Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 18.4.2010 22:10:51
|
|
|
|
Momtobe
|
IZVIRNO SPOROČILO: marusi posteljica: ali je kateri jasno, zakaj mora biti razmak med letvicami max 6 cm. kaj je narobe s 8 vm razmakom????? verjetno je pri 8 cm že preveč prostora za vtaknit kaj vmes ... mladiči radi raziskujejo, pa lahko porine vmes nogo/roko/glavo ... :D študiram kaj bi blo 8 cm širokega ... hja, če se bočno obrne in se z nogami čez prerine se lahko tam nekje pri trebuhu/prsnemu košu zatakne :). teorije ... ;)
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 18.4.2010 23:00:10
|
|
|
|
marusi
|
zdaj, ko smo ena drugio videle na FB - kako ste si prej predstavljale svoje sogoornice?
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 18.4.2010 23:08:23
|
|
|
|
marusi
|
a, ja - še eno vprašanje. kako iamte zdaj obečene svoje bisere? dve majički? bodi pa majička? dva bodija????? jaz ne vem, kako naj našega oblečem: vse majike si zvleče pod pazduho, ker tako brca in krili z rokami. dva bodija si pa ne predstavljam. s povijalno je bilo ok, zdaj bi pa to počasi nehala, ker se mi zdi, da ga utesnjuje (to sem jaz kar samoiniciativno povijala). a jih že oblačite v kavbojke in hlače? sama sem se zgažala nad žabicami z naramnicami, zdaj se mi pa zdi, da se naš mali najbolje v tem počuti - da lahko pleza, se premika... pa še obečen ostane. vse ostalo mu zleze nekam - za kamor ni namenjeno. zdaj bo počasi prerastel 62 številko. 68 sploh ne bom kupovala, ker je že toliko velik, in sploh ne vem, kaj naj mu kupim, kako naj ga oblečem...
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 19.4.2010 7:54:55
|
|
|
|
araz
|
Dobro jutro, Danes vas pa jest častim z jutranjo kavico . Včeraj smo potem kljub temu šli na en sprehod. Pol sem šla pa še tečt in je bil dan popoln . Pa še Zoja je bila cel dan kar pridna, tud jedla je dokaj normalno, celo korenček in jabolko (je kar velik tega pojedla). Zvečer mi je pa celo poplavo naredila v sobi. Sva jo kopala pa je tko brcala, da je voda kar pljuskala na vse konce . Samo, da punca uživa. Bo zdej treba kar v kopalnici kopanje prakticirat. Marusi, jest mojo za ven oblečem tako: bodi, tanka majčka in jopica z kapuco, spodaj pa žabice (enkrat sem ji dala samo nogavičke pa je bila takoj brez - vse zbrca) in pa hlačke (kavbojke, plišaste, žametke, ...). Kapica pa je po potrebi, če piha ali pa če je temperatura pod 13-15 stopinj. Doma pa ima bodi in pa plišaste žabice ter obvezno copatki, ker drugače je takoj brez hlač Še najboljš se res obnesejo žabice. Drugače pa komaj lčakam, da bo poletje, ker jo ne bo treba tolk napravljat. Bodi in je to, to. Pa kakšna oblekca, joj komaj čakam, da jo napravim v kakpno oblekco. Jih imam tolk, pa se bojim, da ji bodo do poletja vse premajhne. Punce za jutri je ful lepo vreme napovedan. A se zmenmo za arboretum? Gremo rožice med rožice . Jest bom jutri šla dopoldne, ker imamo popoldne pregled in cepljenje.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 19.4.2010 7:56:33
|
|
|
|
araz
|
Aja, še to Marusi. Jest sem si nekatere čist drugače predstavljala. Še zmeri imam pa velik problem ugotovit katera je katera. Si moram en seznam narest. Ime in Priimek in pa nick iz RR zraven.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 19.4.2010 8:21:44
|
|
|
|
blondy_81
|
FB: tudi jaz sem čisto zbegana na FB katera je katera. Za nekatere sem si zapomnila, nekatere potem prepoznam po imenih otročičkov. Ampak bom mogla tud jaz kakšen seznamček naredit kdo je kdo. oblačenje: za ven ji dam bodi, majčko, jopčko s kapuco, spodaj žabice, nogavičke in kavbojke ali žametke. Notri je pa oblečena v bodi, kakšne hlače in eno majčko ima čez bodi kadar leži na tleh. Midve z Manco bova pa jutri šle mogoče na Bled okrog jezera. Že nekaj časa se odpravljam tja, jutri bova pa res mogoče šli. posteljica: še prehitro kaj vtaknejo med letvice. Manca se za letvico vedno drži, ko pa dela akrobacije v posteljici je pa tudi noga že ven kukala. Upam, da se kdaj ne zatakne z nogico. Ko je bila pa stara kaka 2 meseca je pa tako udarila z roko v letvico, da se ji je zatrgal noht. Ampak je blo hitro dobro. Najprej je ful začela jokat, pol sem jo pa stisnila in je bila hitro dobra. menstruacija: tako močne menstruacije pa že dolgo ne pomnim, da sem jo imela. Zdej po porodu je kar podivjala. Prav nič mi ni to všeč. GH: mi pa zdej pridno vsak dan jemo tudi GH. Vsak dan kakšno žličko več poje. Če nimam časa ji sama kaj pripravit dobi kupljene kašice, drugače ji pa sama spasiram.
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 19.4.2010 9:20:06
|
|
|
|
tintara
|
Ha, ha Araz, si me prehitela. Pa ne s kavo, ampak z idejo o Arboretumu. Sem ravn hotla napisat za jutri ali sredo . torej, midva sva za. Blondy, daj zamenjaj Bled z arboretumom, če nisi s kom zmenjena seveda. v družbi je lepše. za kdaj se zmenimo (zmeniva, če bova sami Araz)? Bi bilo okoli 10h ali pol enajstih v redu? aja, ti imaš cepljenje, torej prej? upam, da ne bo spet megla.... še katera pride? Hm jaz ga imam pa zunaj še v flisku (predvsem zato, ker nimam kaj drugega za čez dat). pol ga pa nič ne pokrijem. spodaj je pa tolk oblečen kot vaši, edin kratke rokave ima, kadar je toplo. ta tenko kapico pa ima večino tudi še gor. notri je tolk oblečen kot vaši, popoldne mu pa slečem majčko, tak da ima le bodi. no, odvisno od dneva in T v stanovanju. lp, t
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 19.4.2010 9:32:18
|
|
|
|
araz
|
Tintara meni okrog 10.30 čist ustreza (cepljenje imamo šele ob 15), da se ne bova res po megli sprehajali. Torej sva zmenjene Ja, Blondy dej zamenjaj Bled z rožicami pa dinozavri. Če si pa zmenjena, pa kdaj drugič. Jest bom kar pogosto v arboretumu (če bom imela avto na razpolago), tko da kadar bo katera hotla it naj kar pove. Upam ,da bo še katera lahko prišla. Mogoče Tulpika, pa Orhideja75, ker sta iz tega konca.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 19.4.2010 12:27:15
|
|
|
|
marusi
|
hvala za ideje o oblačenju. jaz ne vem, kako bi mu fiksirala majičko, ker tako brca, da si jo povleče čisto do vratu. ja načemu so tudi že ene kavbojkice, ki jih še nikoli ni imel premajhne . arboretum: jaz bi se vam prisružila čez kaki mesec. zaenkrat smo e vedno v kp. upam, da imate pri vas tudi sončka - uživajte! LPM
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 19.4.2010 14:10:24
|
|
|
|
blondy_81
|
Tintara in araz, lahko prideva z Manco v arboretum. Kdaj pa imata vidve namen iti? A mi lahko na ZS pošljeta telefonski, da se bomo lažje zmenile in hitreje bo potekalo, kot tukaj.
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 19.4.2010 14:40:40
|
|
|
|
araz
|
Blondy sem ti poslala ZS
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 19.4.2010 15:39:02
|
|
|
|
tulpika
|
mi2 jutri žal ne moreva v arboretum...se pa naslednjič z veseljem pridruživa . Upam, da se boste imeli lepo med dinozavri in tulipančki.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 19.4.2010 16:53:02
|
|
|
|
pipika 13
|
Pozdravljene! Shopgirl o gosti hrani: Se mi zdi, da moja pediarinja glih ni za luno, sama sem v več knjigah in revijah prebrala, da siljenje dojenčkov z gosto hrano prezgodaj ni dobro in da nekateri proizvajalci zaradi marketinga in prodaje in zaslužka pač reklamirajo in prodajajo in pišejo, da je določena hrana že od 4. meseca dalje. Meni se zdi to prezgodaj- Otrok mora sam pokazat željo po še drugi hrani in prvo kot prvo mora znat požirat, dokler pa ima refleks, da vse kar ni tekoče z jezikom porine ven - potem na gosto hrano še ni pripravljen. Meni se zdi, da je primeren čas po 5. mesecu, sicer pa vsaka mama sama ve, kaj je za njenega otroka nprav. Otroci so različni in različno napredujejo in imajo tudi različne okuse. Drugače pa, naš David noče piti niti čaja, ki sem mu ga že večkrat ponudila, ko ga je kaj napenjalo in ko je bil bolan. Enostavno noče. Kar se pa pediatrinje tiče pa, rekla je, da je to 6. meseca matarino mleko dovolj. Da z njim dobi vse in zadnje čase spet v vseh revijah piše (novejših), da naj bi bil otrok, če se le da dojen vsaj do 6. meseca, ča pa je na adaptiranem mleku, potem pa naj bi bil še čaj. Menstruacija - polno dojim, pa sem jo dobila še preden je bil David star 3 mesece Take močne, kot je bila, nisem dobila še nikoli. Oblačenje: za ven imam bodi z dolgimi rokavi ni potem gor jaknico, ali plišek, spodaj pa žabice in hlačke, pa copatke ali termo štumfke, na glavi tanko kapico in kapuco od jaknice. Ko je pihalo je imel dve kapici in pod jaknico še puloverček.
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 19.4.2010 18:29:51
|
|
|
|
Lenč.i
|
Jaz pa že nekaj časa nisem nič komentirala, pa tudi zdaj bom bolj hitra. Naša je spet nekaj sitna - ne more zaspati. Je že razvajena, da hoče zaspati na rokag Glede GH tudi naša P propagira, da je materino mleko dovolj do šestega meseca (dolenjski konec). Pa tudi s kolegico iz Lj. sem govorila, ki ima 1 leto staro punčko, da ji je začela dodajat GH po dopolnjenem 6 mesecu, pa ji nič ne fali. Mah, vsak naj dela po svoje, čeprav bi jaz raje videla, da bi vsaj strokoni delavci propagirali enako. Jaz bom tudi poskušala še počakat, če bom uspela zadržati dovolj mleka. Jutri imamo drugo ceplenje - se že bojim neutolažljivega joka. Bom skušala masirat s kamilicami. Upam, da bo vsaj za pol ure zaspala - še vedno se premetava po zibki z zaprtimi očmi.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 19.4.2010 19:07:27
|
|
|
|
Ninča77
|
Punce, nisem noseča. Prvič v življenju nisem bila razočarana. No sej splava glih ne bi šla delat, ampak mi tko kr paše, mal prehitro bi blo, da bi meli že kr drugega otroka na poti.No toliko. GH, mi jemo že skor vse, razen krompirja nima preveč rad, čakam da mu bom lahko dala mal kisle smetance not, pa bomo vidli, če bo imel rajši. Mleko jemo samo 3-4 obroke dnevno, no je takrat porcija od 150-220ml. pa še tisto zgostimo z rižkotom.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 19.4.2010 19:12:50
|
|
|
|
Momtobe
|
GH - če bi dojila bi verjetno čakala teh 6 mesecev (tako svetuje večina pediatrov). ampak smo na AM in se mi zdi, da je tudi to že nekaj umetnega, torej mu tista spasirana hrana nebi škodila že prej, kot eden izmed obrokov. sicer pa naš že kar nekaj časa kaže znake, da bi on tut jedu, kar jemo mi . se že krivo počutim, ko jem, on pa STRMI v hrano in v žlico, ki jo nesem v usta in potem začne požirat in se slinit ... M - kot sem omenila, sem dobila prvič menstruacijo. a niso rekli, da se po porodu umiri in da ni več boleča? ah ... se bojim, da me bo poplavilo, pa boli tudi, kar precej! :( čaj - če so otroci dojeni ni potrebe po čaju, ker dobijo že z dojenjem dovolj. ampak - če so žejni in zagrabijo flašo jim čaj ali voda zihr ne bosta škodila. naš, ki je na AM spije kar precej. prve dva meseca je spil zelo malo čaja - recimo ene 30 ml v celem dnevu. zdaj spije v povprečju ene 200 ml na dan. je sposoben spit tudi po 100 ml naenkrat :) cunjice - notri je moj oblečen v bodi in žabice. za ven mu oblečem čez eno debelejšo jopico s kapuco in hlače, ter copatke.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 19.4.2010 20:32:31
|
|
|
|
blondy_81
|
IZVIRNO SPOROČILO: Momtobe čaj - če so otroci dojeni ni potrebe po čaju, ker dobijo že z dojenjem dovolj. ampak - če so žejni in zagrabijo flašo jim čaj ali voda zihr ne bosta škodila. naš, ki je na AM spije kar precej. prve dva meseca je spil zelo malo čaja - recimo ene 30 ml v celem dnevu. zdaj spije v povprečju ene 200 ml na dan. je sposoben spit tudi po 100 ml naenkrat :) Manca je že kot dojena rada pila čaj, sedaj ga pa sploh veliko popije. Pije vse: čaj, vodo, sok. Spije ga minimalno 200 ml na dan.
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 19.4.2010 22:38:16
|
|
|
|
Afrodita1
|
pozdravljene mamice pipika 13 za tvoj seznam we are: 15.1. 4350g, 53,5cm 15.2. 5290g, 57 cm 17.3. 5800g, 60 cm menstruacija, po prvem porodu sem jo dobila natanko za 9 mesecev (rodila oktobra, torej julija), upam da bo zdaj tudi tako . se slisala da ste imeli v Sloveniji akcijo. upam da je uspela. no saj bi pri nas tudi bilo potrebno malo pocistiti he-he. sem vesela, da zivimo v predelu ki je kar urejen. kako vam je vsec Michael Buble Kanadski pevec? je imel 22.3. v Madison SQuere Garden koncert... .... Nivea kako kaj?
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 19.4.2010 23:06:36
|
|
|
|
marusi
|
mometobe: a ti mu dodajaš čajček? jaz našemu še nič nisem dala razen novalaca. občačenje: a potem imate noter samo ene rokavčke? jaz namreč še vedno prakticiram dve majički. pa žabice.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 19.4.2010 23:20:26
|
|
|
|
tintara
|
Blondy in Araz, poslala sem ZS obema. Sicer pa imam moder Peugeot PArtner, bolj umazan . Zdaj pa že jokamo.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 20.4.2010 7:47:56
|
|
|
|
Momtobe
|
marusi - ja, je žejen in pije komarčka :). baje je pri AM potrebno dodajat tekočino, ker je ni dovolj že v mleku (kot pri dojenju). sicer pa probaj, če bo zagrabu je žejen, če ne pa ne ... naš je že skoz samo v enih rokavčkih, ker mamo v hiši tam ene 22-23,5 stopinj, pa je skoz vroče, tako da ni šans, da bi bil v dvojnih rokavih.
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 20.4.2010 9:40:02
|
|
|
|
pipika 13
|
IZVIRNO SPOROČILO: Afrodita1 pozdravljene mamice pipika 13 za tvoj seznam we are: 15.1. 4350g, 53,5cm 15.2. 5290g, 57 cm 17.3. 5800g, 60 cm menstruacija, po prvem porodu sem jo dobila natanko za 9 mesecev (rodila oktobra, torej julija), upam da bo zdaj tudi tako . se slisala da ste imeli v Sloveniji akcijo. upam da je uspela. no saj bi pri nas tudi bilo potrebno malo pocistiti he-he. sem vesela, da zivimo v predelu ki je kar urejen. kako vam je vsec Michael Buble Kanadski pevec? je imel 22.3. v Madison SQuere Garden koncert... .... Nivea kako kaj? Joj Afrodita, urejanjnje seznamčkov je domena NIvee. Jaz sem samo citirala in vnesla sama svoje podatke, pa je izpadlo, kot da jaz to počnem. Nivea sorry, nisem ti hotla v zelje skakat. Dej ti to dalje urejaj in ne bodi jezna, če sem sama svoje podatke vnesla. Zdaj grem pa spet k pedikerki, da mi vštima te nohte in zanohtnice. Aja, še to - naš David se je ponoči tako okidal, da sem ga morala celega preobleč, cel hrbet je imel posran. Kaj taega???? Lep dan vsem
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 20.4.2010 12:07:44
|
|
|
|
evangelie
|
se vidi, da je sonček, pa mamice nimamo časa na RR viset Jaz imam samo eno vprašanje...danes sem spoznala punčko, ki je nekaj dni starejša od Vitana in jo mamica v naročju posede. Je to res že ok za tako male? Jaz ga nisem še nikoli, če ga imam tako v naročju, ga v bistvu poležem...Je pa punčka izgledala zelo zadovoljno Kaj pa vi? Blondy, kdaj si začela z Manco? Kar se pa dojenja in dodajanja tekočine tiče, pa tudi jaz samo dojim, če bo vse po sreči vsaj do 6. meseca.. Šibam na sonček (spet )
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 20.4.2010 12:25:04
|
|
|
|
terida
|
IZVIRNO SPOROČILO: evangelie Jaz imam samo eno vprašanje...danes sem spoznala punčko, ki je nekaj dni starejša od Vitana in jo mamica v naročju posede. Je to res že ok za tako male? Jaz ga nisem še nikoli, če ga imam tako v naročju, ga v bistvu poležem...Je pa punčka izgledala zelo zadovoljno Kaj pa vi? Blondy, kdaj si začela z Manco? Na hitro, ker šibam na cepljenje (ki bo spet odpadlo, ker smo spet prehlajeni ). Naša pediatrinja je Primoža pri prejšnjem pregledu (imel je malo manj kot 4 mesece) testirala na naslednji način. On je ležal na hrbtu in bil obrnjen proti njej. Ona ga je prijela za ročice in ga dvignila v sedeč položaj. Ker je zelo lepo sodeloval (se poskušal sam dvignit) in pri tem glavica ni nič zaostajala za telesom, je rekla, da ga lahko držim v sedečem položaju (vendar ga moram še vedno podpirat pod pazduho, seveda). Moram priznat, da mi je bilo kar malo nerodno - sama sem ga držala v takem položaju že prej, ker drugače sploh ni hotel več bit. Ampak sem tudi sama videla, da mu paše sede in mu glava nikamor ne omahuje. Drugače sem pa hotela sporočit še 1čebeli, da sočustvujem s tabo - moj mišek je tudi ekstra zahteven in to je glavni razlog, da se tako redko javim na RR. In pa ShopGirl, mogoče se motim, a mislim, da sem te včeraj srečala na PST. Blizu Koseškega bajerja... Jaz sem tista, ki je bulila vate, ker sem se spraševala, če si ta prava
|
|
|
|
RE: Decembrski biseri 2009 20.4.2010 13:47:48
|
|
|
|
ROmama
|
Ojla, da se javim po dolgem času. Mi smo spet prehlajeni, vsi štirje, Luka je že bolje, pa ati tudi, Ema ima še kar zamašen nosek, pa malo vnete učke, jaz pa sem trenutno najslabše, ker mu ful boli grlo, pa kašljam. Te viroze ne gredo in ne gredo stran. Vsak dan razmišljam, ali bi Emo peljala k zdravniku ali ne, vročine sicer nima. vEN PA TUDI VSEENO GREVA, SAMO IZ VOZIČKA JE NE DVIGUJEM, DA JI NEBI UČKE NAPIHALO. Opa velike črke. Jaz si moram tudi seznamček za FB naredit, mi pa trenutno ne znese vsega pregledat in pokomentirat. Pojma nimam katera je katera . Punce lepo, da ste se zmenile za arboretum, če bi bila bližje, bi se vam pridružila, upam, da boste kake skupinske slikice poslikale in nam malo pokazale. Bratov sinko je bil pa v petek končno na operaciji za nogico, so mu jo toliko popravili, da bo lahko končno shodil, sicer po prstkih, ker bo potreboval še eno operacijo za popravit koleno.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Skupno spanje - da ali ne?Kje naj spi otrok? V svoji postelji, v svoji sobi že od rojstva dalje ali v skupni postelji skupaj s starši? Večno vpraš...
Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.