pupika
|
Zobno pato jaz uporabljam sarakan, ki jo prodajajo v naravnih lekarnah ali pa v sanolaborju, cenovno je kar ugodna nekaj čez 2 evra, pa nima nič umetnih snovi, pa še flora ne vsebuje, je pa narejena iz nekih afriških persic, kjer so domačini žvečili te persice in imeli bujno bele zobe. Jaz jo uporabljam predvsem zaradi paradontoze, ki naj bi bila tudi primerna za to. Mi je zadnjič zobozdravnica rekla, naj rajši uporabljam paradontax, ker ona te zobne paste ne pozna, pa sem imela z paradontaxom večje probleme. Naš mali pa uporablja weleda, pa mi vedno ti zobarji težijo, kolko flor zaščiti zobe, pa da naj mu dajemo za pit navadno vodo, nič čaja z medom, ali pa nesladkan čaj, pa če mu do sedaj v teh dveh letih ni med naredil niti ene luknjice, sem rekla, da ne vidim potrebe, da mu ne dajem meda v čaj, pa še zdravilen je.Ti zobarji so res pametni, ko tako pametujejo s to pijačo in prehrano, sploh pa zaradi mleka , ker ga noče pit, sem rekla, saj ostale mlečene izdelke je, pa je rekla, to ni isto.
|