Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 9.del 8.1.2010 13:44:04
|
|
|
|
Urša08
|
IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa IZVIRNO SPOROČILO: Čebel@ IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa IZVIRNO SPOROČILO: Čebel@ še vedno ne vem kam moram sporočiti vzdrževanega člana?sej hana se šteje pod vzdrževanega člana,ne? oprostite punce,mogoče so vam moja vprašanja čudna,ampak jaz res nič ne vem okoli tega ja sam morš se odločit kdo jo bo dal za olajšavo ti al on.... kam javiš pa ne vem povedat morem mojga dobit to bomo zračunali komu se jo bolj splača dati,zdej me pač muči to kam jo moram prijavit oz.sporočit mislim, da na durs.... drgač pa lahko jo imaš celo leto že uveljavljeno tisto pa javiš v službi...... mi imamo otroka tako mene bo pa naknadno uveljavljal Tako je
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 9.del 8.1.2010 13:44:37
|
|
|
|
claud
|
IZVIRNO SPOROČILO: Urša08 IZVIRNO SPOROČILO: claud IZVIRNO SPOROČILO: Urša08 IZVIRNO SPOROČILO: claud IZVIRNO SPOROČILO: Čebel@ IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa IZVIRNO SPOROČILO: Čebel@ IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa IZVIRNO SPOROČILO: TAMIKA3 IZVIRNO SPOROČILO: Čebel@ jaz od teh dohodnin ne štekam čisto nič zdaj smo pri otroškem dodatku... kaj ti pa ni jasno? ve se mi smejete,jaz bom pa ziher kakšen kur.čev papir pozabila odat ne boš nič pozabla kr brez skrbi.... zdej morš najprej otroškega..... za dohodnino pa ne vem a ne bo tako kot lani da oni pošljejo izpolnjeno pol pa sam popraviš..... aja treba je pa javit kako je z vzdrževanimi člani..... kako,kam in kdaj jje to treba javit? a ni treba do 5.2. oddat za dohodnino-ce bi rad mal prej dobil denar.... Sicer se baje to zavlece....da ti oni posljejo tist izpis, pol mors pa pritozbo napisat, pa vse podatke, pa bla bla bla....in pol je ze spet konc leta pol pa ponovi vajo Pojma nimam, ker midva sproti uveljavljava olajšavo na otroke. kaj to pomeni....-kako sproti Vsak mesec mu pri plači upoštevajo olajšavo za družinske člane. Pač maš izbiro al na koncu javiš, al pa vsak mesec sproti. V bistvu je vseeno, al vsak mesec kak e več dobiš al pa enkrat na leto mal večji znesek. A si me zastopla kaj sem hotla povedat sem, hvala
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 9.del 8.1.2010 13:59:10
|
|
|
|
Maksi1
|
Čiščenje pečice - jaz jo čistim s pecilnim praškom in gobico. Pecilni sresem na vratca in potem s črnim delom vlažne gobice pomakam v prašek in pucam. pol pa kar z vodo prebričem in je. Ni tako hitro kot s sprejem, a gre kar lepo.
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 9.del 8.1.2010 14:00:58
|
|
|
|
sjmm
|
IZVIRNO SPOROČILO: kolumbo SJMM ŠE EN QEŠČN.......PUCANJE PEČICE.....kera čistila uporabljaš, pa cel postopek čiščenja prooosm....moj dec je obseden s čistočo in s to pečico bom en dan doktorirlala od tiste bedne maščobe....... grem zdej eno juho prštimat pa pecivo spečt......sprejemam tudi ostale nasvete čiščenja dohodnina joj a že spet....pa otroški.....uf....druk teden bom samo po državnih uradih beeeeeeeeeeeeeeeeeee hm...pečica...ej pri nas je tko, da smo vegetarijanci...torej odpade pečenje mesa v pečici...to je kr en velik +..............nič prsmojene maščobe....drgač pa v Milerju kupim mister muscolo ali pa terra aktiv....je je bio...pa mal pečico segrejem....pol ugasnem...še mal mlačno našpricam...mal pustim..pol pa dejmo crnogorci...pucat, drgnit
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 9.del 8.1.2010 14:02:33
|
|
|
|
Urša08
|
kolumbo jaz mam pa en čistil od Amwaya za pečice in gre dost na izi.
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 9.del 8.1.2010 14:03:21
|
|
|
|
TAMIKA3
|
otroški dodatek - CSD http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOT.asp dohodnina - DURS http://www.durs.gov.si/si/aktualno/dohodnina_2009/ za kaj več pa pobrskajte na njihovih straneh
Največja radost na svetu je družinska sreča. Zavest, da imaš zmeraj nekoga, ki te ima rad, je največji zaklad. Zato je življenje lepo. 22.3.2002 MARIN 3510g,51cm 25.12.2004 TIAN 4190cm,53cm 3.8.2006 MAI 4610g,57cm 15.2.2009 TRISTAN 4790g,54 cm
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 9.del 8.1.2010 14:06:37
|
|
|
|
sjmm
|
IZVIRNO SPOROČILO: Urša08 kolumbo jaz mam pa en čistil od Amwaya za pečice in gre dost na izi. ja, sej res ta od amwaja...gut
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 9.del 8.1.2010 14:07:59
|
|
|
|
TAMIKA3
|
IZVIRNO SPOROČILO: sjmm IZVIRNO SPOROČILO: kolumbo SJMM ŠE EN QEŠČN.......PUCANJE PEČICE.....kera čistila uporabljaš, pa cel postopek čiščenja prooosm....moj dec je obseden s čistočo in s to pečico bom en dan doktorirlala od tiste bedne maščobe....... grem zdej eno juho prštimat pa pecivo spečt......sprejemam tudi ostale nasvete čiščenja dohodnina joj a že spet....pa otroški.....uf....druk teden bom samo po državnih uradih beeeeeeeeeeeeeeeeeee hm...pečica...ej pri nas je tko, da smo vegetarijanci...torej odpade pečenje mesa v pečici...to je kr en velik +..............nič prsmojene maščobe....drgač pa v Milerju kupim mister muscolo ali pa terra aktiv....je je bio...pa mal pečico segrejem....pol ugasnem...še mal mlačno našpricam...mal pustim..pol pa dejmo crnogorci...pucat, drgnit cilit bang + žična gobica pa veselo drgni
Največja radost na svetu je družinska sreča. Zavest, da imaš zmeraj nekoga, ki te ima rad, je največji zaklad. Zato je življenje lepo. 22.3.2002 MARIN 3510g,51cm 25.12.2004 TIAN 4190cm,53cm 3.8.2006 MAI 4610g,57cm 15.2.2009 TRISTAN 4790g,54 cm
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 9.del 8.1.2010 14:10:44
|
|
|
|
sjmm
|
ekola...Maj je že sit..velik krožnik juhe z nudelčki in kruhkom in zelenjavco, pa en obstgarten za čez...zdej ima pa že ta velka 2 pod komando...imamo celo dnevno duplo kock k da je toča šla bučke sm že nafilala...zdej pa en ajdov hlebček ( hlebec) vzhajam.....upam, da bo kmal tečem...je kosili padlo iz ritke
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 9.del 8.1.2010 14:13:28
|
|
|
|
claud
|
IZVIRNO SPOROČILO: sjmm tečem...je kosili padlo iz ritke
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 9.del 8.1.2010 14:26:58
|
|
|
|
SURF
|
IZVIRNO SPOROČILO: claud IZVIRNO SPOROČILO: Urša08 IZVIRNO SPOROČILO: claud IZVIRNO SPOROČILO: Urša08 IZVIRNO SPOROČILO: claud IZVIRNO SPOROČILO: Čebel@ IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa IZVIRNO SPOROČILO: Čebel@ IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa IZVIRNO SPOROČILO: TAMIKA3 IZVIRNO SPOROČILO: Čebel@ jaz od teh dohodnin ne štekam čisto nič zdaj smo pri otroškem dodatku... kaj ti pa ni jasno? ve se mi smejete,jaz bom pa ziher kakšen kur.čev papir pozabila odat ne boš nič pozabla kr brez skrbi.... zdej morš najprej otroškega..... za dohodnino pa ne vem a ne bo tako kot lani da oni pošljejo izpolnjeno pol pa sam popraviš..... aja treba je pa javit kako je z vzdrževanimi člani..... kako,kam in kdaj jje to treba javit? a ni treba do 5.2. oddat za dohodnino-ce bi rad mal prej dobil denar.... Sicer se baje to zavlece....da ti oni posljejo tist izpis, pol mors pa pritozbo napisat, pa vse podatke, pa bla bla bla....in pol je ze spet konc leta pol pa ponovi vajo Pojma nimam, ker midva sproti uveljavljava olajšavo na otroke. kaj to pomeni....-kako sproti Vsak mesec mu pri plači upoštevajo olajšavo za družinske člane. Pač maš izbiro al na koncu javiš, al pa vsak mesec sproti. V bistvu je vseeno, al vsak mesec kak e več dobiš al pa enkrat na leto mal večji znesek. A si me zastopla kaj sem hotla povedat sem, hvala Uff..tukaj vas tudi js rabim... Kako mislite to prijavit vdrževanega družinskega člana?Moj je prijavljen kot vdrževan član pri njegovi mami,ker še kmetija ni pisana nanj...torej morava prijavit še najino čmrlo..torej name,ker moj je že tak vzdrževan član joj..zdej sem pa čist aut....mi lohka katera svetuje mogoče?
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 9.del 8.1.2010 14:28:21
|
|
|
|
simonakr
|
Dan! Da najprej pojamram - MATER VOLA PA TE K... CESTE! 30 SM PELJALA PA MI JE ŠE VSEENO ODNAŠALO RIT SEM IN TJA! ZA POP... Ahhh sm že bolš! Dohodnina in otroški dodatek in vse ostalo - jest bom to ta vikend mal moji mami zatežila - dela na DURSu in mi bo ona vse razložila in bova skupej zračunale. Vrtec - smo ga dobili samo sva se z mojim odločila da je še ene pol leta ne bova dala, jo bova dala septembra. Pri nas je tko da itak nimaš minus točk in lahko počakaš. Sej sm zjutrej prebrala vse kar ste natipkale samo sm pozabla in ne morem komentirat Grem raj pospravlat!
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 9.del 8.1.2010 14:28:47
|
|
|
|
SURF
|
IZVIRNO SPOROČILO: cita IZVIRNO SPOROČILO: TAMIKA3 BENJAMIN, KRISTI IN LARISSA VSE NAJLEPSE tudi iz naše strani vse najboljše Tudi od naju čestitke!!!!!!!
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 9.del 8.1.2010 14:29:58
|
|
|
|
Urša08
|
surf a si mogoče zamenjala skupno gospodinjstvoo in vzdrževane člane? a je tvoj študent?
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 9.del 8.1.2010 14:32:44
|
|
|
|
SURF
|
Nekaj sem našla za tiste,ki bolj malo vemo(js pojma nevem )se še učim.. petek, 9.1.2009Oddaja vloge za uveljavljanje olajšave za vzdrževane družinske člane do 31.1.2009 Ne pozabite – rok za oddajo vloge za uveljavljanje olajšave za vzdrževane družinske člane je 31. 1. 2009 Zavezanci za dohodnino, ki med letom niso uveljavljali posebne olajšave za vzdrževane družinske člane in zavezanci, ki so olajšavo med letom uveljavljali, pa želijo te podatke spremeniti, naj do 31.1.2009 oddajo vlogo za uveljavljanje posebne olajšave za vzdrževane družinske člane. Davčna uprava RS bo najpozneje do 31. maja 2009 na dom poslala informativne izračune dohodnine, ki bodo ob določenih pogojih postali odločbe. Če torej zavezanci, ki med letom niso uveljavljali posebne olajšave za vzdrževane družinske člane, ne bodo oddali vloge, bodo na dom prejeli napačen informativni izračun dohodnine, saj ne bo upoštevana olajšava za vzdrževane družinske člane. Če bodo ti zavezanci želeli uveljavljati olajšavo, bodo morali na davčni urad po prejemu informativnega izračuna poslati ugovor. Dohodnina jim bo tako odmerjena šele jeseni 2009. Zavezancem svetujemo, da se pred oddajo vloge s svojimi družinskimi člani (zakonci, izvenzakonskimi partnerji, otroki, ...) dogovorijo glede uveljavljanja posebne olajšave. V preteklem letu so namreč številni zavezanci, ki so sicer do konca januarja oddali omenjeno vlogo, kljub vsemu v ugovoru spreminjali podatke v zvezi z vzdrževanimi družinskimi člani. Zaradi tega jim je bila dohodnina odmerjena občutno pozneje, kot sicer. Obrazec vloge je dostopen na vseh davčnih uradih in izpostavah, lahko pa se ga natisne tudi s spletne strani Davčne uprave RS: http://www.durs.gov.si/si/aktualno/dohodnina_2008/. Podpisano vlogo je potrebno oddati po pošti ali osebno na pristojni davčni urad oziroma izpostavo (kjer je zavezanec vpisan v davčni register). Vlogo je mogoče oddati tudi prek sistema eDavki na spletni strani: http://edavki.durs.si.
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 9.del 8.1.2010 14:34:06
|
|
|
|
simonakr
|
IZVIRNO SPOROČILO: SURF IZVIRNO SPOROČILO: cita IZVIRNO SPOROČILO: TAMIKA3 BENJAMIN, KRISTI IN LARISSA VSE NAJLEPSE tudi iz naše strani vse najboljše Tudi od naju čestitke!!!!!!! Tud od naju!
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 9.del 8.1.2010 14:41:57
|
|
|
|
SURF
|
IZVIRNO SPOROČILO: Urša08 surf a si mogoče zamenjala skupno gospodinjstvoo in vzdrževane člane? a je tvoj študent? Gospodinjstvo imamo eno. Vse imetje,vse pogodbe so pisane na njegovo mamo,ki še kmetije ni predala uradno njemu,čeprav vse kar spada pod to vodi moj,le v njenem imenu...zato je uradno pač samo vdzrževan član,pomaga doma(hja )dohodek je torej skupen. Potem pa sem tu js,ki sem še do 12. na porodniški,potem še nekaj dni dopusta..,potem pa podpišem pogodbo o prekinitvi dela zaradi poslovnih razlogov...no kot višek..se prijavim na zavod...čeprav moj služi denar,uradno na žalost še nima nič...sedaj pa nevem kako naj prijavim najino čmrlo joj...sem razumljivo napisala
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 9.del 8.1.2010 14:48:15
|
|
|
|
Urša08
|
SURF a je tvoj zaposlen?
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 9.del 8.1.2010 14:49:30
|
|
|
|
Urša08
|
SURf tukaj se samo gre o tem kdo prijavi otroka kot olajšavo. Če vidva oba delata - sta zaposlena si dejta izračunat komu se bolj splača.
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 9.del 8.1.2010 15:14:09
|
|
|
|
SURF
|
Ja je neuradno zaposlen...čaka,da se vse prepiše nanj...ja čisto sem skrenila s teme...sem upala,da ve katera kej o tej zadevi... hvala vseeno. Imam pa zdele odprtih kar nekaj okenc o tej papirologiji(kot je napisala SJmm ) in počasi mi bo že kapnilo...upam
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 9.del 8.1.2010 15:20:42
|
|
|
|
Urša08
|
IZVIRNO SPOROČILO: SURF Ja je neuradno zaposlen...čaka,da se vse prepiše nanj...ja čisto sem skrenila s teme...sem upala,da ve katera kej o tej zadevi... hvala vseeno. Imam pa zdele odprtih kar nekaj okenc o tej papirologiji(kot je napisala SJmm ) in počasi mi bo že kapnilo...upam Surf ne zastopim tale neuradno zaposlen - kaj dela na črno, je uradno na zavodu,... Sicer pa lej, če tvoj NI zaposlen in ti si pač otroka ti uveljavljaš kot vzdrževanega člana Čist simpl, tukaj nimajo kdo je lastnik česa nič zraven.
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 9.del 8.1.2010 15:26:14
|
|
|
|
Urša08
|
grem tortico delat
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 9.del 8.1.2010 15:58:16
|
|
|
|
simonakr
|
Tamala še vedno spi To bo zdele že ene 3 ure!
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 9.del 8.1.2010 15:58:19
|
|
|
|
antonia
|
Maksi1, mislim, da bosta najina dva sošolca! So v vrtci ful fleksibilni glede urnika - je bil moj danes tam in se je dogovoril. Zdaj pa smo dogovorjeni za sestanek v torek! Sem ful vesela, raje v vrtcu, kot privat!
|
|
|
|
RE: Ptički in čebelice februarčic 2009 9.del 8.1.2010 15:58:41
|
|
|
|
Katjusa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Urša08 grem tortico delat mmmmm upam, da ti rata najlepša:))) jst sem pa pravkar prišla s florijem iz snega sma bla tak mokra, da bi naju lahko oželi kaj vse smo pripravljeni počet samo, da otroci uživajo..... naj povem da zunaj dežuje
|
|
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?