RE: Sicer ne vem zakaj se jezim, pa vseeno... (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


puppa -> RE: Sicer ne vem zakaj se jezim, pa vseeno... (12.12.2009 21:46:58)


IZVIRNO SPOROČILO: matejchy

Kaj češ, tak pač je... itaq sm si pa misla, da se bo tema z.a.j.e.b.a.l.a., ker marsikdo pravnikov pač ne more prebavljat. In mi se očitno nimamo kaj za prizoževat.



Roko na srce, s svojim izpadom nisi ravno prispevala k boljšemu slovesu pravnikov.
Sicer pa... ni čudno, da marsikdo ne mara pravnikov, če vam je tak ton pogovora z drugimi (nepravniki) čisto normalen.




mamamajča -> RE: Sicer ne vem zakaj se jezim, pa vseeno... (13.12.2009 9:34:29)


IZVIRNO SPOROČILO: matejchy

Kaj češ, tak pač je... itaq sm si pa misla, da se bo tema z.a.j.e.b.a.l.a., ker marsikdo pravnikov pač ne more prebavljat. In mi se očitno nimamo kaj za prizoževat.



Glej, moja kolegica tudi študira pravo, je bla na izmenjavi v Roterdamu in se čisto zavedam, da je vse prej kot lahek faks. Nikoli pa ni zviška gledala na nas, ki smo hodile na t.i. lahke fakse.
Smo hodile študirat tisto, kar nas je veselilo.

S takim postom, kot si ga napisala, pa verjetno nisi pričakovala ploskanja........









jakaracman -> RE: Sicer ne vem zakaj se jezim, pa vseeno... (13.12.2009 9:45:38)


IZVIRNO SPOROČILO: zivepo

IZVIRNO SPOROČILO: mojcaziga

Ne, če imaš voljo nič ne poslušaj tašče. Fax je težek, ampak nemogoč pa spet ni, le poglej koliko jih zaključi. Še zdaleč ni slaba statistika. Če imaš veselje in željo je pa to sploh ena tako velika motivacija, da je to že pol opravljenega.

Je pa res, da če misliš študirat izredno, je pa šolnina draga kot [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

lp



ja mislim da je tm okol 2500€. če pa grem redno a ne bom prestara[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ker čas za redno imam kot sem rekla v službo ne hodim, predavanja oa so itak dop. . no sej cajta še mam za razmislat


Cena je za prvi letnik 3490.Potem se zadeva malo podraži.A jaz bi ti priporočala, da greš izredno.




nincrli -> RE: Sicer ne vem zakaj se jezim, pa vseeno... (13.12.2009 10:54:58)

IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča


IZVIRNO SPOROČILO: matejchy

Kaj češ, tak pač je... itaq sm si pa misla, da se bo tema z.a.j.e.b.a.l.a., ker marsikdo pravnikov pač ne more prebavljat. In mi se očitno nimamo kaj za prizoževat.



Glej, moja kolegica tudi študira pravo, je bla na izmenjavi v Roterdamu in se čisto zavedam, da je vse prej kot lahek faks. Nikoli pa ni zviška gledala na nas, ki smo hodile na t.i. lahke fakse.
Smo hodile študirat tisto, kar nas je veselilo.

S takim postom, kot si ga napisala, pa verjetno nisi pričakovala ploskanja........

A poznama isto?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ja in ta kolegica trdi, da je pravo na izi in ne ve zakaj se pravniki tolk piz**** kolk imajo dela . Da ne govorim o tem, da je vedno na žurkah pa ima zelo lepo povprečje, da ne bo kdo rekel, da sam pedagoška žura.


Poznam kar par ljudi iz pravne pa nekaj iz pedagoške pa valjda, da vsi včasih jamrajo ne glede na kak faks hodijo, ker nekateri so pač že po naravi zjamrani[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Sam, da pa rečeš, da je pedagoška lahka... Daj no prosim lepo, kdaj pa imate vi pravniki še kakšno drugo delo kot pa piflanje za izpit?? Kdaj morate sedeti cele dneve pa delati neke f... seminarske al pa raziskovalne naloge?? A si že kdaj pisala priprave za nastope, a si kdaj imela nastope??? A si delala kdaj na terenu pa anketirala ali intervijuvala folk in potem to vse analizirala in predstavila sošolcem??Pomoje še power pointa ne znaš naredit. Pravniki se ne rabite premaknit drugam kot pa iz faksa domov pa piflat. Pa še pol vas tri četrt pada. Poleg tega nimate nč obvezno, tak da lahko samo sedite doma in buljite v bukve.

Valjda je snov na pedagoških izpitih lažja kot pa na velecenjeni pravni, sam ljudje iz drugih faksov pa imajo drugega dela veliko več kot vi!!!

Pa ne hodim na pedagoško ampak na ff v lj.



Drugače pa je vsak faks po svoje težek in da ne boš mislila, da trdim da je vaš lahek, valjda da ni, jaz se ne bi mogla v življenju učit kar se vi, nekatere pa psihologija, sociologija, pedagogika, jeziki pa tako ne zanima, spet ostali so za matematiko in fiziko al pa medicino... Ampak kar takole zaničevat kakšen faks pa je res podn od podna in tudi ni mogoče narediti neke realne ocenjevalne lestvice po kateri bi se videlo kateri faks je težji. Snov je že lažje kje, je pa drugega in drugačnega dela več. Ja in so what, če ljudje pač jamrajo, jim pa povej, da bi se kaj druga pogovarjala kot o faksu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] . Al pa se ti tud pritožuj, če ti gre to tak v nos!






Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.12.2009 11:49:47)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




jakaracman -> RE: Sicer ne vem zakaj se jezim, pa vseeno... (13.12.2009 13:47:57)

Kot redni študent imaš več študijskih obveznosti in vaj.Pri izrednih je malo skrčeno.Gelde na to, da imaš otroka, ti priporočam izredno.Sem pa oboje probala samo v Lj( drugo smer).Sedaj pa delam magisterij izredno, tako , da imam pač kar nekaj izkušenj.So pa ti zdr programi svinjsko dragi.




liliana -> RE: Sicer ne vem zakaj se jezim, pa vseeno... (13.12.2009 20:03:34)

IZVIRNO SPOROČILO: matejchy

Zadne čase skos poslušam študentke, ki obiskujejo pedagoško fakulteto( vse smeri), kak majo oni vse težko oh in joh, pa gor in dol, pa to pa ono morjo nardit... in ne vem več kaj vse. Poslušam to na vlaku, poslušam sošolke iz gimnazije, na športni vzgoji... Zadnič mi je prikipelo in sem moji sošolki iz gimanzije povedla, da zdej pa mam js tega dosti in tega ne morem več poslušat, ne rečem da je čist na izi fax nardit, sam hudiča začni se primerjat z nami, ki hodimo na pravno al pa z medicinsko. Zakaj mi nikol ne jamramo, da mamo full debele knjige za prebrat pa se velik za učit, pa reševat primere... Piz** a jim to na faxu vcepijo v glavo, da je njihov fax najtežji[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Zakaj vedno vsi neko spoštovanje pokažejo do tistih, ki študiramo pravo? Zato, ker vsak ki ma vsaj malo pameti ve da je to eden najtežjih faxov. Nisem pa še doživela, da se se kdaj kdo komu, ki hodi na pedagoško čudo oz. neko spoštovanje izkazoval, v smislu ooo to pa je težek fax. Zakaj? Čist enostavno, za moje pojme, ker je med enostavnejšimi faxi. No zdej sm dala to iz sebe še tu na RR in mi je lažje.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]



Zdaj, ko sem to prebrala nekako razumem to filozofijo, da ko sodnikom dvignejo plače so takoj v luftu tudi učitelji in zahtevajo zase isto pravico.....ker sta oba faksa enako težka verjetno......

Ko sem pa jaz študirala, pa so pri nas naokoli govorice krožile, da so na pravni vrata najtežja....samo so bila pa res masivna......[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




2ursae -> RE: Sicer ne vem zakaj se jezim, pa vseeno... (13.12.2009 21:21:32)

matejchy, tle je tko kot na drugih področjih v življenju: če ti jamrajo prijateljice, jih poslušaš, potolažiš, daš vzpodbudno besedo in jim ne mečeš naprej svojih problemov. Če pa so to le znanke in znanci, jih pa ne poslušaj, jih nisi dolžna, sploh, če te jezijo in ti pijejo kri.

Osebno se mi zdi, da je pomembno, da se vsakemu posamezniku njegov fax zdi težek, da ima potem, ko diplomira, neko zadoščenje, občutek osebnega dosežka, ki pripomore k njegovi osebnostni rasti.

Itak pa je vse relativno: čez par let, ko se boš učila za državni izpit, ti bo kolegica, ki še študira, pojamrala, da se nikakor ne more naučit za civilnega trojčka - pa jo boš nekam poslala, naj ti ne jamra s problemi s faxom in naj raje pogleda tvojega pol kubika knjig im metra dolge zbirke fasciklov sodb [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




mika -> RE: Sicer ne vem zakaj se jezim, pa vseeno... (14.12.2009 7:55:27)

mATEJchy...poznam to.
Najprej jamranje koliko se imajo za učit, potem imenuje dvopredmetni študij, kako dela dve fakulteti in potem konča dva faksa in z dvema faksoma ne dobi nikjer službe. Da ne govorim, da je njena dipl. naloga  1/4 moje sem. naloge, da jo imamo  pri skoraj vsakem predmetu za izdelat, potem je pisni del izpita, ponekod tud pisno- ustni del in na  koncu še ustni. Pa nisem nikoli jamrala. Sama sem se odločila za ta študij in sprejemam vse kar je prišlo zraven. Ko pa sem slišala, da je grozno, ker se mora otroške pesmice učit[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ....eeeeeeeeeeeeej ...a ma kdo mene za norca al kaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]