|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  120 121 [122] 123 124   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prve snežinke 2010!!
12.4.2010 12:42:41   
alex17
ojla!
joj smo bli dons vsi zaspani, bi zjutraj kar potegnili, pa je blo treba ob 8h vstat za ZD. 3. posvetovalnico in cepljenje smo super prestali, Ian je bil tam kot ponavadi ful živahen in dobre volje, vse ga je zanimalo, pri cepljenju pa sem mu držala rokice in ga lupčkala pa ni nič zajokal, samo malo nagrbančil obraz. se mi je pa revček vseeno ful smilil user posted image  
smo pa lepo napredovali, nas je zdravnica pohvalila:
teža 6800 g, dolžina 65 cm, obseg glavice 40,5 cm

zdaj mu pa na mestu pikice menjam obkladke s fiziološko pa recept za svečke sem dobila za vsak slučaj, če bi imel vročino. no držim pesti, da bo vse OK! za zdaj je priden in se guga in govori sam s sabo user posted image

(odgovor članu naja6)
Neposredna povezava do sporočila: 3026
12.4.2010 12:47:44   
Zala01
IZVIRNO SPOROČILO: sisi77

Zanima me ali ve svoje malčke tudi kopate in perete glavico sedaj ko so prehlajeni (tisti ki seveda so)?

jaz ga takrat, ko mi je res fajn kašljal in je imel v žrelu veliko sluzi, nisem. Za vsak slučaj. Danes imamo pa generalkouser posted image , ker je jutri 3. posvetovalnica.

Rastemo in radi se imamo...:)

(odgovor članu sisi77)
Neposredna povezava do sporočila: 3027
12.4.2010 12:57:47   
Isabelle
Naša mala je zgleda začela uveljavljat svojo voljo...user posted image Noče bit v vozičku.Prej sem jo popokala v voziček in pred hišo, po 2 min se je začela dret, pol je biu en čas mir, pol pa spet, brez prestanka, en čas sem jo pustila, pol je blo pa že preveč.Sem jo popokala notr, v ležalnik, začela tlačit rokico v usta, sem ji dala mleko, popila 20ml (očitno ni bla lačna), pol še en čas sitna, sem jo dala v posteljco in zdej spi.Najverjetneje je bila tudi zaspana, sam v tisti debeli jopici ki jo imam za vn ne more dat prsta v ustka in pol se dere.Dude mi pa sploh ne prime, en čas jo je še, zdej pa sploh ne več.
Kakšna rešitev al naj počakam da mine?user posted image Sam če bo tko naprej sploh nikamor ne bomo mogli.

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 3028
12.4.2010 13:05:19   
Zala01
IZVIRNO SPOROČILO: Isabelle

Naša mala je zgleda začela uveljavljat svojo voljo...user posted image Noče bit v vozičku.Prej sem jo popokala v voziček in pred hišo, po 2 min se je začela dret, pol je biu en čas mir, pol pa spet, brez prestanka, en čas sem jo pustila, pol je blo pa že preveč.Sem jo popokala notr, v ležalnik, začela tlačit rokico v usta, sem ji dala mleko, popila 20ml (očitno ni bla lačna), pol še en čas sitna, sem jo dala v posteljco in zdej spi.Najverjetneje je bila tudi zaspana, sam v tisti debeli jopici ki jo imam za vn ne more dat prsta v ustka in pol se dere.Dude mi pa sploh ne prime, en čas jo je še, zdej pa sploh ne več.
Kakšna rešitev al naj počakam da mine?user posted image Sam če bo tko naprej sploh nikamor ne bomo mogli.

Meni je moj mišek začel isto delat, to sitnarjenje v vozičku se je začelo sredi prejšnjega tedna. Pripisujem pa temu, da ga imam še v globoki košari in je tečen, ker ne more gledat naokoli. Ko je v lupinci, pa ne sitnari čisto nič. Tako da takoj, ko se bojo začeli spet sončni dnevi, mu namontiram športni del. Je pa danes tudi bil bolj siten kot ponavadi, ampak jaz mislim, da je vreme krivo. Zdaj pa spi v ležalniku.

(odgovor članu Isabelle)
Neposredna povezava do sporočila: 3029
12.4.2010 13:14:36   
alex17
IZVIRNO SPOROČILO: majčyca

Sem se pa odločila, da bom jutri zvečer probala dat Pii malo dodatka, ker me zanima, če bo prvo rundo ponoči kaj bolj dolgo spala (ker je prespala že tudi 9 ur v kosu, zdaj pa se mi že cca. 10 dni zbuja po 4-ih urah).

jaz sem nameravala naredit enako pa mi je patronažna odsvetovala, ker s tem samo zmedeš tvorjenje mleka plus da je škoda če ga imaš dovolj. no sem mislim da dvakrat po prihodu iz P vseeno probala z dodajanjem pa ni spal nič dlje, tako da sem s tem nehala. sicer pa se nimaš kaj za pritoževat če ti spi po 4 ure, to je pri nas skoraj rekord (5,5 ur) user posted image , moja teta recimo je dojila skor do 2. leta tamalo, pa se ji je včasih vsako uro zbujala, pa ji ni žal, sta zdaj ful povezani in tamala se še zdaj rada k joški stisne in pocrklja user posted image   no to je samo moje mnenje...

(odgovor članu majčyca)
Neposredna povezava do sporočila: 3030
12.4.2010 13:20:30   
alex17

Učeri se odpravimo ven, jo dam v voziček in se je začela dret ko da jo iz kože dajejo, pa ji ni falilo nič, ni bla lačna...pol sem jo pustila da se je malo drla, je hmal obupala in zaspala.Ne vem, ima neko čudno obdobje, ker ponavadi je vedno bla v vozičku ku angelček.Upam da mine, ker danes me je prou strah it na sprehod, bomo vidli, verjetno bomo zdej prvo šle na vrt.

mi je znano, naš zadnje čase tudi protestira ko ga dajem v voziček, pa mislim da zato ker se hoče sam pokonci nosit ne pa vznak ležat. no in ga tudi pustim da se trmari, potem pa ga ponavadi zmanjka, ampak samo če se voziček fajn trese in gunca. takoj ko se ustavim in malo postojim, pa se ponavadi zbudi, tako da s spanjem v vozičku doma pri nas žal ne gre user posted image

(odgovor članu Isabelle)
Neposredna povezava do sporočila: 3031
12.4.2010 13:47:03   
somic

mam vprašanje: ali pokiji (prdeci) od vaših malčkov kaj smrdijo. od Aneja so začeli kar smrdet tako da sem že dostikrat mislila da je pokakan pa ni bil. pa blato mu kar smrdi zadnje čase. ne vem ali je to normalno ker prej ni bilo posebej smrdeče. 

tudi jaz sem to začela opažati user posted image

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu sisi77)
Neposredna povezava do sporočila: 3032
12.4.2010 13:48:32   
somic
IZVIRNO SPOROČILO: ellie

sisi77 pri mojem Aneju tud včasih smrdi kakec. Sem pa to opazila, ko sem jaz kaj čudnega jedla...pa so ga mal krči matrali.

Punce, od danes imajo v Lidlu v akciji ful luštne otroške dekice za 6 eur. Mi je mami šla dve iskat...belo in modro. Im me je presenetila kvaliteta...ful so mehke in tople.

jaz sem tudi šla po belo dekico. kvaliteta res super, ni mi žal user posted image user posted image user posted image

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu ellie)
Neposredna povezava do sporočila: 3033
12.4.2010 13:54:24   
ALEXI M.
In danes sem našega muceka vpisala v vrtec (Celje). Me je opozorila, da se lahko  pripravim da ne bo prostora ker smo januarčki user posted image izvem pa šele novembra kako, kaj in kam... 

"It's impossible!" said pride. "It's risky!" said experience. "It's pointless!" said reason. "Give it a try!" whispered the heart.

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 3034
12.4.2010 13:58:09   
Zala01
Mi v Lj zvemo za vrtec že naslednji mesec in postanem kar slabe volje, saj so možnosti za sprejem v vrtec po našem novem pravilniku minimalneuser posted image

(odgovor članu ALEXI M.)
Neposredna povezava do sporočila: 3035
12.4.2010 14:00:35   
somic
Novica
06.04.2010 user posted image Obvestilo glede obveščanja o izteku pravice do otroškega dodatka user posted image
user posted image Vse prejemnike otroških dodatkov obveščamo, da bomo z mesecem aprilom 2010 prenehali pošiljati obvestila o izteku pravice do otroškega dodatka. Prejemnike otroških dodatkov zato opozarjamo, naj preverijo, kdaj jim poteče pravica do otroškega dodatka, kar je navedeno v odločbi, ki so jo prejeli, da bodo pravočasno vložili novo vlogo. Ministrstvo se je za to določilo zaradi racionalizacije poslovanja, saj obveščanje o izteku pravice do otroškega dodatka letno znese okoli 76.500 evrov. Ministrstvo je doslej obveščalo le o izteku pravice do otroškega dodatka, ne pa tudi o izteku pravice do prejemanja drugih transferjev.
Služba za odnose z javnostmi

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 3036
12.4.2010 14:20:18   
majčyca
IZVIRNO SPOROČILO: alex17

Sem se pa odločila, da bom jutri zvečer probala dat Pii malo dodatka, ker me zanima, če bo prvo rundo ponoči kaj bolj dolgo spala (ker je prespala že tudi 9 ur v kosu, zdaj pa se mi že cca. 10 dni zbuja po 4-ih urah).

jaz sem nameravala naredit enako pa mi je patronažna odsvetovala, ker s tem samo zmedeš tvorjenje mleka plus da je škoda če ga imaš dovolj. no sem mislim da dvakrat po prihodu iz P vseeno probala z dodajanjem pa ni spal nič dlje, tako da sem s tem nehala. sicer pa se nimaš kaj za pritoževat če ti spi po 4 ure, to je pri nas skoraj rekord (5,5 ur) user posted image , moja teta recimo je dojila skor do 2. leta tamalo, pa se ji je včasih vsako uro zbujala, pa ji ni žal, sta zdaj ful povezani in tamala se še zdaj rada k joški stisne in pocrklja user posted image   no to je samo moje mnenje...

Saj sem jaz o tem tudi že razmišljala... Mislim, da bom danes probala ji vseeno dat, pa bom videla kako bo potem ponoči, če pa ne bo spala dalj časa, pa ji sigurno več ne bo dajala, dokler bom jaz imela mleko. Moja sestra je tudi ful dolgo dojila, pa se je mali včasih zbujal celo na 1 uro. Saj ne vem kaj bi bilo boljše. Če bom danes probala, jutri sporočim rezultat. Mogoče pa tudi ne bom probala...ne vem še...

(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 3037
12.4.2010 14:28:45   
Žaži

Žaži - eno vprašanje še imam glede te diete user posted image v jedilniku piše, da se za malico poje tudi 2 kosa sadja (vsak dan), nič pa ne piše ali je to dopoldanska malica ali popoldanska malica ali obe? Mi še lahko prosim to poveš...?

Tukaj si knjigico naroči, imaš napotke in recepte za vsak dan za 90 dni. Pa knjigica sploh ni draga.
Prodajalec:
Uredništvo revije Rina
Katarina d. o. o.
Cankarjeva ulica 6, 2250 Ptuj
Tel.: 02 778 17 71
E-naslov: katarina@amis.net

Drugače pa vsak dan ješ do 12h samo sadje in to samo en obrok sadja, za kosilo pač kar tisti dan je ( ali OH, ali škrob, ali beljakovine) in za večerjo isto. Popoldanske malice ni, tudi dopoldanske ne, ker imaš samo tri obroke na dan. Izjema je sadni dan, ko ješ 5x na dan samo sadje.

(odgovor članu majčyca)
Neposredna povezava do sporočila: 3038
12.4.2010 14:36:38   
Žaži
Midve sva tudi imeli danes slikanje kolkov, iz 1B smo na 1A, tako da konec širokega povijanja. No, saj sem jo zadnji mesec samo še ponoči široko povijala. In njen P je delal UZ, tako da sem vprašala če je samo prehlajena ali je še kaj več, pa je "na srečo" samo prehlajena, nos pucat redno in v četrtek imava sistematskega, ne verjamem a da bo že cepljena. Sicer se mi pa s tem še najmanj mudi, bolj me zanima koliko je težka in velika, ker pri 2 meseca pri nas nič ne meriuser posted image .

Prdeci so kar smrdljivi, pa ne vedno, isto kit pri nas velikihuser posted image . Se pa tudi konsistenca, barva in količina sedaj počasi spreminja, tudi črevesna flora se spreminja in pripravlja, da bodo začeli počasi jesti tudi GH. Takrat bodo šele kakci in pukci smrdeliuser posted image user posted image user posted image

Tole, da z dodajanjem zvečer otroci dlje spijo je pa bolj kot ne samo mit. Obstajajo izjeme da potrdijo pravilo, ampak praviloma ni nikoli tako.

Za vrtec pa sploh ne govoriti, prejšnji teden sem nesla vlogo in to v našem malem kraju in je skoraj vzeti no hotela ker gre za januarko, tako da mi je samo slabo ko pomislim........pišuka, kot da lahko imamo vsi samo septembrčke, sin je septembrček in ni bilo ene težave. In ko bo treba v OŠ naj bi tudi šli v OŠ šele z 6leti in 9 mesecev, ker se po letnikih gleda, tako da se bomo tudi tam borile z vlogami, če bomo hotele da gredo prej v OŠ.

(odgovor članu Žaži)
Neposredna povezava do sporočila: 3039
12.4.2010 14:44:41   
nincrli

mam vprašanje: ali pokiji (prdeci) od vaših malčkov kaj smrdijo. od Aneja so začeli kar smrdet tako da sem že dostikrat mislila da je pokakan pa ni bil. pa blato mu kar smrdi zadnje čase. ne vem ali je to normalno ker prej ni bilo posebej smrdeče. 

že od nekdaj user posted image user posted image user posted image ko je mev široko plenico je večkrat smrdelo pa nisn vedla a je pokakan al je sam prdno user posted image

Danes imamo 3 mesece. Uf, kako gre hitro čas.

Mala je pa že od četrtka neki sitna, skos bi se nosila.Ampak jo kr dam v ležalnik če vidim da se joče za brezveze, se pogovarjam z njo, jo božam in malo crtam ker nočem da se mi razvadi na roke.
Učeri se odpravimo ven, jo dam v voziček in se je začela dret ko da jo iz kože dajejo, pa ji ni falilo nič, ni bla lačna...pol sem jo pustila da se je malo drla, je hmal obupala in zaspala.Ne vem, ima neko čudno obdobje, ker ponavadi je vedno bla v vozičku ku angelček.Upam da mine, ker danes me je prou strah it na sprehod, bomo vidli, verjetno bomo zdej prvo šle na vrt.

evo moj enako, ima včasih take dneve, da joka kar za bzv... Tud, ko ga dam v voziček se dere pol pa ko pridema ven iz naselja pa zaspi, sam da pokaže sosedom kaj znauser posted image user posted image pač majo take fore

Tudi pri nas ne gre s spanjem v vozičku, če ga ne voziš, in je enako kot pri aleks, ko se ustaviš se pogosto zbudi, razen če res trdno zaspi...

Optimism always works!!!
Dedek mraz mi je prinesel najlepše darilo :D

(odgovor članu sisi77)
Neposredna povezava do sporočila: 3040
12.4.2010 14:47:46   
nincrli
Aja kolki so bli na pregledu 1a, saj so bili že pred 2 mescoma, sam smo mogli še vseen še enkrat pri  3 mesecih na pregled. Edin jedra še niso čist zrela, ker menda pri fantih pozneje dozorijo in je rekla, da zato ne delajo še en uz, da če so kolki 1a je itak vse ok in tudi jedrca dozorijo...

Optimism always works!!!
Dedek mraz mi je prinesel najlepše darilo :D

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 3041
12.4.2010 15:07:26   
poopek
živjo punce kako ste?
mi smo bili na hrvaškem zaradi dedka in je že boljši, tak da bo danes odpuščen domov! user posted image

dodajanje zvečer ob dojenju: punce polagam vam na srce, če imate dovolj mleka ne se špilat s tem. čeprov se zbuja na uro.. jz sem pojedla en velik kp dre ka, da ne rečem drugač, ker sem ji malo dodajala, vendar samo zato, ker ni dovolj napredovala na teži. naša enostavno spi na zizi in noče zizat.. ima me za dudo! posledično se ne redi dobro, da ne govorim o tem, da ziza čez dan na pol do ene ure maksimalno, ponoči prva runda 3 ure, pol pa skos na uro... user posted image vam povem, da sem totalno izčrpana... to traja že kakšna dva tedna! vsak dan ji dam 90 ml AM za spit, ker je izredni drobižek, s težo napreduje glih za glih... komi komi jo spravim za jest!!! tako da, moje mnenje je nobene flaške, če otrok lepo napreduje s težo, kljub pogostemu bujenju ponoči. sej itak bo to hmal minil, ko se bo gosta hrana uvajala. zdržte še malo, jaz sem vse posračkala... user posted image user posted image

somic jz imam sleepywrap za nosit in je super zadeva.

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 3042
12.4.2010 15:56:42   
grahek85
Živjo!

Slabo vreme user posted image Mi sam odštevamo ure do ju3 zjutraj, ko mamo posvetovalnico in močno upamo, da se rešimo širokega povijanja!

Tudi stinkajo user posted image Tile lažni alarmi glede kakanja so se tudi nam že zgodili. Ma pa naš kakec zadnji mesec tudi recimo malo bolj močan vonj kot pa čisto na začetku, samo ni tako moteč. Mislim, da ni to nič takega - razen če bi mali zraven tudi večkrat kakal in bolj tekoče, potem pa zna biti driska (ki je pri dojenih sicer zelo redka).

IZVIRNO SPOROČILO: Zala01
Je pa danes tudi bil bolj siten kot ponavadi, ampak jaz mislim, da je vreme krivo. Zdaj pa spi v ležalniku.

Ja naš tudi nekaj podobnega, je veliko bolj crkljiv. Drugače mu niti ni do tega, da bi bil po rokah, danes bi se pa veliko stiskal.

Drugače pa naš nič ne protestira v vozičku, ampak v lupinici. Težko ga dobimo not, da bi bil še naprej dobre volje. Ponavadi se vsaj nakremži, včasih pa joka kot za stavo. Bom ju3 vprašala P, kdaj damo lahko ven vložek, da bo več prostora  v lupinici. Mogoče ga to moti. Pa vprašala bom, kdaj se lahko malo dvigne naklon vozička, ker je naš ful firbec in rad gleda naokoli.

IZVIRNO SPOROČILO: Žaži
Za vrtec pa sploh ne govoriti, prejšnji teden sem nesla vlogo in to v našem malem kraju in je skoraj vzeti no hotela ker gre za januarko, tako da mi je samo slabo ko pomislim........pišuka, kot da lahko imamo vsi samo septembrčke, sin je septembrček in ni bilo ene težave. In ko bo treba v OŠ naj bi tudi šli v OŠ šele z 6leti in 9 mesecev, ker se po letnikih gleda, tako da se bomo tudi tam borile z vlogami, če bomo hotele da gredo prej v OŠ.

Meni je pa fino, da bo šel malo kasneje v šolo. Je pa tečno, ker gredo vsi kolegi iz vrtca leto prej, januarčke (in ostale tega letnika) pa dajo še za eno leto k mlajši skupini. Samo če jih je več takih je tudi ok, ker ostanejo vsaj deloma skupaj. Je pa tako - pri decemberčkih in januarčkih je vedno veliko prošenj za kasnejše oz. zgodnejše všolanje. Za to moraš dobiti uradno priporočilo oz. izvid s strani pediatra ali psihologa, ki morata ugotoviti, ali je otrok telesno, emocionalno, socialno in kognitivno sposoben vstopiti v šolo ali ne. Zdaj za zgodnejše všolanje mora bit vse "zrelo", za kasnejše je pa dovolj, da otrok že na enem ni pripravljen.

Sem se pa jaz že sprijaznila, da bo šel mali verjetno v privat varstvo najprej. No ja, bomo videli, kako bo z mojo službo, ker mam načeloma status do jeseni 2011. Sam bi rada že prej kje službo dobila, da ne bom vse zadnji čas rihtala in mi bo voda v grlo tekla. Je pa v Nm to znatno ceneje kot tukaj v Lj, tako do bomo zmogli user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: nincrli
Aja kolki so bli na pregledu 1a, saj so bili že pred 2 mescoma, sam smo mogli še vseen še enkrat pri  3 mesecih na pregled. Edin jedra še niso čist zrela, ker menda pri fantih pozneje dozorijo in je rekla, da zato ne delajo še en uz, da če so kolki 1a je itak vse ok in tudi jedrca dozorijo...

Mah vidiš tudi ti P se ne morejo zmenit... Mi smo meli pri 2m na levem kolku nezrelo jedro (drugače oba 1a) in zato široko povijamo user posted image user posted image user posted image Je rekla da kar naj, da škodi ziher ne. Sam zadnje čase je spet ves tečen, ko mu zavezujem tetro, ker ne more brcat, kot bi si želel. Sej pravim, komaj čakam ju3...

Najina mala velika ljubezen

(odgovor članu sisi77)
Neposredna povezava do sporočila: 3043
12.4.2010 16:04:58   
grahek85
U, mi je pa všeč tale pomladna tema user posted image

< Sporočilo je popravil grahek85 -- 12.4.2010 16:05:06 >

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 3044
12.4.2010 16:27:20   
grahek85
Sem vedela, da sem nekaj pozabila! A ste kaj razmišljale o cepljenju za pnevmokok? Tukaj je en članek:

http://bibaleze.si/clanek/malcek/pnevmokokne-okuzbe-v-otroskem-obdobju.html

< Sporočilo je popravil grahek85 -- 12.4.2010 16:28:49 >

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 3045
12.4.2010 16:38:42   
poopek
ja jz sem že razmišljala o tem, bolj se splača kot pa rota virus. do 36 meseca sta dve dozi, cena pa je podobna rota. 

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 3046
12.4.2010 16:44:42   
poopek
ena je spraševala za cepljenje proti klopnemu meningitisu... cena je 30 eu vsaj v lj.
cepljenje je najbolj priporočljivo nekje med novembrom in februarjem, ko klopi niso aktivni, sicer se lahko cepi celo leto, le da se je treba kakšen mesec izogibat gozdov, oz mest, kjer bi lahko staknu klopa. :)
cepi se pa prvi dve dozi v razmaku enega do treh mesecev, tretja 9-12 mesecev.
1.revakcinacija je 3 leta po tretjem cepljenju, vsaka naslednja pa na 5 let.

(odgovor članu poopek)
Neposredna povezava do sporočila: 3047
12.4.2010 16:55:52   
Zala01
IZVIRNO SPOROČILO: grahek85

Sem vedela, da sem nekaj pozabila! A ste kaj razmišljale o cepljenju za pnevmokok? Tukaj je en članek:

http://bibaleze.si/clanek/malcek/pnevmokokne-okuzbe-v-otroskem-obdobju.html

Jaz ga bom cepila za pnevmokok jutri. Tako da bo v vsako nogico dobil eno pikico.

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 3048
12.4.2010 16:59:46   
Zala01
IZVIRNO SPOROČILO: poopek

ena je spraševala za cepljenje proti klopnemu meningitisu... cena je 30 eu vsaj v lj.
cepljenje je najbolj priporočljivo nekje med novembrom in februarjem, ko klopi niso aktivni, sicer se lahko cepi celo leto, le da se je treba kakšen mesec izogibat gozdov, oz mest, kjer bi lahko staknu klopa. :)
cepi se pa prvi dve dozi v razmaku enega do treh mesecev, tretja 9-12 mesecev.
1.revakcinacija je 3 leta po tretjem cepljenju, vsaka naslednja pa na 5 let.

Proti klopnem meningoencefalitisu se cepi po 1. letu starosti, tako je bilo rečeno vsaj pred 4 leti pri 1. sinčku. Tako da sem ga jaz cepila  pri 3 letih. Ampak mi smo veliko v gozdu (jurčki...).

(odgovor članu poopek)
Neposredna povezava do sporočila: 3049
12.4.2010 17:08:12   
poopek
ja je še zmer, po 1.letu, sem pozabila dopisat. user posted image

(odgovor članu Zala01)
Neposredna povezava do sporočila: 3050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  120 121 [122] 123 124   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  120 121 [122] 123 124   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Očetov "objem" novorojenčka, ki ga...
Toliko žalosti je na tej fotografiji, na kateri očetove rokavice objemajo novorojeno hčerkico, ki pa je on ne bo nikoli ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?