Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
treba it rodit - doma pa malček in mož... 1.1.2010 10:53:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Približuje se moj PDP, doma pa imava 2 leti starega sinka. Mož dela 4 izmene v precej oddaljenem kraju, tako da sva večkrat ponoči sama. Tast in tašča sta sicer doma par km stran, vendar oba še zaposlena v izmenah. Moja mama živi daleč in nima vozniške. Zdaj sva pa začela razmišljat, kako bova rešila situacijo, ko bo treba it rodit, še posebej, če se to zgodi ravno, ko bo on v nočni Kako do porodnišnice (do najbližje 1 ura vožnje), kam z sinom, kdo ga bo čuval. Mož tudi po najhitrejšem postopku (ki ni vedno možen) ne more prej kot v uri, uri in pol domov (dela v istem kraju kot je P). Tast in tašča sta ali v službi ali pa morata ob 5h zjutraj v službo...sicer bi bilo idealno, da grem dopoldne, ko bo mož v pop. izmeni, sina peljemo v vrtec, pobereta ga tast in tašča, ampak mene je strah, da ne bo vse tako po mojih planih...torej, kako ste se zorganizirale na dan poroda. Aja, mož pa bi bil rad zraven, ampak to je spet težko planirat, ker je lahko vsega konec v pol ure, lahko pa traja 2 dni. Kako ste problem rešili pri vas? Hvala.
|
|
|
|
RE: treba it rodit - doma pa malček in mož... 1.1.2010 10:59:25
|
|
|
|
silvya
|
Mama naj pride za nekaj časa k vam.
|
|
|
|
RE: treba it rodit - doma pa malček in mož... 1.1.2010 11:02:46
|
|
|
|
ledenaa
|
Imela sem takšno srečo,da so me zadržali v P če bi bilo pa kaj. Bi pa kakšnega soseda šla iskat,sebi pa poklicat rešilca
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 1.1.2010 11:21:29
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: treba it rodit - doma pa malček in mož... 1.1.2010 11:54:19
|
|
|
|
Gina
|
POkliči moža in ga obvesti, da se to dogaja, pokliči še rešilca, vzemi s sabo v rešilca otroka - mož vaju počaka v P. Sem zihr, da bodo tam poskrbeli za otroka, ne bodo ga pustili kar nekje. Medtem pride tast po otroka - 2x na leto greš lahko zaradi nujnih opravkov iz službe za mislim da 3 ali 4 ure, to piše tako v KP kot v drugih podzakonskih aktih - in ga odpelje domov. To seveda samo, če res nikogar ne bi bilo. Več verjetnosti je, da kdo vendarle bo doma. Kaj pa kakšno frendico, a je nimaš? Meni bi zihr počuvala. Še sosedje bi mi, tudi tisti, s katerimi nismo ravno ves čas skupaj.
|
|
|
|
RE: treba it rodit - doma pa malček in mož... 1.1.2010 12:03:28
|
|
|
|
Anonimen
|
sicer nisem prepričana, a v primeru, da začneš rojevati ob "nepravem" času, gre lahko otrok tudi s teboj. z rešilcem, seveda. poskrbi, da ti da ginekologinja napotnico zanj! sem imela srečo, da sem po pregledu (čez rok) ostala v porodnišnici, ter si prej zagotovila varstvo... pa tudi sicer so njegovi (pa tudi moji) dovolj blizu, da bi hitro vskočili. prijetno nosečnost do konca in porod, kakršnega si želiš!
|
|
|
|
RE: treba it rodit - doma pa malček in mož... 1.1.2010 15:04:53
|
|
|
|
buči
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina POkliči moža in ga obvesti, da se to dogaja, pokliči še rešilca, vzemi s sabo v rešilca otroka - mož vaju počaka v P. Sem zihr, da bodo tam poskrbeli za otroka, ne bodo ga pustili kar nekje. Tudi jaz bi naerdila tako. Ali pa prosi kako sosedo.
|
|
RE: treba it rodit - doma pa malček in mož... 1.1.2010 16:16:35
|
|
|
|
janapan
|
Jaz pa bi se na tvojem mestu zmenila s kakšno kolegico ali pa sosedom za premostiti tisti čas z otrokom. Po mojem je najbolj v tistem času otroka ne vznemirjati preveč in če se ti zgodi ponoči ...npr kaj takega da moraš oddrveti v porodnišnico pač poprosiš nekoga da pride domov čuvat otroka, ki bo verjetno spal, za tisto uro preden pride mož domov. Jaz ga če ne bi bilo res nujno ne bi vozila v rešilcu, ker je po mojem to preveč travmatično sploh ker ko rejevaš imaš bolečine, tako majhnemu pa ni še nič jasno.
|
|
|
|
RE: treba it rodit - doma pa malček in mož... 1.1.2010 17:14:50
|
|
|
|
K_a_t_i
|
Moj PDP je še daleč, ampak zaenkrat se menimo takole - če bo podnevi, fehtava nekoga, ki tudi ima otroka v vrtcu, da vzame ven še Žiga. Če bo ponoči, nesemo sina v avto, se zategnemo do porodnišnice, mož pelje sina domov. V kolikor se vmes najde kaka dobra duša, ki ji zaupamo, pride očka nazaj v porodnišnico, sicer ostane doma s sinom - meni je tokrat bolj pomembno, da se sin dobro počuti, kot da je očka ob meni. Bo že babca vedela kaj storiti . V tvojem primeru morda res najboljša varianta - z rešilcem v porodnišnico, mož pride po sina in ga odpelje domov (potem pa odvisno od možnosti varstva pride nazaj). SREČNO!
|
|
RE: treba it rodit - doma pa malček in mož... 1.1.2010 18:45:02
|
|
|
|
Anonimen
|
Jah, malega pri men pustiš, ga bo že tašča pobrala, ko bo prišla iz službe, ti pa z rešilcem za porodnišnico. Dragi te bo pa itak že tam čakal. PS: pa večkrat na kavo prid, da se me malček navadi do takrat
< Sporočilo je popravil jaknik1 -- 1.1.2010 18:46:18 >
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 1.1.2010 19:04:45
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: treba it rodit - doma pa malček in mož... 2.1.2010 21:40:41
|
|
|
|
SaaS
|
Mi nismo imeli pri nobenem problemov, ker imamo taščo v spodnjem nadstropju. Kaj pa kakšen prijatelj, dober sosed? Moja kolegica, soseda mojih staršev, je imela problem, kako priti v porodnišnico, če bo mož v službi in preden pride domov... ona pa tako kot ti ni imela drugega. Pa se je moj oče ponudil in sta se zmenila, da njega pokliče, če bo sama doma. No, ampak potem ni potrebovala. Če nimaš svojih ali njegovih na voljo, pa se poskusi zmenit s kakšno prijateljico, če ti lahko priskoči na pomoč.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?