|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke*2010
10.2.2010 9:05:04   
5ra8
IZVIRNO SPOROČILO: archie

5ra8: a pa srcek si ze vidla? A je problem "samo" v tem, da je plod premajhen?

archie, srčka ni, pa tudi plod je premajhen user posted image

Našega sončka smo dočakali 09.03.2011 ob 19.39!

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 1876
10.2.2010 9:09:36   
archie
IZVIRNO SPOROČILO: 5ra8

user posted image user posted image user posted image user posted image vem kako se pocutis...

resnicno upam, da bos izvedela dobre novice!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image samo zate!!

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 1877
10.2.2010 9:10:34   
nadka30

nič še ni izgubljenega, meni se je to tudi zgodilo v prejšni nosečnosti, najprej ni bilo nič videti ne srča, pol je bil še plod premajhen,... in mi je g rekel da naj pridem čez 1 t. čez en teden pa je bil tako srček kot plod dovolj velik, tako da skušaj pozitivno razmišljat, čeprav vem da je to full težko, te čist zastopim, meni se je v tistem tednu podiral svet iz ene skrajnosti v drugo, sploh nisem imela nobenega obstanka nikjer, ampak čez ene teden uje bilo vse poplačano.
Držim pestiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 1878
10.2.2010 9:12:58   
katrinka
IZVIRNO SPOROČILO: nadka30

dobro jutro v sneženo jutro. Po dolgem času se vam spet mal javim in po resnic povedano saj ne vem kaj naj vam napišem, bolj ko se bliža moj pregled (nuhalna) bolj me zvija in izdajajo živčki,ponoči sploh ne morem več spat, ker me kar nočne in temne misli obletavajo in tako se že ena dva dni zbujam v mukah in sedaj me še križ tako boli da sploh ne vem od česa in zakaj.
V glavnem moji občutki in psiha so na dnu, ker se mi je nekrat okoli nuhalne že vse končalo in sedaj se mi zdi da sploh ne bom zdržala do četrtka 18, pa čeprav je še samo 8 dni, še dobro da sem si za ta dan in naslednji vzela dopust.
Tako me je strah da vam povedat ne morem.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image in resnično ne vem kako bom do takrat preživela edina sreča je to da sem ta teden popoldan v službi da nekako preživim dan drug teden pa bom tiste tri dni že tudi nekako, čeprav po resnic povedano nimam pojma kako.Saj sploh ne vem več kakšne znake imam če jih sploh imamuser posted image user posted image user posted image
Pa dovolj o mojem jamranju

jaz te popolnoma razumem, sem tudi jaz taka...zal nimam dobre ideje kako pomagat ker si sama ne znam razen tega da se zaposlis da ne mislis na to...sajbo slo bos videla, jaz odstevam sekunde do nuhalne pa jo imam tocno en teden kasneje kot ti....sem bila veliko bolj grozna v prvi nosecnosti, je pa res da sem bila takrat v sluzbi in sem vsaj 8 ur na dan odmislila...sedaj je pa cisto drugace, je pa meni pomagal angel sound - dam nobelovo tistem k je to izumiluser posted image

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 1879
10.2.2010 9:20:27   
nadka30
IZVIRNO SPOROČILO: katrinka

dobro jutro v sneženo jutro. Po dolgem času se vam spet mal javim in po resnic povedano saj ne vem kaj naj vam napišem, bolj ko se bliža moj pregled (nuhalna) bolj me zvija in izdajajo živčki,ponoči sploh ne morem več spat, ker me kar nočne in temne misli obletavajo in tako se že ena dva dni zbujam v mukah in sedaj me še križ tako boli da sploh ne vem od česa in zakaj.
V glavnem moji občutki in psiha so na dnu, ker se mi je nekrat okoli nuhalne že vse končalo in sedaj se mi zdi da sploh ne bom zdržala do četrtka 18, pa čeprav je še samo 8 dni, še dobro da sem si za ta dan in naslednji vzela dopust.
Tako me je strah da vam povedat ne morem.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image in resnično ne vem kako bom do takrat preživela edina sreča je to da sem ta teden popoldan v službi da nekako preživim dan drug teden pa bom tiste tri dni že tudi nekako, čeprav po resnic povedano nimam pojma kako.Saj sploh ne vem več kakšne znake imam če jih sploh imamuser posted image user posted image user posted image

jaz te popolnoma razumem, sem tudi jaz taka...zal nimam dobre ideje kako pomagat ker si sama ne znam razen tega da se zaposlis da ne mislis na to...sajbo slo bos videla, jaz odstevam sekunde do nuhalne pa jo imam tocno en teden kasneje kot ti....sem bila veliko bolj grozna v prvi nosecnosti, je pa res da sem bila takrat v sluzbi in sem vsaj 8 ur na dan odmislila...sedaj je pa cisto drugace, je pa meni pomagal angel sound - dam nobelovo tistem k je to izumiluser posted image

katrinka kadaj imaš rok, verjetno sem prebrala kje pa mi je ušlo iz misli, pa saj plo stvari pozabim, jaz si pa ničesar kar ima zvezo z nosečnostjo ne upam kupit na angel sound še pomislim ne.Doma imam slikice iz prvega pregleda in od takrat do sedaj jih še sploh nisem pogledala, enostavno imam strah da ko se bom pa začela nosečnosti veselit bo pa vsega konec, ker resnično ne vem kako bi to prenesela, ker je že v oktobru bilo to zame full težko.Skušam se zamotit pa mi ne uspeva preveč dobro, sploh si nikomur ne upam rečt da sem noseča, moja mami nekaj sumi a mi ničesar ne reče, ker ve kako hudo je bilo to zame v oktobru.
Res ne vem kako bo preživela teh 8 dniuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1880
10.2.2010 9:20:28   
ŽanaTaja
Jutro punceuser posted image

5ra8 najbrž je res prišlo do kasnejše oploditve in bo na naslednjem pregledu vse super...je pa težko odmislit tisti strah, vem, sem sama bila na istem, in je bil manjši za 10 dni, zdaj pa je čist lepo velik....tko da verjem, da bo tudi s tvojo pikico tako..

Nadka30 ne smeš bit tko negativna, mislit pozitivno, s to negativnostjo si lahko samo škoduješ...razumem, da je prisoten strah, glede na prejšnje izkušnje, sam sigurno ti je ta nosečnost usojena...
Jaz imam non stop krvavitve in kdaj grem na pregled, me je tako strah, da mi bo rekla, da ni utripa, da ni ploda, pa se vsakič nekak pozitivno zamotim in je vse ok...

Na NS boš vidla svoj mali čudež, verjem in misli pozitivno, le tako se ti bo pozitivno vračalo...
Komaj čakam da nam naslednji teden javiš veselo novico...in upam, da boš od takrat naprej pisala same lepe posteuser posted image user posted image

Jaz grem danes v deseti teden in močno upam, da me te slabosti začnejo počasi zapuščat, ker se mi že zdi, da sem celo življenje noseča...vse mi smrdi, niti kuhat ne morem (pa morem) to je groza....

Punce še malo in bo za nami to najbolj kritično obdobje in pol se začnejo lepši časi za nas in naše pikiceuser posted image user posted image user posted image

Pa spet ta sneguser posted image

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 1881
10.2.2010 9:27:12   
archie
joj, preden sva se odlocila za otroka, se mi sploh ni sanjalo, da je toliko komplikacij, tezav, zalosti in cakanja...
resnicno ne vem, zakaj je potrebno vsega tega pri tako lepo stvari, kot je nosecnost in otrok?!?!
Zakaj more biti toliko tezav, toliko skrbi??
Kot da zivljenje ni ze tako vcasih grdo...

srecno vsem, ki cakate na preglede. Jaz imam sedaj nekaj casa mir in lahko navijam za vas!!user posted image

(odgovor članu ŽanaTaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1882
10.2.2010 9:29:10   
katrinka

IZVIRNO SPOROČILO: katrinka

katrinka kadaj imaš rok, verjetno sem prebrala kje pa mi je ušlo iz misli, pa saj plo stvari pozabim, jaz si pa ničesar kar ima zvezo z nosečnostjo ne upam kupit na angel sound še pomislim ne.Doma imam slikice iz prvega pregleda in od takrat do sedaj jih še sploh nisem pogledala, enostavno imam strah da ko se bom pa začela nosečnosti veselit bo pa vsega konec, ker resnično ne vem kako bi to prenesela, ker je že v oktobru bilo to zame full težko.Skušam se zamotit pa mi ne uspeva preveč dobro, sploh si nikomur ne upam rečt da sem noseča, moja mami nekaj sumi a mi ničesar ne reče, ker ve kako hudo je bilo to zame v oktobru.
Res ne vem kako bo preživela teh 8 dniuser posted image user posted image user posted image

joj kok mi je hudo, tako te razumem, najraje bi te nekam peljala za teh 8 dni da pozabis...
vem da te je strah in noces nic kupiti - taka sem bila jaz pri hcerki, po nuhalni sem kupila rdece nogavicke in to je vse, sele po polovici, ko sem brce cutila sem zacela kupovati, lej to je sedaj moja druga nosecnost pa me je strah, ponoci vstanem da poslusam srcek - pa k je tok majhen se se ne slisi dobro in vcasih paniko naredim...jaz bom takole rekla, razumem te zakaj si taka in razumem tvoje strahove a prosim lepo pocasi se spremeni, zacni uzivat v nosecnosti da ne bos obzalovala...to so toliko lepe trenutki, bos videla da bo kmalu nuhalna, da bo vse uredu in da bos rodila zdravo dete - sem prepricana,
jaz imam rok 10.9.
ene zenske smo pac take, ali po naravi bolj panicne oziroma ne panicne bolj custvene, spet druge zaradi slabih izkusenj,
meni je hudo k od svaka punca je imela cirka 3 mesece nazaj ss - dvojcki, svakinja ne more zanositi, jaz tako hitro ze drugic noseca, bojim se da bi bila kaznovana za sreco...je pa res da je to samo v najinih glavah in morave nehat ker ni dobro ne za naju ne za otrocke...

< Sporočilo je popravil katrinka -- 10.2.2010 9:30:10 >

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 1883
10.2.2010 9:33:13   
nadka30
IZVIRNO SPOROČILO: ŽanaTaja

Nadka30 ne smeš bit tko negativna, mislit pozitivno, s to negativnostjo si lahko samo škoduješ...razumem, da je prisoten strah, glede na prejšnje izkušnje, sam sigurno ti je ta nosečnost usojena...
Jaz imam non stop krvavitve in kdaj grem na pregled, me je tako strah, da mi bo rekla, da ni utripa, da ni ploda, pa se vsakič nekak pozitivno zamotim in je vse ok...

Na NS boš vidla svoj mali čudež, verjem in misli pozitivno, le tako se ti bo pozitivno vračalo...
Komaj čakam da nam naslednji teden javiš veselo novico...in upam, da boš od takrat naprej pisala same lepe posteuser posted image user posted image

Pa spet ta sneguser posted image

žantaja saj vem da imaš prav in da naj bom pozitivna ampak je težko, jaz tudi mislim da je že čas da tudi meni posveti prava lučka in vem da pikica, ki sem jo izgubila pazi name. In prav odštevam že dneve do pregleda, ni fvažno če mi reče da je za nuhalno prehitro važno mi je samo to da vidim pikico, ki veselo miga, že to mi bo čist dovolj, ker se mi zdi da se mi bo potem odvalil 1 tono težek kamen iz srca in resnično že komaj čakam na naslednji teden da vidim pikico in da se bom končno lahko začela veselit nosečnosti in da bom tako kot si napisala lahko začela pisati srečne, vesele nosečniške sporočila.

(odgovor članu ŽanaTaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1884
10.2.2010 9:38:31   
nadka30
katrinka kratko in jedernato HVALA ZA TE BESEDEuser posted image user posted image user posted image user posted image . No po zadnji M imam jaz rok 4.9., po ultrazvoku na prvem pregledu pa 10.9. ampak mi je rekla da se bo po nuhalni videlo kdaj imam točno rok, tako da sem nekje toliko noseča kot ti.Sem že razmišljala da bi si kupila angel sound, pa si ga enostavno ne upam, ker se mi zdi da bi bila potem še bolj panična.Sicer pa je tako kot je spremenit ne morem ničesar.user posted image
pa saj bo samo teh 8 dni še nekako preživim potem pa bo bolje

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 1885
10.2.2010 9:39:09   
mala2001
Dobro jutro!

Po dolgem času tudi gles od mene.... Da se še jaz malo potožim. Sem že mesec dni na  bolniški, 2 dni sem bila v bolnici z živci čisto na koncu, ker sem krvavela. K sreči se je vse stabiliziralo in sedaj že mesec dni ležim doma. Nikoli si ne bi mislila, da bo to tako težko. S plodkom je k sreči vse v redu in pridno raste, tudi srček lepo bije, upamo, da bo nuhalna tudi dobra. Ko sem vprašala zdravnico zakaj pride do hematoma mi ni znala povedat ali pa mi ni hotela, ker sem kasneje od priznanega ginekologa iz Zagreba izvedela, da je to najverjetneje zaradi materničnega vložka.

Bolniška pa gre tudi v nos mojemu delodajalcu... Še nisem pošteno prišla iz bolnice (je vedel da sem tam) me je že klical če bom prišla v roku 14 dni delat.... Včeraj me je pa klical in mi predlagal naj bom do konca na neprekinjeni bolniški, da ne bom več škodovala podjetju.... Bi mu preklela mamico in atija in vse ostale po spisku, lulek ga opazuje (k* ga gleda).

Do devetega tedna sem se zredila že 2 kg. Moram merkat, za večerjo od sedaj naprej jem samo čokolino!

Pozdravček in hvala da ste me poslušale, se že bolje počutim!

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 1886
10.2.2010 9:46:48   
katrinka

katrinka kratko in jedernato HVALA ZA TE BESEDEuser posted image user posted image user posted image user posted image . No po zadnji M imam jaz rok 4.9., po ultrazvoku na prvem pregledu pa 10.9. ampak mi je rekla da se bo po nuhalni videlo kdaj imam točno rok, tako da sem nekje toliko noseča kot ti.Sem že razmišljala da bi si kupila angel sound, pa si ga enostavno ne upam, ker se mi zdi da bi bila potem še bolj panična.Sicer pa je tako kot je spremenit ne morem ničesar.user posted image
pa saj bo samo teh 8 dni še nekako preživim potem pa bo bolje

imas prav, glede angel sounda - ja tko je - zdaj se ful slabo slisi pa se to slisi tisti k ve kaj more poslusat tako da bi znalo bolj skodovat tvojim zivcem kot pomagat, jaz vem kaj poslusat pa ce ne najdem sem grozna, jaz sem ga kupila po nuhalni pri hcerki pa se je ze lepo slisalo...
vse bo okuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: mala2001

Dobro jutro!

Po dolgem času tudi gles od mene.... Da se še jaz malo potožim. Sem že mesec dni na  bolniški, 2 dni sem bila v bolnici z živci čisto na koncu, ker sem krvavela. K sreči se je vse stabiliziralo in sedaj že mesec dni ležim doma. Nikoli si ne bi mislila, da bo to tako težko. S plodkom je k sreči vse v redu in pridno raste, tudi srček lepo bije, upamo, da bo nuhalna tudi dobra. Ko sem vprašala zdravnico zakaj pride do hematoma mi ni znala povedat ali pa mi ni hotela, ker sem kasneje od priznanega ginekologa iz Zagreba izvedela, da je to najverjetneje zaradi materničnega vložka.

Bolniška pa gre tudi v nos mojemu delodajalcu... Še nisem pošteno prišla iz bolnice (je vedel da sem tam) me je že klical če bom prišla v roku 14 dni delat.... Včeraj me je pa klical in mi predlagal naj bom do konca na neprekinjeni bolniški, da ne bom več škodovala podjetju.... Bi mu preklela mamico in atija in vse ostale po spisku, lulek ga opazuje (k* ga gleda).

Do devetega tedna sem se zredila že 2 kg. Moram merkat, za večerjo od sedaj naprej jem samo čokolino!

Pozdravček in hvala da ste me poslušale, se že bolje počutim!

o groza, da ga ni sram da je tak, mah poslji ga nekam potem pa odmisli, zdaj sta pomembna ti in tvoje deteuser posted image

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 1887
10.2.2010 10:02:38   
5ra8
Hvala punce za spodbudne besede. user posted image
Res jih bom po moje še rabila, do torka je še dooolga user posted image

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1888
10.2.2010 10:07:07   
archie
probaj cimmanj razmisljat o tem! Jaz sem bila prejsnji teden na istem. Na sreco je bil v pon. praznik in mi je hitreje minilo. zamoti se s cim, pojdi ven uzivat, mogoce kam na obisk... kdaj pa imas pregled? Ob kateri uri?

drzim pesti zate!!!!!!

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 1889
10.2.2010 10:12:15   
TamaraJ
Ojla nosečke...

Ma dolg že cincam ali naj se vam pridružim :). Berem vas vsake toliko in res ste že pridne s pisanjem. Ok, to je moja...nja, nja...5 štart :) Imam enega luštnega princa Timija doma, starega 6 let in tudi nekaj zoprnih izkušenj in matranja, da bi dobil bratca ali sestrico. Zato sem malo zadržana s sodelovanjem na forumu. Imela sem že prvi pregled in smo se zmenili, da se dobimo še enkrat 22.2., da se bo lepše videlo oz. bo mal večji. Slišala in videla sem srčka moje pikice, bila presrečna in upam, da bo rasla in rasla v enega zdravega otročička user posted image . Bolj na približno mi je določil rok (18. september, sama sem računala boij na 19.).
Tako, zdaj sem zbrala pogum in se ponosno javljam na seznam septembrk user posted image

Amor Omnia Vincit

(odgovor članu katrinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1890
10.2.2010 10:16:43   
nadka30
IZVIRNO SPOROČILO: TamaraJ

Ojla nosečke...

Ma dolg že cincam ali naj se vam pridružim :). Berem vas vsake toliko in res ste že pridne s pisanjem. Ok, to je moja...nja, nja...5 štart :) Imam enega luštnega princa Timija doma, starega 6 let in tudi nekaj zoprnih izkušenj in matranja, da bi dobil bratca ali sestrico. Zato sem malo zadržana s sodelovanjem na forumu. Imela sem že prvi pregled in smo se zmenili, da se dobimo še enkrat 22.2., da se bo lepše videlo oz. bo mal večji. Slišala in videla sem srčka moje pikice, bila presrečna in upam, da bo rasla in rasla v enega zdravega otročička user posted image . Bolj na približno mi je določil rok (18. september, sama sem računala boij na 19.).
Tako, zdaj sem zbrala pogum in se ponosno javljam na seznam septembrk user posted image

čestitke in dobrodošlauser posted image user posted image user posted image user posted image . Če pravzastopim je to tvoja 5 nosečnost.Ne mi zamerit če nisem prav zastopila ti pa čestitam za ves pogum in ti želim srečno do septembra.user posted image user posted image user posted image user posted image , ker si zaslužiš vso pohvalouser posted image user posted image user posted image user posted image
Še enkart dobrodošla

(odgovor članu TamaraJ)
Neposredna povezava do sporočila: 1891
10.2.2010 10:41:17   
5ra8

probaj cimmanj razmisljat o tem! Jaz sem bila prejsnji teden na istem. Na sreco je bil v pon. praznik in mi je hitreje minilo. zamoti se s cim, pojdi ven uzivat, mogoce kam na obisk... kdaj pa imas pregled? Ob kateri uri?

drzim pesti zate!!!!!!

saj se zamotim...dopoldne na šihtu...popoldne mam doma kej posla, za uro pa pol grem s psom ven, tko da hitr mine....ampak vseen je nekje zadaj v glavi vse to...
mam pa v torek, 16.2, ob 11h.

(odgovor članu archie)
Neposredna povezava do sporočila: 1892
10.2.2010 10:45:27   
nadka30

saj se zamotim...dopoldne na šihtu...popoldne mam doma kej posla, za uro pa pol grem s psom ven, tko da hitr mine....ampak vseen je nekje zadaj v glavi vse to...
mam pa v torek, 16.2, ob 11h.

držim pesti da v torek zagledaš pikico, ki ji srček veselo bijeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 1893
10.2.2010 10:48:02   
TamaraJ

IZVIRNO SPOROČILO: TamaraJ

Ojla nosečke...

čestitke in dobrodošlauser posted image user posted image user posted image user posted image . Če pravzastopim je to tvoja 5 nosečnost.Ne mi zamerit če nisem prav zastopila ti pa čestitam za ves pogum in ti želim srečno do septembra.user posted image user posted image user posted image user posted image , ker si zaslužiš vso pohvalouser posted image user posted image user posted image user posted image
Še enkart dobrodošla

Ja, 5 nosečnost. Pa samo eno smo izpeljali do srečnega konca. Je pa Timi tak car, da odtehta vse žalostno za nazaj. Se pa izredno veseli te pikice. Se skoz neki meni z njo :)

Amor Omnia Vincit

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 1894
10.2.2010 10:53:33   
Natalija28
5ra8 -
POTEK NOSEČNOSTI: 8. teden LEP POZDRAV Z BIBALEZE.SI! Vaš dojenček lahko pregiba komolce in kolena. (Foto: Johnson's Baby)
Vaš dojenček je sedaj dolg okoli 1,6 cm, približno tako velik je kot fižolček. Nenehno se premika in prestavlja, čeprav teh premikov še nekaj tednov ne boste mogle začutiti.Njegov zarodkovni repek izginja in njegove veke skorajda prekrivajo oči. Čeprav ima med prsti še zmeraj malo mrenice, se njegovi prstki na rokah in nogah daljšajo. Tudi rokice so že zrasle in imajo sedaj sklep na zapestju. Njegovi kolenski in komolčni sklepi so izoblikovani in jih lahko prepogiba, njegove nogice pa so morda že dovolj dolge, da jih lahko sklene pred telesom.       Za naravno spočete dvojčke imate manj kot dva odstotka možnosti. Če ste se zdravili zaradi neplodnosti, pa imate lahko celo do 20 odstotkov možnosti.     Njegov trup se počasi ravna in glava stoji bolj pokončno. Dihalne cevke iz njegovega vratu segajo v krili razvijajočih se pljuč. Prav tako rastejo in se med seboj povezujejo njegove živčne celice v možganih in ustvarjajo primitivne živčne povezave. Čeprav se boste morebiti čez dan spraševali, katerega spola je vaš bodoči malček, se zunanje genitalije še niso razvile dovolj, da bi se dalo  videti, ali boste rodili fantka ali punčko. Vaše telo ta tedenČeprav niste bistveno pridobili na teži, določeni deli vašega telesa zagotovo rastejo – na primer vaše dojke. Številnim ženskam se prsi med nosečnostjo povečajo za eno številko       Kaj storiti z utrujenostjo in izčrpanostjo?
• Pojdite zgodaj v posteljo. Če oči po osmi uri zvečer ne morete imeti odprtih, se temu ne upirajte. Sedaj potrebujete počitek, zato se v posteljo odpravite zgodaj. • Privoščite si kratek počitek čez dan. Celo 15 minut bo morda zadostovalo, da boste prebedele dan. Številne zaposlene mame se med delom izmuznejo in malce zadremajo. • Privoščite si dan dopusta. Če delate, zaprosite za bolniško. Če ne hodite v službo, svojega partnerja, prijatelja ali sorodnika poprosite, da za en dan poskrbi za vaše otroke. • Jejte več sadja, zelenjave, mlečnih izdelkov, polnozrnatih žit in suhega mesa. Uravnotežena dieta lahko poviša nivo vaše energije. • Vadite. Čeprav se zdi težko, vam lahko že kratek sprehod po soseski bistveno popravi razpoloženje.     košarice ali več (to rast znanstveniki pripisujejo povečanemu pritoku krvi in rasti tkiva, saj se žleze in ostale strukture v vaših prsih pripravljajo na hranjenje vašega lačnega novorojenčka). Številne noseče ženske so presenečene nad rastjo svojih dojk v prvem trimesečju. Zavoljo udobnosti ne odlašajte predolgo z nakupom novega modrčka. Nekatere druge spremembe, ki jih boste morebiti opazile, so odpor do določenih vrst hrane in dražljivih vonjav (vaš voh je sedaj bolj občutljiv) in do kosti segajoča utrujenost, saj vaše telo dela nadure, ko ustvarja novo človeško bitje. Težave s spancem in zaskrbljenost zaradi nosečnosti – da ne omenjamo slabosti in bruhanja – vas lahko prav tako izčrpajo. Dobra novica je, da se večina bodočih mamic po prvem trimesečju počuti bolje.Kaj povzroča jutranjo slabost? Strokovnjaki ne vedo povsem natančno, zakaj štev ilne ženske v zgodnjem obdobju nosečnosti trpijo za slabostjo, a verjetno so krivi hormoni. Stopnje hormonov v prvem trimesečju eksplodirajo, pravi dr. Steven R. Goldstein, profesor za porodništvo in ginekologijo na univerzi New York University. Ker številne ženske, ki obiskujejo njegovo ordinacijo, poročajo o izboljšanju počutja ob stabilizaciji stopnje hormonov v drugem trimesečju, dr. Goldstein verjame, da je za nosečniško slabost (ki lahko traja ves dan) v prvih nekaj mesecih krivo dnevno nihanje stopnje hormonov (in ne hormoni sami). »Slabost se lahko manifestira kot čuden občutek v ustih, lahko vam bo ves dan šlo na bruhanje – ali pa kar koli med tema skrajnostima,« pravi dr. Goldstein.Ali ste vedeli, da vaš imunski sistem med nosečnostjo ne deluje tako dobro kot sicer? Kako pogosto ste morali zaradi bolezni ostati doma? 

Kaj ti piše na slikici iz UZ kolko je velik plod?

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 1895
10.2.2010 10:55:24   
marella1
5ra8: držim pestke user posted image za srečo

TamaraJ: dobrodošla

Jaz imam tudi v torek kontrolo zaradi hematoma, upam da bo vse ok.

»Pride čas, ko ni več časa«, D. Zajc

LANA 13.11.2006

(odgovor članu TamaraJ)
Neposredna povezava do sporočila: 1896
10.2.2010 11:06:36   
nadka30

Včasih se vprašam zakaj je življenje tako zakomplicirano, ko se končno odločimo za otroka se pojavijo prve težave da ne moremo zanositi in ko končno zagledamo ta prelep plusek na testu se šele začnemo zavedat težav, žalosti, neskončenga čakanja, sreče, veselja. Sploh ne vemo kaj nam življenje prinese in potem ko dočakamo končno težko pričakovan prvi pregled in nektere vriskamo od sreče, dobimo prve slikice, druge obsedimo na stolu, polne oči solz in se sprašujemo zakaj jaz, kaj sem naredila narobe in spet se začne to neskončno dolgo čakanje do naslednjega pregleda in vmes se skozi cel čas sprašujemo je vse ok, je z mojim otrokom vse ok, še imam te in onake znake, ja naše življenje se spremeni v stres pa če hočemo ali ne,
Pa pravijo da naj bi bila nosenost samo veselje in sreča pa na žalost ni tako, toliko je straha, joka, žalosti, skrbi, da si še preden nismo noseči se tega sploh ne zavedamo. Ja življenje ni samo vlak, ki pelje naravnost ampak gre tudi gor in dol, po hribu, gori, po trnih ,......

Mislim da se pravo veselje začne šele okoli polovice nosečnosti, vendar nas takrat zajamejo že druge skrbi bomo zmogle, bo dovolj mleka, kakšna mama bom,....
v glavnem krog se nadaljuje ampak na koncu dobimo v roke tudi naše dišeče štručke in takrat se življenje pravzaprav šele začne in vprašanje ZAKAJ se pojavi še miljonkrat in tudi prave skrbi, žalost in veselje se šele začne.

Ampak res zakaj je potrebno toliko vsega v naših življnejih, včasih je življenje že brez tega zapleteno.

Zakaj,.................................

(odgovor članu marella1)
Neposredna povezava do sporočila: 1897
10.2.2010 11:16:20   
5ra8
Natalija28,

Ni mi dala slikice, je samo eno sprintala za karton.
Pa kolikor razmišljam plod ni velik za 7 teden ampak za 5 ali 6. Jaz pa naj bi bla že v 9, oz. 10. Tle ornk neki ne štima user posted image user posted image
Mislim da je rekla okoli 5mm. Od vsega šoka sem tud mal pozabila. user posted image

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 1898
10.2.2010 11:18:54   
TamaraJ

Včasih se vprašam zakaj je življenje tako zakomplicirano, ko se končno odločimo za otroka se pojavijo prve težave da ne moremo zanositi in ko končno zagledamo ta prelep plusek na testu se šele začnemo zavedat težav, žalosti, neskončenga čakanja, sreče, veselja. Sploh ne vemo kaj nam življenje prinese in potem ko dočakamo končno težko pričakovan prvi pregled in nektere vriskamo od sreče, dobimo prve slikice, druge obsedimo na stolu, polne oči solz in se sprašujemo zakaj jaz, kaj sem naredila narobe in spet se začne to neskončno dolgo čakanje do naslednjega pregleda in vmes se skozi cel čas sprašujemo je vse ok, je z mojim otrokom vse ok, še imam te in onake znake, ja naše življenje se spremeni v stres pa če hočemo ali ne,
Pa pravijo da naj bi bila nosenost samo veselje in sreča pa na žalost ni tako, toliko je straha, joka, žalosti, skrbi, da si še preden nismo noseči se tega sploh ne zavedamo. Ja življenje ni samo vlak, ki pelje naravnost ampak gre tudi gor in dol, po hribu, gori, po trnih ,......

Mislim da se pravo veselje začne šele okoli polovice nosečnosti, vendar nas takrat zajamejo že druge skrbi bomo zmogle, bo dovolj mleka, kakšna mama bom,....
v glavnem krog se nadaljuje ampak na koncu dobimo v roke tudi naše dišeče štručke in takrat se življenje pravzaprav šele začne in vprašanje ZAKAJ se pojavi še miljonkrat in tudi prave skrbi, žalost in veselje se šele začne.

Ampak res zakaj je potrebno toliko vsega v naših življnejih, včasih je življenje že brez tega zapleteno.

Zakaj,.................................

Oh Nadka, v bistvu je res tako... Ampak nikakor nam ne sme zmanjkati oprimizma in nemalokrat se moramo skregat tudi same s sabo, da začnemo puščati pozitivne misli v ospredje. In najpomembnejše je verjeti v to, da bo vse ok. Četudi ne takoj. Veliko nosečnosti se konča predvsem zaradi napravilnosti v razvoju ploda. In prav je tako. Nam je res hudo...ampak poskusimo ponovno. Jaz sem bila majčica 2008. Moj fantek se je preko mene okužil s CMV-jem. Umrl je zaradi zadušitva s popkovino (37 teden). Če bi se rodil živ, bi bile posledice od mišične distrofije, mentalne prizadetosti, slepote, gluhote,.. Predvsem zato, ker so obdukcijski izvidi pokazali, da je bil okužen v zgodnji nosečnosti. Ampak ****t ga...tudi skozi to smo šli in zdaj sem ponovno na začetku in seveda so prisotne tudi zoprne misli, strah...pa sem vseeno presrečna in polna upanja. Pot je vedno samo naprej. Zato drage nosečke, uživajmo nosečnost s polno paro. Če pa gre karkoli narobe... pa v večini primerov narava nekako sama poštima. In prav je tako. Želimo si namreč zdravih otrok. Naša edina želja je, da bi se nam rodili zdravi in takšni vedno ostali. Zdravi in srečni.

Amor Omnia Vincit

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 1899
10.2.2010 11:20:50   
archie
TamaraJ: kaj je CMV?

grozna zgodba user posted image

(odgovor članu TamaraJ)
Neposredna povezava do sporočila: 1900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?