|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: RmE: Prve snežinke 2010!!
9.2.2010 23:15:09   
lejla969

IZVIRNO SPOROČILO: sassy0

Zdaj imam pa še eno vprašanje za vse tiste punce, ki imajo razlike med otročki tam do 2eh let in niso v vrtcu. Kako folgate? Ste za vse same, vam kdo pomaga? Ker meni ful pomaga mami s tavelikim, ampak jo kar obremenjuje in bi rada kdaj sama poštimala oba, samo se mi trenutno to zdi misija nemogoče user posted image  Razlike imamo 1,5 let tako,da ta večji še ni povsem samostojen. Pa muči me to, ker sta ful usklajena. Ko ima tavelik kosilo, bi tudi mali jedel, ko tavečjega spravljam spat, bi mali jedel, al pa noče spat in ker je sam joka. Zjutraj je problem, ker se ta velik zbudi, čim dobro dvignem rit iz postelje, ker malega mučijo krčki. Potem je pa cel dan zaspan in tečen. S popoldanskim spanjem imamo pa tako ful probleme, da mi noče in noče zaspat, pa je utrujen. Ne vem, če ima katera kak predlog al pa samo napišite, kako ve furate, pa da vidim v čem je pri nas težava. Vem, da bi vse šlo,samo bi bil vedno eden na slabem. Ali bi ta velik kar naprej nekaj čakal in ne imel svojega ritma ali bi pa malega mogla kdaj pustit jokat. Mi pa ne diši ne eno, ne drugo. 
Hvala že v naprej user posted image  

Mi imamo razlike 17 mesecev in pol. Vse rihtam sama, edino ko imamo preglede pri pediatru in ko sva z Ivotom bila v bolnici mi je pomagala mama.
Zjutraj Miran vstaja pred Ivotom in ga takoj previjem. Ker papa že sam mu zajtrk pripravim in dam na njegovo mizico in ga potem frajer včasih je po 1 uro.
Ko se Ivo zbudi porihtam še njega in potem veselo kuham kosilo.
Vmes se obadva malo jezita in jih pocartam ob 12h pa gre Miran spat. Ker sam ne zaspi gremo po novem, če je Ivo buden vsi trije v posteljo, Ivota dojim in Miran zaspi.
Ko se Ivo podoji Miranu pobegneva in imava mir cca 2 uri.
Ko se Miran zbudi je takoj lačen. Vedno gledam, da skupam hrano, ki je, ko se on zbudi že napol ohlajena, ker drugače je jok.
Potem pa je že kmalu tatko doma in je dosti lažje.

(odgovor članu sassy0)
Neposredna povezava do sporočila: 951
9.2.2010 23:25:06   
lejla969
Evo mene spet malo naokoli.
Ivo je imel do sobote antibiotik in ker z njegovim dihanjem ni nič boljše sem ga danes spet peljala k pediatrinji. Vzela mu je bris iz noska in zdaj čakamo petek, da vidimo izvide.
Pediatrinja sumi, da od mene po mleku dobiva bakterijo in če je temu res tako, dobim jaz v petek antibiotik.
Drugače pa bom zahtevala, da ga da na pregled, če ni mogoče na kakšno stvar alergičen.

(odgovor članu lejla969)
Neposredna povezava do sporočila: 952
10.2.2010 7:18:56   
Kika99
Jutro

No pa imamo spet polno snega. Danes ne bo nič z vozičkanjem user posted image . Spali smo 7 ur v kosu user posted image , pravi balzam za dušo in telo user posted image . A vaši user posted image tut kolcajo v nedogled, moja včasih tudi po pol ure pa smo že vse probali (čajčka, mlekija....) nič ne pomaga. Moramo počakati da mine samo od sebe.

Sem pa opazila, da ima zdaj, ko ji dajem te AD3 kapljice vetrove in jo včasih prav matra user posted image . Zakaj moramo sploh dajet te kapljice user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaz sem danes naročena pri G, bom šla kljub temu, da se je pokazala user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu lejla969)
Neposredna povezava do sporočila: 953
10.2.2010 7:38:16   
Zala01
Dobro jutro, danes smo se pa res naspali, prvič smo spali skoraj 5 ur v kosu, kar je za našega miškota pravi rekorduser posted image . če bo zdaj vsako noč malo podaljševal, sploh ne bo več panike, ker mene najbolj ubijajo neprespane noči, saj potem nimam čez dan dovolj energije za starejšega sinkota.

Mene pa zanima koliko kapljic AD3 dajate na dan vašim user posted image ? Ste začele kar z udarno dozo, ali bolj postopoma?

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu Kika99)
Neposredna povezava do sporočila: 954
   RE: Prve snežinke 2010!!
10.2.2010 8:27:15   
somic

IZVIRNO SPOROČILO: tinncyka

IZVIRNO SPOROČILO: somic

IZVIRNO SPOROČILO: Ksantipa77

Sem dobilauser posted image , sam ni preveč po mojem okusu, se ne bom lotila tega delatuser posted image Sta pa bili pridni obeuser posted image

sej tudi ni ne vem kako dobro tole, da ne boš mislila, da zamujaš ne vem kaj! user posted image

če pa rabiš kakšen recept, pa vprašaj, zdaj imaš tukaj dve- eno aktualno (tincyko) in mene, ki sem že kar nekaj let ven iz sš, ampak šolska kuharska knjiga je pa še vedno zakon! user posted image user posted image user posted image

vama jutri povem če je to dobr al ni, ker eden bo sigurno mogu tole nardit (drugače imamo 10 jedi na raspolago, pa listke vlečemo... kar izvlečeš tist moraš skuhat)

ja, tako smo tudi mi imeli v šoli, samo jaz sem si vedno uspela nekako "naštimat" kaj bom kuhala, oz sem potem te listke menjala. user posted image user posted image
ponavadi sem jemala bolj komplicirane jedi, da sem imela drugje malo privilegijev (pri čiščenju al pa čim podobnim) user posted image user posted image user posted image baraba, ni kaj.

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu tinncyka)
Neposredna povezava do sporočila: 955
10.2.2010 8:29:37   
somic

A veš kaj je trenutno problem, da nimam pojma kaj bi kuhalauser posted image Sploh za enega mi je čist brez veze oz. se mi ne da prav nekaj dolgo kuhat oz. ustvarjat. Že tako nisem kaj prida kuharica.....Rabila bi kaj enostavnega, pa da mi sfolga za dva tedna, da pol ponovim.... Kaj pa ve kaj kuhate, zdaj ko so moški že v službi?

jaz se kar potrudim, če kuham za oba. sicer sva oba rada v kuhinji, oba z istim poklicem, tako, da tudi moj kdaj poskrbi za mene.

je pa res kar praviš ti, za sebe sigurno ne bom šla kaj veliko komplicirat. čisto drugače je če kuham še za nekoga. takrat mi ni problem.

enostavnih jedi za takole "na hitrico" je ogromno. odvisno je samo kakšen okus imaš...

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu Ksantipa77)
Neposredna povezava do sporočila: 956
10.2.2010 8:33:13   
somic
zala, meni je pediatrinja rekla včeraj , da mu naj dajam postopoma, tako da je danes dobil eno kapljico, jutri dve, pojutrišnjem tri in potem štiri in z štirimi nadaljujem potem naprej.

pa tudi mene zanima zakaj jih potrebujejo in sploh slišim, da imajo ogromno krčev po njih.

bomo vidli.

grem zdaj v cerkev se menit za krst user posted image , da vidim kaj bodo rekli. želim si en poseben datum v aprilu, pa moram to čim prej uredit

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 957
10.2.2010 8:48:40   
Žaži
IZVIRNO SPOROČILO: tinncyka

Rutina itak, čisto vsi imamo kontrolo kolkov. pri meni je sin imel 1a in je imel kontrolo, sedaj ima 1b in imava kontrolo malo prej.

naša Taja je imela tudi izvid kolkov - oba kolka 1B (pri 3 dneh) ... kaj pa pomeni to 1B?

Pojma nimam kaj je 1b, ker na Ptuju prav nič od niča niso povedali, tako da predvidevam da nič posebnega, vem da 1a pomeni da sploh nebi rabili širokega povijanja, pol pa po kmečko sklepam da 1b pomeni povijanje z eno tetra pleničko zloženo, tako vsaj jaz delam, včeraj pediater tudi ni nič posebnega rekel. Sem pa jaz narobe pogledala, kontrolo kolkov imava čez 2 meseca, torej pri 3 mesecih in ne pri dveh.

Oren
, ko je budna se malo cartava, pesmice ji pojem ali pa jo kar lepo odložim v stolček ali v gugalnico da se sama kaj zamoti, da se ne navadi da jo bom pa kar po rokah imela kadar je zbujena. Vzamem jo tudi v naročje ko se igram na tleh s sinom in se tako igramo "skupaj"user posted image .

AD3. Nama je dal dozo 5 kapljic na dan in kar naj udarno začneva s polno dozo in vedno naj dam zgodaj dopoldan. Prejšnja pediatrinja je rekla postopoma dnevno povečevati dozo. Ker je imel krče sem potem pri 2m rekla za D3 in je bilo malo boljše. Te kapljice morajo jemati, ker pomagajo pri zapiranju mečave (tisto mehko na vrhu glave) in pozimi potrebujejo otroci umetem vitamin D, ker so premalo na sončku.
Noro vprašanje, ampak ko vam P nekaj za otroka predpiše, a res ne vprašate kaj je to in zakaj se jemljeuser posted image

Ksantipa, jaz sem šla kar na ločevalno dieto in sem kupila knjigico z recepti in se ne sprašujem kaj kuhatiuser posted image user posted image . No, drugače sem pa zase naredila vedno kaj na hitrco za kosilo ko sem bila sama doma, kar kak sendvič, polento, testenine na 100 načinov, juho iz vrečke, jajce, hrenovko, pizzo naročila.........tudi nisem ravno kuharcauser posted image .

kontracepcija, komaj čakam pregled, da dobim KT diane35, ker me poraščenost po nogah matra in mi tablete ful pomagajo, sedaj jih 5 let nisem jemala in je stanje obupnouser posted image .

Tudi pri meni je končno konec s čiščouser posted image user posted image

(odgovor članu tinncyka)
Neposredna povezava do sporočila: 958
10.2.2010 10:01:57   
grahek85
Jutro!

Ja kok ste pa spet načvekale user posted image user posted image user posted image Vidim, da bomo spet kmalu v stari formi za klepetanje user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: alex17
lulanje-naš je tud včasih moker po majčki, mu očitno premalo zapnem pleničko, imamo pa zdaj že dober teden št. 2, sedaj Pampers, prej pa DM-ove, oboje so OK. baje so fajne tud Hoferjeve, vsaj pravjo punce user posted image

Meni so pa DMove veliko bolj všeč. Tašča nam je kupila ogormen paket Pampersk (100kom) in jih mam zdaj, pa mi niso všeč. Na postavo mu ne pašejo tako, okoli bedrčkov se mu nikakor ne usedejo. Pa tudi okoli bušita so manj elastične. Zjutraj je bil po boku ves moker od lulanja, naslednjo rundo pa pokakan do pol hrbta user posted image Sam jih mam še cca 70 za porabit user posted image

Punce, ali ste ve že dobile davčno št. od vaših malčkov?
Kako je pa že z zdravstveno izkaznicouser posted image

Davčna je prišla po pošti, ko je bil star nekje 3 tedne. Me je po telefonu skoraj nadrla, zakaj jo kličem za davčno, da to itak oni sami pošljejo. Kartico sem šla uredit na ZZZS prejšnji ponedeljek in tam dobila začasno potrdilo, ki velja 3 tedne. V tem času bi morala dobit pravo, samo je še ni.

IZVIRNO SPOROČILO: nincrli
Zdaj pa hočem temo o kontracepciji user posted image Kaj, katero boste uporabileuser posted image Mirene jaz ne bi, zdaj pa ne vem za kaj naj se odločim, hormonskih table mi tud nekam ni... kaj še pol ostane... kondomiuser posted image

Jaz tudi ne bi hormonalne kontracepcije. Od tabletk sem mela same težave - vmesne krvavitve, kronična gljivična vnetja in razpoloženjska nihanja (predvsem navzdol). S slednjimi je bilo na koncu tako hudo, da je bila mami resno zaskrbljena zame, komaj sem našla voljo, da sem naredila par zadnjih izpitov in fanta sem skoraj pustila, ker se mi je zdelo vse nesmiselno. No, pa sem nehala tabletke jest in se je vse uštimalo v mesecu ali dveh. Hvala bogu! Če samo pomislim, da bi s fantom nehala in zdaj ne bi bila srečna skupaj s svojim pikecem... Zdaj mi sploh ni jasno, kako sem lahko tako razmišljala, res. Pa še pol leta sem rabila, da sem svojo user posted image potem dobila, ker mam PCO. Sam glih zarad PCO bi blo smiselno jesti tabletke, tako da mi ni lahka odločitev. Kondomi pa tudi niso 100% in ne bi rada takoj spet zanosila, ker bi mela rada vsaj 2 leti med otrokoma. Drugače nimava težav z uporabo kondomov, moj se ni še nikoli resno pritoževal. Je rekel, da definitivno raje z gumico kot pa da bom spet vsa čudna user posted image Mah ne vem... Se bom morala fino pomenit s svojo gin.!

IZVIRNO SPOROČILO: Oren
Mogoče malce butasto vprašanje ampak kaj si začnete z vašimi bubikami ko so budni? Jaz ji probam malo brat malo se cartamo...

Malo se gledamo, pa božamo, pa veliko mu govorim, pa crkljamo se... Včasih delava tudi malo "telovadbe", da se razmiga ali pa masažo, da se lepo spunka. Samo lušno user posted image Včasih se pa uležem na hrbet z dvignjeno glavo, ga dam nase in mu samo voham glavico, ker mi takooooooo zelo lepo diši user posted image On pa potem počasi zaspi. Fino se mamo user posted image

A veš kaj je trenutno problem, da nimam pojma kaj bi kuhalauser posted image Sploh za enega mi je čist brez veze oz. se mi ne da prav nekaj dolgo kuhat oz. ustvarjat.

Jaz isto! Nimam pojma, kaj naj skuham. Zadnjič sem naredila cel pisker bolonjske in sem po porcijah dala v skrinjo. Včeraj sem skuhala govejo župo, potem je pa moj dal še domače sljivove cmoke kuhat, danes bo pa govedina in sirovi štruklji. Dostikrat jeva testenine pa zraven kako tuno, malo paradajza in koruze, včasih pa moj na poti iz službe kupi pečenega piščanca v Mercatorju. Sva parkrat jedla tudi samo hrenovke. Od mesa jeva predvsem perutnino, ker se hitro pripravi, pa še to ga dam v konvekcijsko pečico, da ne rabim potem zraven stat in po piskrih mešat. Tam not sva pa spekla že boga in pol, je res super in res nič dela - samo not zložiš. Sem pa v decembru glih v ta namen kupila veliko pakiranega mesa, po možnosti že nagvercanega, da ni nič dela s tem. Samo počasi mi vse to že preseda, bi kaj novega, pa nimam idej.

IZVIRNO SPOROČILO: Žaži
Noro vprašanje, ampak ko vam P nekaj za otroka predpiše, a res ne vprašate kaj je to in zakaj se jemlje

Vedno, zmeraj in povsod! Že zase, sem hudo alergična na penicilin in moram fino pazit, za pikeca pa  toliko bolj. Niso nezmotljivi tile naši dr, res. Tudi ni odveč, če si človek kdaj kaj prebere, kaj kaka bolezen je oz. kaj vsebuje kako zdravilo, da lahko tudi sam presodiš. Ko enkrat malo preštudiraš tele zadeve vidiš, da včasih tako površno pišejo recepte, da te kap. Pa da maš vsaj občutek, kaj se dogaja, da lahko normalno komuniciraš z dr., mu daš uporabne podatke. Meni je to čisto samoumevno.

Najina mala velika ljubezen

(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 959
10.2.2010 10:33:35   
tweety83

tweety a si si ti že uredila podaljšanje porodniške? Jaz moram ta petek odnest, pa upam, da bo potem vloga pravilno spisana, da ne bojo strokrat popravljali.

do kdaj pa je treba to narest? kakšne papirje vse rabim?

Meni so porodniško podaljšali za petnajst dni - in tako se mi izteče 02.01.2011. Potrebno je pa - pri nedonošenčkih - na socialno nesti fotokopijo odpustnice. Obe odločbi sem dobila novi ker so jih popravljali,ker sem rodila,preden sem bila na porodniški. Meni je rekla na socialnem da moram prinesti dokumentacijo preden se mi izteče prvi del porodniške - sem šla kar hitro to uredit.

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 960
10.2.2010 10:44:21   
poopek
živjo punce še malo da se jz oglasim :)

vidim da ste spet v formi za čvekanje, ne uspem vsega niti prebrat. user posted image jz se že bolje počutim, mala je tudi boljše glede krčev, spimo pa kuker kakšen dan... smo se zredili do nedelje 170 g, tako da jupiiiiii user posted image , jo bom danes spet tehtala, ko je že dva dni nisem, da vidim kako napredujemo.
mi se še ne kopamo, popek ji še ni zaceljen, ma še zmer tak gnojček gor user posted image , ji ga probam vsakič dol spravt a ne gre. sem ji pa včeri ritko kr pod pipo umila, je bla posrana do vratu skoraj user posted image , tak da tisto brisačkanje nov šlo v takem primeru user posted image
švicam tud jz na veliko ponoči, zbudim se čist mokra po glavi, so se mi naredli taki mozolji po glavi, vse me srbi... katastrofa!! user posted image
kupla sem koroške vetrovne kapljice in se mi zdi da pomagajo... mogoče pa se stanje umirja. nevem, sam da je bolje user posted image
nismo še šli ven smo pa stari 15 dni in tudi nič ne kaže da bomo kmalu kam šli. pr nas je tak sneg, razmišljam da bi jo zadekala pa za kakšno minutko dve na balkon šla.. user posted image kaj pravte? se mi zdi da ti smrkci v nosu so sam posledica tega zaprtega zraka, čeprav luftamo ne pomaga. pol je čist histerična ko ne more dihat.
bi vas vprašala ali tudi kej vaši user posted image zategujejo glavico??? jz se trudim po handlingu, vendar težko, ker imamo slab levi kolk, smo široko poviti s tremi plenicami... glavico mi pa meče vznak user posted image se mi zdi da je to tud posledica metanja v porodnišnici! naj povem da v porodnišnici TRBOVLJE sploh ne delajo po hendlingu, prve 4 dni so oni njo previjal, zarad CR ki sem ga mela. nevem kaj naj naredim...

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 961
10.2.2010 10:47:27   
egleria
dan

evo po 5ih urah bedenja mi je tamali končno zaspal. upam da za kej dlje kot pol urce.. je kr pestro zadnja dva dni. ne vem kaj mu je.. malo ga krčki matrajo pa skos bi jedel.

kontracepcija: ne vem še kaj bom mela. tabletk 100% neeeee!!! nikol več. za mireno pa še ne vem.. se morem mal pozanimat. če ne pač kondomi user posted image

zdej grem pa malo počivat..

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 962
10.2.2010 10:51:16   
egleria
poopek jaz mam tud te kaplice iz koroških lekarn.. a ti devaš tok ko gor piše al manj kaplic? pa kokrat na dan? nam kr pomagajo sam včasih ga pa potem čez kakšno urco spet začne matrat..
meni skos meče glavico vznak pa kupčka sploh ne morema podirat ker kr gor dviguje glavico. ga pa jaz tud široko povijam, vendar samo z eno pleničko ker ma vredu kolke..

(odgovor članu egleria)
Neposredna povezava do sporočila: 963
10.2.2010 11:01:18   
somic

IZVIRNO SPOROČILO: tweety83

tweety a si si ti že uredila podaljšanje porodniške? Jaz moram ta petek odnest, pa upam, da bo potem vloga pravilno spisana, da ne bojo strokrat popravljali.

Meni so porodniško podaljšali za petnajst dni - in tako se mi izteče 02.01.2011. Potrebno je pa - pri nedonošenčkih - na socialno nesti fotokopijo odpustnice. Obe odločbi sem dobila novi ker so jih popravljali,ker sem rodila,preden sem bila na porodniški. Meni je rekla na socialnem da moram prinesti dokumentacijo preden se mi izteče prvi del porodniške - sem šla kar hitro to uredit.

katere odpustnice? moje ali otrokove?

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 964
10.2.2010 11:06:40   
nikita 33

Jaz pa pogrešam Nikito_...A še vedno ni rodila? Zdej bi pa že mogla počas...user posted image

A misliš name?  Saj sem tukaj...samo vas ne dohajam..preveč čvekate..

Ma naše dete ko je budno skozi nekaj jokca in ga moram imeti skozi po rokah...se bojim da se je že razvadil...

IZVIRNO SPOROČILO: egleria

poopek jaz mam tud te kaplice iz koroških lekarn.. a ti devaš tok ko gor piše al manj kaplic? pa kokrat na dan? nam kr pomagajo sam včasih ga pa potem čez kakšno urco spet začne matrat..
meni skos meče glavico vznak pa kupčka sploh ne morema podirat ker kr gor dviguje glavico. ga pa jaz tud široko povijam, vendar samo z eno pleničko ker ma vredu kolke..

Jaz mu dam na dudo eno kapljico in se takoj pomiri, samo začne potem kmalu spet jokat. Sploh ne vem ali primejo ali ne...kaj menite po kolikem času bi sloh mogle prijet?

Zanima me če imate probleme s prebavo?sem zaprta in ne pomagajo nobeni kompoti...pijem lactecon iz lekarne, pa še to vedno ne pomaga. kakšni predlogi kaj jesti?

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 965
10.2.2010 11:10:30   
poopek
egleria včeraj so kapljice šele prišle, tak da sem dala kr preventivno zvečer okol 18h 8 kapljic ( na embalaži piše 8-10 3x dnevno ), pa še 10 kapljic okrog polnoči. sej pravim, nevem če so one pomagale, vendar je ponoči kr orenk prdela user posted image se je sicer zvijala, se sprdnla in zaspala nazaj, medtem ko je mamica za vsak njen prdec bla budna :)
ma moja ma en kolk 1a, drugi pa mislim da 1d-g user posted image . 17.2 mamo prvo kontrolo upam da bo boljše in bo treba sam povijat, ne pa še kakšnih opornic user posted image

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 966
10.2.2010 11:13:26   
poopek
aja, nevem ktera je pisala da se kapljic ne daje kr poprek, vendar glede na to da so iz zelišč, jih bom jz kr dajala, ker jo krči matrajo čez dan in čez noč... mi je bla tud po 6-7 ur budna ponoči in podnevi... no, morebiti ne 10 kapljic, ampak čez dan pa kakšno bo vseeno dobila. 

(odgovor članu poopek)
Neposredna povezava do sporočila: 967
10.2.2010 11:33:55   
grahek85
IZVIRNO SPOROČILO: poopek
bi vas vprašala ali tudi kej vaši user posted image zategujejo glavico??? jz se trudim po handlingu, vendar težko, ker imamo slab levi kolk, smo široko poviti s tremi plenicami... glavico mi pa meče vznak user posted image se mi zdi da je to tud posledica metanja v porodnišnici! naj povem da v porodnišnici TRBOVLJE sploh ne delajo po hendlingu, prve 4 dni so oni njo previjal, zarad CR ki sem ga mela. nevem kaj naj naredim...

Naš je mel kar izrazito tole. Res je precej dajal glavico nazaj, tako da je pediatrinja že v P poslala fizioterapevtko, da nam je pokazala handling. No, doma smo pol to upošteval, kolikor se je pač dalo. Vedno tudi ne gre - npr. če ga previjaš pa je že čisto besen od lakote glih ni, da ga boš lepo počasi obračal in 100% prav dvigoval... Smo se pač trudili, kolikor je šlo, za vsako ceno pa tudi ne. No in je zdaj že precej bolje, na prvi posvetovalnici je rekla P, da malo še rine, ampak ni hudega. Pa tudi doma smo opazili razliko, da gre na bolje. Vačsih, ko fino joka še da glavico nazaj in včasih v spanju, ampak vse manj. Pa še v premislek - meni je bilo zanimivo, da je toliko nasprotujočih si info., kaj je pravi handling in kaj ne, kako otroka podlagat na hrbtu, kako kupček podirat itd., da je že vse skupaj sumljivo. 5 oz. 10 let nazaj se o tem ni nič govorilo, sploh pa pri donošenih otrocih, pa mi ne bo nihče rekel, da ima npr. 30% ljudi v naši generaciji neke blazne taževe s hrbtom in/ali motoriko. 

IZVIRNO SPOROČILO: nikita 33
Ma naše dete ko je budno skozi nekaj jokca in ga moram imeti skozi po rokah...se bojim da se je že razvadil...

Zanima me če imate probleme s prebavo?sem zaprta in ne pomagajo nobeni kompoti...pijem lactecon iz lekarne, pa še to vedno ne pomaga. kakšni predlogi kaj jesti?

Ma ne, mogoče mate samo tako bubico, da rabi veliko nežnosti in telesnega stika. So tudi taki user posted image Sploh pa če ga še kakšni krčki matrajo.
Moja prebava je presenetljivo ok, ker sem sicer precej nagnjena k zaprtosti. S temi sirupi iz lekarne mam jaz sicer slabe izkušnje, sem jih kar iz flaše žlokala pa ni bilo efekta. Če je bilo res hudo so mi vedno pomagale svečke. Zdaj pa kar gre, moram rečt. Ni sicer idealno, ampak bolše kot sicer. Verjetno tudi zato, ker mam tak divji tempo s tem nočnim vstajanjem in ker res veliko spijem.

Najina mala velika ljubezen

(odgovor članu poopek)
Neposredna povezava do sporočila: 968
10.2.2010 11:35:21   
egleria
nikita 33 ena kapljica ji pomaga kej??? jaz mu dam 5 kapljic naenkrat pa mu kr pomaga.. ampak danes mu je pomagalo za eno urco potem je pa spet jokal pa se zvijal.. jaz mu devam kr po žlički pa lepo spije. na dudo pa baje ni fajn devat ker so sladke in potem ko se nehajo krči se tk navadijo da nočejo več dude brez kapljic..

(odgovor članu poopek)
Neposredna povezava do sporočila: 969
10.2.2010 12:03:36   
TiSta
Poopek, tudi moj pikec izrazito močno meče glavico nazaj, kot bi ves čas želel videti kaj se zadaj dogaja. Najhuje je ko je med previjanjem ko je lačen, takrat ga vesčas popravljam. Tudi nama so že v P rekli, da ima povišan mišični tonus, sedaj čakam na posvetovalnico, da vidim kaj bo tam rekla in ali naju napoti na razvojno. Poiskušam se držati handlinga, kar je res težko.

Nikita tud naš junak bi bil najrajši skoz v naročju. V dnevni sobi imamo stajico, kjer naj bi bil čez dan, ampak on se je tako otepa. Tudi ko zaspi in ga položim notri se takoj zbudi in pritožuje. Takole dop sva kar v spalnici, jaz z rač v naročju, on pa zraven mene spančka, se mal pocrklja in popapca.

Zakaj imamo tako prsneto srečo s tole zimo, groza, komaj čakam pomlad in lepo vreme za vozičkanje in sončkanje!!!

Moja škratka Nace 3.12.07 in Bine 7.1.2010

(odgovor članu poopek)
Neposredna povezava do sporočila: 970
10.2.2010 12:14:03   
marijaa
grahek V atlantisu pride 110 € za 10 urni tečaj, kar drago, ampak je super tako kot za mamico in user posted image . Sem s Patrikom tudi hudila, ampak najprej sva hodila na DIf in mi je bilo tam še lepše, ni bilo take gužve, a mislim, da spomladi tam tega plavanja ne bo. Je pa tam cena 90 € tudi za 10 ur.
Ta noč je bila spet obupna. Še Tian se mi je celo noč na uro in pol zbujal, Alina je pa od 23. 5 h samo jokala. Jutri imamo posvetovalnico.
Jaz danes kuham telečjo obaro z žličniki, bom mojemu pogrela, ko pridem in včasih še Patrik hoče jest, ko pride iz vrtca.
Grem dat perilo iz sušilca, če bo še tišina se vrnem.

Sedaj nas je pa toliko kot prstov na roki.

(odgovor članu tinncyka)
Neposredna povezava do sporočila: 971
10.2.2010 12:19:20   
marijaa
nikita Na tešče pojej kefir pomešan z lanenim semenom, lahko pa tudi to za večerjo. Garantiram, da boš zjutraj šla. To je ena pediatrinja iz otroškega oddelka svetovala, ker je bil pri letu in pol Patrik tako zaprt, da je bil hospitaliziran. Edino kefir z lanenim semenom za zajtrk je pomagal, ostalo nič Pa 1 slivov sok je tudi fajn iz dm. Pa čim več navadne vode spit, laho pa tudi donat.

Sedaj nas je pa toliko kot prstov na roki.

(odgovor članu marijaa)
Neposredna povezava do sporočila: 972
10.2.2010 12:22:51   
nincrli
Pozdravček!

Cel dopoldne nisem mela časa kaj napisat, komaj da sem prebralauser posted image res smo čveke 1auser posted image

poopek moj tud glavico zateguje, ko kupčeka podirama al pa, ko ga krči matrajo, mi je pediatrinja rekla sam da mu jo moram držati ko ga podira pa nč drugauser posted image Je rekla, da če se bo v postelji velik zvijal, da bo šel na fizioterapijouser posted image Ma ne vem, zvija se sam takrat, ko ga krči marajo drugače pa ne...
A handlig mislite tist filmček na youtube? Men je sam patronažna rekla, da pri previjanju morem z eno roko pod drugo nogico, kaj druga pa noben, tud v P niso tak delali kot tam kaže...

Mi smo pri 14t šli ven ne glede na vreme, sam ne na sprehod ampak mal na teraso, da je vsaj malo zraka dobil, tak postopoma, najprej 10min in vsaki dan malo več, razen, ko je blo ful minus... Pa nima nč zamašen nos... Tak, da ti pripoočam, da gresta malo na balkon.

Za kontracepcijo pa ne vem, če nemo kr na kondomihuser posted image ...

Mi smo meli en kolk 1b, kar menda pomeni, da še ni vredu razvit in sma imela še eno kontrolo pa sta oba kolka 1a, pa ga še vseen široko povijam, sam ne skos, ker ko ga krči matrajo je še bolj bogi v tistih plenicah, brez njih pa se fajn razbrca...

poopek
prdanje pa je zaradi teh kapljic ja, če pogledaš kaj vsebujejo je itak logičnouser posted image Js mu jih dajem na dudo, ko ga matra, da se pomiri no in včasih noče dude, če ni sladka, tak da vam ne priporočam preveč, če še niste začele tolažit s cukrano dudo, ker take stvari tamali hitr pogruntajouser posted image Mamo apotekarco doma pa ni nikol rekla da je kaj narobe, če mu skos daješ, itak več kot 30 kapljic ne dobi dnevno. Je pa valda učinek večji, če mu daš naenkrat več. Sam našemu nč ne pomaga takrat, ko ima hude krčeuser posted image .

nikita kaj pa čaji za dojenje ti mene ženejo ko hudič user posted image jih še vseen pijem, četud ne dojim, ker je res fajn prebava po njih.

Jaz pa sem menstruacijo dobila oz. jo dobivam tak počasi, danes me boli spodaj ko  100 pa je tak mal sluz pa rdeče tak da mislim, da je to to... Da prihajaaaa...
Ju3 bo pa 6t od poroda, a je to prehitro za m?

Optimism always works!!!
Dedek mraz mi je prinesel najlepše darilo :D

(odgovor članu poopek)
Neposredna povezava do sporočila: 973
10.2.2010 12:28:01   
TiSta
IZVIRNO SPOROČILO: nincrli

A handlig mislite tist filmček na youtube? Men je sam patronažna rekla, da pri previjanju morem z eno roko pod drugo nogico, kaj druga pa noben, tud v P niso tak delali kot tam kaže...

Ja tisti posnetek iz Kranjske porodnišnice. Nam so že tam ves čas najedal s tem handlingom, še  posebaj pa če je imel kakšen dojenček mal bolj izrazit mišični tonus. Tko kot je Grahek rekla, včasih niso nič komplicirali okrog tega, zdej pa tak halo, pa res ne poznam človeka, ki bi imel kakršne koli posledice zaradi nepravilnega pestvovanja in povijanja.

Moja škratka Nace 3.12.07 in Bine 7.1.2010

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 974
10.2.2010 12:28:31   
tweety83

katere odpustnice? moje ali otrokove?

otrokovo odpustnico moraš nesti na socialno

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  37 38 [39] 40 41   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Imena za fantke in deklice, ki pomenijo lj...
Veliko staršev ime za otroka izbira glede na njihov pomen in med lepšimi je zagotovo ime, ki v svojem pomenu nosi ljubez...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......