja tudi (ja, znanstvena) raziskava, ki dokazuje, da je obrezovanje zensk zelo ucinkovito zmanjšuje pojavnost raka zenskih spolovil, pa zato ne bomo tega poceli kar tako, ali pa bi mogoce user posted image

Glede ostalega pa ne bom vec zgubljala besed, ce ne mores oz. noces dojeti kaj sem hotela povedati - mogoce res ne pisem najbolj jasno, vendar nekateri (preverjeno) cisto dobro razumejo moje besede. Je pa tudi res, da se svet ne bo podrl zaradi tega... Jaz lahko mirno zivim s tem, ti pa najbrz tudi.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   [Brisano sporočilo]
15.1.2010 14:21:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 38
15.1.2010 14:59:46   
mateyka
glej zaspanček, vse te linke, ki si jih pripopala, sem pogledala že prej. vse te študje so od organizacij, ki so proti obrezovanju fantkov in to tudi promivirajo, tako da o kaki nepristanskosti ne moremo govorit. dala sem ti linke kjer se prikazuje večinski trend v svetu, torej kako večina stroke gleda na to.

ampak nima veze, se strinjam z hruško debeluško user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 39
15.1.2010 16:18:11   
zaspancek1

glej zaspanček, vse te linke, ki si jih pripopala, sem pogledala že prej. vse te študje so od organizacij, ki so proti obrezovanju fantkov in to tudi promivirajo, tako da o kaki nepristanskosti ne moremo govorit. dala sem ti linke kjer se prikazuje večinski trend v svetu, torej kako večina stroke gleda na to.

ampak nima veze, se strinjam z hruško debeluško user posted image

user posted image ma, daj no...a npr. ta stran CIRP je res tako pristranska? A si jo sploh prebrala? Pa vse te raziskave (za in proti, mimogrede, in povezave do njih ter strokovne kritike, pripombe...) user posted image Pise, da je " Listed in the British Medical Journal "... Ah, pa kaj bi to, ce o tem ne pise Reuters, CBS, USNEWS,BBC, ki prikazujejo vecinski trend v svetu in stroki user posted image Pravzaprav to kar veliko pove user posted image ...
Res nisem vedela, da je edini pogoj o nepristranskost studij ta, da potrjujejo koristnost obrezovanja user posted image Jao glupa jaz user posted image   Pa saj je brezveze se s tabo pregovarjat, ce ne sprejmes se kaksnih drugih strokovnih argumentov (ce ne ze same malce kriticne presoje vseh teh raziskav in uporabljenih metod), ker pac ne ustrezajo tvojemu prepricanju.... Zivi v svojem svetu in verjemi dalje vsemu, kar pisejo cbs, usnews, reuters.... - resnicno cisto nepristranski in strokovni viri.  Skratka - o tej temi se s tabo nimam vec namena dopisovat, jaz bom pac trobila dalje svoje, ti pa zgleda tudi.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 40
16.1.2010 0:46:36   
mateyka
Skratka - o tej temi se s tabo nimam vec namena dopisovat

vzeto na znanje.
sicer bi lahko napisala kje vidim pristranskosti, pa ajd, pač ne, ko že končujeva in te itak ne zanima. adios, se vidimo mogoče na kaki drugi temi. lp user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 41
19.1.2010 12:31:45   
Zanica
To temo sem jaz enkrat začela, in se vedno vname boj pohabljanje/higiena/norost/verski obredi/....... Ej punce nima smisla.

Oglejte si zvečer ob vikendih na National Geograficu občasno imajo emisije "Taboo". Pa kaj se danes še vedno dela v svetu, v 21. stoletju. Pa se vi tukaj kregate okoli obrezovanja lulekov. Dokler to ni protizakonito, se nimate tukaj kaj razpravljat. Do tega zaključka sem prišla jaz, po tem ko sem dala gor to temo.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 42
19.1.2010 23:50:52   
valči
Moj mož je bil z mano že kako leto in je imel zmeraj težave z fimozo,pa dol mu ni šla kožica...En dan mu pa poči in začne krvavet,gasa v bolnico,kjer so ga operirali  in mu lulija zrihtali.Res lepo sedaj zgleda in sex je boljši in vse pohvale za to,ker so vredu DR naredili.Je bil pa 22 let sdtar in sam pravi,da bi mu mogli že prej starši dat zrihtat.

Dobila sva sina,ki je imel tudi fimozo in mu ni šlo nič dol,pa lulal težko...Pri dobrih 2 letih sva ga dala operirat,par dni okrevanja in je vredu bil.Sva bila oba za to,sploh mož,ker ve,kako je njemu bilo.In mu tega ne bi priporočal,oz. želel.Jaz tudi ne.
Tako da,zame je obrezovanje normalen poseg,seveda s strani medicine.
V verske namene se ne bom spuščala,spoštujem vsakogar,ne predalčkam ljudi.

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu Zanica)
Neposredna povezava do sporočila: 43
20.1.2010 8:38:04   
emalina
Definitivno je obrezovanje verskega značaja. Medicinski razlogi tega ne vzdržijo. Tudi prepovedana svinjina je verskega razloga in seksualna vzdržnost do poroke. Seveda pa ima vse svoje korenine v zgodovini. Tudi to je res, da obrezani moški seksualno ne doživljajo tistega kot obrezani in tudi tisti, ki ne jedo svinjine pač svinjino nadoknadijo s čim drugim. Vsak primanjkljaj se vedno zavestno ali podzavestno nadoknadi. Glede ne/umivanja pa je razumevanje odvisno od intelektualne sposobnosti vsakega.

Še to: prirezovanje in obrezovanje nimata nič skupnega. Pri prvem se kožica zareže le toliko, da gre dol, pri drugem se kožica odreže v celoti.

< Sporočilo je popravil emalina -- 20.1.2010 8:39:09 >

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 44
20.1.2010 8:48:18   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Izgleda, da je najmočnejši razlog proti obrezovanju to, da obstaja premalo razlogov za obrezovanje......user posted image

ja tud men se zdiuser posted image
.higiena ni utemeljen razloguser posted image  Komu je pa teba razloge sploh utemeljituser posted image Vam tu gor na RR, da ne bi bile obsojane, da so dale pohabit sinove...pa lepo vas prosim....pohabljanje... nekatere res  niste normalneuser posted image

< Sporočilo je popravil mika -- 20.1.2010 8:51:06 >

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 45
20.1.2010 9:03:09   
emalina
Definitivno je obrezovanje verskega značaja. Medicinski razlogi tega ne vzdržijo. Tudi prepovedana svinjina je verskega razloga in seksualna vzdržnost do poroke. Seveda pa ima vse svoje korenine v zgodovini. Tudi to je res, da obrezani moški seksualno ne doživljajo tistega kot neobrezani in tudi tisti, ki ne jedo svinjine pač svinjino nadoknadijo s čim drugim. Vsak primanjkljaj se vedno zavestno ali podzavestno nadoknadi. Glede ne/umivanja pa je razumevanje odvisno od intelektualne sposobnosti vsakega.

Še to: prirezovanje in obrezovanje nimata nič skupnega. Pri prvem se kožica zareže le toliko, da gre dol, pri drugem se kožica odreže v celoti.

malo popravkov

(odgovor članu emalina)
Neposredna povezava do sporočila: 46
20.1.2010 10:02:57   
liliana
Ja, pa vegetarijanci tudi meso s sojo in regratom nadomestijo......user posted image

(odgovor članu emalina)
Neposredna povezava do sporočila: 47
26.1.2010 9:14:32   
Anonimen
Jaz pa lahko iz svojih izkušenj povem: veliko bolj mi odgovarja sedanji partner, ki je obrezan, kot prejšnji partnerji, ki niso bili. In to samo zaradi HIGIJENE, ki je neprimerljivo večja pri obrezanih - mene blazno moti moški vonj penisa, a če je še neobrezan, tudi če se umije z žajfo, smrdi (oprostite izrazu, a je res).
Tile obrezani so pa super, nobenih vonjav, in takoj pripravljeni za akcijo. Moj pravi, da sedaj ko je obrezan, da mu je tudi veliko boljše kot prej in se tudi on počuti "bolj čist"...ni pa nobene razlike v užitku in uživanju...čisto enako, in obrezani fantje imajo pomoje veliko prednosti, samo če jih ženske razumejo, ne pa da nanje gledajo kot "pohabljence"...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?