zaspancek1
|
IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute jst sem pa slissala( pa ne zagovarjam nic)...da obrezani moski se bolj uzivajo v sexu.... tudi jaz sem tako slišala..ne vem zakaj se pa nebi dalo obrezat.. 1. boljše obrezat, kot pa da ima recimo otrok non stop probleme z kožico ki je ne spravi čez lulček 2. če je taka vera, zakaj pa ne 3, higiena je dosti večja kot pa pri neobrezanih 4. zakaj bi bil seks slabši, če pa je vse bolj "odkrito" No ja, ne glede na razsirjeno mnenje, da je to "samo" kozica, sem, ce ni utemeljenih zdravstvenih razlogov, proti kakrsnemu koli nepotrebnemu rezanju! Sicer so za tole bolj pristojni moski, kolikor pa sem prebrala, pa tisto, kar obrezejo, le ni samo mrtva kozica, temvec so tam tudi cutnice, ki jih ni malo (tisti, ki niste obrezani oz. imate partnerja, ki ni, boste najbrz vedele o cem govorim )... Higiena pa tudi pod razno ni utemeljen zdravstveni razlog! In ne vem kaksne packe pa poznate? Jaz jih ocitno ne, ker to se nikoli ni bil problem. Zakaj bi bil seks slabsi, ce je vse bolj odkrito? - To sicer lahko ocenjujejo samo tisti, ki so se operirali kasneje, pa se to je najbrz bil medicinski razlog, tako da tudi niso nujno objektivni....tezko reci, je pa definitvno res, da postane glavica precej manj obcutljiva, ker je stalno izpostavljena in tudi izsusi se (sicer ne vem kako bi hodili naokoli ). Skratka, tudi ta "samo kozica" ni kar tako cisto brezveze. Njen primarni namen je ravno zascita pred infekcijami in je v zacetku cisto normalno, da se ne da cisto povleci dol. Kolikor se spomnim, je npr. Svedska prepovedala obrezovanje kar tako do 18. leta in brez privoljenja otroka in sem takoj zato, da to sprejme tudi Slovenija. Seveda se bodo oglasili tisti, ki so obrezani in trdili, da jim nic ne manjka (razen kozice, da ne pozabim )...ja, vecini na sreco res ne, pa saj pravzaprav niti ne poznajo drugega...Ampak, a res mislite, da bi se sami, ce bi imeli moznost, tudi dali obrezat? Mocno dvomim. No, ob enem primeru (spet medicinskem) pa sem zagovornik obrezovanja - ta kozica je namrec izredno elasticna in hitro raste, zato je zelo dobra za gojenje koze ob. npr. zdravljenju opeklin. In zakaj ne bi otroku (oz. kasneje odraslemu) pustili to moznost ? Je precej ceneje kot npr. hramba maticnih celic . Vsakrsno drugo obrezovanje, pa cetudi pod krinko verskih ali pa higienskih razlogov , pa zame je pohabljanje!
|