Urshy78
|
IZVIRNO SPOROČILO: jona klara želim ti veliko sreče in seveda da rata v prvo...samo nekAj me še zanima, ko ti odobrijo ivf, moreš potem sama poklicat sestro, da se naročiš kdaj zasčneš jemati hormone, potem punkcija potem pa postopek, a je tak vrstni red ali ti oni sami javijo kakšen datum,meni je rekel. dr. tomaževič, ko dobim pošto naj pokličem sestro tatjano, samo ne vem točno kaj bo potem sledilo.malo je problem,ker ne veš kdaj bo kaj, moram pa v službi vedeti vsaj 1 mesec prej, ker nimam zamenjave nobene...sem še s tem obremenjena, če bom prepozno zvedela datum bom mogla zato prestaviti...še to poleg vseh skrbi, srečno novo leto, da se drugo leto v tem času raje dobimo na kavi s trebuhom ali z bebico ko boš dobila odobren sklep, boš zraven dobila tudi navodila. najprej pokličeš takoj, ko dobiš papirje po pošti, da dobiš evidenčno številko. potem ti bo sestra rekla, da pokliči prvi dan . ko sem poklicala, me je vprašala, kdaj pričakujem naslednjo M in da naj pridem en teden prej po zdravila, v primeru, da bi dobila M za vikend. takrat mi bodo dali zdravila (injekcije itd) in pokazali kako se je treba špikati. kdaj se začne jemati zdravila, je pa odvisno od postopka, ali imaš dolgega ali kratkega. meni takrat dr. Tomaževič ni povedal kakšnega imam, mi je pa sestra povedala, da imam kratkega, ko sem ji prebrala napotnico. pred punkcijo imaš še trikrat UZ, da vidijo rast foliklov, potem sledi punkcija, čez dva dni pa transfer, seveda, če je bila oploditev uspešna. sem pa brala pri puncah, da je po punkciji in do transferja potrebna bolniška, je treba počivati, da se zarodek lepo vgnezdi. upam, da se boš v službi lahko vse zmenila. jaz vsaj teh problemov nimam, vejo kako je z mano in me podpirajo. tudi jaz nimam zamenjave, ampak to ni moj problem. delo bo že počakalo teh par dni če te zanima pa kaj več glede IVF ti pa svetujem, da prebereš http://www.ringaraja.net/forum/December_2009_IVF%2FICSI/m_4695955/tm.htm kjer so punce res taprave borke. jaz jih že nekaj časa redno berem, ko bom pa v postopku, se jim bom pa tudi pridružila pri klepetu. srečno, uspešno, predvsem pa plodno leto ti želim. z veseljem bi se dobila na kavi, ko bo uspelo