RE: klomifenke 2010 (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

tigra11 -> RE: klomifenke 2010 (1.4.2010 20:43:27)

twetka, stojim ti ob strani in ne delaj testa, do 35 dne. To ti govorim, ker sem sama ista, ko se približujejo tisti dnevi, sama naredim po 3 teste včasih, ker enostavno ne morem zdražat in ta mesec sem se strogo odločila, da ga NE delam, ker je to samo metanje denarja stran in potem sem še bolj razočarana, ko mi bo enkrat namenjeno, itak ne bomn dobila M in bom vedela...... Tak, da probaj se vzdržat, zelo bom mislila na tebe....... Vem, pa kako je težko..... [sm=zmeden.gif]
Upam, da bom sama tudi tako močna...

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]

Spirit75 -> RE: klomifenke 2010 (1.4.2010 20:43:42)

ups, prehitro sem poslala.

Sprašaujem, ker ne vem ali je to res tako dobro za nas, da jih recimo kar prepišejo.

Moja ginekologinja mi jih je predpisala za tri mesece. Če ne bo nič, potem greva naprej na preiskave.

Spirit75 -> RE: klomifenke 2010 (1.4.2010 20:46:59)

twetka, s tabo sem v mislih.

Bodi kar se da optimistična. Če bo bo (upam seveda), če pa ne bo, pa glavo pokonci in v nove boje naprej.

saruška -> RE: klomifenke 2010 (1.4.2010 20:48:40)

IZVIRNO SPOROČILO: Spirit75

verjamem ja,
no jaz sem v 2. krogu trenutno.
Pa sem ta mesec kar dobro občutila stranske učinke.

Pa jih ginekolog še kar predpiše al kaj

pri meni je blo tako, da sem šla najprej v italijo po klomifen, ker mi je G tako rekla. v italiji so imeli samo 2 škatli na zalogi in mi je rekla naj pridem en drugi dan po še eno škatlo in mi je vrnila recept... no s tem receptom sem pri nas dvignila še tri škatle [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] tako da jih imam 5, zdej sem načela predzadnjo.

megiv -> RE: klomifenke 2010 (2.4.2010 7:14:56)

Fiala, BT sem mela 36,6, zdej mam pa že dva dni 36,4Men prej pade, M naj bi dobla 8.4., 4dan po zadnjem dabrostonu. Tak da mislim da ni ratal. Zadnjič me je vse neki matral, trgal po nogah, špikal, nato še prsi šipat, pa sem misla mogoče pa bi blo lahk...Ampak ko bi odrezal nič več od tega, prsi niso več občutljive, zdej me pa sasm gorčica peče, ampak ful...kr neki...še bomo mogl it po kako škatlico pa na laparo, sam da enkrat rata. Pa še tole vam morem povedat; včeri sem se z eno menla, da se je ena ful matrala za otroka, mislim res fuuuul-tri mesece!!!!groza[sm=smiley19.gif]

twetka -> RE: klomifenke 2010 (2.4.2010 7:43:07)

Dobro jutro. Danes je sicer zame že dan, sem pokonci že od 4, tako da spala sem ene 3 urce. Danes je moj 32 dan in pričakujem menstro, ker sem testirala in je test negativen. Sem ga mičken verjetno posračkala. Ob 4 sem šla lulat pol spet ob pol 5 ker me je grozno tiščalo in spet ob 5 takrat sem testirala. Kaj mislite, sem prepogosto lulala, da bi kaj zaznalo??? Verjetno je rezulatat realen, je pa en dan pred predvideno M oz dva dni če b v nedeljo prišla na 34 dan tako kot je prvič, drugič pa na 33. Js sem se sprijaznila, morem povedat da začuda nisem razočarana, počutim se odlično, sem se kr malo sprostila, vem da bom mogla pač na preiskave in nej naredijo kar morajo pa bomo potem mogoče lahko imeli našega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], dokler se bom pa popolnoma posvetila sebi. Zdej sem bla res napsihirana, sem ves čas imela občutek da sem lačna, da se neki dogaja in pol kr misliš da moreš pojest vse kar vidiš in zdej lahko z mirno vestjo spet začnem hujšat, se pri telovadbi malo bolj gnat, kar se zdej ta teden nisem mogla pa upala, včeri sem pa prvič odpovedla, so me prsi tako bolele da nisem mogla skakat, pa po dvajsetih minutah sem dobila grozne krče v trebuhu in sem se res malo zamislila kaj pa če je ratalo, no pa sem danes vidla da ni. Če pa je test karkoli prikril se bo pa itak vidlo čez neki dni če tečke še vedno nebi bilo. Testirala sem s CB in bi verjetno moglo bit realno, imam pa na zalogi še BC če bi slučajno kaj zamujalo da bomo na tekočem. Drugače pa klomifenke, sem vesela da sem vas spoznala, sem se imela ful lepo v teh treh mesecih z vami in hvala vam za vso podporo in pozitivne misli, rada vas imam zelo, brez vas ne vem kako bi vse to zdržala. Nisem še dala veliko skozi, kot nekatere, pa sem včasih kr obupala in res občudujem vse ki se že leta in leta trudite neuspešno. Pravijo da kar nas ne ubije, nas naredi močnejše in to drži. Tako, ta mesec se js poslavljam od klomifenk, mogoče pa še pridem čez mesece nazaj ko bomo šli v prvi postopek, se pa itak tipkamo na kakem drugem forumu. Mislim da me lahko date tudi iz seznama ven. Želim vam veliko uspeha v tem letu in čimveč bebic. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

majčii -> RE: klomifenke 2010 (2.4.2010 8:07:18)

TWETKA sem ti žena pisala eno sporočilo pa mi ga je zbrisalo, ker sem ga predolgo tipkala,...
Hotla sem ti rečt da ne bodi tako slabe volje in žalostna,... poišči si stvari ki te veselijo. Kajti življenje je prekratko da bi se samo sekirala in bila žalostna.... Poglej zadnje pol leta nazaj pa boš vidla da si vsak mesec čakala samo al bo al ne bo,... ali je to tisto kar si želiš spominjat ko boš stara?
Mogoče če bi si nabavla enga psa,... meni moj kuža prinese toliko veselja, smeha in ljubezni... brez njega bi mi blo veliko težje. Včeri k me je trebuh bolel je eno uro ležala pri meni in se stiskala k meni,... jooooj. In pol k me je nehal bolet smo šli na sprehod pa je tooook norela in take norčije zganjala da sem se tako nasmejala,....
Poišči si stvari ki te veselijo!! In tudi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] bo prišel...

twetka -> RE: klomifenke 2010 (2.4.2010 8:10:26)

Hvala majčii, sej lih to nameravam. tega obdobja nerviranja in nočne more je zaenkrat konec dokler ne grem na preglede in prvi postopek, takrat bom spet malo na trnih. Do takrat se pa v mes še lahko marsikaj zgodi in tako ko si rekla našla si bom čist druge stvari za razmišljat. 

fiala -> RE: klomifenke 2010 (2.4.2010 8:17:13)

MegiV, meni je danes BT tudi padla iz 36.9 na 36.5. Bolj me moti, da vsak mesec že 1 teden pred M po malem krvavim, oz. imam neke izcedke - kot da progesteron ne drži al kaj. Mela sem tud hormonske preiskave in je bilo vse OK, tako da ne vem.
Twetka, te bomo pogrešale! Želim ti veliko sreče in javi se!!!

megiv -> RE: klomifenke 2010 (2.4.2010 10:26:25)

Fiala enako; dobla sem sicer Euthyrox-kao za vsak slučaj, da bom mela več enga hormona, pa mislim da to nič ni. Prejšn mesec pa sploh O nisem mela...Edino zanima me, kaj pomeni, da merjenje BT učinkuje samo pri 30%...

fiala -> RE: klomifenke 2010 (2.4.2010 11:17:36)

MegiV, Euthyrox se daje pri zmanjšanem delovanju ščitnice. Verjetno je že neka povezava, moram pogledat. Ene punce dobijo tudi Aspirin, Aglurab (sicer za sladkorne bolnike) in Medrol - ta mi pa res ni jasen. Zanimivo. Pri meni je tole bil 3. krog K, žal neuspešen. Moj G (pa je res dober za neplodnost) mi je rekel, da od K itak nič kaj ne pričakuje. Naslednji mesec se še nisem odločila, ali pavza, ali 4. krog in spremljanje z UZ.

Spirit75 -> RE: klomifenke 2010 (2.4.2010 11:17:38)

Alo,

no moja temperatura je malo narasla, kar pomeni da sem O (in še malo jo je) imela. Tudi [sm=sloncek.gif] smo se tko da sedaj pa čakanje, ali bo ali ne.
Pa držim pesti za vse nas [sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif]

Twetka, drži se in javi se še kaj

Spirit75 -> RE: klomifenke 2010 (2.4.2010 11:26:29)

Fiala,

imam še en krog klomifena v aprilu (če se ne bo v tem času kaj zgodilo prijetnega), nato s prvim majem na dolg dopust. Mogoče bom iela na dopustu bolj sproščeno glavo glede vsega in tudi časa bom imela manj glede tega. Ko pa pridem domov, pa absolutno zamenjam ginekologinjo, ker imam glede nje tako negativen občutek (težko to sploh opišem).
Ko sem na pregledu pri njej, se mi totalno zdi, da če kaj vprašam in želim zvedet, sem pač samo neka številka.
Pač po liniji najmanjšega napora.

No ja saj pravim, bom zamenjala in bo boljš.

fiala -> RE: klomifenke 2010 (2.4.2010 12:19:33)

Ja, Spirit, se strinjam, da je fajn, če G zaupaš in se z njim lahko pomeniš. To je zelo v redu in jaz takega mam - ampak v končni fazi tudi nisem noseča. Mogoče sem si sama kriva, ker se nekako ne morem odločit za nadaljevanje (beri IVF), ne vem. Pa ne me narobe zastopit, kot da moja želja ni tako velika, ampak midva že imava enega otroka in se mi zdi tako hecno, da ne moreš skup spravit ta drugega. Ne vem, če sem razumljivo napisala...

Spirit75 -> RE: klomifenke 2010 (2.4.2010 12:44:20)

ja sem popolnoma vse razumela, kar si napisala.
No jaz otroka še nimam, mogoče je resnično v nama prevelika želja po njem.
Saj pravim, maja imam en mesec dopusta, tako da bo glava takrat polna vtisov od vsega kamor grem.
In bova mogoče oba takrat bolj sproščena

majčii -> RE: klomifenke 2010 (2.4.2010 13:04:10)

Spirit: tudi jaz sem mela ginekologinjo, ki je bila pred nekaj leti naboljša in je zelo prijazna in vse razloži na človeški način. Pa vendar ima preveč pacientk in je ratala površna. Za pco mi je povedala šele na zadnjem pregledu ko mi je predpisala K. Je pa rekla nekoko tko, joj a sem vam pozabla povedat da mate pco, ma sej to ni panike k si mlada?!? Haaaloooo!!! K sem mlada?!? No in pol sem dubla K, nobenih navodil, UZ, ali česa podobnga. Sedaj ko mi ga je zmanjkal sem hotla na pregled, da mi pove kaj se da še narest pa me je naročila čez 5 mesecev?!? Kljub temu da se že 1 leto in 4 mesece matramo pa da klomifen ni prijel....
Tko da sem jo menjala. Pri novem ginekologu bom navrsti v slabem mesecu (če bi bila njihova pacientka bi me vzel v 1 tednu). Dandanes je res težko dobt ginekologa ki bi se ti posvetil in natančno pogledal,... tko pa sam da te je čim prej frej,...
Kam potujeta?

lp

Spirit75 -> RE: klomifenke 2010 (2.4.2010 13:17:56)

Ja na žalost je res tko z našim zdravstvom.
Ah pa pustimo to, bo narava upam naredila svojo pravo pot in da se nam obarva prave barve in da bomo [sm=nosecka.gif]

Uff, sva si kar izbrala zalogaj letos. Potujeva v USA, in imam občutek da bo prav prijetno.
In najbolj pomembno - upam da tudi "sproščeno"

majčii -> RE: klomifenke 2010 (2.4.2010 13:22:03)

uuuuu v jesen je bla moja sodelovka 1,5 meseca gor in ji je blo zelooooo dobr. Ko je pršla domov, sta nehala pazit in v prvem mesecu nardila fantka :) pričakujemo ga v začetku julija :) :)
Mogoče pa amerika res tok dobr vpliva,... držim pestke.
Uživajta. A to po celi ameriki al gresta v en kraj?

Spirit75 -> RE: klomifenke 2010 (2.4.2010 13:36:07)

sem napisala skoraj roma zdaj tukaj pa me je hudiček skenslal.

Ok še enkrat.
Torej obiskala bova mislim da 4 zveznih držav (Utah, Nevada, Arizona, Wyoming), Če bo moznost seveda tudi Grand Canyon. To je moja velika želja. Pa niti ne vem zakaj. Tko bombastično se mi slilši [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

In ti , imaš že kakšne načrte za dopust.

Spirit75 -> RE: klomifenke 2010 (2.4.2010 13:42:35)

Drugače je pa fora od ginekologinje bila januarja, ko sem se prijavila na pregled po končani M.

No in grem. Me pregleda in me pregleda še z UZ. Vse super, pravi. No v redu. Me je to veselilo itak. Potem ji pač rečem da z dragim načrtujeva prvega otročka in pač v teh mesecih še ni uspelo. In mi predpiše Klomifen. NO in kaj - pridem domov in naslednji dan doživim šok. Ponovno se mi pojavi "menstruacija". Ki pa ni menstruacija -ampak ful vnetje jajčnikov. In pokličem čez nekaj dni nazaj in grem še enkrat. Diagnoza ja seveda vnetje jajčnikov. Katastrofa. In jo vprašam kako to da se to en teden nazaj, ko sem bila na prevem pregledu ni vedelo. Pač se ni videlo, kajne. Mislim, po pravici povedano, me je čisto šokiralo. Saj ne morem trdit da bi moralal videti, No mislim da nekaj se je moralo videti, glede na to da sem en dan po prvem preglu zakrvavela. In smo dobili spet neke tablete za vnetje.

Uf sem se razpisala. Pač glede na vse to sem se že takrat odločila, da takoj ko pridem nazaj, zamenjam to žensko.

zaljubljena23 -> RE: klomifenke 2010 (2.4.2010 13:45:05)

Saruška [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Twetka, kaj naj rečem...Sama najbolje veš kako in kaj...Res je škoda, da si testirala žetako hitro, da še nisi počakala nekaj dni...Mogoče pa te res kaj preseneti, če pa ne...Pa ti želim, da bodi cilji, ki si si jih zadala uspešni...Mimorede kdaj imaš v MB kontrolo spet?

majčii -> RE: klomifenke 2010 (2.4.2010 13:46:26)

uf,... mi2 ne letiva, kr mamva psa, ki gre z nama na dopust. Verjetno bomo tudi letos krenili proti dubrovniku. Lani smo bili 12 dni (mi2 in še en par) v enmu kampu mal pred dubrovnikom pa je blo fenomenalno. Neki smo se menl da bomo šli tud letos skup. Uživam v taborjenju,.. tko sproščeno... pa še tam dol so čist majhni kampi in mam psa lahk kr puščenega,... 

Spirit75 -> RE: klomifenke 2010 (2.4.2010 13:51:23)

no sej tko je prav, greš kamor pač lahko.
Midva sva govorila kar nekaj časa o tem, pač je že tko, da letos imava sploh še čas, ker sva sama.

Kaj bo pa naslednje leto, pa pač še ne vemo, kajne.

OHHHH, še malo in bo konec tega tedna, prav dolg je bil.

twetka -> RE: klomifenke 2010 (2.4.2010 14:08:30)

Zaljubljena kontrolo imam 16.4 v mb 

zaljubljena23 -> RE: klomifenke 2010 (2.4.2010 14:40:28)

twetka, tole je čez 14 dni...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Pol se lahko že zgodi, če je z obema vse ok, da bosta po M šla že v IUI...

Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>