|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Obrezovanje lulčkov
6.1.2010 22:26:20   
Anonimen
Ne razumem, kako lahko v tem stoletju v imenu vere starši obrežejo svojega otroka. Sicer se je in se bo v imenu vere dogajalo še veliko hudega.

A ni tako, da moški, ki ima obrezan penis ne more tako zelo uživati pri seksu? Zakaj bi to želeli svojemu sinu? Ne štekam.
Tole me je spodpodlo k razmišljanju in mi ne da miru:
http://bibaleze.si/clanek/malcek/obrezovanje-fantkov-je-pohabljanje.html
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Obrezovanje lulčkov
6.1.2010 22:43:44   
Anonimen
In zato anonimen?user posted image
Men je pa vseeno, ker tako kot jaz spoštujem druge vere, naj tudi drugi mojo. In dokler ne bo besede proti meni, ne dam besede proti drugim glede tega.
Obrezovanje pa je tudi iz higienskih razlogov, če si že kdaj to slišal(a) ali iz zdravstvenih razlogov. Tega je na pediatriji veliko.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
6.1.2010 22:44:52   
Anonimen
jst sem pa slissala( pa ne zagovarjam nic)...da obrezani moski se bolj uzivajo v sexu....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
6.1.2010 22:50:00   
glen
Nisem zagovornik te vere in svojega sina nebom dala obrezat,sam vsi, tudi zdravniki pravijo da je to zelo higiensko.
In če nekdo spoštuje svojo vero naj jo,sam naj mene pusti pri miru

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
6.1.2010 22:52:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
6.1.2010 22:52:47   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: miska_mccute

jst sem pa slissala( pa ne zagovarjam nic)...da obrezani moski se bolj uzivajo v sexu....

Probaj ne.user posted image user posted image user posted image dej ga obrezat, iz higienskih razlogov.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
6.1.2010 22:57:36   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa

Probaj ne.user posted image user posted image user posted image dej ga obrezat, iz higienskih razlogov.user posted image

user posted image se tist kar vcaaaaasih dobim, da mu odpilijo?????user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
6.1.2010 23:01:46   
Anonimen

user posted image se tist kar vcaaaaasih dobim, da mu odpilijo?????user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sam zakaj mu pa večkrat ne nastaviš?user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
6.1.2010 23:46:25   
Anonimen

user posted image user posted image user posted image ...jest sem tudi nekaj slisala....od mojgauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
8.1.2010 11:14:31   
rogljicek
moj partner je obrezan in si niti predstavljam ne, da bi sedeja bila z neobrezanim, men se zdi 100x bolj higiensko. Ni pa obrezan zaradi verskih razlogov, ampak americani se pac vecinoma obrezujejo. Sam pravi, da uzitek ni nic manjsi (sicer vedet zares ne more) in, da bi, ce bi mel sina, prav prav tako obrezal.
Meni je gol penis odgovarja, ker jaz kot zenska tako bolj uzivam.

< Sporočilo je popravil rogljicek -- 8.1.2010 11:15:06 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.1.2010 21:56:59   
dalara
IZVIRNO SPOROČILO: rogljicek

moj partner je obrezan in si niti predstavljam ne, da bi sedeja bila z neobrezanim, men se zdi 100x bolj higiensko. Ni pa obrezan zaradi verskih razlogov, ampak americani se pac vecinoma obrezujejo. Sam pravi, da uzitek ni nic manjsi (sicer vedet zares ne more) in, da bi, ce bi mel sina, prav prav tako obrezal.
Meni je gol penis odgovarja, ker jaz kot zenska tako bolj uzivam.

Si me kar potolažla. Moj sin je bil obrezan že dvakrat, ker mu kožica nikakor ni šla čez lulčkauser posted image . Zato so ga res popolnoma obrezali. Sekiram se že nekaj let, kaj bo to pomenilo zanj in njegovo spolno življenje. Očitno ne bo nič prikrajšanuser posted image , jaz pa se ne bom več tako obremenjevala s tem. Hvala

(odgovor članu rogljicek)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
8.1.2010 22:29:44   
Brisani uporabnik

(odgovor članu dalara)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
8.1.2010 23:14:09   
Arwenko
Moj je tudi obrezan, iz zdravstvenih razlogov, je imel težave ko je bil majhen in so ga v vrtcu moralli dat obrezat. higiena super, pri seksu uživam in je dosti bolj fajn z mojega stališča kot s kožico, on tudi nima težav in pravi da uživa. Rezultat: če dobim sina, ga bom vsekakor dala obrezat, pa ne zaradi vere...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.1.2010 14:59:39   
zaspancek1
IZVIRNO SPOROČILO: hruška debeluška

tudi jaz sem tako slišala..ne vem zakaj se pa nebi dalo obrezat..
1. boljše obrezat, kot pa da ima recimo otrok non stop probleme z kožico ki je ne spravi čez lulček
2. če je taka vera, zakaj pa ne
3, higiena je dosti večja kot pa pri neobrezanih
4. zakaj bi bil seks slabši, če pa je vse bolj "odkrito"

No ja, ne glede na razsirjeno mnenje, da je to "samo" kozica, sem, ce ni utemeljenih zdravstvenih razlogov, proti kakrsnemu koli nepotrebnemu rezanju! Sicer so za tole bolj pristojni moski, kolikor pa sem prebrala, pa tisto, kar obrezejo, le ni samo mrtva kozica, temvec so tam tudi cutnice, ki jih ni malo (tisti, ki niste obrezani oz. imate partnerja, ki ni, boste najbrz vedele o cem govorim user posted image )... Higiena pa tudi pod razno ni utemeljen zdravstveni razlog! In ne vem kaksne packe pa poznate? user posted image Jaz jih ocitno ne, ker to se nikoli ni bil problem.
Zakaj bi bil seks slabsi, ce je vse bolj odkrito? - To sicer lahko ocenjujejo samo tisti, ki so se operirali kasneje, pa se to je najbrz bil medicinski razlog, tako da tudi niso nujno objektivni....tezko reci, je pa definitvno res, da postane glavica precej manj obcutljiva, ker je stalno izpostavljena in tudi izsusi se (sicer ne vem kako bi hodili naokoli user posted image ). Skratka, tudi ta "samo kozica" ni kar tako cisto brezveze. Njen primarni namen je ravno zascita pred infekcijami in je v zacetku cisto normalno, da se ne da cisto povleci dol.
Kolikor se spomnim, je npr. Svedska prepovedala obrezovanje kar tako do 18. leta in brez privoljenja otroka in sem takoj zato, da to sprejme tudi Slovenija.
Seveda se bodo oglasili tisti, ki so obrezani in trdili, da jim nic ne manjka (razen kozice, da ne pozabim user posted image )...ja, vecini na sreco res ne, pa saj pravzaprav niti ne poznajo drugega...Ampak, a res mislite, da bi se sami, ce bi imeli moznost, tudi dali obrezat? Mocno dvomim.

No, ob enem primeru (spet medicinskem) pa sem zagovornik obrezovanja - ta kozica je namrec izredno elasticna in hitro raste, zato je zelo dobra za gojenje koze ob. npr. zdravljenju opeklin. In zakaj ne bi otroku (oz. kasneje odraslemu) pustili to moznost ? Je precej ceneje kot npr. hramba maticnih celic user posted image .
Vsakrsno drugo obrezovanje, pa cetudi pod krinko verskih ali pa higienskih razlogovuser posted image , pa zame je pohabljanje!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 14
13.1.2010 6:20:44   
Anonimen
Moj velik in mali sta obrezana.Ta velkega so v vojski je mel neke probleme malega pa zaradi kožice,ko je bil star dve leti.

(odgovor članu zaspancek1)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
13.1.2010 8:51:49   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ne razumem, kako lahko v tem stoletju v imenu vere starši obrežejo svojega otroka. Sicer se je in se bo v imenu vere dogajalo še veliko hudega.

A ni tako, da moški, ki ima obrezan penis ne more tako zelo uživati pri seksu? Zakaj bi to želeli svojemu sinu? Ne štekam.
Tole me je spodpodlo k razmišljanju in mi ne da miru:
http://bibaleze.si/clanek/malcek/obrezovanje-fantkov-je-pohabljanje.html

Nikoli ne boš štekala.......user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
13.1.2010 8:55:42   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: zaspancek1

Vsakrsno drugo obrezovanje, pa cetudi pod krinko verskih ali pa higienskih razlogovuser posted image , pa zame je pohabljanje!

Zame pa je pohabljanje obrezovanje deklic......vendar pa se mi zdi, da se zadnje čase to meša.....in se tudi za obrezane dečke in moške govori, da so pohabljeni.......

Koneckoncev......potem je pohabljena tudi vsaka deklica (ali pa fant), ki ima uhane v ušesih ali pa še kje drugje......

Neposredna povezava do sporočila: 17
13.1.2010 9:00:34   
Ulla80
men je pa zanimivo tole vse bluzenje o uživanju al pa neuživanju pri seksuuser posted image ok, če se da obrezat odrasu moški, ki ima za sabo neko kilometrino seksa, lohk recimo pol primeja kaj je boljš. samo če je pa nekdo obrezan od rojstva, kako lohk reče da manj uživa pri seksu, kot bi siceruser posted image partenerko naj zamenjauser posted image

..tko ovdje ne poludi, taj nije normalan!

Spet se mi je na bolš poslabšalo!!

Ja znam da me ljubite, u ljubavi je spas, izpred oči mi se gubite, volim i ja vas!

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 18
13.1.2010 14:33:04   
zaspancek1
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Zame pa je pohabljanje obrezovanje deklic......vendar pa se mi zdi, da se zadnje čase to meša.....in se tudi za obrezane dečke in moške govori, da so pohabljeni.......

Koneckoncev......potem je pohabljena tudi vsaka deklica (ali pa fant), ki ima uhane v ušesih ali pa še kje drugje......

Ne vem, kje si to pobrala, jaz DEFINITVNO NIKJER NE PRIMERJAM obrezovanja deklic in fantkov! Pri deklicah je namrec neprimerljivo huje, ampak tudi vsakrsno rezanje kozice stran, ki ni medicinsko nujno potrebno, je pohabljanje in zlorabljanje (s strani starsev navadno, ker to dopuscajo)!
Primerjava z uhani (ali pa piercingi) pa je cisto neumestna, razen ce pri vas pri tem se kaj odrezete user posted image Sicer pa sem tudi proti temu, da se luknjajo usesa cisto majcekenim otrokom, ker je npr. to "tako lepo" user posted image  

Saj ne recem, da obrezani ne zivijo cisto normalno spolno zivljenje, ampak, ce se res vprasate - a mislite, da bi se pa sami (izvzeti tisti, ki so obrezani iz medicinskih razlogov) res sami dali obrezat? Da je res tako super in boljse in cisto nic tvegano?
Meni je pravzaprav cisto vseeno ali je nekdo obrezan ali ne (odrasel moski, seveda), zato se tudi ni treba tako hudo branit vsem, ki jih imate doma in za vas seveda niso cisto nic pohabljeni. Si tudi niso cisto nic sami krivi. Ampak svojim sinovom pa bi morali prepustili izbiro, po nepotrebnem jih izpostavljat posegu, ki ni cisto nedolzen, pa tudi kar tako, ali pac?  

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 19
13.1.2010 15:06:32   
*Star*
Jaz mislim da starši, ki dajo svojega sina obrezati tega sploh ne jemljejo kot pohabljanje. Poznam jih kar precej, pač je njihova vera takšna in je za njih to nekaj samoumevnega. Nekaj takega kot krst. Pomemben dogodek v življenju otroka in tudi staršev ter cele rodbine. Če bi otrok na kakršen koli način trpel ob tem se tudi jaz nebi strinjala s tovrstnim početjem (verjetno se pa tudi marsikateri starš nebi odločil za to), ker pa vem, da ni tako in je otroku kvečjemu nekaj dni nelagodno ko gre na stranišče, nimam nič proti.
Otrok bo še veliko hujših stvari doživel v življenju, ki ga bodo veliko bolj zaznamovale kot pa obrezovanje.

Neposredna povezava do sporočila: 20
13.1.2010 15:06:53   
liliana
Meni se pač zdita besedi pohabljanje in zlorabljanje za obrezanega lulčka pretirani.....ker nista tako fant kot tudi lulček za nič prikrajšana......no, mogoče sta prikrajšana zgolj za svobodno izbiro obrezovanja, če gre za obrezovanje manjših dečkov....vendar za to svobodno izbiro pa smo potemtakem prikrajšani vsi, ki so nas dali krstiti, ki so nam preluknjali ušesa, da sedaj nosimo uhane......

Moj bivši parnter se je sam dal obrezati.....ko je bil star nekje 25 let....ni bilo iz zdravstvenih in ne iz verskih razlogov......on je rekel, da mu je sedaj lepše....meni pa je bilo tudi fajn....user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 21
13.1.2010 16:17:38   
zaspancek1
IZVIRNO SPOROČILO: *Star*

...Če bi otrok na kakršen koli način trpel ob tem se tudi jaz nebi strinjala s tovrstnim početjem (verjetno se pa tudi marsikateri starš nebi odločil za to), ker pa vem, da ni tako in je otroku kvečjemu nekaj dni nelagodno ko gre na stranišče, nimam nič proti....

Kar tako trditi, da je otroku kvecjemu nelagodno user posted image , je pa malo mimo... Ce otrok ne zna povedat, se ne pomeni, da ga ne boli!  (Da boli so, mimogrede, dokazali celo Americani, ki so dolgo prakticirali obrezovanje kar tako, danes pa celo njihova stroka pravi, da je nepotrebno, ce ne ze skodljivo, kar je ogromen napredek glede na sicer mocan zidovski vpliv.)
Da lahko otrok dozivi v zivljenje se veliko hujsih stvari, pa tudi ni ravno hudo dober razlog, a ne? Tudi tisto o neprikrajsanju ni mogoce kar tako na pamet trditi... Ce npr. upostevamo dejstvo, da je v tistem obrezanem delu ene par deset tisoc zivcnih koncicev, hmm... user posted image
Liliana, da se je tvoj bivsi dal kar tako obrezat, je pa res tezko verjeti. Tudi jaz poznam enega, ki je bil obrezan v najstniskih letih, pa je kar nekaj casa trajalo, preden je priznal, da je v bistvu imel probleme (hude bolecine) zaradi preozke kozice. Tako da...

(odgovor članu *Star*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
13.1.2010 16:40:22   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 23
13.1.2010 19:48:03   
liliana

Liliana, da se je tvoj bivsi dal kar tako obrezat, je pa res tezko verjeti. Tudi jaz poznam enega, ki je bil obrezan v najstniskih letih, pa je kar nekaj casa trajalo, preden je priznal, da je v bistvu imel probleme (hude bolecine) zaradi preozke kozice. Tako da...

TEBI je težko verjeti, da se je dal obrezati "brez razloga".....da ni bil razlog verski in ne zdravstveni......nekaterim ni težko.....da je imel bolečine kak mesec po posegu je tudi meni priznal.....samo to se mi zdi čisto logično, če se gre za nek operativni poseg so vedno bolečine prisotne....ni pa doživljal nobenih travm....spolne odnose sva imela čisto normalno, obraz je imel zgrbančen od ekstaze in ne od bolečine.....tako da......

Neposredna povezava do sporočila: 24
13.1.2010 20:03:05   
Anonimen
jst se pa strinjam z zaspancek1...

ps. nic nimam proti obrezanim in neobrezanim....
samo sem pa proti (oz. sploh nisem proti, naj delajo kar hocejo) obrezovanju malih fantkov zaradi nezdravstvenih razlogov
in, ja, tudi jaz to enacim z uhani pri malih deklicah....
zakaj bi, ko pa se za take stvari lahko odlocijo sami, ko bojo dorasliuser posted image

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?