soncnica 3
|
Zvezdici, najprej ti želim pogum. Verjamem, da si verjetno želiš partnerja pri porodu, jaz ti lahko povem, da moj mož prvič ni upal z mano, ko sem rodila, ker se je vsega preprosto "bal" /vzgoja, kolegi......./. Tudi drugič vem, da bom sama, ampak vem da bom zmogla. Jaz ga med samim porodom nisem pogrešala, pa verjemi, ni bil lahek /sicer "samo" 5 ur, mapak na koncu vakuum, ker se je sinu ustavljal utrip/. K sreči je bilo potem vse ok. Mi je pa močno manjkal v porodnišnici, ko se težko vstajala, ker sem bila zelo prerezana in šivana, amapk tu nimaš itak kaj, pride pač lahko v času obiskov... V glavnem, če si močno želiš spremljevalca/ko, oz. čutiš močno potrebo po tem, da gre nekdo "tvoj" s tabo. prosi kakšno dobro prijateljico, sorodnico, naj te spremlja. Če si želiš vse našteto zato, da bi se bolje počutila, imela občutek varnosti..., potem vsekakor poišči spremljevalca. Če pa se bojiš sama roditi, samo zato, ker si sama in misliš, da te bodo v porodnišnici "pogledali", pa nikar ne skrbi. Jaz sem poročena, pa sem sama rodila, pa je nakaj mojih kolegic tudi samih rodilo, pa v sobi po prvem ododu smo bile 3, ki smo slučajno tudi same rodile. Naj te to ne skrbi. Včasih je v verjetno lažje funkcionirat sam, kot pa imeti ob sebi kakšnega nervoznega "sekiratorja", da ima potem še z njih dela... Obe možnosti sta špopolnoma pravilni, želim ti le, da SREČNO rodit, V SKLADU S SVOJIMI ŽELJAMI IN PRIČAKOVANJI, pa predvsem ZDRAVEGA OTROČKA, ZASLUŽIŠ SI GA! SREČNO!!!
|