Besna sem kot ris (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Margareta -> Besna sem kot ris (22.6.2005 9:56:11)

Moram se malo skašljat. V glavnem včeraj sem dobila obisk - tasta, taščo, njunega prvega vnuka, s seboj sta pa pripeljala tudi psa (boksarja).
Tast je z mojim sinčkom (slab mesec) počepnil, zato, da ga je drugi njegov vnukec lahko pobožal in moja tašča je takrat spustila tega slinastega psa tako, da se je z glavo dotaknil mojega otročka. (Mimogrede, ona je v tega psa dobesedno zaljubljena). Meni je pritisk narasel na 200, in sem psa takoj potegnila stran. Sem bila pa en mesec nazaj priča, kako je ta njihov ogromen ljubljencek skočil v sosedo, ki ga je hotla pobožat. Malo sem znorela, ampak sploh nisem mogla, ker sem bila od samega šoka čisto paf.
Potem se mi pa tašča še smeji in pravi, da pretiravam. Jaz ne vem, a se mi res že meša?
Pa še to, mojemu sinu je ime Val in ga striktno noče tako klicat ampak Valček, čeprav sem jo že najmanj petkrat prosila, naj ga kliče po imenu.

Uf, se že boljše počutim

Pajaca -> Besna sem kot ris (22.6.2005 10:00:21)

ha ha pri nas psi nimajo vstopa v stanovanje, pa mi je vseeno čigav je. Bi pa tud jaz znorela če bi en pes sakakal po mojmu otroku....

Pomanjševalnice pa... ma ko jih šlivi... pri nas je itak čokoladna pujsa, pa Micka, pa kumara, pa ..... malo morje stvari, pa naj bo če jim tko paše. Sam Valček bi šel pa tud men naživce.

smrka -> Besna sem kot ris (22.6.2005 10:00:38)

Jest tudi nocem psa v blizini ko bom imela otroka. Ker ceprav zgleda da je pes se tako ubogljiv in nevem kaj, psom ni za zaupat. Mogoce bi pa morala tasci rec z resno faco, da NOCES psa v blizini svojega otroka, in da upostevajo tvojo zeljo. Matr...
smrka:kuza:

ZARA -> Besna sem kot ris (22.6.2005 10:02:17)

Jst tud ne pustim s kužem v stanovanje,zato imamo vrt pa ni problema...tam lahko skače po mili volji..

Valček...jao!!!
Kje za hudiča je najdla Valčka ?????
Brrrrrrrrr...

Anonimen -> Besna sem kot ris (22.6.2005 10:02:47)

Moje stališče kar se psov in otrok tiče, je verjetno že vsem poznano, zato ti lahko rečem le, da bi jaz verjetno še bolj popizdila.

Kar pa se imena tiče: vztrajaj! Kakor se bodo navadili, tako bo...in če je Val, je Val in ne Valček oz. polka :)- Oprosti, mi je ušlo, nisem se mogla zadržat :zmeden: Oprosti.

Micy -> Besna sem kot ris (22.6.2005 10:12:39)

Tko k prav albina če je val nej bo val in gotovo.

Anonimen -> Besna sem kot ris (22.6.2005 10:12:45)

Mene pasji obliz na Ani nič ne moti. Je precej bolj higieničen kot npr. slinast poljub od kašne vaške babure.

Pomanjševalnice pa tud ne. A mu zato kaj manjka, če je Valček?

Gina -> Besna sem kot ris (22.6.2005 10:14:30)

Zakaj ji pa nisi razložila, da ne maraš, če s psom rine v otrokovo bližino? Najboljše je takoj povedat.

Če pa otroka kliče s pomanjševalnico, se pa meni ne zdi nič tragičnega. Kaj pa je to hudega, malo pretiravaš. Jaz bi ji pustila veselje. A misliš da Jančke, pa Galčke pa Žančke...nihče tako ne kliče? Pa nikomur se to smešno ne zdi. Mogoče se pa zdi smešno tebi, ampak meni se to bolj zdijo kompleksi. Sori, ampak res. Ko daš otroku ime, ti mora biti jasno, da bo prišlo slej ko prej že iz kakšne strani do pomanjševalnic. Kaj pa, če ga kdo tako pokliče v vrtcu? Potem bi bilo boljše, da mu daš tako ime, ki se tudi v pomanjševalnici tako sliši, da ti ne bo nerodno. No, meni ni, pa ima naš podobno ime.

maruškaD -> Besna sem kot ris (22.6.2005 10:14:35)

mislim, da mora biti otrok malo večji za tak stik s psom. Res pa je, ne spuščaj ga v stanovanje. Kar pa se tiče imena. Vsakič ko mu reče Valček - jo popravi Val (kot malega otroka). Povedala si ji pa itak že, da nočeš, da ga kličejo drugače!! grrr

Anonimen -> Besna sem kot ris (22.6.2005 10:15:06)

ja, če bi starši hotl, da je Valček, bi mu najbrž dal tako ime, a se ti ne zdi, Meta? :zmeden2:

zakaj se ne upošteva volja staršev?

Gina -> Besna sem kot ris (22.6.2005 10:15:38)

Zakaj ji pa nisi razložila, da ne maraš, če s psom rine v otrokovo bližino? Najboljše je takoj povedat.

Če pa otroka kliče s pomanjševalnico, se pa meni ne zdi nič tragičnega. Kaj pa je to hudega, malo pretiravaš. Jaz bi ji pustila veselje. A misliš da Jančke, pa Galčke pa Žančke...nihče tako ne kliče? Pa nikomur se to smešno ne zdi. Mogoče se pa zdi smešno tebi, ampak meni se to bolj zdijo kompleksi. Sori, ampak res. Ko daš otroku ime, ti mora biti jasno, da bo prišlo slej ko prej že iz kakšne strani do pomanjševalnic. Kaj pa, če ga kdo tako pokliče v vrtcu? Potem bi bilo boljše, da mu daš tako ime, ki se tudi v pomanjševalnici tako sliši, da ti ne bo nerodno. No, meni ni, pa ima naš podobno ime.

Anonimen -> Besna sem kot ris (22.6.2005 10:16:08)

Al bina, potem naj ga pač starši kličejo Val. Grem glavo stavit, da bo tudi pri njih še vse kej drugega kot samo Val, kot je rekla Pajaca.

Gina -> Besna sem kot ris (22.6.2005 10:16:15)

Ni prijelo, oz. pokazalo, da je vpisalo.:zmeden:

viv_ -> Besna sem kot ris (22.6.2005 10:16:21)

Jaz sem veliki pasjeljubec, ampak pri tamali mal cvikam - ne vem no, me je strah, da bi skočil...

Ponajševalnice me pa ne motijo...

dory -> Besna sem kot ris (22.6.2005 10:19:24)

Glede pomanjsevalnic ne vidim nc slabga...sam pri psih pa cvikam pa mam dva doma :)

Anonimen -> Besna sem kot ris (22.6.2005 10:26:17)

O.K.

Živa - Živček :zmeden:
Lucija - Lučka, ko odraste lehterna :zmeden:
Matic - Tiči :zmeden: ptič
Marija - Mica
Ana - Ančka
.
.
.

Brezveze..., no, naš je Vito in se ga tako tudi kliče...pa ne boš menda iz kratkega imena nekaj dolgovezil? Val -Valček...

viv_ -> Besna sem kot ris (22.6.2005 10:27:13)

al bina - iz izkušenj:

Živa - Živka, Živklca 8)

Anonimen -> Besna sem kot ris (22.6.2005 10:27:28)

Ja no. Meni je pa všeč, da jo kličemo Ani. Se pa strinjam, da enim imenom res ne paše. Vito - Vitica :zmeden: nou gou.

viv_ -> Besna sem kot ris (22.6.2005 10:29:06)

Mi pa našo Mirni ali pa Mini :love: Čeprav ni lih Mini ;)

Anonimen -> Besna sem kot ris (22.6.2005 10:29:53)

No, viv, še slabš :zmeden:

Meta, ne, res ne gre :bravo:

dory -> Besna sem kot ris (22.6.2005 10:32:30)

zivklca :)...o marija :)-

ČITA -> Besna sem kot ris (22.6.2005 10:38:19)

Tole z imeni pa že malo pretiravate.

In ko bo otrok večji in ga bo kdo poklical Valček, Galček mu bo on rekel: "Prosim če upoštevaš odločitev mojih staršev ko sta mi dala ime Val, Gal in se ne norčuješ iz mene". Se mu bodo posmehovali.

Naš Matic je: Matiček, Tici, Tiček,... Svašta vse. Me takšni nič ne motijo. Pa sem prepričana da ko bo šel v šolo bo imel še tisoč nadimkov.

Glede psov - ne prenesem lizanja in njihova sline. Verjamem pa da je bolj čista kot kake stare vaške babnice. Ampak vseeno.

maruškaD -> Besna sem kot ris (22.6.2005 10:58:36)

Mojemu je pa ime Jakob - in tudi če kdo poskuša z Jaka ali kaj podobnega - mu lepo in jasno odgovori - moje ime je Jakob. Naš je taščo kar hitro sam naučil kako mu je ime :bravo::bravo:

Anonimen -> Besna sem kot ris (22.6.2005 11:05:59)

Ja, čita, dejstvo je, da bodo otroci slej ko prej pogruntali kakšne izpeljanke, ampak mislim, da se odrasli osebi ala tašči, mami pa že da dopovedat kako in kaj. Če seveda hočeš, če pa ti je vseeno, potem pa naj bo kar če.

Margareta -> Besna sem kot ris (22.6.2005 11:30:25)

Pa sej mene tista slina ne moti tolko kot dejstvo, da ne veš kako bo pes reagiral:(
Zadnje čase je ful nepredvidljiv - star je 10 let, kar je za boksarja kar dosti - pa ves bolan

Ok, Valček še nekako sprejmem:)-

Sem jim pa vsem mojim glede imena razložila - da je Val, pa tudi tašči glede psa že ene parkrat, ampak se kar neumno nardi.

Tako, da bom zdaj bolj na oštro pa bo

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>