|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: pomoč-jok v varstvu
9.1.2010 21:44:03   
TiaSara
Tole prebiram, čeprav se me ne tiče še zelo, ker imam HB še nekaj prekrasnih mesecev porodniške (pa že zdaj malo razmišljam o tem). Ampak bi rada povedala samo to, da navajanje in privajanje otroka na druge ljudi po mojem ne sme zgledati tako da otroka nekje pustiš čimprej "da bo videl kako je", pač pa se gre bolj za občutek zaupanja, ki mu ga moraš vcepiti! Če ga kar naprej "odrivaš" k drugim da bo samostojen in te ne bo rabil, potem te bo vedno bolj rabil. Nekateri, ki so bili celo leto (ali dve) samo pod maminim krilom, tako rekoč "razvajeni", se dostikrat izkažejo za veliko bolj samostojne, ubogljive, družabne, prilagodljive, kot pa tisti ki niso imeli taprave povezanosti in crkljanja s svojimi starši. Je pa seveda odvisno tudi od karakterja otroka.

Tudi jaz se strinjam s tem.
Jaz imam dva in za prvega sem imela dosti več časa kot za drugo, lahko bi rekla, je bil bolj razvajen, pa ni bilo nobenih težav ne z uvajanjem, ne s sprejemanjem tujih oseb. Tamala je pa čist druga in dolgo časa ni bil dober noben drug kot mami - glede na to, da je tudi taprvi še majhen, sem jo zelo želela oddati v varstvo še komu drugemu, ampak ni šlo. In tako kot pišeš, bolj kot sem jo silila (ne dobesedno seveda), slabše je bilo. K moji sestri, ki jo je vedno hotela pestovati, tudi ko je mala pri njej jokala, še vedno noče. Gre pa po določenem času brez težav h kakšnemu znancu, ki ji da dovolj časa, da se sama odloči za ta korak.

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 26
10.1.2010 11:55:36   
sabi
povejte mi, ali ste bolj pristaš imeti mlajšo ali starejšo varuško?

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 27
28.1.2010 20:08:13   
detelja
IZVIRNO SPOROČILO: miapia

Moja hčera ni bila velikokrat v enem letu v varstvu. Gre se za to, da so nekatere, predvsem mamice, tako zelo, že kar bolestno zaščitniške, da otroka sploh ne dajo iz rok, potem pa nastane težava, ko je treba otroka odstavit. Otroku je treba širit krog socializacije in to čimprej. Najprej očka, potem stari starši, drugi otroci itn. Če pa nimaš staršev in fantovih staršev, za kar mi je zelo žal, ker otrok nima babice in dedka, potem je še kaka druga možnost, da ti nekdo čuva otroka. Meni tudi e bi bil problem pustiti hčere prijateljem, tetam ali pa varuški. Je pa res, da je moj otrok v štartu vzgojen tako, da z drugimi ljudmi in preživetja časa brez mamice in očka nima težav.

ja, eno je da TI želiš pustitim prijateljem itd...drugo pa je če oni želijo čuvat tvojega otroka...veliko ljudi ima strah  pred varstvom tujega otroka...tudi moja lubika je ful navezana name...oči ful dosti dela sva večino časa sami...in ko je bila še majhna sem šla dostirkat k mojim pa sem npr. jaz mami likala, pospravljala ona pa je bila z majo...pa je mogoče to 1x uspelo drugič pa katastrofa, pa smo stvar ponavljali,  ponavljali in še ponavljali...in od joka bruhamo...šele na morju se je navezala na očeta toliko, da se je lahko dotaknil se z njo menil...sedaj se lahko igra z njo ampak ko smo utrujeni ne bo spala se bo drla in bruhala do onemoglosti...pa sem jo dala drugim pa vse, ampak kdo mi pa hoče sedaj pazit takega otroka ko ve, da ko izginem iz pred njegovih oči joka tako, da bruha postaja modra v obraz???? nihče, ker imajo strah, da se bo lubiki kaj zgodilo...sicer pa se ne sekiram glede vrtca...poznam iste primere in ni bilo nobenega problema v vrtcu...

Najprej si bila pod mojim srcem, sedaj si v mojem srcu. Za vedno moja mala Pikica!!!!

15.4.2009 ob 13:22 je na Svet pokukala najina prečudovita hčerkica Maja!

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 28
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?