Klemy82 -> RE: Se ne splača biti zaposlen? (22.12.2009 10:35:51)
|
Ja, če imaš ziljon otrok se ti morda splača bit doma in gledat v luft in vlečt vse mogoče pomoči in socialne...čeprav pa tudi ti otroci stanejo in rabijo marsikaj... če si pa samska oseba brez otrok in brez službe, pa lahko v tej državi, oprostite, crkneš. Moja situacija: brezposelna, živim od prihrankov in fantove plače. Od zadnjega priliva na TRR še ni minilo 3 mesece, zato ne dobim socialne pomoči. Upam, da vmes dobim službo in da je ne bom rabila, če pa že, pa ok, za moje položnice bo. S fantom nisva poročena, skupaj živiva premalo časa, da bi me bil on dolžan preživljat, tako da mi bo tudi zavarovanje milostno plačala občina. Za zdaj si ga sama. Niti si pa ne morem predstavljat, kaj bi bilo, če bi bila sama in primorana živet nekje v najemu, ker s cca 230 eur socialne pomoči res ne vem, komu rata živet. In svaka čast tistemu, ki mu rata tako živet. Res. Tako da, ne mi pravit, da je biznis bit doma in zažirat državo, ja, morda za koga res, pomislite pa tudi na tiste, ki niso doma po lastni volji in ki so res reveži. Jaz zaenkrat ne jamram nič, ker se zavedam, da bi mi lahko bilo desetkrat slabše.
|
|
|
|