tassika
|
Evo pa še porodna zgodba, saj je čisto kratka V nedeljo 13.11. smo šli še k tašči na kosilo in čez cel dan se mi je izločala čisto prozorna sluz, za katero nisem vedela, ali je čep ali ne. Po kosilu smo šli domov, moj je šel zvečer še na telovadbo, jaz pa dežurat na wc, ker me je ves čas tiščalo lulat. No moj pride domov malo čez 21.00 in mu rečem, da mi mora še obrvi populit in takrat se meni zazdi, da imam popadke. Ob 21.40 začnem štopat, popadki na 10min, kar boleči. Nič počakam 5 popadkov na 10 in kličem mojo sestro, da je prišla čuvat Zojo. Ob 22.40 z mojim štartava proti porodnišnici, popadki že skoraj na 5min. Parkirava in grem jaz lepo še peš v triažo, tam ena pred mano. Čakam in meni odteče voda, pošljem sestri sms, da zdaj me pa res ne bodo domov poslali :) Pride sestra, vpraša kakšno je stanje, poveva z uno punco v čakalnici in pravi, pa pojdimo na CTG. Tista punca me spusti naprej in ob 23.25 me priklopijo na CTG. Popadki že zelo pogosti in boleči, sestra gleda in pravi "dobro vam je tole zalaufalo" greva se pogledat. Odracam za njo, se vsedem na stol in gleda, pa pravi, super, kar preoblecite se in pridite, da napiševa sprejem. Jaz rečem, koliko pa sem odprta in pravi 8 prstov, mene skoraj kap. Ok se preoblečem, mojemu dam vrečko, da jo odnese in čakam. En popadke, komaj preživim, drug popadek meni začne dol pritiskat, sestra gleda, prime telefon in reče " takoj rabim porodno imamo eno tahitro :)" Me odpeljejo, sestre iščejo mojega, ker je šel on lepo počasi še na WC. OB 23.45. pridem v porodno, babica reče, primite se pod koleni in gremo. Moj prileti, se vsede na stol in ob 23.57 je bil Patrik zunaj. Rodila sem brez klisitrja, brez britja, brez protibolečinskih sredstev, tudi rezana nisem bila nič. Ni bilo časa za nič :) Danes sem kot rožica, rahlo še utrujena, ampak boli pa nič. Mali je priden, lepo se dojiva. Itak pa samo je, spi in kaka, tako kot morajo dojenčki :) In zdaj, če primerjam prvi in drugi porod. Prvi je bil res daljši, ampak malo manj boleč, vendar na koncu zaradi protibolečinskih zadev sploh nisem vedela, kdaj pritiskat, nič, sem bila malo zadeta :) Tukaj pa je bilo bolj boleče, ampak sem lahko lepo sodelovala in na koncu sem vse vedela, nič ni megleno.