nejcko
|
IZVIRNO SPOROČILO: Getreal IZVIRNO SPOROČILO: nejcko IZVIRNO SPOROČILO: viv RR Kar se tiče otroštva - nimam občutka, da bi bili prikrajšani za otroštvo. V prvih 4 mesecih so imeli domačo nalogo se mi zdi da 4x, pa še to ni vzela več kot 10 minut časa. Naša punca zelo uživa v šoli, veliko bolj, kot je prej v vrtcu. Ampak spet verjetno odvisno od otroka, do otroka... Seveda je najbolj odvisno od otroka do otroka. S tem se strinjam. In sploh ni vic v količini domačih nalog ... zdaj še ne. In sploh ni vic, a že zna računati in pisti in brati ... zdaj še ne. Vic se začne deloma v 3., s polno paro pa v 4. razredu. Ne vic, začne se komedija absurda. Dajte si malo pogledati učne načrte za višje razrede! Dajte pogledati, kaj čaka vaše otroke in VAS z njimi!!! Ne vem, če boste tako navdušeno ploskale čez 3 leta, ko bo vaš (trenutno čisto fajn in brihten otrok) moral delati plakate iz anatomije, ko bo mogel pri 9 letih (novembrčki in decembrčki pa pri 8) vedeti, da človek vdihne kisik, izdihne pa ogljikov dioksid, kakšno funkcijo imajo encimi v slini in kakšno želodčna kislina, ... ko bo mogel v 6. razredu poznati dele prašnika in pestiča, ... ko bo mogel v 7. razredu, torej pri 12, 13 letih razumeti simboliko Gregorčičeve Soče, ko bo mogel v 8. razredu, torej pri 13, 14 letih poznati pesniške figure in trope Prešernovega Krsta pri Savici ... Jaaaaaaaaaaaaa, šola je pa res ena tok fajn zadeva. In naši otroci so toooooooooooook pametni in sposobni. Maj es Jaz sem dele pestiča in prašnika poznala pri 6h letih vključno z reproduktivnim sistemom živalic in mamice in očka... ne vem zakaj bi zatirali otroško zvedavost in jih tiščali v vati.. dokler so majhni se dosti lažje učijo in dojemajo, ter imajo veliko več zanimanja kot recimo ti, ki se ti zdi absurdno, da tvoj otrok pri 9h letih ve, da diha zrak... Saj ti nisem nameravala odgovoriti, ampak bom vseeno. Moj otrok ve, da diha zrak. In moj otrok bo pri devetih letih tudi vedel, da vdihne zrak in izdihne ogljikov dioksid. Vse to in še marsikaj bo vedel, kakor tudi jaz vem da obstaja biomedicina in kvantna fizika, ja vem celo, da se veseolje širi ... vprašanje pa je, koliko imam v resnici pojma o tej stvari in koliko pojma bo imel o tem, kaj ogljikov dioksid sploh je, moj otrok. Najbolje bi bilo, da jih začnemo kar s kvantno fiziko filati v 3. razredu, da ne bomo zatrli njihove zvedavosti, kajne. Aja, pa še to ... to, da si ti poznala dele pestiča in prašnika, ne pove ničesar o splošnem znanju in zanimanju 6-letnikov. Ker grem glavo stavit, da 99% otrok tega ne ve in jih to niti ne zanima. In najmanjši problem se je na pamet naučiti dele npr. avtomobilske mašine, amapak ta dril še zdaleč ni zagotovilo, da bom zato znala popraviti avto. Ampak glavno, da si ti tok pametna, kajne, in zato je treba filati tudi vse ostale nebulozami.
|