4pikice -> RE: Ločevalna od 4. 1. 2010 ;) (9.1.2010 9:16:06)
|
IZVIRNO SPOROČILO: 2violina na hitro o pravilni prehrani LOČEVALNE: DAN 1 - BELJAKOVINSKI DAN Kaj spada pod beljakovine: Meso, sir, jajca, mleko, špinača, ohrovt, brstični ohrovt, repa, cvetača, soja, sojini kalčki, zelje, paradižnik, pesa ... Beljakovine so velike molekule, sestavljene iz manjših enot imenovane aminokisline. Aminokisline navadno najdemo v rastlinskih ali živalskih beljakovinah. 8 aminokislin telo ne more samo proizvajati, zato jih moramo dobiti iz hrane, ki jo jemo. Beljakovine so potrebne za ohranjevanje tkiva in za vzdrževanje rasti, saj so naša telesa (lasje, mišice, nohti,..) v glavnem zgrajene iz njih. Služijo tudi za izdelovanje hormonov in drugih psihološko aktivnih sestavin. DAN 2 - ŠKROBNI DAN Kaj spada pod škrob: Riž, fižol, grah, koruza, soja, leča, čičerika, krompir ... je kompleksen ogljikov hidrat, ki sodi v skupino polisaharidov. Rastline tvorijo škrob in ga skladiščijo kot rezervno hrano. Ko pojemo škrob, ga telo razgradi v glukozo, vir energije. DAN 3 - OGLJIK. - HIDR. DAN Kaj spada pod škrob: Sladkor, testenine, pice, sladkarije, ... Ogljikovi hidrati dajejo našemu organizmu energijo in so nepogrešljiv vir energije za normalno delovanje možganov in centralnega živčnega sistema. Če uživamo več ogljikovih hidratov kot jih telo lahko pretvori v glukozo ali glikogen (v jetrih in mišicah), se kopičijo v maščobnih celicah. DAN 4 - SADNI DAN Sadje je polno vitaminov in energije, zato bo vaše počutje dobro in bo preprečevalo prehlade, ki so v zimskih dneh pogosti. Kmalu bo postal sadni dan vaš najljubši dan v dietnem ciklusu, saj se bo apetit zmanjšal in bodo sadni dnevi olajšanje po 3 vsebinsko bogatih dnevih. 29. DAN - VODNI DAN Ta dan pride po sadnem dnevu, vsak 29 dan od začetka diete. Torej boste imeli v 90 dneh 3 vodne dneve. Namenjen je popolnemu očiščenju telesa. Vodni dan je najtežji, vendar pa boste njegov pozitivni učinek čutili najmanj dva tedna. Pri vodnem dnevu lahko shujšate tudi do 2 kg! Polenta gre pod škrobni dan.
|
|
|
|