vaney -> RE: Fiksni zobni aparat (6.1.2010 20:56:01)
|
Poli, jaz sem bila ista kot ti...2 leti sem se odpravljala k ortodontu po aparat, pa je vedno "nekaj" prišlo vmes. Nosečnost, dojenček...in grozen občutek, da bom jaz imela celo kovinsko industrijo v ustih. Potem pa me je "nekdo" brcnil v rit, da bo kvečjemu slabše in da bom vedno imela kakšen izgovor in pri 25. sem se spravila k ortodontu, mu rekla, naj mi zrihta zobe in nam mi ne daje preveč časa, da si spet ne premislim. Aparat je bil zrihtan v 3 tednih, 2 tedna po tem, ko sem ga dobila, sem jedla čokolino in jogurte kot dojenček, potem pa je bilo ok. Od takrat (10 mesecev) me je bolela samo 1 menjava loka, ostalo ni bilo panike. Rvano prejšnji mesec mi je napovedal še 10 mesecev nošenja aparata, potem pa operacija (imam precej velik odprti ugriz in se ga z aparatom ne da popravit, je nujna operacija) in smo končali. Edino, kar ti lahko rečem, je, da mi je žal, da sem tako dolgo odlašala, ker bi lahko imela do zdaj že vse zrihtano. Tako da, samo pogumno...prej začneš, prej bo konec[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|