Anonimen
|
Tudi jaz sem rodila v MB porodnišnici. Prvo noč po porodu so mi ga avtomatsko odpeljale brez vprašanja, ker sem kar skupaj lezla, dobila sem tudi transfuzijo krvi. Ker sem imela hudo virozo z visoko vročino, so sestre same rekle zdravnici, da bodo one skrbele za Nejca še en dan več, kot je potrebno. Ker prvi dan po porodu ga previjajo in negujejo sestre, potem pa mamica. Sama nisem nič prosila ali izrazila želje po tem, ker nisem hotela gnjaviti. Sem bila pa taka, da sem komaj stala na nogah. Zadnji dan zjutraj so mi pokazale nego in previjanje. Hranile so mi ga vedno one s flaško, ker zaradi bolezni tudi mleka nisem imela. Drugi dan bi ga naj jaz sama začela hraniti s flaško, pa je vedno prišla sestra in mi ga prevzela. Še ponoči ob treh sem samo pozvonila in je prišla v 5 minutah s flaško. Vzela ga je, se usedla in ga hranila, meni pa je rekla, naj se spočijem. Potem ga je položila v posteljico in rekla, da bo sedaj spal najmanj 4 ure. V miru sem zaspala in točno tako je bilo, 4 ure blaženega miru. In potem je spet prišla z novo flaško. Vse tako do odhoda domov. Tisto noč ga je hodila hranit vsako uro in pol, ker je tako jokal, da je cel oddelek bil v luftu. Je rekla, da tako požrešnega dojenčka pa že dolgo niso imeli. In je vedno prišla z nasmehom na ustnicah. Veliko mamic je imelo otročke nonstop v postelji poleg sebe, vedno priklopljene na dojko. A so tako same hotele. Jaz, ko sem ga imela na dojki, sem ga gledala in zraven ležala. Ko pa sva zaključila, pa sem ga takoj položila nazaj v njegovo posteljico. Šivi so me tako boleli, da se sploh nisem mogla premikati in mi ni pasalo, da se gužvava na postelji oba. Tudi on je hotel imeti mir pri svojem spancu. V tej situaciji si jaz mislim, da je mogoče prišlo do tega, da je mamica trdno spala, ker punčke ni imela pri sebi, ker je bila na fototerapiji. Ker je verjetno mala začela tam jokati, so ji jo prinesle, da jo podoji. Ko ji je sestra dala malo v posteljo, se ona verjetno niti ni dovolj prebudila, da bi se zavzela. Dala je otroka na dojko in zaspala nazaj, brez da bi bila zmožnost se toliko prebuditi, da bi se zavedala, da je otrok poleg nje. Ne vem, to je moje mnenje. Sestre pa po mojem niso nič krive. Kvečjemu bolnica, ki bi morala ukiniti rooming in.
|