|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   žalost vsak mesec
26.12.2009 9:14:47   
jona klara
user posted image zakaj ne moremo zanositi!
nekateri se malo pohecajo in že je tukaj.....nekateri pa bijemo krvavi pot, vsi vitamini, prehrana, bla bla pa ne in ne.....jaz sem že obupana, nimam več energije, volja mi pojenja, ker je vsak mesec isto razočaranje, obup, ta občutek praznine in žalosti ob tistih kapljicah....pa vse imaš urejeno pripravljeno, vse ga čaka, le da bi prišel....nekateri pa jim nimajo dati kaj jesti, še položnic ne plačajo pa jih imajo po 3, 4, 6....še katera čuti tako,  ali se kar sprijaznete in grete naprej....men je že brezveze, nimam več upanja za naslednji mesec, da bi spet kaj čakalauser posted image user posted image

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: žalost vsak mesec
26.12.2009 9:54:53   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: jona klara

nekateri se malo pohecajo in že je tukaj.....nekateri pa bijemo krvavi pot, vsi vitamini, prehrana, bla bla pa ne in ne.....jaz sem že obupana, nimam več energije, volja mi pojenja, ker je vsak mesec isto razočaranje, obup, ta občutek praznine in žalosti ob tistih kapljicah....pa vse imaš urejeno pripravljeno, vse ga čaka, le da bi prišel....nekateri pa jim nimajo dati kaj jesti, še položnic ne plačajo pa jih imajo po 3, 4, 6....še katera čuti tako,  ali se kar sprijaznete in grete naprej....men je že brezveze, nimam več upanja za naslednji mesec, da bi spet kaj čakalauser posted image user posted image

ne izgubit upanja, za vsakega posije sonce tudi za vaju bo. Vajin sonček se je samo določil da pride malo kasneje, v vsakem primeru pa pride
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jona klara)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
26.12.2009 10:27:13   
Urshy78

točno vem, kako se počutiš, sama bijem to bitko že skoraj tri leta in pol in iz meseca v mesec sem bolj obupana.
ampak vem, da bo tudi za mene en dan posijal sonček.
ne izgubi upanja, saj bo uspelo, mora, slej ko prej user posted image

TIAN 05.11.2010

Neposredna povezava do sporočila: 3
26.12.2009 12:25:02   
jona klara
hvala vam za spodbudne besede, sploh si ne predstavljam, da biješ to kalvarijo že tri leta, kako se držiš po vseh teh dolgih mesecih, mene je že eno leto skoraj ubilo....sedaj sma se odločila za ivf...sma že bila na posvetu, ampak to vse traja....dolgo, boleče, dobro psiho moraš imeti, čeprav moja ni ravno trdna kot bi mogla biti,,kaj šele bo, a ve se niste odločile za takšen postopek'

(odgovor članu Urshy78)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.12.2009 12:27:51   
Taddy78
Zakaj pa ne zahtevate kakih pregledov od svoje G?

Sama imam sina starega 4.leta in glede na to, da od poroda naprej nisva imela zaščite, sva seveda zavedno delala na drugem otročku...po 3.letih neuspeha, sva šla na kliniko za neplodnost, kjer so ugotovili, da ima partner tako slab speriogram, da je po naravni poti skorada nemogoče zanosit.

Zato se ne mučit in vsak mesc potihem jokat ko se pojavi rdečka...stopite v akcijo!!!
Sama sem potem, ko se je vedelo zakaj ne gre, komaj videla, kako zelo sem se vsak mesec obremenjevala s tem, pa kupovala teste, kak je M 1 dan zamujala....

(odgovor članu Urshy78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.12.2009 12:30:20   
jona klara
spermiogram od moža je ok, jaz pa imam odstranjen d. jajcevod zaradi izvenmaternične nosečnosti, tudi drug je možno lahko nepredoden saj je bil lani sčiščen tako, da ne veš, če so možnosti sploh...

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.12.2009 13:21:51   
Urshy78

hvala vam za spodbudne besede, sploh si ne predstavljam, da biješ to kalvarijo že tri leta, kako se držiš po vseh teh dolgih mesecih, mene je že eno leto skoraj ubilo....sedaj sma se odločila za ivf...sma že bila na posvetu, ampak to vse traja....dolgo, boleče, dobro psiho moraš imeti, čeprav moja ni ravno trdna kot bi mogla biti,,kaj šele bo, a ve se niste odločile za takšen postopek'

težko je, sploh ker imajo že skoraj vse prijateljice otroke, nekatere že celo dva user posted image
za mano je histeroskopija (pregrada), laparoskopija (endometrioza), konec meseca (če se ne zgodi čudež in ravno ta ciklus zanosim) pa grem na IVF.
mi je pa žal, da sem šele po enem letu in pol šla do G, ker sem mislila, da je vzrok stres. potem pa je trajalo 3 mesece, da sem prišla do svoje G, potem 4 mesece za histeroskopijo, čez pol leta sem se naročila spet pri svoji G, spet čakala 3 mesece, potem pa spet čakanje na laparoskopijo..čas pa hitro teče..

TIAN 05.11.2010

Neposredna povezava do sporočila: 7
26.12.2009 20:37:53   
biba88

meni je uspelo zanosit iz prve če se lahko tako izrazim toda vsakič ko berem forume o ženskah ki ne morejo zanosit me ovije žalost in tesnoba! hotela sem samo povedati da vas občudujem! vaš trud vašo voljo! zame ste carke! ne vem če bi jaz bila dovolj močna in bi se sploh trudila tako dolgo! vem da vam verjetno besedo ne pomenijo nič več nič vi bi rade le bejbiko! ampak resnično iz dna srca vam želim uspeh če ne prej upam da vam novo leto prinese novo upanje in naraščaj ki si ga tako želite! ne obupajte upam da bo tudi za vas kmalu posijalo sonce!!!! VSO SREČO! STE PRAVE BORKE

(odgovor članu Urshy78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.12.2009 20:39:06   
Kliki
Vem kako ti je samo upanje pa ne izgubi. Tudi za tebe posije sonce in boš dobila svojega user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 9
26.12.2009 20:43:40   
bambyna24
Jona Klara mi2 se tudi že skoraj 2 leti mučima, pa je vsaki mesec isto razočaranje, nimam več moči in včasih tudi volje več ne, ker če tega ne davaš skozi, niti slučajno neveš kako zelo to BOLI! Vse prijateljice okrog noseče ali pa že imajo otroke, pa vprašanja kot so "kaj pa vi2 čakata, ipd" so mučna. Pa nočem vsaki posebej razlagati da pa midva ne morema imeti otrok, ker je še to za mene potem bolj boleče. Ni pravice na tem svetu, nekateri pa si sploh ne želijo otrok, pa zanosijo takoj. Pa tiste srečnice ko jim v prvo grata. Blagor njim.

(odgovor članu Urshy78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
26.12.2009 21:34:12   
larisa75
Draga Jona Klara in ostale.
Moja zgodba je malce drugačna, a se je ob prebiranju vaših zgodb zbudil v meni poznani občutek. Ne želim nobeni soliti pameti ali ji kaj pametnega svetovati, le z vami želim deliti svojo izkušnjo. Pa od začetka...
Pred 12 leti sva s partnerjem rekla, sedaj bi pa imela otročička. In tako se je zgodilo. V drugem poskusu je uspelo. Bila sva mlada in neizkušena, zato sem bila seveda prvi mesec, ko ni uspelo, zelo razočarana in sem že listala knjige, če je slučajno kaj narobe z menoj. No, drugi mesec je uspelo, zato poznam občutek, ko ti skoraj takoj uspe. Imela sem čudovito nosečnost in rodila krasnega sina. Ko je minilo pet let pa sva rekla, no sedaj pa še enega. Pa ga ni bilo ne prvi, ne drugi, ne tretji, ne.....  sedmi, pa grem do svoje G. Reče, da imam zaspane jajčnike in mi da klomifen. Šele v petem krogu čez pet mesecev zagledam plus. A to je bilo tudi vse. Ploda ni bilo v maternici, bila je izvenmaternična nosečnost. Izgubila sem desni jajcevod. Začela sva se spraševati, ali nama je bilo treba tega. Pač nama ni namenjeno več. A kljub temu sem še šestkrat poskusila s klomifenom. Nič. Ob letu sem šla na hsg, ki je pokazal, da je levi jajcevod prehode. A še vedno nič. Potem se odločiva, da če nam ni namenjeno, bova imela pač edinčka, razen če nas narava preseneti. In tako je minilo še dve leti. Torej nič. Leta 2007 me G nagovarja naj poizkusiva OBMP,  mi da napotnico, a mi ob letu propade. Novembra 2008 sem spet pri G, reče: leta bežijo in mi da novo napotnico. Še isti dan pokličem v Maribor z mislijo, vsaj poskusila bova, da si pri petdesetih ne bova očitala, da nisva naredila vsega, kar bi lahko. V marcu sva imela prvi razgovor. Vzrokov niso iskali, očitno so jajcevodi zanič. Konec marca sva bila dana na čakalno listo,  oktobra sva začela s postopkom. Rezultat? Danes sedim za računalnikom in pišem svojo zgodbo noseča 6 tednov in 3dni. Občutki? Neprecenljivi! Srečna, hvaležna medicini, moji G, ki je vztrajala, da narediva korak naprej in še bi lahko naštevala.
Nasvet? Naredite korak naprej. Jaz sem izgubila leta od 2003 do 2008. Ne bojte se postopkov, ni tako hudo. Če pa se boste odločile za MB, pa boste deležne še veliko topline in prijaznosti.
Hvala, ker ste prebrale in vse lepo v letu 2010 vam vsem želim!
Larisa

(odgovor članu bambyna24)
Neposredna povezava do sporočila: 11
26.12.2009 22:40:39   
pikovit
Larisa pa si se le pofočkala user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu larisa75)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.12.2009 23:36:44   
mladika
Zdravo!
no pa da vam še jaz povem svojo zgodbo: mi2 tudi delava na user posted image že kar nekaj časa,ubistvu sploh ne vem več kako dolgo, vem pa da bo kmalu 1 leto.vsak mesec sem znova in znova razočarana ob prihodu user posted image , vendar me vsak prihod rdečke napolni z novim upanjem in energijo za naprej, tako da se znova in znova trudiva vsak mesec posebej z upanjem zdaj pa končno bo. in jaz verjamem da bo...sva se tudi odločla da ko bo leto in pol mimo bovašla na pregled če še nič ne bo,je pa tudi res da poznam primere, ki so pri obeh vsi izvidi vredu,unadva pa še kar brez otrok.in kaj je potem vzrok neplodnosti?!tako da drage moje za use nas ki pričakujemo + bo tudi enkrat posijal sonček in upam da čim prej!! velik user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.12.2009 9:25:54   
jona klara
vem kako je hudo, ko imajo vse prijateljice otroke, še huje ko jih skos gledaš kako življenje živijo, ti pa se fustriraš, ko jih vidiš, ko ti razlagajo to vse,kupujejo božična darila, jaz pa se mi zdi, da sem nonstop  v baby centru in kupujem samo drugim, ki so rodile, ker ima tamali roj. dan, miklavž, božiček....bla bla to te pa še bolj napolni z žalostjo, še posebaj če imaš v neposredni bližini nekoga, ki se ti hvali o otroku, tebe pa še vpraša ne kako si,,,,si panik, odmisli bo že zdej pa uživaj ob mojem bejbiju....to se mi ydi že nasilje nad čustvi

(odgovor članu biba88)
Neposredna povezava do sporočila: 14
27.12.2009 9:34:39   
jona klara
tudi del tvoje zgodbe je identičen mojemu.....jaz sem imela izvenmaternično nosečnost,isto odstr. d. jajcevod leto dni nazaj....zelo boleča izkušnja, sploh če je prvič, vsi te filajo, da si daj čas bodi strpna....ampak to so žal ljudje, ki te obdajajo v bližnji družini,ne mož, njegovi, ti je full hudo, ampak dr. Tomaževič je bil pa drugega mnenja takoj v postopek, sedaj bo treba poslati na komisijo potem pa počakati, upam, da bo do jeseni kaj, javi mi kako se tebi odvijajo stvariuser posted image  kaj vse boš dali pred hormoni skozi.....imate pa le enega sončka, mi mpa nič novo stanovanje, ki čaka in se počutiš prazno,komaj čakam, ds bodo prazniki mimo, bo mal lažje....v mislih pa je samo želja in občutek kot, da tega ne bom nikoli doživela.....user posted image želim ti veliko sreče in javi katere stvari sedaj urejaš ....da bo takoj ratalouser posted image

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.12.2009 11:19:30   
bambyna24
Jaz sem leta 2007 imela odstranitev pregrade na maternici in potem sem šla k ginekologu na pregled in sem mu povedala da bi rada začela delati na user posted image , in me je pregledal, rekel da je pri meni vse bp, tudi ovulacije imam, ker mi je v času ovulacije delal uz, in rekel da bi jaz mogla zanositi. Dal pa mi je tudi napotnico za neplodnostno, ampak nekako ne morem in ne zberem poguma da bi naju naročla, ker sem se malo pozanimala kako dolge čakalne vrste so, in nevem če bi psihično to zdržala, to čakanje bi me uničilo. Pa še po novo napotnico bi si mogla it, ker mi je potekla.

Neposredna povezava do sporočila: 16
27.12.2009 11:42:43   
Urshy78
bambyna, ko si enkrat v postopku, se stvar odvija zelo hitro, vsaj v LJ.
jaz sem imela oktobra laparoskopijo, tri tedne kasneje sem bila naročena pri dr. Tomaževiču. napisal mi je napotnico za IVF. konec januarja, ko dobim user posted image , grem pa že v postopek. meni so te ne zdi zelo velika čakalna doba, če samo računam, da sem za histero čakala 3 mesece, za laparo pa prav tako.

TIAN 05.11.2010

Neposredna povezava do sporočila: 17
27.12.2009 12:16:28   
bambyna24
Jaz sem se pozanimala za MB, tam so daljše čakalne vrste, da sploh prideš na posvet, traja nekaj mesecev, tudi ginekolog mi je rekel da se za prvi pregled čaka nekje 8 mesecev. Nevem kaj naj naredima, oba si srčno želima user posted image , ampak nevem če bova zmogla čez to iti skozi. Bila sma že tudi pri bioenergetičarki, ki nama je rekla da z nama je vse vredu, da sma oba zdrava, da še naj malo potrpima. Ampak to je tako težko.

(odgovor članu Urshy78)
Neposredna povezava do sporočila: 18
27.12.2009 12:26:45   
jona klara
če si želiš otroka, ne čakaj pojdi naprej, sicer odvisno koliko let imaš in koliko se ti mudi,,,priporočam ti, da si prvi pregled plačaš samoplačniško, tako preskočiš čakalno vrsto, ki je nenormalna, potem se pa zmeniš , da boš naprej urejala po napotnici, če še nimaš nobenih preizkav bo vseeno verjetno sledila laparoskopija, ampak enkrat je treba začeti, tu ni nobeni lahko kakao leto je pa hitro mimo, ampak kaj je to proti neskončnosti....za otroka je vredno,,,,user posted image čeprav imamo včasih občutek, da ne bomo zdržale, da bo psiha klonila in da nas zagrabi živčni zlom, kar nas ne ubije, nas jača.....user posted image user posted image važno je, da si pri dr., ki ti je všeč, mu zaupaš.....enkrat bo babyuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 19
27.12.2009 12:38:57   
nadka30

če si želiš otroka, ne čakaj pojdi naprej, sicer odvisno koliko let imaš in koliko se ti mudi,,,priporočam ti, da si prvi pregled plačaš samoplačniško, tako preskočiš čakalno vrsto, ki je nenormalna, potem se pa zmeniš , da boš naprej urejala po napotnici, če še nimaš nobenih preizkav bo vseeno verjetno sledila laparoskopija, ampak enkrat je treba začeti, tu ni nobeni lahko kakao leto je pa hitro mimo, ampak kaj je to proti neskončnosti....za otroka je vredno,,,,user posted image čeprav imamo včasih občutek, da ne bomo zdržale, da bo psiha klonila in da nas zagrabi živčni zlom, kar nas ne ubije, nas jača.....user posted image user posted image važno je, da si pri dr., ki ti je všeč, mu zaupaš.....enkrat bo babyuser posted image

se podpišem, punce vaši bejbiji so na poti, samo ne obupat, ne zdaj ko ste že skoraj pred ciljem, verjamem v vas in vesela bom ko boste zagledale svoje pluske, želim vam čimprej te občutke, ko gledaš v test in se sprašuješ če je to to. Punce boste videla vsi , ki verjamemo pridemo do svojih ciljev, in vaši so tako za ovinkom.
Želim vam da čimprej zagledate pluske in da v naročje vzamete svoje user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 20
27.12.2009 18:58:40   
bambyna24
Stara sem 24, moj user posted image  pa 30. Kam pa mi priporočate, da naj grem samoplačniško, v LJ ali MB, in če katera ve, koliko stane prvi pregled, ter koliko je čakalna doba če greš na prvi pregled samoplačniško?

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 21
28.12.2009 10:00:13   
Anonimen
ne obupat!

Vem kako hudo je, ko so vse okrog tebe noseče, tebi pa ne uspe in ne uspe. Pa ko ti za vsak RD in praznike želijo poleg zdravja, sreče,...., še enega dojenčka. Najraje bi vse utopila v žlivi vode takrat, pa čeprav vem, da ne mislijo slabo.

Sama sem se skoraj dve leti trudila za user posted image . Dala čez HSC, februarja bi mogla it na laparoskopijo, no evo, danes pa držim v roki pozitiven test. user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 22
29.12.2009 9:25:19   
jona klara
samoplačniško v lj v leonišču stara porodnišnica je okoli 70 ,80 evrov, to je prvi pregled, pogovor,ultrazvok..potem pa če je potrebno še kaka operacija, če je to se spet vse ustavi, ker moraš čakati kake tri mesece na datum, sicer pa ti si še mlada ni take panike, da se ti mudi,biološko...jaz bi šla do tvoje ginekologinje, potem pa naprej, počasi, mogoče te pa še prej kaj preseneti....če ne pa imaš čas, lepo po korakih, jay sem že čez trideset in je že full kriza, čas beži, rata ne želima sim pa dva, tri...

Neposredna povezava do sporočila: 23
30.12.2009 19:44:27   
bambyna24
Jona Klara hvala za informacijo, sem mislila da prvi pregled več stane. Saj vem, da sem še mlada, ampak želja po user posted image  je prevelika. Sma se z mojim začela pogovarjat, da bo najbolje da grema dalje na preglede, in tako boma vedela pri čem sva, in če se boma mogla it zdravit se boma pač šla, ker z zdravljenjem tudi zgubiš kar nekaj let. Še lepše pa bi bilo če bi naju presenetilo kaj vmes. Bomo videli kako bo. Se pa priporočam, če še ima katera kakršne koli informacije v zvezi z zdravljenjem neplodnosti.

Neposredna povezava do sporočila: 24
31.12.2009 7:52:29   
latka
Pozdravljene!
Vem kako se vse počutite, ko ste vsakič ob nepričakovaniuser posted image razočarane,saj sem jaz tudi deležna tega že 2 leti in pol, pa še vedno nisem zagledala+!!Prvega otročička sva spočela naravno v roku 4 ciklusov, ta drugi pa nama nikakor ne rata!Diagnoza:neprehodni jajcevodi ter možev poslabšan spermiogram!Konec novembra sva se naročila v neplod. ambulanto v Mb in sva dobila termin za prvi posvet 15.3.2010, tak da so se čakalne dobe malo zmanjšale!
No ta mesec pa imam zelo veliko količine ovulacijske sluzi ter že tretjič bolečine kot vsakič me O, tako da ne vem kdaj točno naj bi bila, glede na bazal. temp. tudi ne vem, ker ni bilo takega porasta temp. kot vsakič!Sem pa imela 3 dni nazaj rahel krvav izcedek samo enkrat na dan, naslenji dan pa so tudi samo enkrat bile v sluzi opazne krvave nitke!Če ima katera kake izkušnje oz. inform., mnenje o tem, bi vas prosila če mi svetujete!Še nikoli nisem imela tako dolgo in toliko sluzi -že tretji teden-user posted image bi po izračunih morala dobiti 5.1.!!
Lep pozdrav ter srečno in plodno leto!!!!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?