Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča 24.12.2009 7:41:40
|
|
|
|
miapia
|
Moja izkušnja z nadomestilom je naslednja: z možem sva bila lastnika stanovanja do polovice, položnico sem pa dobila zgolj jaz in ne oba. Obrazložitev je bila, da pač vzamejo naključnega lastnika v primeru, če jih je več oz. vodjo gospodinjstva. Ker si se pred kratkim odpovedala deležu, sklepam, da davčna tega še ni ažurirala, sploh ker se nadomestila (odločbe) pripravljajo nekaj časa in ne z danes na jutri. Ni pa važno, kdo to plača, samo da je plačano. Lahko pa se pritožiš na odločbo in predložiš dokazila, da si se odpovedala, samo mislim, da je škoda časa in živcev. Daj sestri položnico in naj jo ona plača.
|
|
RE: nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča 24.12.2009 8:09:34
|
|
|
|
tažana
|
ja ampak zakaj je to treba sploh plačat . ne razumem kaj bom plačala . Saj sem jaz pri mojem stanovanju prav tako uporabnik stavbnega zemljišča in nekaj deležni lastnik pa ne meni ne možu nihče ne pošilja položnice. a če jaz umrem bo mož dobil, al kaj? Saj stanovanje ni prazno- oziroma s položajem stanovanja se ni nič spremenilo. prej je bila sestra noter pa sedaj je tudi nič ne razumem... aja pa zakaj mi piše da je to 1. obrok, nikjer pa ne piše koliko jih je oziroma kakšen je celoten znesek.
< Sporočilo je popravil tažana -- 24.12.2009 8:12:53 >
|
|
|
|
RE: nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča 24.12.2009 10:15:34
|
|
|
|
itata
|
če živiš v bloku, je to verjetno v skupnih stroških upravljanja, ki jih plačuješ. kadar gre pa za manjšo hišo (do 8 stanovanj) pa vsak posebej plačuje, ker ni treba imeti upravnika. vsaj tako je bilo pri nas. davčna pa tudi ni zadolžena, da gleda do kakšnega deleža je kdo lastnik, ampak pač na enega lastnika pošlje in je za njih zadeva rešena. ta račun daj sestri in hkrati vlogo s sklepom o dedovanju, da naj prenesejo to na njeno ime. mojemu šefu so odtrgal 400 al kolk eur direkt iz računa (izvršba) zaradi neplačila tega nadomestila, ker niso imeli ažuriranih podatkov - on je namreč hišo prodal že 6 mesecev nazaj... tko da res niso najbolj ažurni. tebe so pa našli po javnih evidencah - do katerih ima durs pač dostop - kot zakonito dedinjo - to da si se odpovedala oni ne morejo vedet, niti to, da je sestra že prej tam živela - ker ni bilo na njo vpisano.
|
|
RE: nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča 24.12.2009 11:58:37
|
|
|
|
liliana
|
Jaz ti predlagam, da greš direktno na DURS, z vsemi dokumenti iz zapuščinske, da bo lažje in hitrejše in kar tam daš ugovor..... ali pa daš sestri položnico, da jo plača ona, vendar jo res naj plača, ker bodo drugače tebe terjali in boš potem imela še večje komplikacije z dokazovanjem..... Niso še ažurirali vseh podatkov, to traja lahko nekaj mesecev....in lahko se zgodi, da boš dobila še 2. obrok.... Jaz bi šla kar na DURS.....
|
|
|
|
RE: nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča 24.12.2009 12:50:21
|
|
|
|
miapia
|
V odločbi jasno piše, kaj je obračunano in v kolikšnem znesku. Če je plačilo v večih obrokih, je toliko v odločbi tudi položnic. Če si dobila v celem znesku, pojdi na davčno in ti bodo dali na dva, tri obroke. Ne vem pa, zakaj je to nadomestilo tako težko razumeti. Mogoče bo potem bolje, ko bo uveden davek na nepremičnine. Tako kot za vse stvari se tudi plačuje davek za streho nad glavo. Tudi ko piješ kavo, plačaš davek.
|
|
RE: nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča 24.12.2009 21:23:42
|
|
|
|
liliana
|
No, o jasnosti na odločbi bi se dalo debatirati...... Ni nujno, da so položnice pri plačilu v več delih priložene.....mi tudi dobimo enkrat 1. del in eno položnico, čez nekaj mesecev pa drugo položnico.....kako je pa z odločbo se pa ne spomnim, če je ena ali sta dve..... Mogoče punci pač ni jasno, zakaj mora ona plačati NUSZ za tisto stanovanje oz. hišo, kateri se je na zapuščinski odrekla..... Potem pa pač še sprašuje, kaj sploh NUSZ je......če ga nikoli nisi plačeval, pač ne veš....in ko prvič dobiš odločbo si pač malo zmeden, še posebno, če se nanaša na nepremičnino, ki sploh ni tvoja in si se ji pravno odrekel.......
|
|
|
|
RE: nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča 30.12.2009 4:44:03
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: tažana Še ne 3 mesece po mamini smrti sem danes dobila od davčne položnico za odmero stavbnega zemljišča za leto 2009 za njeno stanovanje. Še ne 1 mesec nazaj smo imeli zapuščninsko razpravo v kateri sem se odpovedala svojemu deležu v prid moje sestre. Stanovanje je torej tudi podedovala ona. Zakaj zavraga potem dobim položnico za odmero stavbnega zemljišča- in kaj za vraga sploh je to . JAz za svoje stanovanje ne dobim nobene položnice za uporabo zemljišča na katerem stoji moje stanovanje . Za povrh vsega pa mi piše, da je to 1. obrok, nikjer pa ne piše, koliko je obrokov oziroma kakšna je polna cena . SVAŠTA!! Mami bi mi zihr znala pomagat . Davcna vedno poslje poloznice z obroki, naceloma dva za stavbno zemljisce. Ce bi imela vec obrokov, bi imela tudi toliko poloznic zraven, torej gre sam za en obrok. Glede na to, da davcna posilja tudi umrlim, se pac pozanimaj, kker ce si se odpovedala, ti nimajo kaj posiljati poloznic! Z davcno se sicer ne splaca hecat zaradi obresti - najprej sestra, nato odvetnik, ce si se odpovedala delezu. Lahko pa placas, pa potem terjas sestro, sam prislo je do napake pri davcni, ker ni bilo sporoceno in je davcna povzela prvega dedica, ki je padel. Take stvari bi bilo potrebno zaustaviti, vendar pri nas teh tezav ni bilo, tako da, sama bi zarohnela tam, da nikdar vec tega storili ne bi, ce bi se znasla v taki situaciji.
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?