Bobek75
|
Živjo, jaz sem iz bolnice, kjer so me malo prepikali s tistimi injekcijami za dozorevanje pljučk. Zabičali so mi, da moram zdržat vsaj še 4 tedne (do 34 tedna). No, pa smo se zmenili, da bom prišla rodit šele aprila, ko bo že bolj toplo in bodo naše blizu 3 kg (ali več) vsaka. papirji in CSD jaz jih pošljem kar danes. Od firme sem že dobila vse podatke o plači, obrazce pa sem snela kar z interneta. medenična kost - boli ko . Še najmanj je bolelo v prvo. Zdaj pri 3 nosečnosti pa moram kar malo obstat ko vstanem in šele potem lahko hodim. oprema za dojenčke - bolj ko gledam različne sezname, kaj vse potrebujem za , manj mi je jasno. Pred 6 leti, ko sem nazadnje rodila, ni bilo tako dolgih seznamov. Mislim, da bom najmanj opremljena mama v Sloveniji . materinska šola - meni je bila ful všeč, ko sem bila noseča prvič. Potem pa ko sem poskusila v praksi, pa ni ravno tako, kot ti predavajo. Porod prav drugačen, porodni načrt ?- ha, ha. Nega in vzgoja otroka - niti približno. Na koncu si za vse sam in moraš delat po občutku. Ampak je ful dober filing, ko vidiš, kako ti z nekimi triki in z lastno domišljijo uspeva negovat, hranit, varovat in vzgajat otroka . aprilski hrošček - ne se sekirat za sistematski. Pri 5 letih vse pošljejo k logopedu. Naša je govorila kot navita ura in ima lepo, čisto izgovorjavo, pa je vseeno dobila datum. No, logopedinja je samo ugotovila, da ni potrebe, da hodimo k njej. Je pa en naš 5-letni sorodnik pri psihologinji delal ene neumnosti, ko ga je spraševala, kako del krava, pa muca,pa.... Doma imajo kmetijo in vse živali prav dobro pozna, ampak se mu je zdelo zamalo pravilno odgovarjat . Potem so dobili datum za naslednjič, ampak niso več šli, ker te stvari niso obvezne. Mulc je zdaj zdrav, priden in brihten 12-letnik. Če je z otrokom kaj narobe, itak starši sami vidijo. Ni treba, da jih zafrustrirajo neznanci, ki jih sploh ne poznajo.
|