marta82
|
IZVIRNO SPOROČILO: mika IZVIRNO SPOROČILO: marta82 marta kaj pa vem....men pa ni ogabno, čeprav ajd - 7 let - bi se mogu počas že za drugimi joškami ozirat ampak to so druge debate Če ga je prej še mama dojila 11 mesecev, je bil star 8 let in se dojil pri babici. Če to ni "bolano" pol pa res ne vem no... Za drugimi joški pa dvomim, da se lahko v "seksualnem smislu" kdaj ozira, ko ima pred očmi babičine. dojil se je do 7mega leta. Sicer pa vseeno, leto gor al dol. In babica ni bila neka starungla, kot si jo predstavljaš , ampak ženska stara okrog 40 let(ko ga je začela dojit). Danes je pa povsem normalno, če rodi ženska pri 40ih otroka, a ne in ga tud doji? Ne razumem pa zakaj bi sploh kdo imel mamine ali v tem primeru babičine joške pred očmi. A katera, ki je tu gor, mogoče svojih sinov ni dojila, da ne bi imel kakšnih traum .Men je pa bolano, ma ne bolano....izprijeno, da si otroka predstavljaš, da se doji zato ker bi si želel dojk zaradi česa drugega, kot mleka. Ne da ga sploh ne bi dojila, ampak zagotovo ga pa ne bi do 7. leta. Ko si enkrat otrok lahko "sam postreže" in mami dvigne majico pa modrc ipd. je zame več kot skrajni cajt za odstavljanje (ampak to je zgolj moje mnenje, ki je očitno tu na RR v manjšini). In pri teh letih ne gre več zgolj za mleko, temveč za razvado, ki je za moje pojme izprijena in prepričana sem, da ima zato lahko otrok kasneje določene frustracije. Verjetno pa je bilo res pred 50 leti mišljenje drugačno. In če je zadnji stavek namenjen direktno meni, torej da je to, da menim, da si otrok želi dojk zaradi česa drugega kot mleka izprijeno, potem sva pogovor zaključili, ker na tak podel nivo žaljenja se pač ne bom spuščala. Vsekaor pa menim, da dojenje ni vedno namenjeno zgolj hranjenju, ampak tudi zbliževanju in "cartanju", kar je pri dojenčku nekaj normalnega in lepega, pri 7 let staremu otroku pa ne.
|