vijolca
|
Dobro jutro mamice! Moram vas še malo tu pozdravit, bo pa danes kar zatišje verjetno, pri nas je že, zato pa sem na netu ! Z Eriko sva že skoraj teden dni doma in mislim, da smo se počasi navadili na nov življenjski slog. Dojenje nama v porodnišnici ni in ni šlo, po moje sem bila enostavno preutrujena, da bi imela dovolj mleka (s porodno nočjo vred sem v štirih nočeh spala manj kot 10 ur - brez heca, sem mislila, da se mi bo zmešalo, problem pa je moje občutljivo spanje, ker me moti praktično VSE - no zdaj je že malo boljše ). Zdaj se tako dojiva, da bo mala enkrat počla, jo je včeraj patronažna stehtala in je en teden po porodu presegla porodno težo za 60 g, medtem ko je v P padla na skoraj 10% manj (je že kazalo, da ne bova šli domov, takrat se mi je pa res začelo mešat... - sem zadnjo noč malo v P zbujala na 2 do 3 ure, da je vse mleko takoj dobila, zjutraj pred tehtanjem pa se še ni uspela pokakat, drugače ne bi šle domov). Imam pa problem z bradavicami, ena se je sicer že navadila na sesanje, druga pa je po vsakem dojenju, ko da bi jo zmlel v ustih, mažem z Bepantenom in Lanolinom (hkrati) pa je vsake 3 ure spet čisto razbolela. No, upam da se tudi to v kratkem popravi. Drugače nam gre super, ati je čisto not v previjanje padel, tako da sploh zraven ne pridem pošteno, jaz samo še dojim . Glede kupčkov, nikoli ne vem, če mi ga uspe podret, pa še malo čisto zbudim, tako da sploh ne vidim več poante... Aja, pa še glede prehrane in dojenja, meni so že v P razložili, da po novih smernicah pri prehrani ni potrebno tako zelo paziti, odsvetujejo le alergene stvari (svinjina, oreščki), kapusnice (zelje, itd.), ki spremenijo okus mleka ter kisle stvari, ki povzročajo plenični izpuščaj. Aha, pa še kravjega mleka naj ne bi več kot 0,5 litra, ker je pravtako lahko alergeno (to je povedala patronažna, v P tega zgleda ne vejo). Tak da pri nas veselo mlatimo sadje (predvsem jabolka, banane in kako mandarino - ne preveč, ker je kisla), tudi kaka zelenjava se najde (te že tako ne maram) in dosti polnozrnatih stvari (muesliji, kruh, testenine, riž...), malo temne čokolade (za krvno sliko popravit)... No, pa ni nobene panike glede krčev, nekaj jih je imela v P, doma pa praktično nobenega. Toliko zaenkrat, Lepe praznike!
|