|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarke 2010 - 3.del
28.12.2009 12:08:25   
grahek85
IZVIRNO SPOROČILO: Gwendolen
Grahek85, sem te že zadnjič mislila nekaj vprašati, ker pač velikokrat pečeš muffine. V vseh receptih, ki jih imam, vedno piše "zmešaš". Zdaj pa ne vem, a to na ročni pogon ali z mešalnikom??? Zadnjič si namreč pisala nekaj o zbitosti, pa sem se vprašala, če niso mogoče preveč zbiti, če jih mešaš z mešalnikom. user posted image Hm, sem malo zmedena ...
Moj mož stalno navija za te muffine in sem se odločila, da mu (revčku user posted image ) ustrežem ...

Vedno zmešaš najprej suhe in vlažne sestavine ločeno. To lahko s čimerkoli - jaz suhe (moko, kakav, pecilni,...) ponavadi kar z žlico, vlažne (jajca, olje, stopljeno maslo,...) pa z ročnim ali pa tudi z žlico. Odvisno, kaj gre notri. Najraje z žlico, da je čim manj umazane posode. Aja sladkor je pa kakor kje - včasih pri suhih, včasih pri vlažnih. Meni je bolje, da ga dam k vlažnim, da se lepo stopi. No, bistveno je, da ko združiš obe masi (vlažno in suho) mešaš čim manj in čim bolj narahlo, toliko da zginejo otočki suhega. Tukaj je mikser preveč agresiven, ponavadi uporabim spet preljubo žlico ali pa metlico za stepanje. Se res ful pozna, če preveč "tepeš" po testu na koncu, so precej bolj zbiti mafini. Potem pa lepo z žlico napolniš vsako košarico na pekačku do 3/4 in je to to user posted image Če se tega držiš, skoraj ni variante, da ne bi ratali user posted image

Najina mala velika ljubezen

(odgovor članu Gwendolen)
Neposredna povezava do sporočila: 176
28.12.2009 12:13:43   
Gwendolen
Hvala, grahek85, bom kar metlico uporabila!

Pokukaj! ;-) http://www.mojalbum.com/gwendolen
-------------------------------------------------------------
We're walking in the air
We're floating in the moonlit sky
The people far below are sleeping as we fly

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 177
28.12.2009 12:38:13   
grahek85
IZVIRNO SPOROČILO: Gwendolen
Hvala, grahek85, bom kar metlico uporabila!

Good choice user posted image Veliko zabave pri peki user posted image

Meni pa danes nekaj ful spet trebuh otrdeva, včasih tudi, če ležim. Pa sem hotela likat user posted image Upam, da bo kaj bolš popoldne.

Najina mala velika ljubezen

(odgovor članu Gwendolen)
Neposredna povezava do sporočila: 178
28.12.2009 13:30:50   
naja6
Pozdravljene souser posted image ,evo mene še iz zadnjega pregleda pri G,od zdaj naprej pa še samo v P,mi je rekla da jih naj že ju3 pokličem da me naročijo za naslednji CTG.No zgleda da je zadnjič vseeno bil del čepa,ampak se še nič ne dogaja,pravi da je malemu še vedno lepo v trebuščku,ampak me je pa malo skregala ko sem ji rekla da nisem delala panike in da sem pač glede na to da user posted image čisto vredu čutim,je rekla da naslednjič če še pride do tega,se kar naj grem pokazat v P.
Vsem novopečenim mamicam pa čestitke.

(odgovor članu grahek85)
Neposredna povezava do sporočila: 179
28.12.2009 13:46:04   
Boka
hejla!

uh ja, mene tudi takole oblije na trenutke, se moram takoj preoblečt.

Grahek, tudi jaz delam muffine na isti način, tudi pri nas doma skos gnjavijo zanje user posted image

jaz pa ne vem ali bi kaj nesla sestram in G, mogoče pa bom res kaj user posted image

sicer pa komaj čakam, da se začne 2010, še malo user posted image

1+1=5 :)

(odgovor članu naja6)
Neposredna povezava do sporočila: 180
28.12.2009 14:04:11   
poopek
helow!

ja jz sem pa klicala sestro in je rekla da ne rabim prihajat zarad cukra, da je v redu user posted image čeprov sem mela 4 vrednosti povišane, hehehhehe user posted image user posted image user posted image . no, za enkrat sem se izognila inzulinu, kako bo pa ko bom mela kontrolo 5.1 in mi bodo vzel za povprečje... ufffffffff, upam, da zdržim do roka!!! user posted image

mene tud včasih oblivajo valovi, po moje so to hormoni user posted image , podobno kot pri meni user posted image

jz pa svoji G bi še kej odnesla, kakšno kavico pa bombonjero, unim dvem smrdibubam lenim ( beri sestram ) ni šans! čeprov so vsi pol sladki, ko si na vrsti, seveda, ko vidijo, da si po dveh urah čakanja ko zmaj, ki bruha ogenj!!!! po teli nosečnosti, morem nujno zamenjat G ( čeprov mi je ta kul, a kaj ko ima nesposobne sestre... user posted image )

pozdravčki user posted image user posted image

(odgovor članu Boka)
Neposredna povezava do sporočila: 181
28.12.2009 14:29:50   
majčyca
Oj!
Samo na hitro se malo oglasim, potem pa nazaj v posteljo. Jaz še vedno nisem zdrava oz. vsak dan sem bila slabša in sem malo prej prišla od zdravnika, dobila pa sem antibiotike (Hiconcil), pa še en recept za lekadol user posted image Upam, da bo to zdaj vsaj hitro pomagalo, če že moram jest antibiotike v nosečnosti user posted image sem pa res čisto neka boga, čisto brez glasu, grlo imam čisto vneto, kašljam tako, da verjetno moja pikica misli, da je potres user posted image pa skozi nos nisem dihala že kak teden, ker imam tako zamašenega in nič ne pomaga user posted image Res upam, da bom čimprej ok. V sredo pa imam pregled še pri G in upam, da bom sploh čahko šla, da mi bodo antibiotiki do takrat že pomagali.

Vidim pa, da je zdaj že res kar nekaj januarčkov prihitelo na svet user posted image čestitke vsem mamicam, očkom, bratcem, sestricam in pa seveda malim januarčkom user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: poopek
nevem ktera ma lubeka, ki dela v nemčiji tud po tri tedne, dobra si da lahk zdržiš... jz sem tuk navezana, enostavno sem preveč navajena da je tu! pol pa se skus kadar gre v službo zafrkavam, naj me vzame s seboj, da bom čist pr mir, pod njegovo mizo v pisarni, hehhee

Hja, to pa sem jaz user posted image ti povem, da je nama od začetka tudi bila res ful kriza, ker sva bila pred tem vedno skupaj, ampak potem se človek preprosto navadi na to. Zdaj mi je to že čisto nekaj normalnega, čeprav si resnično želim, da bo zdaj lahko začel malo pogosteje hodit domov, da bo najina pikica vsaj malo navajena tudi na njega.

Zdaj pa šibam nazaj v posteljo, da se čimprej spravim k sebi...

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 182
28.12.2009 14:32:11   
egleria
jaz nisem nič nesla G pa sestri ker se sploh nisem spomnila..
drugače pa tudi jaz menjam po porodu G, mi je žal da nisem že prej čisto na začetku nosečnosti..
meni vsi govorijo da bom rodila za novo leto.. ker po ZM bi morala met PDP 30.12. pol mi je pa G po UZ-ju dala datum 16.1. bomo videli kateri je zdaj pravi datumuser posted image

(odgovor članu poopek)
Neposredna povezava do sporočila: 183
28.12.2009 16:01:01   
tinncyka
uh jaz že pa dva dni ne morem brez čokolade... skos bi jo jedlauser posted image user posted image user posted image

TAJA, 24.1.2010 - 3080g/49cm 12.26h :)

14.6.2008 - nas je zapustil naš mali angelček :'(

(odgovor članu egleria)
Neposredna povezava do sporočila: 184
28.12.2009 16:23:20   
a.jrad1
Pozdravljene!

Najprej čestitke Polho3006, pikica86 in viking za štručke; pa bodite vsi zdravi!

Pri meni se še nič ne dogaja, naslednji pregled imam 05.01.2010 - za seznam!

lp

(odgovor članu tinncyka)
Neposredna povezava do sporočila: 185
28.12.2009 16:49:57   
nincy*
Pozdravljene user posted image

Sam tolko da se vam javim, danes sem mela zunanji obrat, ki pa je bil žal neuspešen. Tko da bomo po vsej verjetnosti rodili z ritko naprejuser posted image Drugače sem pa v 37 tednu in ima moja deklica že 3100g.

Naslednji ctg imam 30.12.

Pa vse čestitke novopečenim mamicamuser posted image

(odgovor članu a.jrad1)
Neposredna povezava do sporočila: 186
28.12.2009 16:53:41   
kemo
Pozdravljene no tudi mi smo imeli danes kontrolo in je vse ok mali je še vedno obrnjen z glavico navzdol naslednjo kontrolo pa imam 8.1.2010. Za CTg mi ni pa še nč rekla pa bom jutr dopolnala 37 teden.

čestitke vsem novopečenim mamicam!!!

(odgovor članu nincy*)
Neposredna povezava do sporočila: 187
28.12.2009 16:57:05   
poopek
helow!

glih sem pršla od mojih, ker jih ni, morem skrbet za dve mački, mi je kr odveč... s tem trebuhom nisem za nikamor....
v sredo mam pregled, komi čakam, me skrbi koliko se je zredila moja pupika zarad sladkorne, čeprav ma popkovnica dve žili... no, upam da se ni preveč... ker jem ko zmešana, skus sem lačna, nevem al zarad te "diete", ki se je slabo držim user posted image , tinncyka tud men paše sladko! ravno zdej ko ne smemuser posted image ! hudič je to :)

nincy žal mi je, da ni uspel obrat, ena punca je tuki pisala, da tudi njej ni uspel zunanji obrat... user posted image user posted image . upimo, da se user posted image ipak obrne do poroda, držim pesti!!! user posted image

moj dragec bo vsak čas doma, jupiiiiiii user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nincy*)
Neposredna povezava do sporočila: 188
28.12.2009 16:58:47   
marijaa
Pregled je za mano. Naslednji ctg imam spet v četrtek. 10.1. bodo napravili carski rez ker user posted image še vedno leži prečno in  nima več prostora, da bi se obrnila na glavo kakor je user posted image že 2 meseca, če seveda prej ne pride spontano do začetka poroda. Jao zdaj me je pa kar strah, ker jaz sem še do zadnjega upala, da bom rodila naravno tako kot prvič. Me je strah narkoze?Kako dolgo ste pa po cr ostale v bolnici tiste, ki ste ga že imele? A ste po njem lahko dojile?

Sedaj nas je pa toliko kot prstov na roki.

(odgovor članu a.jrad1)
Neposredna povezava do sporočila: 189
28.12.2009 17:29:32   
alex17
ojla punce, se na hitro javljam, potem pa se nama obeta obisk kolegice in njenga fanta (oz. obratno), bomo kako rekl pa kaj sladkega pojedl-ja, tud men ful sladkarije pašejo in skor ne mine dan brez čokolade ali česa drugega user posted image  user posted image

pregled je za mano- urin bp, 3. izvid za toxoplazmo k sreči negativen, prav tako za streptokok B, sem si kar oddahnila user posted image   pa dala sem še kri za hepatitis B (sicer se mi zdi malo pozno, pa vseeno) in srček sva poslušale, je lepo enakomerno utripal user posted image , pritisk kot ponavadi, tako da je vse OK, naslednji pregled imam čez en teden, 4.1. (pri nadomestnem gin. ker moje ne bo, z njo se vidiva čez 14 dni, če slučajno še ne bom v Rimu, pa sem ji rekla, da ful upam da bo čimprej po novem letu). Pa dala mi je še par napotkov glede štetja gibov in kazalcev za odhod v P, skratka je bla prav prijazna dons user posted image a ja, pa pozabl so mi računat test za streptokok, tako kot za nuhalno, vsaj nekaj če že skoz tam visim user posted image

poopek, čestitam da maš mir s cukrom za nekaj časa!!

glede vložkov-jaz imam Vir nature ker so mi uni 80 tok hecni in debeli, jih nikol nisem mela, mami jih pa skoz uporablja user posted image
še nekaj- a dudo boste vzele s sabo v P??? ene pravijo da je boljš da jo maš, ene pa da ne vidjo radi...user posted image   morm še prekuhat dude pa črpalko, ki jo mam sposojeno, kr odlašam.

nč, se še beremo, čau

(odgovor članu marijaa)
Neposredna povezava do sporočila: 190
28.12.2009 17:54:53   
nincrli
Pozdravček!

Tak pa je za mano zadnji pregled zdaj pa še samo v P. naja6 jaz tudi moram poklicat ju3 v P in se naroči na ctg, danes ni blo časa, sma šele domov prišla. Ja Petrovičeva je ful skrbna, res, men je zakon, drugače ji pa nisem nč nesla, se nisem spomnilauser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: alex17
samo ko berem seznamček, me tud zanima, če bo katera s prve polovice sploh počakala na januar user posted image user posted image

Moj bo zgleda čakaluser posted image

majčyca saj zdaj, ko maš antibiotike bo hitro boljeuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: tinncyka

uh jaz že pa dva dni ne morem brez čokolade... skos bi jo jedla

Js jo skos jem, ker sem tolk dobla za božička in to same dobre stvari... Se morm prav kontrolirat, da ni prevečuser posted image

nincy škoda, da se ni obrnil. Saj ne bo tako hudo. En user posted image zateuser posted image

alex17
js mam dudo spakirano, kaj me briga kaj bojo rekli, če ga ne bo šlo potolažit bom z dudo probala.

Optimism always works!!!
Dedek mraz mi je prinesel najlepše darilo :D

(odgovor članu alex17)
Neposredna povezava do sporočila: 191
28.12.2009 18:47:30   
*nivea
malo da se uštulim k vam

marijaa jaz sem mela carski rez pred 3tedni. sem bla v bolnici od ponedeljka do sobote. so rekli,da po carskem pač ostaneš 5 dni še tam. sem pa rodila popoldan ob 17h, tak da se pondeljek več ni štel za tisti dan. sem pa iskreno povedano popiz.devala, ker mi 3.dan več nič ni blo, pa so mi vseeno v petek rekli, ja gospa boste v soboto šli domov.. user posted image user posted image user posted image
ja, dojiš lahko po carskem rezu tudi. meni so malo pripelali nekje ob 20, tolko da sem jo vidla. potem pa je naslednji dan bla skoraj ves dan pri meni, tolko so jo le odpeljali, da so ji jesti dali, ker pač mleka še nisem mela.
iskreno povedano, meni je CR prišel nepričakovano, ničesar se ne spomnim, ampak počutila sem se pa super.. kmalu takoj...
tak da nič se ne bat carskega...
meni je blo carsko user posted image

pa srečno januarke

(odgovor članu marijaa)
Neposredna povezava do sporočila: 192
28.12.2009 18:56:33   
Boka
poopek user posted image user posted image za sladkor!!

maycica, boga user posted image upam, da boš kmalu bolje!! Moj dragi je tudi bolan, ga fejst cajtam, pa zraven molim, da ne zbolim še sama.

nincy* mrbit se pa mali še obrne, eno piko za srečo user posted image

marijaa žal nimam izkušenj, upam, da ti bo katera vedla povedat, mislim pa da dojenje ne bi smelo bit problem user posted image

alex jaz nimam dude, sem mislila, da jo dobiš v P če je sila user posted image

1+1=5 :)

(odgovor članu nincrli)
Neposredna povezava do sporočila: 193
28.12.2009 18:57:02   
tinncyka
jaz grem pa potem na koncert od Eroike zraven moje mameuser posted image user posted image , je pa na glavnem trgu v Celjuuser posted image

(ob 19.30h se začne - sem skor čisto blizu doma zato še mam čas na netu visetuser posted image )

TAJA, 24.1.2010 - 3080g/49cm 12.26h :)

14.6.2008 - nas je zapustil naš mali angelček :'(

(odgovor članu *nivea)
Neposredna povezava do sporočila: 194
28.12.2009 19:22:35   
nony
Pozdravljene...evo danes za menoj zadnji pregled pri mojem g zdaj pa če ta tedn ne bo nič moram it 4.1...v porodnišnico na kontrolo....je bilo pa vse v redu in še vedno sem zaprta...

Upanje ostaja....

(odgovor članu tinncyka)
Neposredna povezava do sporočila: 195
28.12.2009 20:26:57   
pajcevina
Marijaa zagotovo je bolje it direkt na CR in bit spočit, kot pa se še prej nekaj ur neuspešno matrat s popadki... Jaz sem prvič lahko dojila, res pa je, da pride mleko kakšen dan kasneje in morajo zato prvi dan hranit otroka po flaški - sam to ni bla potem nobena ovira za dojenje. Jaz sem bila v P od srede (rodila ob 21h) do torka.

(odgovor članu nony)
Neposredna povezava do sporočila: 196
28.12.2009 20:28:01   
poopek
čer drage moje!user posted image

morem spet mal jamrat, da je men tak dolgčas... user posted image dragi je šel mal spat, k je izmučen od poti in sestanka, jz pa ko drekec... na tv nič pametnega, po pravic povedan se mi sploh niti ne da gledat več v to škatlo, vse je brezveze... ni kej, se vidi da sem naveličana vsega user posted image me pa mal dajejo krčki kot pri menstruaciji. vsakič k grem lulat, upam da bom vidla da se mi bo čepek začel luščit... pa nič! oh sem smešna! user posted image

kaj ve kej počnete? jz grem v sredo po pregledu k prijatelci, ki je rodila dva mesca nazaj, ma da jo okupiram z vprašanji! user posted image je namreč najbul friška mamica, ki jih jz poznam.

ajoj prov bedn je bit duma, pa ta vreme je nikakavuser posted image , niti na sprehod se mi ne da.

upam, da nisem kakšne zdej onerazpoložila s svojo slabo voljo. user posted image user posted image user posted image

nočko user posted image user posted image

(odgovor članu nony)
Neposredna povezava do sporočila: 197
28.12.2009 20:30:04   
pajcevina
Jst sem pa tok utrujenauser posted image   Res je, da nisem cel dan počivala, sam tut nisem mela neki ful fizičnega za delat. No, zvečer sva šla pa z mojim še v trgovine (samo za dobro urico) in zdej sploh ne pridem k sebi. Mam filing, da mi bo kar celo medenico ven vrglo.

Se pa lahko končno pohvalim, da je danes moj prvi dan porodniške (čeprav sem še vedno brez odločbeuser posted image ).

(odgovor članu pajcevina)
Neposredna povezava do sporočila: 198
28.12.2009 20:49:03   
egleria
glede dude tud jaz ne vem če bi jo nesla zraven. je pa tak; v nekaterih P jo dobiš tam za darilo, v nekaterih jih nič ne briga, v drugih pa sploh ne pustijo met. za Celje vem da ne pustijo, ker ena ki je pol leta nazaj tam rodila jo je pod povštrom skrivala. jaz pa grem glih tja rodit pa ne vem kaj naj naredim..

jaaaa čokolada - men to že skozi celo nosečnost tak paše jest user posted image

(odgovor članu pajcevina)
Neposredna povezava do sporočila: 199
28.12.2009 20:57:21   
Nattoule
IZVIRNO SPOROČILO: marijaa
Jao zdaj me je pa kar strah, ker jaz sem še do zadnjega upala, da bom rodila naravno tako kot prvič. Me je strah narkoze?Kako dolgo ste pa po cr ostale v bolnici tiste, ki ste ga že imele? A ste po njem lahko dojile?

Marijaa v LJ je pravilo, da si v porodnisnici se 6 dni po CR. Meni se je FUL vleklo, ampak bolje tako, kot da gres domov in je kaj narobe. Meni so se tudi potem malce razprli sivi,ampak ni bilo treba se enkrat sivat. Le morala sem ful pocivat. In to je tudi moj nasvet VSEM in ne samo tistim, ki boste (bomo)imele CR. Pocitek punce moje! Ni zaman tista vraza, ki pravi, da so zenske po porodu se 6 tednov z eno nogo v grobu. Tudi, ce se boste pocutile kot raketa (tko sem se jaz), se stvari lahko komplicirajo in si dovolite, da vam kdo pomaga.

Glede dojenja pa jaz nisem imela niti malo problemov in je pikec ful hitro zacel pridobivati na tezi. V bistvu takoj, ko je bil skupaj z mano v sobi in sva se lahko dojila po mili volji.

Dudico bom pa tudi jaz vzela svojo, ker so jo sestra itak poturile v P mojemu malemu (je drugace fejst jokal, ker je imel zelo razvit sesalni refleks) in potem nisem nasla tocno take v trgovinah in je bila cela travma. Bom zato vzela svojo, da ce se navadi nanjo oz. jo rabi, ima vsaj svojo ze od zacetka.

Pa da ne pozabim: CESTITKE vsem novim mamicam. Uh smo zastartale :).

Mamica lepega fantina, rojenega 18.04.2007 in male pupike rojene 14.01.2010.

(odgovor članu marijaa)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?