leah
|
Ja pa sej ne morem verjet kaj tukaj berem.Halo,pa kako lahko tako grdo udrihte po mladi punci.Sem je prišla s problemom,z vprašanjem,mlada je,stara 19 let,z za naše pojme preskopo izobrazbo,brez stanovanja,brez službe...skratka za marsikatero izmed vas je nesposobna in neodgovorna(do otroka in sebe) Ne poznate je (tudi jaz je ne),o njej veste samo toliko kot napiše in kaj napiše.Obnašate se tako kot,da ste popolne(nekatere-bi prosila naj mi katera zaupa kako lahko tudi jaz postanem tako popolna):)- Moja draga mati je bila stara 18 let ko je 1.zanosila,res da se je prej že poročila in za povrhu je imela še blazno konzervativne starše.Rodila je mojo sestro,pustila srednjo šolo in se zaposlila.Ker sta si bila s partnerejm preveč različna sta šla narazen.Čez osem let sem se rodila jaz,in naj kot zanimivost povem,da je bil takrat moj oče star 17 let.Ne vem sicer kaj se je takrat dogajalo,ampak verjamem,da je bil to zanjga najbrž velik šok.Ampak nekak so se stvari uredile,jaz sem imela lepo otroštvo,oba sta se full trudila,da sem imela vse kar sem želela...in tako so leta tekla.Res da sta se v teh letih moja dva velikokrat sporekla in dostikrat je bil razlog denar(kar mislim,da je skorj največkrat razlog za prepire).Moj oče je bil dosti mlajši od mami,kar je posledično pripeljalo do tega,da ga je kdaj odšel ven žurat,moja mami ni bila več toliko za to,on je imela nato veliko hobijev,ona je tudi vmes dobila pametno izobrazbo in postala uspešna radijska moderatorka in novinarka.Bilo je težko,ampak ji je uspelo. Po 15 ih letih pa nekako nista več našla skupnega jezika in sta se razšla.Oče se nato poročil in šel svojo pot.Zdaj dela_pri 39ih leti šolo za zdravstvenega tehnika,mami živi sama in ji je fajn...Kar hočem povedat je to:ve sploh ne veste koliko ljudi je še v slabšem bolj dvoumnem položaju kot je Petra in njen dragi. Valda,da ju skrbi.Njega pa najbrž še bolj,ker bo le oče in moški Petra,fajn,da si povedala mami,s tem imaš že pol težave rešene.Tvojmu pa najbrž skrbi(kaj bo in kako)malo mešajo hormone in zato spreminja razpoloženje.Ampak verjemi,ko bo v roke prijel svojega malega otročka se mu bo svet in razmišljanje zavrtelo za 365 stopinj. Pa kaj pol,če nimata stanovanja,kaj pol če nimaš službe.Pa probaj kaj lahkega najt-tko na izi,pejt na Zavod,zaprosi za socialno pomoč in otroški dodatek(no to potem,ko boš uredila vse papirje)Jaz mislim,da tam okrog 70.000,00mesečno bi pa že mogla dobit.Pa tvoj bo zihr kej najdu,če ne prej,pa potem,ko bosta dobila dojenčka.Tis sploh ne veš kaj vse pozitivnega naredi prihod novega člana. Pa dobila boš paket za novorojenčka,pa starši ti bojo kaj pomagal-glede na to koliko otrok vas je,zagotovo ne bodo ostali ravnodušni. Skratko naredita plan,ki se bo sicer v teh 9.mesecih najbrž še spremenu-pa kaj,ti jej zdravo hrano,veliko bodita na sončku,pogovarjajta se o svojih skrbeh in razumita drug drugega.... Pa še to:nekatere tako vztrajno pišete o tem,kaj bo pol čez leta ko bosta,če bosta,šla narazen,pa bo otrok trpel,p da je treba bit močno finančno preskrbljen in ne vem kaj še vse. Kdo pa garantira,da bo zakon uspel pri osebah,ki se imajo v štartu oh in sploh ,ki se ne kregajo,ki imajo veliko ali normalno dovolj denarja,ki planirajo otročka... Denar ni vse.Meni prav nič ne manjka,pa nisem imela tono igrač,pa me niso razvajal in vozil na nevem kašna snemaja za revije in razne Dm izbore,nismo imeli ne vem kakega dragega avta,če prav pomislim tudi Barbike nisem imela do svojega....hmmm....ja moj dragi:love:mi jo je dve leti nazaj kupil....haha... N.o....starša sta se ločila,pa kaj-se dogaja tudi v najboljših familijah.In če jima pač ne bo šlo,s ebosta pa pač ločila oz.šla narazen-Life goes on!!Vsak bo šel svojo pot.Pač bosta imela otročka...Petra se ga že sedaj veseli,čeprav je zmedena,pa še bolj bo,ampak bo že.Stvari se dajo rešit,če je le volja. Kot sem rekla moja dva sta ločena in z obema se kul štekam,onadva tudi govorita,meni pa v razvoju nič ne manjka.Sem se pač navadila na to-otroci se hitro navadijo. Pa si upam stavit,da sem jo bolje odnesla,kot pa neki bogat-razvajen sinko ali hčerkica,ki nimata osnovnih vrednot,in znata samo "molzti" od staršev. Da se od ljubezni ne da živet?To lahko izjavi samo materjalist-Petrin otrok bo srečen in zadovoljen že zato,ker ga bo imela najraje na svetu in mu bo pač dala to ka bo lahko.Pa kaj pol,če ne bo imel Peg Perego stolček,pa Queeny voziček,in Benetonovih cunj,pa ne bo pil sojinega mleka.Imel bo njeno in očkovo ljubezen,v vsakem primeru,pa če se bosta ločila,pa če tudi bosta za časa njegovega rojstav živela vsak pri svojih starših. Otork je dar,in tudi to,da je zanosila se je zgodilo z nekim namenom...morda zato,da poglobita svojo ljubezen z svojim:love:....kaj pa me vemo.To so stvari v domeni višjih sil. In ne obsojajte malde dame zato,ker je mlada in nevedna...saj ima še čas. Vglavnem....sej ni važno,če tega punce niste brale,res je malo veliko,upam pa,da sem vsaj tebi Petra malo vlila samozavesti. Pa kaj pol,če si naivna(kot ti pravijo nekatere),tudi jaz sem in še marsikatera.Pa kaj pol,če pišeš"kao govoriš"-ko bi ti vedela koliko je na tem forumi skropucal,pa kaj pol. Uživaj to kar ti je dano,pa naj te ne bo sram postaviti vprašanja,ki te zanima tule na forumu,imaš vso pravico... Punce ve pa brez zamere,sam tole kar ste pisle je bil pa višek viška.
|