Anonimen -> RE: nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča (30.12.2009 4:44:03)
|
IZVIRNO SPOROČILO: tažana Še ne 3 mesece po mamini smrti sem danes dobila od davčne položnico za odmero stavbnega zemljišča za leto 2009 [sm=zmeden.gif] za njeno stanovanje. Še ne 1 mesec nazaj smo imeli zapuščninsko razpravo v kateri sem se odpovedala svojemu deležu v prid moje sestre. Stanovanje je torej tudi podedovala ona. Zakaj zavraga potem dobim položnico za odmero stavbnega zemljišča- in kaj za vraga sploh je to [sm=zmeden.gif] . JAz za svoje stanovanje ne dobim nobene položnice za uporabo zemljišča na katerem stoji moje stanovanje [sm=zmeden.gif] . Za povrh vsega pa mi piše, da je to 1. obrok, nikjer pa ne piše, koliko je obrokov oziroma kakšna je polna cena [sm=zmeden.gif] . SVAŠTA!! Mami bi mi zihr znala pomagat [sm=smiley19.gif] . Davcna vedno poslje poloznice z obroki, naceloma dva za stavbno zemljisce. Ce bi imela vec obrokov, bi imela tudi toliko poloznic zraven, torej gre sam za en obrok. Glede na to, da davcna posilja tudi umrlim, se pac pozanimaj, kker ce si se odpovedala, ti nimajo kaj posiljati poloznic! Z davcno se sicer ne splaca hecat zaradi obresti - najprej sestra, nato odvetnik, ce si se odpovedala delezu. Lahko pa placas, pa potem terjas sestro, sam prislo je do napake pri davcni, ker ni bilo sporoceno in je davcna povzela prvega dedica, ki je padel. Take stvari bi bilo potrebno zaustaviti, vendar pri nas teh tezav ni bilo, tako da, sama bi zarohnela tam, da nikdar vec tega storili ne bi, ce bi se znasla v taki situaciji.
|
|
|
|