|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   alkohol in tašča
29.12.2009 15:46:48   
metulj08
pozdravljene.

nisem še zasledila podobne teme, je pa tudi takšna občutljiva a ne.
v glavnem tašča pije.
sej to me nebi nič motlo, če si nebi pri mojem doma gradila hišo. njegova starša bosta v pritličju, midva pa odzgoraj. imava tudi enega otroka.
problem je, da jaz tega prej nisem vedla. na začetku je pila samo občasno, zadnji dve leti pa zelo pogosto. pijana je vsak dan, je pa tudi takšna, da ima dosti že 2 do 3 deci in je v rožicah.
zaradi mojega partnerja sem se odločla, da vseeno poskusiva in greva živet tam. je le preveč vložil v vse skupaj, skoraj 100.000 evrov... seveda sm postavla določene pogoje - med njimi je ta, da tašča in tast nimata kaj iskati pri nama brez povabila, edino v izredni situaciji... in še kr nekaj drugih ampak nebi zdaj o tem.
glavni pogoj je, da če misli potem tak nadaljevati, hoditi k nam gor ko bo pijana, težiti in podobno... jaz spakiram in z otrokom grem. partner to ve in je rekel, da ve da ni fajn in bo šel z mano.

sam vseeno me je strah kako bo...
a je imela katera ali ima katera podobne težave?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: alkohol in tašča
29.12.2009 20:13:18   
diana 28
Sicer nimam veliko izkušenj glede tega, zna pa bit res malo ''nerodna'' situacija. Po tem, kar si napisala pa bi rekla, da glede na to, da si postavila pogoje se teh drži in jih pojasni tudi tastu in tašči, da alkohola ne odobravaš. Pač a lep način, če se da.  Objasni jim, da tega ne boš sprejemala. Potem pa vidiš s časom kaj bo. Sedaj je težko rečt, če še ne živite skupaj. Kaj pa veš, mogoče pa ko se napije jo uspava user posted image ... huje pa je, če postane rogovilasta ali bog ne daj, da postane agresivna. Mislim, da si s tem en korak že storila, potem se bo pa videlo kaj bo. V kolikor pa bi bilo prehudo se pogovorte in jo ''spravte'' na zdravljenje. Po moje tudi tvojemu partnerju ni glih lepo gledat ssvojo pijano mamo.

(odgovor članu metulj08)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.12.2009 20:20:02   
Gina
Joj, samo ne k alkoholiku. Še s trezno taščo in tastom je težko. Z alkoholiki je pa vsemi hudo. Kako bo pa potem, ko bodo otroci? Saj veš, da če živiš v isti hiši, ne moreš ravno prekinit vseh stikov. Če pa jih, pa si ujetnik v lastnem stanovanju. Vsakič ko greš mimo taščinih vrat se slabo počutiš. Posledično se začneta kregat vidva. Ubogi sin je vedno ujet med starši in svojo novo družino. res mora biti to hudo.
A je stanovanje nanj napisano? Lahko proda svoj del.
Kaj pa zdravljenje? A se tašča želi zdravit, ali ne prizna tega? Ji je sploh kdo že rekel,d a je alkoholik? Kako pa tast gleda na vse skupaj?

Ma ne vem, res je težka situacija. Ker če je tvoj tako veliko vlagal v stanovanje, ne bo hotel proč, ker to pomeni, da je čisto vse, kar je zaslužil tja not vtaknil, zdaj pa bi moral to dobesedno stran vreči. Težka. Po drugi strani, a veš, jaz sem se ločila tudi zaradi hudih pritiskov tašče in tasta, ki sta svojega sina, mojega ex moža pumpala, res nista bila za živet skupaj, pa čeprav v čisto ločenih stanovanjih, kot smo jih imeli. Takrat se iz istega razloga moj ex ni hotel odselit. Ker je vlagal v to reč. Danes, po res mnogih letih turture, pa živi raje v najemu z novo familijo, kot da bi jih še prenašal. Hočem ti reči, da ni potrebe, da se prej ločita, kot se tvoj odloči oseliti. Ma kaj pa vem...za razmislit je.

(odgovor članu metulj08)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.12.2009 22:48:42   
Anonimen
Nimam takih težav, sem pa alergična na alkoholike. Moj dedek je pil in moji spomini nanj iz otroštva so, kako je razbijal in grozil, vedel vse in še več, mi pa smo bili nori in zmešani, ker on že ni alkoholik. Tako da jaz ne bi šla niti pod razno živet pod skupno streho, denar gor ali dol. Ne bi dovolila niti, da čuva otroke. Tu pa res nimam tolerance.

(odgovor članu metulj08)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
30.12.2009 4:00:46   
Anonimen
Moj prvi album - Ringarajino darilo ob naročilu Vodnika po nosečnosti!
Uporabniki na tej temi: Repka
V obliki drevesa [Spremljaj] Spremljaj Natisni
[Odgovori na sporočilo]
IZVIRNO SPOROČILO: metulj08

pozdravljene.

nisem še zasledila podobne teme, je pa tudi takšna občutljiva a ne.
v glavnem tašča pije.
sej to me nebi nič motlo, če si nebi pri mojem doma gradila hišo. njegova starša bosta v pritličju, midva pa odzgoraj. imava tudi enega otroka.
problem je, da jaz tega prej nisem vedla. na začetku je pila samo občasno, zadnji dve leti pa zelo pogosto. pijana je vsak dan, je pa tudi takšna, da ima dosti že 2 do 3 deci in je v rožicah.
zaradi mojega partnerja sem se odločla, da vseeno poskusiva in greva živet tam. je le preveč vložil v vse skupaj, skoraj 100.000 evrov... seveda sm postavla določene pogoje - med njimi je ta, da tašča in tast nimata kaj iskati pri nama brez povabila, edino v izredni situaciji... in še kr nekaj drugih ampak nebi zdaj o tem.
glavni pogoj je, da če misli potem tak nadaljevati, hoditi k nam gor ko bo pijana, težiti in podobno... jaz spakiram in z otrokom grem. partner to ve in je rekel, da ve da ni fajn in bo šel z mano.

sam vseeno me je strah kako bo...
a je imela katera ali ima katera podobne težave?

Ce to ve tvoj partner, mu je jasno< dvomim, da bo na lepem popokal kufre. Dejstvo je, da sta starsa in tast tam. In pozabi, da jo kar naenkrat ne bo. In pozabi, da je ne bo v kateremkoli stanju. In pozabi, da se bo umaknila. Se trezne tasce se ne umaknejo pod isto streho. Partnerja pa lahko stestiras ze sedaj, da kasneje ne bos bosa.

< Sporočilo je popravil Repka -- 30.12.2009 4:02:05 >

(odgovor članu metulj08)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
30.12.2009 11:16:32   
roberta

pa misliš, da bo res šel?  saj ne pravim, da ne... ampak, saj bi bila kar previdna pri teh stvareh. je pa res odvosno od tega, kakšna je ženska, kolk pije, kaka je ko je pijana, kaj počne, ko je pijana itn. 

v težki situaciji si. tudi vajinemu otroku ne bo lahko, če bo videval dnevno svojo bakico v rožicah... ne vem, no...

(odgovor članu metulj08)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.12.2009 13:46:44   
madela
Alkohol je ena taka zadeva,kjer si dokaj nemočna zraven,sploh če tašča tiste kozarčke sprejema,kot nekaj normalnega.
Vprašanje,ki se tukaj pojavlja je to,kako se razumete sedaj,ko ne živite skupaj. Če so že sedaj prisotni konflikti,jih potem lahko pričakuješ kvečjemu še več in ne manj-to je jasno.
In kot drugo,morda razlog zakaj tašča pije. Morda je osamljena in si želi družbe,morda tudi tvoje in vnukove. In če vidi,da jo želiš odrinit in je ne sprejemaš je še potem samo še bolj hudo.
Jaz iz moje strani,samo zaradi par popitih kozarčkov ne bi delala cirkusa,če to ne bi vplivalo neposredno na mene in mojo družino. V nasprotnem primeru,pa bi se takoj pobrala. Ni ga denarja,zaradi katerega bi dala svoj mir in življenje.
Si napisala premalo,da bi ti lahko dala kak bolj konkreten nasvet. Srečno!

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.12.2009 15:25:37   
metulj08
včerej nisam imela dovolj časa vsega napisati do konca.
ja ne dvomim da partner nebi odšel od doma če se nebi pol razumeli in imeli težave. sma se že vse dogovorila in sem več kot 100 procentna da bi šel.

tašča pa prej ni pila toliko kot sedaj. prej je samo za kakšen rojstni dan, koline.... po novem pa skoraj vsak dan.
drugač ko je trezna se zelo dobro razumema in lepo pogovarjama, ko je pa v rožicah se pa sploh ne. kr je ne prenesem pijane.

sej če bi jaz prej vedela kako je na stvari, se sploh nebi spuščala v gradnjo in bi šla živet kam drugam. ampak se nobeden ni zavedal kakšne resne težave ima.
ona se jih po moje še sedaj ne... tako in tako je pa to tema, o kateri se ne pogovarjamo dosti - hote ali ne hote. je kot neka prepovedana tema.
zdravit se tudi ne bo šla... je pa težava v tem, da se ona ne zaveda kako neprijetno je to - alkohol. tak da zdravljenje odpade.
sem pa pred kratkim ugotovila, da je začela piti tako pogosto šele nekje v zadnjem letu in pol do dveh letih. razlog - neozdravljiva bolezen ki jo ima (kaj točno ima raje nebi tukaj gore, ji je pa ostalo še bolj malo življenja če bo tako nadaljevala - po mojih ocenah največ tri leta, če še ne manj zaradi alkohola) in pa pretirana simpatija do vina.

upam, da ne bo res postalo potem po selitvi naše življenje nočna mora... hvala za vzpodbudne besede, mi je kar malo lažje.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.12.2009 15:55:04   
madela
To je pa lepo prebrat,da sta si s taščo v dobrih odnosih,pač takrat ko ni v rožicah. Nisi pa napisala kakšen je njen odnos do tebe,ko kaj popije? Je vsiljava,ti teži ali se bolj odmakne za sebe?
Če je to slednje,se ne rabiš bat,da bi se vam življenje postavilo na glavo. Pač v trenutkih takega stanja spregovoriš nekaj vljudnostih fraz in živiš dalje. Ne obremenjuj se.
Morda samo toliko...kaj pa kakšen pogovor s taščo glede njene bolezni? Jaz se zelo lahko postavim v njeno kožo in verjamem,da ji je zelo hudo in svojo žalost utaplja v alkoholu.
Glede tega ne bit tiho,ljudje rabimo pogovor v takih časih. Padejo kakšne težke besede,pa vendar so le te znak trpljenja in ne hudobije.

(odgovor članu metulj08)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.12.2009 16:34:18   
metulj08

Madela zelo lepo je prebrati tvoje odgovore, nasvete, misli....
moram priznati, da odkar sem prebrala tvoje poste, prvič v zadnjih 12 mesecih lažje diham in stvari gledam v drugačni luči.

tašča je do mene prijazna kadar je trezna, še kr preveč, skoraj vsiljiva s svojimi izlivi čustev in podobno user posted image
ko je pijana je pa pravi zmaj... rine v mene, govori zelo nepovezane stvari, tudi o bivši partnerki mojega moža rada kakšno pove. ampak jaz se takrat vedno umaknem vstran od nje in je. me pa nikoli ne žali ali kaj podobnega. kaj si pa mislim pa vedno mojemu povem in potem on njej vse lepo razloži.
ji je tudi partner že povedal da če se ne vzame v roke, ne bomo dolgo živeli v hiši blizu nje, ampak bomo šli.
zdaj je mogoče za odtenek boljše in ne pije več vsak dan, ampak je pijana le nekajkrat tedensko.

o težavah z alkoholom sem do sedaj spregovorila samo s svojim partnerjem, z njo ali s tatstom se o tem sploh ne pogovarjamo... pač imajo takšen odnos do vsega in onadva v tem sploh ne vidita težave.

sej itak trenutno še ni veliko za narediti. pač čimmanjkrat grem k tašči, vnuka tudi ne vidi kaj dosti (do sedaj ga je v letu in pol videla le kakih 10krat). itak ji pa ga nikoli nebi zaupala, niti trezni.
sej dokler se ne bo vtikala v nas, naše življenje, hodila pijana težit, bo vse v redu.... raje ji bom že na začetku povedala kaj me moti in da bo to spoštovala. če pa ne ji bom pa tud na malo bolj trdi način to povedla, pa partner tudi.

bodite srečne da nimate takšnih tašč, mogoče se pa vseeno katera najde in mi pove svojo situacijo.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.12.2009 8:00:39   
madela
Me zelo veseli,da si mojih postih našla neko svetlo točko user posted image
Jaz vedno gledam na ljudi tako,da poskušam iz najslabšega potegnit le najboljše. In malo je takih,ko preprosto lahko samo dvigneš roke in obupaš.
Sicer tudi sama,zelo ne prenesem alkohola,sem namreč rasla v takem okolju(oče) in še predobro vem,kaj vse alkohol prinese s sabo.
Lahko ti pa povem,da je tudi moja tašča pila. Mi sicer ne živimo skupaj,ampak sem jaz prevzela odgovornost,da jo vozim k zdravnikom,kar je bilo večkrat na leto. In ker sva se lepo razumeli(ko je bila trezna seveda)sem ji čist lepo povedala,da jo bom vozila,ampak da takrat ne sme pit. K zdravniku mora trezna in tešča in nič drugače. Obenem sem ji tudi povedala svoje mnenje o alkoholu in jo kolikor se je dalo opozarjala,da ji to zelo škodi. No na koncu pa je zaradi alkohola pristala v bolnici(jetra)
V tistem času ji je bilo hudo in je celo hotela,da ji vino prinesem v bolnico,jaz sem pa vztrajala,da ima sedaj možnost,da se odvadi in da bom ob njej in ji bom pomagala. Na koncu je le zmagala.Zdaj že več kakor leto ne pije user posted image Sem zelo vesela,vendar je bilo toliko grdih,težkih besed,da bi se tudi jaz lahko obrnila in jo pustila,ampak ne...sem bila bolj tečna,kot ona. No toliko o meni. user posted image
Kako se bo tvoje življenje obrnilo je težko napovedat,vendar jaz mislim,da ne bo prehudo. Ti imaš svoja pravila in če jih bo vsaj do polovice upoštevala bo super. Lepo,da ti partner stoji ob strani,to je še najbolj pomembno user posted image Zmogli boste,boš videla user posted image

Za konec,naj vam zaželim še srečno 2010!

(odgovor članu metulj08)
Neposredna povezava do sporočila: 11
31.12.2009 18:06:46   
Taddy78
Joooj, pa zakaj se vas tolko odloči, da si gradite oz. ostajate pri starših oz. taščah...
To meni ni jasno. Za ta denar, ki si ga omenila, bi lahko kupla fajn fletno stanovanje in živela sama in v miru.
Ne me narobe razumet, ampak sama sem priseljenec k hiši, moja tašča in tast nista pijanca, pa mi kravžlata živce in načenjajata zdravje...

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 12
31.12.2009 19:12:06   
Gina
Madela, ti se res ena taka dušica. Lepo te je brat. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.1.2010 21:48:26   
kamilija
Ja, pri nas je pa tast alkoholik. Na živce mi gre tako, da komaj govorim z njim. Res.
Najin otrok je še majhen in ga imam še na očeh, ko pa bo malo večji pa ne vem , če ga bom pred hišo spustila, da se tast slučajno pijan ne pripelje. Toliko o tem..
Je glavni krivec za najine prepire..če bi bil to moj foter, bi ga že pretepla od same jeze..
to jim nič ne zaleže...žal

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.1.2010 1:02:27   
Majuska

tašča pa prej ni pila toliko kot sedaj. prej je samo za kakšen rojstni dan, koline.... po novem pa skoraj vsak dan.
drugač ko je trezna se zelo dobro razumema in lepo pogovarjama, ko je pa v rožicah se pa sploh ne. kr je ne prenesem pijane.

Tako se začne - s kozarčkom za rojstni dan ipd. potem pa ugotovijo, da ob tem pozabijo na svoje težave in s početjem nadaljujejo. Ko je nekdo odvisen, potrebuje samo kozarec ali dva, da je res pijan.

ona se jih po moje še sedaj ne... tako in tako je pa to tema, o kateri se ne pogovarjamo dosti - hote ali ne hote. je kot neka prepovedana tema.
zdravit se tudi ne bo šla... je pa težava v tem, da se ona ne zaveda kako neprijetno je to - alkohol. tak da zdravljenje odpade.

Zanimivo, da je to tabu tema večinoma bolj za ženske, ki pijejo ... o moških se ponavadi več razpravlja. Mi je pa čudno, da je posegla po pijači, če ve, da ima pred seboj le nekaj let življenja. Ljudje se ponavadi oklenejo življenja ... očitno je obupala. Kaj pa, če se pogovoriš z njo, ko bo trezna?

Aja še to, ko je ravno ena od predhodnic omenila - ženske alkoholiki običajno niso agresivne (so pa tudi izjeme), pijejo v glavnem same in redko v družbi (razen na kakšnih dogodkih). In tu ne gre le zato, da je neprijetno, gre za resno bolezen, kjer je treba človeku pomagati.

Upam da boste rešili težavo user posted image

Aleksander "the great" is here :)
08.08.2008

(odgovor članu metulj08)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.1.2010 19:32:41   
Anonimen
Zmešaj ji Zemljotres mogoče nebo rabila več alkohola kasneje....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Majuska)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
18.1.2010 12:21:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
18.1.2010 13:25:29   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
18.1.2010 13:52:32   
ronja
Joooj, pa zakaj se vas tolko odloči, da si gradite oz. ostajate pri starših oz. taščah...

Verjetno iz istih razlogov kot ti: finance, lagodje, varstvo na domu, partnerjeva želja...

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 19
18.1.2010 13:55:01   
sanelaa
Ojoj,

mladi in stari živeti skupaj...............nikakor!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   [Brisano sporočilo]
18.1.2010 14:24:07   
Brisani uporabnik

(odgovor članu sanelaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
18.1.2010 14:28:18   
RAKICA2007
IZVIRNO SPOROČILO: sanelaa

Ojoj,

mladi in stari živeti skupaj...............nikakor!

v mojem primeru gre gre... definitivno! ! ! Imam zlato taščo in je ne zamenjam... no ja skoraj 8 let sva potrebovali, da sva ne 'navadili' ena na drugo ampak sedaj sva skoraj najboljši prijateljici.
Ni v vseh primerih tako.

(odgovor članu sanelaa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
14.2.2012 15:07:19   
metulj08
Se javljam po dolgem casu, da vas obvestim kako se je vse skupaj koncalo. V prvi polovici leta 2011 sem mozu povedla, da imam poln kufer vsega in ne grem pod nobenim pogojem zivet pod isto streho s tasco in tastom. In se je strinjal, tako da sva kupila parcelo in bova gradila jovo na novo. Bo strosek, ampak ni denarja, ki ti prinese mir ce si pod svojo lastno streho. Glede tasce... situacija se ni nic spremenila, se slabse je vse skupaj. Sem se zaradi vsega skupaj zelo sekirala in si s tem nacela tudi svoje zdravje, ampak sem ze veliko bolje, odkar se je vse zacelo resevati. No tasca se kar pije, mislim da vedno vec. Ze v letu 2009 in 2010 sem vse bolj poredko hodla tam na obiske pa se to raje brez otroka kot z njim, od lanskega leta pa sem se bolj omejila obiske, prakticno greva z otrokom samo dva do trikrat letno tja, partner pa mogoc enkrat na teden za 10 minut. Ugotovila sem, da je tasca dobra glumica in ji ne verjamem prakticno nic vec kar pove, od osnovnih vsakdanjih stvari pa vse do zdravja in se dlje. Tudi o meni nima lepe besede, prakticno ze od zacetka zveze ne, v zadnjih treh letih pa se grse govori in me sinfa okoli. Manj ko razmisljam o njej, boljse se imam... Pa tud ce se grdo slisi. Ce si sama noce pomagat, ji nihce ne more. Zvedela sem tudi, da ima tezave z alkoholom ze vse zivljenje, je imela rajsi alko in zabave od lastnih otrok. Vedno je rada pila, zadjih pet do sest let pa nima vec mere... Tako da moj zakljucek je, z glavo skozi zid ne gre, pa tudi mladi in stari ne pasejo skupaj. Je bla draga sola, ampak me je izucila. Lp user posted image

(odgovor članu RAKICA2007)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   [Brisano sporočilo]
14.2.2012 17:12:16   
Brisani uporabnik

(odgovor članu metulj08)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
2.4.2012 7:36:02   
abubabu
user posted image user posted image

Današnji dan živimo le danes zato uživajmo v njem :)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?