Zadušitev male deklice v porodnišnici (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> Zadušitev male deklice v porodnišnici (22.6.2005 11:29:47)

:(( :(( :((
A ste videle današnje novice?
Nimam besed.
Mamica zadušila punčko med dojenjem.
:(( :(( :((
Naj jo čuvajo :angel:

Anonimen -> Zadušitev male deklice v porodnišnici (22.6.2005 11:32:08)

Ja, je že bila včeraj tema objavljena pod naslovom Grozno

http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?id=45899&idk=101

Anonimen -> Zadušitev male deklice v porodnišnici (22.6.2005 11:32:15)

Že tečejo dva dni debate o tem. Preberi si:

http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?pogled=1&id=45901&msg=472274&idk=89

http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?pogled=1&id=45899&msg=472199&idk=101

Grozno, res grozno!:((:((:((

Anonimen -> Zadušitev male deklice v porodnišnici (22.6.2005 11:44:14)

Se opravičujem, nisem vedela da je že nekaj tem o tem!

KIRA -> Zadušitev male deklice v porodnišnici (22.6.2005 11:44:27)

to je zato, ker te sestre na oddelku z detetom povržejo in si prepuščen sam sebi, od počitka pa tudi nimaš nič, saj skoz nekdo moti in se ne utegneš naspat.
po mojem bi pri mamicah začetnicah morala biti skoz poleg sestra, ne pa da ti bebo porinejo v naročje in kliznejo klepetat, pajih ure ni nazaj!!!

Anonimen -> Zadušitev male deklice v porodnišnici (22.6.2005 11:46:02)

Ja, to bo, Kira. Na vsak oddelek po 10 sester, v špicah tudi po 30, pa naj čuvajo ženske :zmeden:...kdo jih bo pa plačal?

KIRA -> Zadušitev male deklice v porodnišnici (22.6.2005 11:50:39)

govorim o obiskih oz. kontrolah med dojenjem, sploh o začetnicah. nisem rekla, da sestra ne sme it ven s sobe, ampak poleg bi pa pri novinkah morala bit, vsaj v prvih dneh. ena bi se sigurno našla.
ne pa da sedijo na svojih lenih ritih v sestrski sobi in se pritožujejo koliko dela imajo. za to so plačane, one pa svoje dolžnosti zanemarjajo. sem bla tam in sem vidla!
v šok sobi so čist drugačne. tam te ne spustijo z oči. pa pomagajo ti tudi in so popolnoma korektne. na oddelku gori pa je kriza kar se tega tiče.

by the way - mene so nahrulile, ker tamale nisem znala prav povit. tega mi namreč v materinski šoli nimamo - praktičnega prikaza. pa kako se doji in koplje tudi ne....

:rozica:

KIRA -> Zadušitev male deklice v porodnišnici (22.6.2005 11:54:38)

ja pa še to - jaz sem na srečo dojila na stolu sede. ker sem tudi enkrat vmes zacumala sede na stolu - od izčrpanosti, bi se hitro lahko kaj zgodilo, ker ni blo nebenga bliz. spala sem pa itak manj ko 2 uri dnevno, ker enostavno ni bilo miru.

pa sem na srečo sama preštimala, da sem zacumala in sem bebico še pravočasno zgrabila, da mi ni padla na tla. od takrat naprej sem dojila sede na postli!

tako da lepo vidiš, kako sestre pomagajo pri dojenju - tako da se potegnejo daleč vstran!

lin -> Zadušitev male deklice v porodnišnici (22.6.2005 11:55:46)

Zdaj bo tudi jaz udarla malo mimo ma ni važno,upam da se neboste jezile.
Glede sester v porodnišnici,meni ni nobena sestra pokazala kako se doji(mi je to pokazala cimra katera je bila že drugič mama in ji je to že šlo dobro od rok),da negovorimo o previjanju,na srečo sem mela že prej izkušnje s tem ker sem dostikrat previjala nečakinjo ampak da bi mi kdo to v porodnišnici pokazal?????????????:zmeden:
Pa še odgovor na temo:
Nevem kdo se mi bolj smili ali otrok ali mamica,čeprav jaz ko sem mela Lin pri sebi v postli sem bla še kako budna,saj sem jo nonstop opazovala,ker se nisem mogla načudit kako lepo bitjece je in je moje.
Neobsojam pa mamice!

cmokec -> Zadušitev male deklice v porodnišnici (22.6.2005 11:56:26)

Zgodila se ve velika tragedija, ampak nebi posploševala.

Mene bi zlo motile, če bi stalno ena sestra nad mano visela. Pa mamice "začetnice" so lahko tolk rizična skupina, kot tiste, ki rodijo petič, pa so tako utrujene, da komaj gledajo. Saj si po vsakem porodu zmatran, al si vsakič mal manj.

Tukaj je samo nesrečni splet okoliščin in vsega na tem svetu se ne da preprečit. Je pa to tragedija, da ni večje. Uboga družina. :((:((

KIRA -> Zadušitev male deklice v porodnišnici (22.6.2005 11:58:56)

to se pa popolnoma strinjam:
večje tragedije ne more bit. mimici ne pripisujem nobene krivde. nekatere porod preveč zdela in rabijo več pomoči in pozornosti...

ne morem si predstavljati, kakšna bolečina mora biti to, ko na tak način zgubiš otroka... jaz bi se najbrž obesla. čist resno. tako sem se matrala za bebico pol pa kaj takega. ne bi mogla živet brez nje..

Nia30 -> Zadušitev male deklice v porodnišnici (22.6.2005 12:04:34)

Tud jaz ne morem nehat mislit na ubogo mamico, ki si bo verjetno vse življenje očitala, in na bogo pikico.

Lahko je iskat krivca, nekdo pač mora bit kriv. Jaz bi rekla, da je kriv rooming in. Pri moji ta prvi še tega ni bilo in so jo ob 10 zvečer odpeljali. Dobila sem jo spet ob 5 zjutraj. Ponoči sem se lahko super naspala. Zdej pri drugem pa je bilo težje. Moj ta mali je jokal vso noč in ves dan in tudi jaz sem poleg dojenja zaspala. Groza.
Res pa je, da nekatere sestre razumejo "novorojenčku prijazna porodnišnica" kot "tle ga mate, vaš je in čao".

darjatimci -> Zadušitev male deklice v porodnišnici (22.6.2005 12:05:25)

Joj punce,če se samo spomnim kolkrat sem jaz zadremala jasno od utrujenosti,raje ne pomislim kakšne bi bile lahko posledice uboga mamica.:zmeden:

Pajaca -> Zadušitev male deklice v porodnišnici (22.6.2005 12:10:35)

Kira sam kako si predstavljaš to kontrolo med dojenjem. Ponoči pač otroka prklopiš (o tem ne obvestiš sester... zakaj pa) in .... zaspiš. Torej kako naj sestra kontrolira, a si ti zaspala al pa ne, če ne ve a dojiš al spiš????

Pa tud če bi 5x na noč v sobe hodile kontrolirat (jaz bi jo zadavla... ravn zadremaš pa te zbudi, ko uleti)... ma za otroka zadušit je dost par sekund..... tko da to ni to. Edin če bi ena sedela zraven tebe pa te nonstop kontrolirala (znorim po 2 minutah)

Take stvari se zgodijo in nihče ni kriv..... ne mamica, ne sestre, ne zdravniki, ne to a odpeljejo al ne dojenčke čez noč .... nihče.

ma-ja -> Zadušitev male deklice v porodnišnici (22.6.2005 12:10:56)

Res je grozno. Sploh si ne smem preveč živo predstavljati kakšne čase zdaj preživlja mamica. Jaz brez svojih:duda: ne bi mogla več živeti. Drugače pa so sestre meni v ljubljanski porodnišnici zelo pomagale, moram jih pohvalit. Nejcu je sestra rešila življenje, ker je imel infekt, zato ga je takoj odnesla na intenzivno, da so ga priklopili na antibiotike. Brez tega bi umrl, še danes sem ji hvaležna. Pri Tjaši sem bila pa jaz boga, ker zaradi razmaka med. kosti nisem mogla hoditi. Skoz so spraševale, če mi kaj pomagajo. Sem pa otroka imela ves čas pri sebi in nič v posteljici. Samo vedno sem bila 100% prepričana, da se ne bo nič zgodilo. Od poroda naprej me vsaka sapica zbudi. Mislim, da bi ob taki izkušnji otroka vseeno dajala v posteljico. Ziher je ziher!
Upam, da se bo nesrečna mamica sčasoma vseeno pobrala, ker je bila nesreča in je ne krivim za to!
:((:rozica:

StBarbara -> Zadušitev male deklice v porodnišnici (22.6.2005 12:16:13)

Se strinjam z Nio30, da je za mamice po porodu ZELO pomemben počitek, ki pa ti ga v porodnišnici lahko omogočijo le na ta način, da za otroka poskrbijo tistih 5h ponoči_tako je v postonjski porodnišnici, kjer sem bila. Uspeš se vsaj malo odpočiti,...

omenjeni primer pa je samo potrditev tega, da pač takoj po porodu nisi dovolj fit da boš samostojno negoval otroka_zato so porodnišnice, drugače lahko pa tudi doma rodimo :zmeden:

ne vem no...:zmeden2:

KIRA -> Zadušitev male deklice v porodnišnici (22.6.2005 12:24:06)

kontrole podnevi se razume. ponoči pa bi otroci morali biti pod nadzorom sester, ker se res ne utegneš nič spočit.
jaz sem celo jokala vmes, ker me niso putili domov - pa ne zaradi tamale ker je bla zdava - ampak zaradi mojih šivov. tako sem delala, da so me 6. dan MORALI domov spustit, pa čeprav nisem bla fit. sem pa doma prišla k sebi. šivi bolijo tako ali tako, pa če sediš, ležiš ali hodiš. doma pa imaš vaj mir.

Pia73 -> Zadušitev male deklice v porodnišnici (22.6.2005 12:24:40)

Zelo žalosta zgodba! Boga mamica! :rozica:

Sicer se strinjam s Pajaco a mene tudi moti, da se ne moreš spočiti. Jaz sem v 4 dneh spala par ur, sem hodila kot zombi in se še zelo dolga nisem spravila v red. Za par ur nam bi lahko odpeljali :duda: , da bi bile porodnišnice tudi nam prijazne.

Anonimen -> Zadušitev male deklice v porodnišnici (22.6.2005 12:30:13)

Lin, pa si prosila oz. vprašala kakšno sestro ali si samo čakala, da bo kakšna prišla mimo? Ker če vprašaš oz. prosiš, ne bi smelo biti problema.

Ja, Pajaca, mislim, da sestre ponoči sploh ne smejo hodit po sobah, razen seveda, če jim ni posbej naročeno. In če jo rabiš, pač pozvoniš in pride. In verjemite, da ne sedijo na svojih LENIH RITIH, pač pa delajo. Tudi ponoči sta dve v izmeni: ena dežura, ena je na izi, ampak če se rabi dve, sta takoj na nogah.

Vedno me boli, ko tako grdo pišete o sestrah, dejte se no malo zadržat. A pa res v nobeni stvari ne najdete lepe strani? A mislite, da sestram ni hudo, da se je to zgodilo, pa da jim ni hudo ko se rodi kakšne nedonošenček, pa da ne jokajo z mami, če kakšen otrok umre? Dejte se malo skulirat.

Moja sestra pride včasih tako poparjena in žalostna iz službe, da pa bi prebrala šše tele poste, se verjetno zgrozi.

Malo razumevanja prosim.

Primoza -> Zadušitev male deklice v porodnišnici (22.6.2005 12:32:16)

Lepo povedano.

urši* -> Zadušitev male deklice v porodnišnici (22.6.2005 12:37:54)

se strinjam z binco.
js sem tud med. sestra, pa vem kako je to.delala sem sicer s starimi ljudmi , ampak tud nisem mogla kr neki sedet in gledat v luft. te sestre , ki pa delajo z dojenčki, so pa itak še bolj pazljive in prijazne, saj meni se je tako zdelo v mb porodnišnici, je bila samo ena seatra , ki mi je neki bedastega rekla, je pa pač mela slab dan, pa kaj , js ga mam tud velikokrat.
kar se je zgodilo se je, je grozno za :((, ampak tu ni nobeden kriv, ne mami, ne sestre, pa tudi ne verjamen , da katera sestra ne pomaga pri dojenju, mene so silile, čeprav ni bilo niti kapljice mleka in so se trudile in mi pomagale.
lp, pa nehite se kregat kdo je kriv, ker nima smisla
:rozica:

KIRA -> Zadušitev male deklice v porodnišnici (22.6.2005 12:44:22)

jaz tolko da nisem sestro morala na kolenih prosti, da mi je prišla tamao ponoči ob 2 prit previt, ker nisem več mogla. tolk da se jim nisem jokala not v tisti comunikator ali kaj je že. pa veš kdaj je prišla? čez pol ure!

Margareta -> Zadušitev male deklice v porodnišnici (22.6.2005 12:49:03)

Joj, sory jaz ne vem kje ste rodile, ampak meni so bile sestre v Lj porodnišnici ful prijazne, ma ni stvari, da mi niso pokazale.

Priznam - jaz tamalega sploh nisem znala pristavit, pa so mi vedno pomagale - brez slabe volje,
pa kako se previja, pa kupcka podre, ...

V sobi sem imela pa eno cimro, skoz nezadovoljna, se pritoževala, da je šla še meni na živce in ta frajla, ponoči pozvoni sestri - ker se ji ni dalo tamalega previti. In ga je sestra brez enega komentarja vzela in previla.:zmeden:

Anonimen -> Zadušitev male deklice v porodnišnici (22.6.2005 12:51:18)

Vidiš, Margareta, nad tvojim zadnjim odstavkom se je treba zamislit. Vedno sem in bedno bom rekla: kar daješ, to dobiš. In to je dejstvo in pika.

ma-ja -> Zadušitev male deklice v porodnišnici (22.6.2005 12:51:56)

Sam pomislite, kolikokrat naredimo kakšno neumnost, pa na srečo nima posledic. Jaz pravim ,da je tukaj tudi usoda tista, ki je na delu. Lahko bi ravno tisti trenutek prišla sestra s kakšnim drugim razlogom pa bi opazila, da nekaj ni prav. Lahko bi soseda prej opazila, lahko... pa ni.
Se pridružujem tistim, ki pravite, da ni nihče kriv. Zgodilo se je pač, dostikrat se.
Sestre pa so tudi samo v službi. Če ni potrebe, da skačejo naokoli, lahko zaradi mene tudi TV gledajo ali pa počnejo kaj drugega. Samo, da so pripravljene pomagati, ko je to treba. Sigurno se trudijo. Tudi jaz sem danes bolj na izi, pa kaj. Zato nič slabše ne delam, bom pa jutri malo manj na RR.

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>