|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: RmE: Prve snežinke 2010!!
18.1.2010 16:04:10   
sassy0
IZVIRNO SPOROČILO: Žaži

Kika, kakšne mozolje imašuser posted image Ker seje meni tudi koža po porodu prav razcevetela, mozolj pri mozolju, najprej me je nekaj dni prav koža bolela in skelela, take kože v življenju nisem imela, mi je kar na jok šlo, potem se je pa vse skupaj začelo nekako sušiti in sedaj se mi pa cel obraz lupi, no, tak zgleda da bi nujno morala narediti peeling, pa prav ne upam sploh nič na obraz dati, samo z bepantenom se mažem. Groza. Pa okoli ustnic imam tudi prav suho in pordelo kožouser posted image

Nincrli, se sekiraj se zaradi mleka, sploh ni vredno, najdi kake prednosti flaše, moja je tudi na flaški (beri zgoraj zakaj) in sei požvižgam na cel svet, še kako hitro bo prišel čas, ko se bodo s smokiji basaliuser posted image

Se prav strinjam z Žaži glede dojenja. Je pa res, da je to tudi moj drugi otroček in se posledično veliko manj sekiram, kot bi se pri prvem.
Glede časa, ki ga porabiš za flaške pa takole.
Sama imam grelec za stekleničke, in natočim vodo v flaško in flaško fliknem v grelec, ki je na minimumu (sicer laufa 24 ur na dan, ampak mi je čisto vseeno), potem pa za ponoči v dozirno posodico (imaš od aventa) že nasujem notri mleko in ko se mali zbudi, samo flaško odprem, vsujem mleko in zmešam in obrok je pripravljen. Mi vzame skoraj toliko kot bi rabila, da bi joško ven fliknila user posted image  Pomivam pa flaške zjutraj, ko vstanemo. Imam jih pa res ene 5 na razpolago, tako, da čistih ne zmanjka. In sem prav ponosna sama nase, kako sem si uspela zminimalizirat porabljen čas. Ker meni je bilo tudi najhujše to, kako bom ponoči folglala s temi flašami. Pa kar gre.
In včeraj mi je spal 7h v kosu-to od dojenja sigurno ne more oz. so zelo, zelo redki ali pa še čisto na začetku, ko so še bolj zaspani.
Imamo pa krčke, samo sem premišljevala, da bi bilo po dojenju najbrž še slabše, če je podvržen temu. Ali pa jih ne bi imel-prvi jih ni imel, samo sta pa res tako različna, da sploh ne moreš primerjat.
Tako, da se nič ne sekiraj, boš videla, ko se navadiš in pač pri sebi sprijazniš, to rata še boljše, ker lahko otročka pustiš in si vzameš čas zase oz nimaš problemov, če moraš kam it.

Imamo morskega dečka, ter zimskega princa, ki je prehitel 1 mesec.

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 201
   RE: Prve snežinke 2010!!
18.1.2010 16:19:19   
alex17
hojla!
mi se bomo pa v petek prvič kopali, če bo popek čisto zaceljen-malo še manjka. pri nas kopajo z vodo, v katero se kapne par kapljic mandljevga ali olivnega olja, nič z milom (baje je milo leglo bakterij). pa mažemo ga tudi po pregibih z oljem, drugje pa z bepanthenom in ima lepšo kožo kot če ga samo z vodo umivam (tako je bilo v P).
se je pa mali lepo zredil in ima že 3860g! user posted image se zdaj samo dojiva, v glavnem še po nastavku ker se drugače ful namatra in bolj malo poje, pa par vetrovnih kaplic mu dava zvečer po žlički s čajem.
prejle smo bili drugič zunaj za pol ure, ful lušten sprehod z vozičkom po snegu in sončku, joj je pasal! user posted image user posted image   jutri ga bova pa peljala z avtom k najini hiški da ga še stara mama vidi, pa malo na sprehod tam.

pančamo pa tudi že bolje in več v svoji posteljici, danes je spal do 9h potem pa je začel cevkati in sem ga vzela k sebi, pa je bil fajn pokakan. user posted image

lepo se mejte z vašimi sončki!

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 202
18.1.2010 16:38:48   
Žaži
Sassy0, jaz imam tudi že cel sistem, 5 stekleničk imam od Aventa, namešam si 800ml stekleno flašo mleka za cel dan in jo dam v hladilnik tako da mleko samo nalivam in ogrejem v mikrovalovni, ponoči si pa za en obrok vnaprej nesem flaško mleka v spalnico in ga dam v grelec, ko se začne dramiti ga vklopim in tako kot si rekla, dokler jožko ven vržeš je mleko nared, pa še kdo drug jo lahko nahraniuser posted image

(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 203
18.1.2010 17:12:33   
nincrli
Sassy0 ja to sem jaz razmišljala, da rabim nek grelec, sem že brskala po netu, da ga naročim.
No potem ga imaš vklopljenega in ti skos drži enako temparaturo? Katerega pa imaš?
Sem gledala nekega, ki ga lahko v avtu tud uporabljaš. No jaz sem se zaenkrat znašla samo tak, da je prekuhana voda v termovkiuser posted image No pravzaprav je samo zavreta v unem grelcu za vodo, ker da bi še to 10 min prekuhavaluser posted image
Dozirne pososdice pa imam od tommie tippie pa tud flaško mamo zdaj to, ker se mi zdi, da mu je boljša kot aventova.

hmmm v hladilnik pa nekak ne upam dajat, ker naj bi vedno mel svež obrok, čeprav v bolnici imajo to tud kar v hladilniku, pa sem valda sprašvala patronažno pa je rekla, da naj kr sproti delam.

No grelec je taprvi v seznamu nakupovuser posted image

poopek to glede masiranja pa sem tud jaz slišala v mš, pa še eno kremo (winsalbe) hodijo ženske ful kupovat v avstrijo, ker je pri nas menda ni in jo je že deda šel kupit pa ga bom masirala s to kremo. Škodit masaža ne more.

Optimism always works!!!
Dedek mraz mi je prinesel najlepše darilo :D

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 204
18.1.2010 17:21:15   
alex17
grahek, božček mali, te čisto razumem da trpiš skupaj z malim, naš je tudi imel že nekajkrat močne krče zaradi vetrov, zdaj po teh kapljicah se mi zdi je malo bolje... če bi dojila brez nastavka bi blo ful bolš, ker bi manj zraka pojedu, tako pa user posted image   pa enako je kot praviš-kar težko podre kupček pa še zbudi se ponavadi pri tem, če ga pa ne dvigneva, ga pa še bolj zvija. ja upam, da bo čimprej bolje, da se prebavila razvijejo pa da se navadimo brez nastavka dojit. 

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 205
18.1.2010 18:42:57   
polho3006
Tiste ki dajate vetrovne kapljice...kolikokrat na dan jim jih date? V navodilih piše 8-10kapljic 3x dnevno (koroške lekarne). No midva se tega drživa, vendar se mi zdi da bi mu jih morala dati vsaj 4x na dan. da bo dan preživeli nekao brez prehudega trpljenja. Sva poskusila z manjšo dozo večkrat na dan, vendar...ni bilo učinka. Če mu jih dava 10 pa se potem lepo sprda in potem sladko zaspi.

Kopali pa se tudi danes nismo, ker popek še vedno ni o.k. Menda se tudi zaradi tega napenjanja ne more celiti tako kot se pričakuje.

Je pa sedaj zvečer FULL kihal in skihal takšen tapravi smrkelj. Me je malo zaskrbelo da bi bil prehlajen, vendar mi ni jasno kje bi se pprehladil. Ko gremo ven ga full zadekava, da mrzel zrak sploh ne more do njega. V stanovanju je tudi toplo, tako da...ne vem. V sredo imamo posvetovalnico in bom vprašala zdravnico.

(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 206
18.1.2010 18:49:26   
nincrli
Mojega tud krči danes:user posted image zdaj je ravno pri babici, ga malo nosi sem in tja, jaz sem mu prej trebušček masirala pa kapljice dala, upam, da se pokaka in bo bolje, ker po tej hrani mi kaka enkrat na dan, ponavadi tak cajt zvečer.

Optimism always works!!!

(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 207
18.1.2010 18:50:20   
sassy0

Sassy0, jaz imam tudi že cel sistem, 5 stekleničk imam od Aventa, namešam si 800ml stekleno flašo mleka za cel dan in jo dam v hladilnik tako da mleko samo nalivam in ogrejem v mikrovalovni, ponoči si pa za en obrok vnaprej nesem flaško mleka v spalnico in ga dam v grelec, ko se začne dramiti ga vklopim in tako kot si rekla, dokler jožko ven vržeš je mleko nared, pa še kdo drug jo lahko nahraniuser posted image

Ja, vidiš, vsak ima svoj način. Je zanimiv tudi tvoj. Pa še eno vprašanje? Kaj pa narediš, če ti popije ful manj mleka, kot ji ga naštimaš? Shraniš za kasneje ali zliješ stran?
Jaz, če ostane tam okoli 20ml zlijem stran, sem mu dala pa tudi že čez kako uro tisto kar je pustil ob zadnjem obroku. Pa za enkrat trkam, še vse ok. Sej ko grejo čez tiste 3 mesece, se mi zdi, da so tudi vedno manj občutljivi. Nam manjka še 1,5 meseca user posted image

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 208
18.1.2010 18:56:48   
sassy0
IZVIRNO SPOROČILO: nincrli

Sassy0 ja to sem jaz razmišljala, da rabim nek grelec, sem že brskala po netu, da ga naročim.
No potem ga imaš vklopljenega in ti skos drži enako temparaturo? Katerega pa imaš?
Sem gledala nekega, ki ga lahko v avtu tud uporabljaš. No jaz sem se zaenkrat znašla samo tak, da je prekuhana voda v termovkiuser posted image No pravzaprav je samo zavreta v unem grelcu za vodo, ker da bi še to 10 min prekuhavaluser posted image
Dozirne pososdice pa imam od tommie tippie pa tud flaško mamo zdaj to, ker se mi zdi, da mu je boljša kot aventova.

Jaz imam aventovega in še to rabljenega in sposojenega user posted image  Pa konstantno drži temperaturo, ja. Jaz imam ravno tako vodo v termovki, samo notri zlijem kar vrelo, pa potem v stekleničko kako uro pred obrokom, pa v grelec, pa do takrat rata idealna. Mislim, da z v avto ne rabiš kupovat, ker ko bo starejši, dalj časa zdrži, pa imaš pač vročo vodo v termovki, pa v stekleniči mrzlo, pa na licu mesta zmešaš obrok. Pa še en nasvet, ki mi ga je dala prijateljica. Je rekla, da v večini primerov kamor koli greš, obstaja kakšen lokal ali pa gostilna in stopiš notri in prosiš, če ti lahko pogrejejo vodo v mikrovalovki, ali pa dajo vrelo vodo v skodelico, pa daš flašo not in je. In res, manj kot kompliciraš, bolje je. user posted image

Jaz imam pa od flašk vse živo, čeprav uporabljava pa sedaj tomee tippe in pa nuk. Ko bo začel pa kake mlečne kašice po flaši, bova pa presedlala na avent, ker imajo pretočni cucelj in lahko sam štimaš velikost luknje. Baje kar deluje-so punce pohvalile. Od začetka, pa tudi nama nekako ni potegnil.

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 209
18.1.2010 19:00:59   
sassy0
Jaz mu doziram vetrovne kapljice od koroških lekarn kar cca 4-5x na dan, po cca 8 kapljic. Pa še na dudo dobi kakšno. Se pravi pred vsakim obrokom, razen nočnega spustiva. Mi je tudi pediatrinja svetovala, da se daje kar pred vsakim obrokom, ker če daš, ko že zvija, ni pravega učinka. Itak so pa notri same take sestavine, ki niso škodljive in po moje ne moreš predozirat. Mi je pa ravno ena kolegica rekla, ko so imeli pa res probleme s krči, da ga je prav nalivala s temi kapljicami, da je kaj pomagalo. Pa ni bilo nič narobe.

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 210
18.1.2010 19:06:03   
sassy0

Mojega tud krči danes:user posted image zdaj je ravno pri babici, ga malo nosi sem in tja, jaz sem mu prej trebušček masirala pa kapljice dala, upam, da se pokaka in bo bolje, ker po tej hrani mi kaka enkrat na dan, ponavadi tak cajt zvečer.

Kaj imaš pa za eno mleko? Mi smo imeli najprej Novalac, pa je bil po njem zaprt in ful je težko kakal. Potem sem pa po dolgih raziskovanjih in par nasvetov iz izkušenj, prešaltala na Bebo od Nestleja (dobiš v Mulerju) imajo vsa mleka dodane probiotike, imajo pa tudi prav posebno mleko za tiste, ki imajo probleme s prebavo-Beba Sensitive. In res, našemu je pomagalo. Sedaj kaka od 1-3 na dan. Pa tudi, če kaka samo enkrat, se pokaka tekoče in dosti lažje kot prej. Moraš pa novo mleko uporabljat vsaj en teden, da se vidi, če je ok ali ne. Še vedno ne kaka po vsakem obroku (kot sem bila navajena od prvega), pa kakec je zelene barve (in ne rumene), ampak vsaj kakakmo brez problemov user posted image user posted image

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 211
18.1.2010 19:07:19   
sassy0

Žaži koliko star pa je tvoj prvi otroček?

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 212
18.1.2010 19:25:07   
nincrli
IZVIRNO SPOROČILO: sassy0

Jaz mu doziram vetrovne kapljice od koroških lekarn kar cca 4-5x na dan, po cca 8 kapljic. Pa še na dudo dobi kakšno. Se pravi pred vsakim obrokom, razen nočnega spustiva. Mi je tudi pediatrinja svetovala, da se daje kar pred vsakim obrokom, ker če daš, ko že zvija, ni pravega učinka. Itak so pa notri same take sestavine, ki niso škodljive in po moje ne moreš predozirat. Mi je pa ravno ena kolegica rekla, ko so imeli pa res probleme s krči, da ga je prav nalivala s temi kapljicami, da je kaj pomagalo. Pa ni bilo nič narobe.

Ja tote kapljice so zakon, jih sami delajo homeopatsko in majo fuuul naročiluser posted image . Ja pomoje je res najbolš da pred obrokom daš.

Mleko mam pa aptamil comfortable, ker so mu v P dali tega pa da nisem menjavala smo kar pri tem ostali, pravijo pa da dokler kaka vsaj enkrat na dan in ga ne grozno zvija, da je čist ok. Kaka pa rumeno, je rekla patronažna, da je user posted image Saj če pa bi bil zaprt več dni bi pa razmislila o menjavi.

Aja glede gretja, ponoči pa verjetno ne daš eno uro pred obrokom not, si zvečer prej pripraviš?

< Sporočilo je popravil nincrli -- 18.1.2010 19:27:00 >

Optimism always works!!!

(odgovor članu sassy0)
Neposredna povezava do sporočila: 213
18.1.2010 19:27:56   
Januarčk
Živjo!

Naša pikica se je danes prvič kopalauser posted image - v vodi ni nič jokala, kar me veseli, glede na to, da med previjanjem vedno user posted image .

Me je pa presenetila patronažna, ki me je vprašala, če že kaj pasemo kravice. Moja Katarina je stara 9 dni. Še ni malo zgodaj za pasenje kravic? Kakšne so kaj vaše izkušnje.. oz. kaj vse počenjate, ko se ne hranite in ne spite? Mi se nosimo okrog, pogovarjamo, opazujemo stvari v stanovanju,... še najraje pa kar spimo. user posted image

(odgovor članu sassy0)
Neposredna povezava do sporočila: 214
18.1.2010 19:48:23   
sassy0

IZVIRNO SPOROČILO: sassy0

Ja tote kapljice so zakon, jih sami delajo homeopatsko in majo fuuul naročiluser posted image . Ja pomoje je res najbolš da pred obrokom daš.

Mleko mam pa aptamil comfortable, ker so mu v P dali tega pa da nisem menjavala smo kar pri tem ostali, pravijo pa da dokler kaka vsaj enkrat na dan in ga ne grozno zvija, da je čist ok. Kaka pa rumeno, je rekla patronažna, da je user posted image Saj če pa bi bil zaprt več dni bi pa razmislila o menjavi.

Aja glede gretja, ponoči pa verjetno ne daš eno uro pred obrokom not, si zvečer prej pripraviš?

Pred spanjem si vodo pripravim v tri ali dve flaši, odvisno kdaj nazadnje je in potem dam eno takoj notri in je notri dokler se tamali ne zbudi. Ko pojeva to flašo, dam notri naslednjo in tako naprej. Tako, da se voda ponoči greje tam 3-5 ur, podnevi pa tako kot sem napisala.

Ma saj ta mleka so si pa itak vsa bolj kot ne podobna. So razlike res minimalne, ampak očitno bolj občutljivim, ne paše nekaj v določenem mleku in še dobro, da je izbira taka kot je.

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 215
18.1.2010 19:50:56   
sassy0
Januarček, a se je tvoja patronažna malo zmotila, pa misli, da je prišla k 3 mesece staremu? Razen, če je mislila, če ima mala tenzijo. Ker naš, ko ga daš na trebuh, dejansko pase kravice,pa je to strogo prepovedano. Tako, da jo naslednjič kar pobaraj, kaj je mislila s tem. A je še kakšna stara šola? Ker vem, da so včasih govorili, ko je otrok dvigoval glavo že v porodnišnici, da ta je pa močen in kako lepo že dvigne glavo. Pa ni to čisto nič pozitivnega.

(odgovor članu Januarčk)
Neposredna povezava do sporočila: 216
18.1.2010 22:28:35   
Januarčk
sassy0 - vprašala me je, če že kaj pasemo kravice, ker da je fajn za hrbtne in vratne mišice, par minut dnevno. V sredo spet pride, jo bom še enkrat vprašala kako je s tem. user posted image

(odgovor članu sassy0)
Neposredna povezava do sporočila: 217
19.1.2010 8:33:26   
tweety83

user posted image user posted image user posted image user posted image          
  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image

DATUM      IME MAMICE          PDP        IME          TEŽA     VELIKOST

05.12.09  sassy0 (28)        01.01.10  BENJAMIN    2990g      52cm
19.12.09  tweety83 (26)   17.01.10   NIKA            2560g      47cm
21.12.09  sisi77 (32)         14.01.10  ANEJ             2310g      46cm
21.12.09  lejla969 (39)     03.01.10  IVO               3830g      53cm
22.12.09  kejti (36)           14.01.10     ?                 3500g      52cm
22.12.09  polho3006(34)  02.01.10  STAŠ            3580g       51cm
25.12.09  Kika99 (28)       02.01.10  ANJA             2860g      49cm
25.12.09  lujluj (42)          05.01.10  KRISTJAN          ?             ?
27.12.09  Pikica86 (22)    02.01.10  NIKA             4010g       53cm
27.12.09  Viking95 (24)    12.01.10  LAURA          3280g       51cm
29.12.09  MMMojca (35)   24.01.10   MAJA                 ?             ?
30.12.09  emica2008(24) 12.01.10  LOVRO        3240g       51cm
31.12.09  *zmajčica*(23) 06.01.10  LAURA          4040g       54cm
31.12.09  andreja07(?)     20.01.10  JURE                 ?               ?
31.12.09  nincrli (24)        02.01.10  NATANIEL     2770g       48cm
01.01.10  ugi (35)             04.01.10  LARA             3320g        50cm
02.01.10  blueeyes*(30)  02.01.10  BRINA           3290g        50cm
                                                    BOR               3630g       50cm
02.01.10  hruškica84(25) 03.01.10  TEO               3700g       52cm
03.01.10  naja6 (29)         01.01.10  PATRICK       2980g       47cm
03.01.10  grahek85 (24)  03.01.10  BENJAMIN     3160g       50cm
04.01.10  alex17 (32)       06.01.10  IAN                3670g       54cm
05.01.10  Boka (24)          20.01.10  GABER           3000g       51cm
06.01.10  somic (27)        29.01.10   PATRIK         2400g        49cm
06.01.10  nincy*(23)       18.01.10  ZALA              3060g        50cm
07.01.10  Zala01 (32)      15.01.10  JON               3160g        51cm
07.01.10  Žaži (30)           10.01.10  ŽIVA              3800g        52cm
07.01.10  novkica(?)         07.01.10  ALEKSEJ       3730g        55cm
07.01.10  Maisha (24)      12.01.10    EVA                 ?                ?
08.01.10  kett (33)           10.01.10   ULA                  ?                ?
09.01.10  ajrad1 (28)       21.01.10  JAKOB          3700g        52cm
09.01.10  lesk80 (29)       22.01.10  MICHEL        3520g        49cm
09.01.10  Januarčk (?)      08.01.10   KATARINA   2750g        50cm
10.01.10 gara                       20.01.10   ANEJ              3200g         50cm
11.01.10  marijaa (24)     27.01.10  ALINA           3330g        51cm
                                                   TIAN             2950g        50cm
11.01.10  Tretjinka (30)  19.01.10   PIKA               3840g        54cm
11.01.10  Enkica (31)       10.01.10   INES              3320g        52cm
11.01.10  areskaa (28)    26.01.10  TILEN            3700g         51,5cm 
11.01.10  kemo (23)        19.01.10   FRANCI         3045g        52 cm
12.01.10  Isabelle (23)    16.01.10   ZARA             2970g        51cm
12.01.10  MAŠKA (34)      14.01.10   ŽIVA              3230g        52 cm
12.01.10  zmajčika (24)   09.01.10       ?                3650g         54cm
12.01.10  egleria (20)      16.01.10   PATRIK          3440g         51cm
14.01.10  mayčica (24)     21.01.10   PIA                 3000g        52cm
14.01.10  nikita33 (33)    10.01.10   TIBOR            3620g         53cm 

14.01.10  Nattoule (32)    06.01.10     DANIA          3500g           53cm
15.01.10  Naty_ka (?)       09.01.10     ERIK              3580g         50cm
15.01.10  Ksenci (23)       13.01.10      ANŽE             3390g       51cm
16.01.10  senmoi (29)      25.01.10     KAJA             3690g        53,5cm
18.01.10  Ksantipa77 (31)17.01.10    ALJAŽ            3530g        52cm
18.01.10   ALEXI M. (?)          08.01.10    MARCEL           3980g         54cm
19.01.10    quelle (32)          30.01.10       LUKA             3440g          53cm
19.01.10    anita goitan(31)  15.01.10       ULA               3970g          56cm

TRENUTNO 47 MAMIC IN 49user posted image   OD TEGA 27user posted image    IN 22user posted image

user posted image  

user posted image user posted image user posted image user posted image      user posted image

DATUM      IME MAMICE          PDP        IME          TEŽA     VELIKOST

05.12.09  sassy0 (28)        01.01.10  BENJAMIN    2990g      52cm
1.mesec: 4260g, 56cm, obseg glavice 37,5cm

(odgovor članu tinncyka)
Neposredna povezava do sporočila: 218
19.1.2010 9:42:56   
polho3006
Tiste ki dojite...kako dolgo je user posted image  priklopljen na joško? Ker moj mali včasih zaključi že po slabih 10 min. Pa mi ni jasno da bi bil tako hitro sit. Sesa in pije res full, ampak...

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 219
19.1.2010 9:52:11   
nincrli
Dobro jutro!

Mi2 čakama patronažno, da se bo prvič kopal user posted image upam, da mu bo všeč.

polho men so rekli, da če vredo pije bi naj v 15min spil vse.

Optimism always works!!!

(odgovor članu polho3006)
Neposredna povezava do sporočila: 220
19.1.2010 10:02:57   
Žaži
Sassy, upam  da bom na vse odgovorilauser posted image . Sin ima dve leti. Če mi Živa popije manj kot ji pripravim shranim za naslednjič, razen če samo na dnu nekaj ostane, tisto zlijem stran. Na srečo pa popije zelo enako in ji vedno nalijem skoraj točno da popije vse, sedaj sva na 100ml 7-8x na dan pri 12 dnevih.
Dajem ji Hipp mleko, sin je imel Aptamil, pa sem se sedaj odločila za malo cenejšo variantouser posted image in na srečo ga dobro prenaša, kaka nekako 2-3x na dan in kar pošten kakecuser posted image .

Na poti sploh ni nikoli težave za pogreti mleko, jaz sem imela vedno s seboj termovsko z vročo vodo in merico praha že v steklenički. Drugače pa imajo na vsaki bencinski mikrovalovno ali celo grelec za stekleničke, v vsaki gostilni lahko brez težav prosiš za pogretje stekleničke in to z veseljem naredijo.

Danes sem dobila kapljice od koroških lekarn, upam da bodo delovale, ker je imela včeraj od 20-23h krče, kar je bilo kar zoprno, ker je z jokom zbujala bratca in seveda se mi je reva prav smilila kako se je matralauser posted image . Sedaj bom dajala 8 kapljic 3x na dan, da vidim če je kaj učinka, če ne bom pa povečala odmerek. Dajala jih bom pa kar v mleko.

Januarčk, meni se tudi zdi rahlo prehitro za pasenje kravic, za to imajo še res veliko časa.

(odgovor članu sassy0)
Neposredna povezava do sporočila: 221
19.1.2010 10:07:30   
grahek85
Živjo!

Pri na se je stanje včeraj popoldne umirilo, tako da smo tudi noč preživeli BP user posted image user posted image Zvečer sva mu dala štiri kaplice in je pomagalo, se je fino spunkal. Drugače smo jih pa kupili od gorenjskih lekarn. Gor piše 8 - 10 kapljic do 5x dnevno, samo v lekarni nam je pa rekla, da je naš pikec še malo majhen in da raje 3 -5 kapljic 3x na dan. Ampak 3x na dan se mi zdi bolj tako tako.... Raje jih bom dala manj in večkrat.

polho, mi2 se samo zizava in podoj traja ponavadi med 10 in 30 minut, odvisno kako je zagnan. Mi je pa v 10 min tudi že 100g popil, včasih pa v 30 min samo 80g ali celo manj, kakor je. Če je lepo zagnan, je tudi 10 min dosti.

Mi se bomo kopali šele konec tedna, mamo popek še malo frišen. Je mel kar debelo popkovino. Sam sem čisto zadovoljna, ker bo do takrat naša prva patronažna nazaj v službi user posted image user posted image user posted image

Najina mala velika ljubezen

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 222
19.1.2010 10:11:43   
grahek85
Aha, še pasenje kravic. Ja mi jih že kar pošteno, ampak mamo prevelik mišični tonus. Pediatrinja v P ni bila navdušena in je rekla, da je absolutno prezgodaj in nam je fizioterapevtka morala pokazat handling, patronažni se je zdelo pa ful fino, da je že tako napreden. Jaz smatram za bolj merodajno mnenje pediatrinje in fizioterapevtke, tako da je res še nekoliko prezgodaj za to. 

Najina mala velika ljubezen

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 223
19.1.2010 10:42:15   
nincrli
Ja ravno to sem hotela vprašat, kolk spijejo vaši po steklenički? Moj spije 90 7x, včeraj je pa spil celo 120 in ga je potem tolk zvijalo, pomoje je blo preveč, zdaj mu dajem sam 90, da ne bo začel preveč na teži dobivat, ker je že itak dobil 600g odkar sma doma, čeprav pravijo da tisti, ki so se bolj suhi rodili dobijo ponavadi več, tudi do enega kilograma v mesecu.
No pomoje bolje da ima več obrokov po manj, sam ko včasih je siten, če ni dovolj pa mu še morem zravn nardit.

Optimism always works!!!

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 224
19.1.2010 11:03:53   
Žaži

Ja ravno to sem hotela vprašat, kolk spijejo vaši po steklenički? Moj spije 90 7x, včeraj je pa spil celo 120 in ga je potem tolk zvijalo, pomoje je blo preveč, zdaj mu dajem sam 90, da ne bo začel preveč na teži dobivat, ker je že itak dobil 600g odkar sma doma, čeprav pravijo da tisti, ki so se bolj suhi rodili dobijo ponavadi več, tudi do enega kilograma v mesecu.
No pomoje bolje da ima več obrokov po manj, sam ko včasih je siten, če ni dovolj pa mu še morem zravn nardit.

100ml točno na 3 ure, ponoči tudi na 4 ure. Je pa količina odvisna od starosti in predvsem teže otroka, tako da to skoraj ni za primerjati, Živa ima recimo že okoli 4kg pa ima 12 dni, po tabeli bi morala že 125 pojesti, pa ni variante da to v njo spravim, ker lahko samo refluks in širitev želodca tvegam, na koncu bo pa tako kar je preveč zbruhala in jo bo tiščalo v želodčku. Tako da ji dam ravno toliko, da malo na dnu stekleničke ostane, potem vem da je sigurno dovolj, je pa vsekakor merilo da zdrži sama do naslednjega hranjenja vsaj 3 ure. Potem je garant dovolj mleka.

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?